Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   892 / 1121
(#) deebo válasza Epu2 hozzászólására (») Júl 8, 2020 1 /
 
Idézet:
Avast védelem mellett semmi bajom nem volt vele.”

Nincs több kérdés.
(#) villanyipi válasza deebo hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Bármennyire is védjük és igyekszünk butítani a szolgáltatások listáját van egy minimum határ ami egy operációs rendszernek szükséges, ezt a régebbi gépek pc-k egyebek már nem bírják el, a régiek támogatottsága lassan elmúlik a böngészők viszont követelik a a frissítéseket, és egy modernebb weboldal is képes megfektetni egy laptopot.Ha a gép igyekszik kiszolgálni ezeket természetesen pörögnek közel teljes kapacitással annak ellenére hogy a windows szerint a processzor félig sincs meghajtva. Célszerű egy olyan rendszer kipróbálása ahol valóban alig kell a hardvernek dolgozni(live linux például).
Én úgy tapasztaltam hogy a hp-k igen is masszív kostrukciók voltak korának megfelelő hardverrel, igen jó hűtéssel. Sok velük egykorú masinához viszonyítva jéghideg hűtéssel.Nem említek márkákat de általánosságban manapság is hoznak laptopot 2-3 havonta asztalon használt gép ellenére gyakran eltömődő megszoruló ventilátoros hőbajokkal, hp-t ritkán látok.
(#) Epu2 válasza villanyipi hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Az általad említett okok miatt nem tartom Komoly PC -nek a laptopot. Annak a mobilitás az előnye, a sok hátránya mellett.
(#) deebo válasza villanyipi hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Idézet:
„Ha a gép igyekszik kiszolgálni ezeket természetesen pörögnek közel teljes kapacitással annak ellenére hogy a windows szerint a processzor félig sincs meghajtva.”

Ilyen nem létezik, ez butaság. Amúgy nem a rendszernek kell nagy erőforrás, hanem a sok gyökér alkalmazásnak, amiket a windows 10 felrak. Ki kell pucolni a sok szemetet a rendszerből és nagyszerűen fog menni.
Idézet:

Én úgy tapasztaltam hogy a hp-k igen is masszív kostrukciók voltak korának megfelelő hardverrel, igen jó hűtéssel.”

Ezt a komplett szervízes-BGA-zós szakma cáfolja az biztos, maximum az albacomp tudta alulmúlni ezeket a HP DV gépeket, mert az albákban a nyák is szétment lapkásul mindenestül, a csipcsere sem segített rajtuk.

Azért nem találkozol HP gépekkel, mert már rég széthullottak.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) antiktelefon válasza deebo hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Ebben teljesen igazad van, egy túlélő gépről én is tudok azért.
Kép alapján nem a legrosszabb hűtésű ez a szériából, de egy verziófrissítésen tényleg el fog főni egy darabig, ilyennél már raktam át a frissítés idejére a hddt egy erős gépbe...
Első szériás i5 alatti laptopokra nem való win10.
(#) deebo válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Nekem windows 10 van a partikompúteremen egy E2160-as Core 2-vel és 2GB rammal. Ki kell pucolni a nem használt windowos alkalmazásokat, le kell tiltani a háttérben futásukat stb stb. A 9600K @ 5GHz, 970 PRO SSD-s PC-men is ki van ganézva a windows, mert még ezt is megőrjíti a sok felesleges UWP hulladék alkalmazás.
(#) Epu2 válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Hűtés rásegítés? Nem rég bontottam szét egy HP P4-et. Hibátlan volt, de a 7-est már soknak tartotta. Mire felment a 7-es, az egész gép meleg volt. Használat közben is hajlamos volt a rotyogásra, pedig két hűtőventilátor is volt. A lassúságát nem említem. Az öregember is lassan fut.
(#) sector99 válasza deebo hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Szia !
Adnál linket (leírást) hogy miket ajánlott kigyomlálni ?
(#) deebo válasza sector99 hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Bővebben: Link

Itt számomra is vannak újdonságok, mert persze új verzióval, új alkalmazások is jönnek. A gépház adatvédelem menüpontja alatt találsz háttérben futó alkalmazások pontot is, na az érdemes kollektíven tiltani, mert semmi értelme, hogy feleslegesen menjen minden.

Ezek jórészének telepítése megelőzhető, ha netkapcsolat nélkül telepíted a windowst és már akkor letörölsz mindent a start menü csempéiből. Amíg nem kap netet, addig csak nyilak jelzik, hogy töltene oda valami hulladékot.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2020
(#) Doky586 válasza sector99 hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
A "C:\Windows\" könyvtár törölhető mindenestül.. (úgyis sokat foglal) egy live linux pendrivról.
(#) antiktelefon válasza deebo hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Azt csak hiszed, hiába törölsz mindent, ami nem biztonsági kérdés, azt frissítés simán megváltoztatja, és letölti az összes hulladékot. Aztán lehet rohanni az idős ismerősökhöz, hogy mi az az edge, és miért nem úgy nyílik meg a kép...
Egyszer még a total commandert is törölte, meg a djvu olvasót és az adobet.
Mindig offline telepítettem és töröltem, win 10 pro valódi kulccsal.
(#) villanyipi válasza deebo hozzászólására (») Júl 8, 2020 / 1
 
Ám legyen!
Számoljunk utána 2 GB rammal(pláne ddr2)a telepítés is iszonyúan lassú szenvedés, tételezzük fel minden háttérben futó "szép" és "haszontalan" alkalmazást beállítást leveszünk minimumra, kapunk egy körülbelül xp szintű win10-et annak is kell mondjuk 1 GB ram hogy betöltsön, elindítok egy indavideo-s filmet a puffer már betöltötte a második GB-ot, és ezt csupán egy 32 bites rendszerre számolhatjuk.
Ennél még nem neteztünk , nem fut a facebook és nem töltünk le semmit.
Ez a konfiguráció w7-nél még a hú de lassan fut kategória, egy linuxon versenyképes hardver, de aztán akárhogyan számolok, és akár hány régi laptopon tapasztalom a windows 10 borzasztóan lassú élvezhetetlen gépet eredményez.
(#) deebo válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Én nem hiszek semmit, tényeket közöltem, de felőlem azt csináltok, amit akartok.
(#) antiktelefon válasza deebo hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Én csak azt mondtam, ha egy órát rászánsz, és mindent beállítasz, akkor is átvariálja. Nem minden frissítésnél, hanem csak egyszer... De pl. az én gépemen még nem volt ilyen, nagyanyámén kétszer is, azonos telepítőt használtam.
(#) deebo válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Dehogy variálja át, azon nem kell csodálkozni, hogy a hekkelt programokat letörli a defender.
(#) vladcepes válasza deebo hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Most nyugalmi állapotban pörög a ventilátor, Processzor 3-5 % között,Memória 61 % ,megpróbálom a Virtuális XP-vel.
(#) deebo válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
És eközben a processzor hőmérsékletei? Indítsd el az AIDA-t, azon belüle a rendszer stabilitást tesztet nyisd meg (a tesztet ne indítsd el) és a terhelést és a hőmérsékletet is látod egyszerre.

aida.png
    
(#) vladcepes hozzászólása Júl 8, 2020 /
 
Találtam itthon egy másik HDD-t felraktam rá a Win7-et kíváncsiságból,alapjáraton megy a ventilátor(teljesen le állni nem áll le,de legalább nem főzi a vizet Lehet ez marad rajta.
(#) deebo válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
Amíg el nem kezd frissíteni, mert annál a keresés tényleg tarthat napokig is, hacsak fel nem rakod az összesítő csomagot.
(#) vladcepes válasza deebo hozzászólására (») Júl 8, 2020 /
 
OK,azt milyen néven találom?
(#) sector99 válasza deebo hozzászólására (») Júl 9, 2020 /
 
Köszönöm ! Én még a DOS 3.3-al kezdtem anno, de sokat telepítettem Win 3.11-et, 95-öt, 98-at, stb. Aztán más munkát választottam és a 7-est már csak "hobbiból" - ismerősöknek. Azt egyébként mindig net kapcsolat nélkül.
De a 10-es lelkivilágát egyáltalán nem ismerem, bár olvasgattam már a gyorsítási tippekről. Látom azért, hogy megoszlanak a vélemények... No majd meglátjuk. Egyébként hivatlos licenc lesz.
(#) Epu2 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 9, 2020 /
 
Sp1, Sp2. Még ez után is van egy kisebb adag frissítés. Utána akár ki is kapcsolhatod végleg. Csak az Office és az alkalmazások maradnak. Ezt végig kell csinálni. Egy teljes nap. Aután minden frissítést ki.
(#) vladcepes válasza Epu2 hozzászólására (») Júl 9, 2020 /
 
Köszi! Mivel ez nálam anno automatikusra volt állítva nem foglalkoztam vele ezért most megkérdem: mindkettő kell? SP1,SP2? Hogy működik? Először SP1-et rakom rá majd az SP2-t? Vagy elég utóbbit ?
(#) Doky586 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 9, 2020 /
 
win7-hez csak sp1 létezik hivatalosan. Sp1 nélküli telepítő iso-t már NE használj!
frissítés: Bővebben: Link
(#) vladcepes válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 9, 2020 /
 
Köszönöm! A Win7 x86-alatti letöltésekből az összes kell gondolom. (ja és most nem vagyok a gép előtt de Win7 SP1-es ISO-t raktam fel tegnap úgy rémlik.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2020
(#) Epu2 válasza vladcepes hozzászólására (») Júl 9, 2020 /
 
Ellenkezem Doky586-tal Az SP3 nem hivatalos. Az 1-est, 2-est M$ adta ki. Kell is, mert sok alkalmazás követeli az Sp 2-őt. Az 1-es inkább hibajavítás, de a 2-es nem akar felmenni nélküle.
Az úgynevezett 3-asban lévő frissítések száma kicsi és fel is megy hamar. Van még egy csokor biztonsági frissítés. Egy hét üzem után letiltottam a frissítéseket.
Rendszer beállításoknál kikapcsoltam egy-kettő kivételével a cifrákat és az animációkat. A rendszer telepítésnél a notebook cuccokat és az IE-t. Alap erőforrásokat szabadítva fel. Nekem jó volt a hetes. SSD-vel két szerencsétlen szotyolával is jól ment. 16GB memóriával meg még nyerített is. Csak az új gépem, alapból a Win 10 van telepítve. Ha gondom van vele, csak egy alapra visszaállítás és mindent megcsinál.
(#) Udvari Zsombor válasza deebo hozzászólására (») Júl 9, 2020 /
 
Idézet:
„Azért nem találkozol HP gépekkel, mert már rég széthullottak.”
Ezzel csak egyet tudok érteni. Eddig kettő régi azonos alaplappal rendelkező HP "small form factor" géppel jártam úgy, hogy váratlanul megpusztult bennük az alaplapi hangkártya! Pótolni pedig igen csak nehézkes, már csak a gépház fizikai mérete miatt is!
(#) vladcepes hozzászólása Júl 9, 2020 /
 
Köszönöm a válaszokat! Este fölrakom rá és reménykedem.
(#) Tomi94 hozzászólása Júl 9, 2020 /
 
Üdv!

Múltkor kértem tanácsot egy régi Winfast TV kártya + retro PC kombináció működésre bírásához. Kaptam itt is drivert, meg egy másik fórumon is átküldtek egy korábbi verzió CD-képét. Egyiket sem ismerte fel a Win98SE.

Én arra gyanakszom, hogy az operációs rendszer módosításai miatt nem akar működni (alapvetően 2000 előtti játékokra van fenntartva, de feltettem pár extrát is, mint pendrive támogatás, wifi driver és hálózatkezelő, IE6-nál modernebb open source böngésző, stb. - valamelyik miatt pl. a menük fele angolra változott, másik része magyar maradt..), de próba-szerencse alapon újratelepíteni az egészet nem akarom, pont ezek a nem sztenderd dolgok miatt.

Na de, most kaptam egy 30 GB-os HDD-t, amin szabadon garázdálkodhatok. Az az ötletem, hogy a "sajátját" kiveszem, majd ennek egyik partíciójára egy original 98SE, a másikra valami kicsit modernebb. Utóbbiban nem sok a mozgásterem a gép többi paramétere miatt (P3 500 MHz, 128 MB SD-RAM). Sosem használtam Windows 2000-et, mennyivel marad el a jól ismert XP-től (amit szerettem, csak azért ettől jóval korszerűbb gépen..), ill. megéri-e az elmaradásokért cserébe, tehát kevésbé lesz-e szenvedős ennyi számítási kapacitás mellett?
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2020
(#) Skori válasza Tomi94 hozzászólására (») Júl 9, 2020 /
 
A Win2000 annak idején sima PII-n is ment 64Mb RAM-al.
Következő: »»   892 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem