Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   453 / 570
(#) balazsgy válasza farkasildi hozzászólására (») Júl 25, 2020 /
 
Jól mondták a kollégák a vízhőmérséklet NTC hiba-lehetőségét, egyetértek velük, de és ez csak egy új tipp részemről, hogy még az áramlásérzékelő is csinálhat hasonló dolgot, mely a hidegvíz bemenő oldali csővezetékén van.
(#) farkasildi hozzászólása Júl 26, 2020 /
 
Hú, de jól hangzik ez a sok ötlet, köszönöm!
Egyikőtök se Kaposvár környéki véletlenül?
(#) farkasildi válasza VIM hozzászólására (») Júl 26, 2020 /
 
Köszönöm az ötleteket!
Valamelyikőtök nem Kaposvár környéki véletlenül?
(#) farkasildi hozzászólása Júl 26, 2020 /
 
Köszönöm a sok ötletet!
Nem jár valamelyikőtök/-jük Kaposvár környékén a következő pár héten?
(#) farkasildi válasza balazsgy hozzászólására (») Júl 26, 2020 /
 
Bocs! Most látom, válaszként kell elküldeni, amit írok.
(#) balazsgy válasza farkasildi hozzászólására (») Júl 26, 2020 /
 
Kaposvár környékiek! Ha lehet, úgy segítsetek neki!
(#) Gombszem válasza VIM hozzászólására (») Júl 27, 2020 /
 
Amikor előjött a változó vízhőmérséklet hiba, én is elsőnek megmértem.10 KOhm volt, amennyinek lennie kell. Csak menteközben változtatta az ellenállását véletlenszerűen. Ezt kimérni nehézkes dolog. Nem tudtam, hogy ilyen, csak kicseréltem. És jó lett. Utólag kezdtem méregetni a műhely asztalon, akkor derült ki ez a változó hiba.
(#) VIM válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 27, 2020 /
 
Nálunk az Euroline-nál volt ilyen hibája a fehér színű NTC-nek (HMV) és persze az is ilyen tüneteket produkált. Amikor méregettem azt vettem észre, hogy a kivezetési láb mozog, nem fixen áll a helyén. A lényeg, hogy a csere megoldotta a problémát.
(#) Balaa16 hozzászólása Aug 1, 2020 /
 
Sziasztok!
Egy Bosch ZWA 24-2 k típusú kombikazán használati megelgvíz előállításával vannak gondjaink. A probléma nagyon hasonló a témában nem rég felvetett hibához: Bővebben: Link
Az előéletéről azt kell tudni, hogy tökéletesen működött, majd körülbelül fél évre le lett szerelve egy elhúzódó lakásfelújítás miatt. Visszaszerelés után a melegvízcsap megnyitására egyáltalán nem szikráztatott, nem gyújtott a láng. A felújítást végző cég azt mondta, keresni kell bosch szerelőt, ehhez ők nem értenek... A legközelebbi ilyen szerelő 50 kilométerre van tőlünk, nem is szívesen jönne ki (azt meg se mertem kérdezni, mennyiért jönne ki). Környékbeli gázszerelők nem vállalják.. Ezért inkább magam szeretném megjavítnai. Kiszereltem a turbinát, hátha a hosszú leszerelt állapot alatt valami megszorult benne. Akadálytalanul forog a turbina. Viszont észrevettem, hogy kontakthibás a csatlakozóvezetéke. Ezt egy kis csiszolással és a pinek meghajlításával kiküszöböltem. Most sem tökéletes, de jobb mint volt: a kazán kb 20 másodperccel a melegvízcsap megnyitása után begyújt, majd fél perc után ki is alszik. Amikor kihűlik a víz, újra begyújt, és ez így megy a végtelenségig. Ilyen formában zuhanyzáshoz használhatatlan.
Merre keresgéljek szerintetek? Amit neten találtam új turbinát, elég sokba kerül, ezért nem szeretném "hátha bejön" alapon megvenni, csak ha egészen biztosan ez a baj forrása. Esetleg NTC hiba is lehet? Talán azért nem gyújt be azonnal a kazán a csap megnyitásakor, mert "azt hiszi", meleg a víz? Még egy érdekes jelenség: amikor elzárom a melegvízcsapot, miután már egyszer begyulladt a kazán, a fűtés előremenő hőmérsékletét jelző 30 és 40 fokos LED elkezd világítani. Szerintem ez sem helyén való dolog. Előre is köszönöm a tanácsokat.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2020
(#) VIM válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 1, 2020 /
 
Szia! Erről a típusról van szó?
(#) balazsgy válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 1, 2020 /
 
De miért lehet a vezeték kontakthibás? Mármint a füstgázelszívó ventilátor betáp-vezetéke? Ez kissé bonyolult. Nedves helyen volt a kazán leszerelt állapotban tárolva?
(#) VIM válasza VIM hozzászólására (») Aug 1, 2020 /
 
.... mármint erről? Nem vettem észre, hogy a linket nem adtam hozzá vagy nem sikerült beillesztenem.
(#) Balaa16 válasza balazsgy hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Szia! Az áramlásérzékelőre gondoltam a turbina megnevezéssel,nem ismerem a szakzsargont. Ennek a vezetékén van egy műanyag 2 pines csatlakozó, ez volt kontakthibás.
A kamrában volt tárolva zárt helyen, nem mondanám nedves helyiségnek.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2020
(#) Balaa16 válasza VIM hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Szia, igen, ez az a gép.
(#) VIM válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
De ennek a kazánnak nincs 30 fokos "ledje", 40-től indul a kijelzője. Ha mégis ez a típus volna akkor a hőcserélőjével lehet probléma, mert az bitermikus és egy idő után elvízkövesedik aminek a következménye a túlmelegedés és az NTC-k valamelyike (talán a fűtési előremenő NTC) lemoduláltatja a főégőt a vezérlővel. A savazásos tisztítás volna célravezető de azt is olyan módon, hogy gépi, "szivattyús keringetős oldószeres" ami kitisztítja a hőcserélő járatait a vízkőtől. Bővebben: Link Bővebben: Link
(#) Balaa16 válasza VIM hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Köszönöm, megpróbálkozunk a vízkőtlenítéssel. (Arra emlékszek, hogy a két bal oldali hőmérséklet jelző led világított. Ha valóban nincs 30 fokos kijelzés, akkor a 40 és 50 fok kezdett el világítani. Sajnos nincs most a közelben a kazán, hogy megnézzem)
(#) balazsgy válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Csak egy tipp részemről: Nézd meg az áramlásérzékelőt, ha turbinás kivitel, akkor látod az elmozdulást, a jel adását, hogy mikor mit csinál. Egy próbát megér.
(#) VIM válasza Balaa16 hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
Ha már szét szedegeted a kazán részeit akkor a bemeneti vízszűrőt sem ártana megnézni nem e koszos. A 39. oldalon van róla ábra. A másik dolog pedig a tágulási tartályban megfelelő-e a nyomás és a rendszer megfelelő légtelenítése megtörtént-e?
(#) Balaa16 hozzászólása Aug 3, 2020 /
 
Köszönöm a hasznos tanácsokat, elvégzem a leírtakat, és jelentkezek majd, mire jutottam.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2020
(#) 48gondolkodó hozzászólása Aug 4, 2020 /
 
Csak tanulni szeretnék. Radiant RBS24 kombi cirkóm 12 éve most is jól működik. Szeretném tudni, hogy melyik alkatrész adja a 2-3mp-es kerregő hangot (és miért) ha csupán csak újra áram alá helyezem, ha kinyitom a melegvízcsapot és a melegvízfűtés beindul, de ha elzérom a csapot akkor is kerreg 2-3 mp-et. De ez a jelenség a fűtés indulásakor vagy leállásakor is.
A szakszerű választ köszönettel veszem.
(#) bitmixer válasza 48gondolkodó hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
Vannak itt nálam sokkal okosabbak, de mondok egy tippet: bekapcsoláskor a kazán először melegvizes üzemmódba áll be. Ennek érdekében a háromutas szelepet (amit egy léptetőmotor mozgat) ilyen irányba tekeri végállásig. Mivel nem tud(hat)ja, hogy bekapcs előtt hol állt a szelep, mindig ezzel kezdi. A léptetőmotor zümmögését hallod ilyenkor, meg minden alkalommal, amikor a szelepet bizgetnie kell.
(#) Elektro.on válasza 48gondolkodó hozzászólására (») Aug 4, 2020 / 1
 
Szia!
A Radiant RBS24 -ben nincs 3 utas szelep! két külön kör van a hőcserélőre tekerve a HMV nek és a fűtésnek.

Ami kerreg bekapcsoláskor az a gázszelep. Nekem sajnos már cserélni kellett 40e pénz volt.
Sajnos ebből már csak felújítottat kapni a gázszerelőm szerint.

És a felépítése...

Útmutató
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2020
(#) bitmixer válasza Elektro.on hozzászólására (») Aug 4, 2020 / 1
 
Na ugye, hogy vannak itt nálam okosabbak
(#) 48gondolkodó válasza Elektro.on hozzászólására (») Aug 4, 2020 /
 
nagyon köszönöm
(#) balazsgy válasza bitmixer hozzászólására (») Aug 4, 2020 / 1
 
Jót akartál mondani, javasolni, ezért ne becsüld le magad. Olyan sokféle típusú kazán van és olyan kevés lényegi kezelési leírással, hogy nehéz kiismerni a működését.
Elektro.on már ismeri e kazánt szerencsére és jó, hogy tudott segíteni.
Mindkettőtök részére csak gratulálni tudok.
(#) every hozzászólása Aug 5, 2020 /
 
Sziasztok! BAXI nuvola 240 Fi kazán újabban azt csinálja, hogy a 80 fok alatti led villog (Anomalia sonda riscaldamento: chiamare centro assistenza) ami ezt írja hibának: Vagy a 30fok alatti led villog (Blocco gas: ripristinare agendo su manopola interruttore in pos. R) ami pedig ezt írja hibának a kazánon ajtaján levő írás. Mit nézzek és hol keressem a hibát? Köszi!
(#) Safi27 hozzászólása Aug 10, 2020 /
 
Sziasztok!
Unical Alkon 24 B60 kondenzációs fali kazánom van. Ventilátor hiba jelzéssel jelenleg nem működik a készülék. Elvileg a ventilátor paneljén elszállt a HALL SENSOR, és mivel nincs meg a darabkája, nem tudjuk melyik típus jó hozzá. Akinek ilyen készüléke van, segítsen nekem! Csak le kellene olvasni a szenzoron lévő kódot, vagy ha valakinek van bontott ventilátorja, az is érdekelne! A ventilátor típusa EBMPAPST RG128/1300-3612-021216. Előre is köszi!
(#) pipi válasza Safi27 hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Csak partszélről, ezt nem ismerem...
A bekötését megnézed, és veszel olyan tokozásút/bekötésűt. Lehetőleg unipolar és bipolar-t is.
Nagy különbség nincs köztük, inkább érzékenység, ha közel van a mágnes, jó lesz.
Viszont ha 4 lábú akkor gáz lehet, mert nem csak szenzor, hanem vezérlő is van benne
(#) PGJ hozzászólása Aug 10, 2020 /
 
Sziasztok!

24kW-os régebbi Junkers Euroline kombi kazánnal kapcsolatban kérem a segítségeteket!
Semmilyen hibát nem jelez, a helyzet az alábbi:
Fűtés nincs, ha kinyitom a melegvíz csapot, akkor begyújt kb. egy másodpercre, majd kialszik. Utána kb. hat másodperc után újra gyújt, egy másodpercig ég, és így tovább folyamatosan...
Kivéve, ha közben bekapcsolom a fűtés termosztátot, mert akkor a következő gyújtás után égve marad, és rendesen megy a HMV készítés, akkor is, ha a begyújtás után pár másodperccel már letekerem a termosztátot.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond? Nem találkoztam még hasonló hibával!

Üdv.:
Gábor
(#) Safi27 válasza pipi hozzászólására (») Aug 11, 2020 /
 
Köszi a tippet! Sajnos, a próba meg volt, és hát az utóbbi lesz, mert nem pörög fel a ventilátor.
Következő: »»   453 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem