Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csőtermosztát bekötése
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 22
(#) Quagmire Hu hozzászólása Szept 28, 2020 /
 
Egyenlőre úgy tűnik hogy működik csak a volt tulajdonosa hozzá állása miatt rohadtul nehéz légteleníteni a rendszer, mivel két automata legetelenítő van a rendszerben vmint csak a fürdőszobában van légtelenítős radiátor. Így mielőtt be indul a cső termosztát addig halkan lehet hallani hogy durrog illetve remeg a rendszer
(#) Bakman válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Azért durrog, mert a kazánnak és a szivattyúnak egyszerre kellene indulnia. Az előző oldalon ott a rajz, mit hogyan kell bekötni. A csőtermosztát helyett egy 230 V-os relé kell.
(#) VIM válasza Bakman hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Hát igen, nem is volna rá szükség ha relésre volna megcsinálva és a reléhez csatlakoztatott részek sorkapocsba lennének kihozva, megkönnyítve azok bekötését, feliratozását mit hová kell kötni benne.
(#) Bakman válasza VIM hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Az a baj, hogy ez addig fog így menni, amíg meg nem reped a kazán víztartálya, ami kicsit többe fog kerülni, mint egy relé. De ahogy elnézem, hiába írtam le a megoldást, Quagmire Hu-nak szelektív látása van.

Van kazánjavítós téma is.
(#) VIM válasza Bakman hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Ha előbb kérdezett volna mint elgondol majd vásárol, akkor elejét vehette volna ennek.
(#) Quagmire Hu válasza Bakman hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Nem szelektív a látásom csak már addigra be építettem.De ma majd át nézem a kötést és megpróbálom a gázszelepről működtetni
(#) Quagmire Hu válasza VIM hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Későn találtam erre az oldalra mikor a cső termosztát be kötési rajzot kerestük szerelés közben akkor akadtam erre az oldalra. Gyakori kérdéseken segítettek ahol mágnes kapcsolót javasoltak utána jött létre egy tipp ismerősömön keresztül javasoltak cső termosztátot. De azért elgondolkodtató hogy itt nógrád megyében lévő gáz szerelőknek halvány lila gőzük nincsen mi a probléma megoldása ha vki azzal hívja fel őt hogy vázolja a problémát. Már ha el lehet érni mert sok esetben fel sem veszik a telefont
(#) VIM válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
A gyakori kérdéseket nem szakmai szempontokból teszik fel. Ott többségében nem adnak olyan választ ami hathatós megoldáshoz vezet és mindig csak a feltett kérdés egy részére terjed ki a miértekre nem.
A kazán kapcsolási rajza az többféle is lehet, attól függ, hogy milyen védelmekkel látták el az újabb elvárásoknak megfelelően.

ÉTI 25.jpg
    
(#) Quagmire Hu válasza VIM hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Köszönöm szépen, ezt találtam Facebookon a market place-n segített az egyik eladó akinek csodával határos módon meg volt az eredeti gép könyv és több kevesebb sikerrel le tudta fotózni jó minőségben.
(#) Quagmire Hu válasza VIM hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Ebben nincsen füst gázőr, vmint jelző lámpás kapcsoló. Korlátozó és egy szabályzó vmint jelző lámpa van
(#) VIM válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 28, 2020 /
 
Idézet:
„e szerint a rajz szerint semmi sem stimmel azzal amit látok valójában a kapcsoló panelban de érdekes módon működik”

Rakjál fel egy képet a kazán sorkapocs részéről és akkor kiderül, hogy jó-e a rajz. Ha meg vannak számozva a bekötési pontok vagy a sorkapocsba a számozásnak megfelelő helyre vannak kötve a betáp és a perifériák, az átkötés is megtalálható akkor majd az átkötés helyére kell kötni a "Bakman" /Tervezett/ rajzán a kazánhoz tartozó relé érintkezőt. A többi részt a relé mellett lehet kialakítani, sorkapocsban összekötve a pontokat.
(#) Quagmire Hu válasza VIM hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Nem tudom hogy mennyire kivehető
(#) VIM válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
A barna színű kábellel mi van bekötve a sorkapocsba? Az volna a csőtermosztát kábele? A sorkapocs bekötés az egyezik a rajzon feltüntetettel.
(#) Quagmire Hu válasza VIM hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Gázszelep de az eredetivel nem amit küldtem
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2020
(#) VIM válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Amit én tettem fel kapcsolási rajzot, azzal sem egyezik a sorkapocs kiosztás, máshogyan vannak összekötve a szabályzó és korlátozó termosztát szálai. Az "Mg" kombinált szelep barna szálához csatlakozó korlátozó termosztát szálát kikötve és ezzel sorba kötve kell majd az előbb említett relé érintkezőjét közbe iktatni (a nullát azt megkapja a kék szálon). Így a soros védelmi és szabályzó kört a relé érintkezője fogja majd bontani ha a szobatermosztát kikapcsolja a relét.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2020
(#) Quagmire Hu válasza VIM hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Tegnap este miután haza jöttem a munkából ahol a mágnes szelep kék színű vezetéke illetve a szoba termosztát vezérlő kék színű vezetéke találkozik arra köttem a szivattyút így a kazánnal együtt indul és áll le. Csak így vhogy úgy érzem hogy így hűvösebb a ház ahhoz képest mikor ment a cső termosztát..
(#) Bakman válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Ha van szobatermosztát és az nincs lejjebb állítva mint ahogy eddig volt, akkor nem változhatott a szoba hőmérséklete jelentősen. Lehet, hogy ma szelesebb volt az idő arra, kicsit megfáztál (enhye hőemelkedés), párásabb a levegő vagy abba a szobába jobban besüt anap, ahol a termosztát van.

A hőérzet trükkös tud lenni. Tegyél a termosztát közelébe egy hőmérőt és időnként nézd meg, mennyit mutat.
(#) VIM válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Most még enyhe az időjárás és a ház falai sem melegedtek fel belülről, a kazán sem megy "sokáig" hiszen a szobában ahol a termosztát van hamar eléri a beállított hőmérsékletet és lekapcsolja a készüléket.
(#) Quagmire Hu válasza Bakman hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Digitális termosztát van nagyon érzékeny mikor kézbe veszem már akkor 2-3 fokkal többet jelez mint a szoba hőmérséklet. BHR W3 ez van
(#) Quagmire Hu válasza VIM hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Pedig a ház legnagyobb szobájában van betéve. Élek a gyanúval hogy a Radal vagy minek hívják a radiátorok miatt is van. Mivel ebből kettő van két szobában és csak az egyiken van légtelenítő automata nehezen tudom légteleníteni a rendszert mivel a nagy szobában hallom csobogni (áramlik a víz a radiátorban) a radiátorok megy a fűtés . Ezen kívül teljesen más típusú alumínium radiátor van a kis szobában illetve a fürdőszobában egy kicsi lemez radiátor légtelenítővel a konyhában meg egy békebeli acél radiátor mindezt végig a házban acél csővel nyomokban műanyag illetve réz csővel támogatva.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2020
(#) VIM válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Idézet:
„végig a házban acél csővel nyomokban műanyag illetve réz csővel támogatva”

Ennek előbb-utóbb lyukadás lesz a vége, elektrokémiai korrózió. Ráadásul emiatt gázosodik a víz ami ugye buborékok formájában összegyűlik a legrosszabb helyen és légtelenítő hiányában benn reked. Ha fehér színe van a víznek vagy pezseg ahol légtelenítés hiányában fellazítasz egy hollandert és kiengeded a "levegőt" akkor ilyen folyamat játszódik le belül.
(#) Quagmire Hu válasza VIM hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Az a gond hogy nem az én kezem munkája hanem az előző tulajdonosáé mikor tavaly kihívtuk a gáz szerelőt majd a mentő vitte el mivel a kazánban csak a hőkioldó volt csak jó az akadályozta meg hogy fel robbanjonb egész kóceráj. Én azon vagyok hogy ezt az öreg kazánt és a rendszert ép kézláb állapotra hozzam mivel szerintem ez olcsóbb mint egy új rendszer amit jelenleg nem tudok meg fizetni (kazán, csövek, radiátorok + munkadíj) csöveket szakaszosan tudok cserélni mint radiátorokat is ha a helyzet úgy hozza. De még a tágulási tartály vagy minek hívják azzal is gond van mert a teteje rá van rohadva és nem jön le így nagy kínlódás van mikor a rendszer tisztó folyadékot öntöm be a rendszerbe. Azt csak le eresztett víznél tudom egy csővel vagy slaggal a kazánon keresztül
(#) Quagmire Hu válasza VIM hozzászólására (») Szept 29, 2020 /
 
Fehérnek nem fehér inkább fekete olykor-olykor cappucino színe van miután a fekete trutyi eltűnt
(#) pallaci hozzászólása Okt 12, 2020 /
 
Üdv Urak !
Szeretném megkérdezni, hogy a csőtermosztát által vezérelt keringtető szivattyú áramkörébe szeretnék bekötni egy kontrol lámpát, ami jelzi hogy a szivattyú megy, mivel olyan halk hogy nem hallható, és hozzáférni sem lehet. Tisztelettel kérem hogy az alábbi rajz alapján, valaki rajzolja be. Bojler visszajelző kontrol lámpára gondoltam egy dobozban elhelyezve.
(#) Bakman válasza pallaci hozzászólására (») Okt 12, 2020 /
 
A dugvilla barna és kék vezetékére.

Ugyanakkor az, hogy a motor kap áramot, még nem jelenti azt, hogy forog is. Ezt tartsd szem előtt.
(#) pallaci válasza Bakman hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
köszönöm a hozzászólást, én is erre gondoltam volna, de a bojler rajz bekötésénél az néztem hogy a kontrol lámpa párhuzamosan van bekötve a a fázis vezetékében a fűtőtesttel, ott nem a nulla és a fázis közé van kötve.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2020

bojler.PNG
    
(#) proli007 válasza pallaci hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
Semmi különbség. A fogyasztóval párhuzamosan kötött jelzés, mutatja hogy feszültség került a fogyasztóra. Csak nálad most a szivattyú lesz a fogyasztó, nem a fűtőtest.
(#) pallaci válasza proli007 hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
Köszönöm
(#) Norbi666 válasza moele hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /
 
Szia. hol kellene keresnem ezt a rajzot? Mert nekem is bekötési problémám van ezzel a típussal. Választ köszönöm.
(#) uniman válasza Norbi666 hozzászólására (») Ápr 5, 2022 /
 
Leírta!: 11 évvel ezelőtti 955230-as hozzászólásban van a rajz! https://www.hobbielektronika.hu/forum/files/8c/8c7f6a94d58b3c72e2ed372d04c33e69.jpg
Következő: »»   21 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem