Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   277 / 282
(#) Gafly válasza szucs_g hozzászólására (») Aug 6, 2020 /
 
Akkor még most sem tudok okosabbat mondani, hogy vissza kell rajzolni/feltérképezni...
Én mondjuk odaadtam a ház vevőjének a kódokat és a bekötési rajzokat, de ez egy másik vonulat.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2020
(#) szucs_g válasza Gafly hozzászólására (») Aug 6, 2020 /
 
Köszönöm a válaszát. Kódot kaptam, de csak felhasználóit. Az a baj, hogy elhamarkodottan cselekedtem, amikor egy hozzáértö azt mondta, hogy reseteljem a rendszert. Szerintem ad egy nem zárták le a kártyát s meg sem változtatták a mestrekódot.. Ezzel kellett volna kezdenem, utána új elemeket vennem a wireless érzékelökbe, aztán slussz.

Viszont így megtanultam, hogyan müködik ez a riasztó. Ezzel is gazdagodtam. Ja, és visszarajzoltam ill. felmértem, miként kötötték be. Nem sokat agyaltak rajta.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2020
(#) aroxol válasza szucs_g hozzászólására (») Aug 6, 2020 /
 
Ha hibát nem ír ki akkor nincs is. Persze miért is lenne ha vezeték nélküli egységek nincsenek a riasztora felprogramozvsa. Nem is tudja mit kellene keresnie.

Ezt a pár eszközt hozzáértő 5 perc alatt felprogramozná. User telepítői leírésból max. 1 nap.

Monjduk ehhez meg kell érteni a DSC programozási elvét. Nekem nem sikerült felfogni, lehet velem van a probléma, inkább ledobom a DSC specifikus eszközöket és felrakok egy normálisat. Tudom ez nem vigasztalja, de számomra DSC egy elmaradott hulladék. A forgalmazorol, és a supportrol inkább nem is beszélek.
(#) szucs_g válasza aroxol hozzászólására (») Aug 6, 2020 /
 
A vezeték nélkülieket is felpakoltam, nem nehéz. Egy-egy zónához kell öket párosítani, majd a zónákat hozzáadni a kiválasztott partícióhoz. Jelenleg nem akarok kiadni egy új rendszerre pénzt. A ház felújítására kell. Mondjuk az biztos, ha újra kezdhetném új házat építtetnék új megoldásokkal.
(#) szucs_g hozzászólása Aug 7, 2020 /
 
Nem tudja véletlenül valaki, hogy egy vezeték nélküli mozgásszenzor tamper mikrokapcsolóját lehet cserélni? Lehet kapni hasonló mikrokapcsolót?

Köszönöm.
(#) pipi válasza szucs_g hozzászólására (») Aug 7, 2020 /
 
Véletlenül senki nem fogja tudni milyen kapcsoló az. Kismillió mikrokapcsoló van forgalomban.
Természetesen lehet cserélni, ha kapsz
Fotó?
(#) szucs_g hozzászólása Aug 7, 2020 /
 
Tényleg csak egy utolsó kérdésem lenne. 5132 vezetéknélküli modul vezérel a házban pát mozgásérzékelőt. Élesítéskor bejelez, de a sziréna kimenetet nem aktiválja. A két vezetékes szenzor igen. Mi lehet a gond?
A *6 xxxx 4 tesztre reagál.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2020
(#) szucs_g válasza pipi hozzászólására (») Aug 7, 2020 /
 
Holnap lefotózom. Egy smd-s billenőkaros pici kapcsoló, nem láttam a neten ilyent.
(#) szucs_g hozzászólása Aug 9, 2020 /
 
Még egy reset után elkészült.
(#) HA5AWS hozzászólása Aug 19, 2020 /
 
Sziasztok!
DSC 1832 központ és egy ikonos kezelővel ellátott központ felhasználói menüben, véletlenül elütöttem és *6 code 8-ra belépett egy teszt üzembe. Sejtésem szerint a sétateszthez hasonló módba lépett be. Elég problémás volt a kilépés. A felhasználói könyvben nem találtam meg a funkciót. Tudna valaki információt erről?
Üdv: Gábor
(#) em válasza HA5AWS hozzászólására (») Aug 20, 2020 /
 
Szerintem az a felhasználói séta üzemmód bekapcsolása. A telepítői kézikönyvben benne van, azt töltsd le a netről.
(#) azxo1 hozzászólása Aug 20, 2020 /
 
Helló Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy pc1616 v4.5EU, egy pk5516 v1.2 és egy pc5108 1.0.
A pc5108 nélkül tökéletesen fel tudom programozni DLS5-el a pc1616-ost.
Ha már rákötöm a pc5108-ast, akkor *2-re 1-es hibát, azon belül 5-ös kommunikációs hibát jelez, mindamellett tökéletesen működnek a rá kötött mozgásérzékelők. Többször átnéztem a programozást, de nem találtam bekapcsolt, de be nem kötött dolgokat. Telefonvonal nincs rákötve, így a 015 7-es és a 380-as 1-es kikapcsolva. (próbáltam bekapcsolva is, de akkor is jelzi a hibát)
Ebben az állapotban viszont nem lehet élesíteni a rendszert.
Természetesen idő is be van állítva. DLS5 szerint billentyűzet, zóna bővítő beléptetve.
Esetleg annyit vettem észre, hogy a pc5108-at nem tudom 9-12-ig jumperelni, csak 9-14-ig.
De a fennmaradt zónákat kikapcsoltam, illetve próbáltam 5,6K ellenállásokkal lezárni, egyik sem hozott eredményt.
Mi lehet a probléma?
(#) HA5AWS válasza em hozzászólására (») Aug 20, 2020 /
 
Köszönöm! Ez csak akkor gond ha a tulaj véletlenül belép és utána hív, hogy ilyenkor mi van. Kettőskeresztre nem lép ki szóval kicsit hiányos a felhasználói kézikönyv. A telepítői megvan.
Üdv: Gábor
(#) azxo1 válasza azxo1 hozzászólására (») Aug 24, 2020 /
 
Meglett a hiba. Rossz jumper beállítás.
(#) odiodi hozzászólása Szept 30, 2020 /
 
Sziasztok!

Adott egy régi DSC pc1565-p2 egység. Arra gondoltam, hogy "okosítom". A terv, hogy egy okos relé küld majd jelet amikor bekapcsolja a szirénát, az meg jelez nekem telefonon, hogy szól a sziréna. Kivitelezhető? Van erre külön kimenet, vagy a BELL-t kell használnom? A BELL "+" vagy a BELL "-" kap feszültséget amikor bekapcsolja a szirénát? Az okos relét táplálnom kell olyan feszültséggel mint amennyit a szirénára kapcsol (12V). "Elbírja" a panel ezt a plusz áramfelvételt?
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2020
(#) pipi válasza odiodi hozzászólására (») Szept 30, 2020 / 1
 
PC585-re megcsináltam... ennek van két pgm kimenete, erre felprogramozható a riasztás, illetve a ki/bekapcsolt állapot. Erre a két kimenetre optokukucsos leválasztással esp8266 figyel, Pushbullet-en keresztül üzenetet küld androidos telóra
(#) odiodi válasza pipi hozzászólására (») Okt 1, 2020 /
 
Köszönöm a tippet! Ezen is van PGM kiement, de én azt gondoltam hogy nem programozok semmit . Az én ötletem az, hogy az egység és a sziréna közé kötöm az okos eszközt, így:
- kapok informárciót amikor megszólal a sziréna
- ki/be tudom kapcsolni a szirénát (akár van riasztás, akár nincs)
Nem az érdekel, hogy biztonságtechnikailag ez mennyire jó megoldás, hanem hogy megoldható-e így, és melyik BELL ("+" vs "-") kapcsol riasztás esetében, ill. hogy tudok-e olyan tápot (12 V) vételezni a panelről.
(#) em válasza odiodi hozzászólására (») Okt 1, 2020 /
 
A BELL +/- -ra 12V megy ki riasztáskor. Egyszerű esetben ide kerülhet egy sziréna és kész. Általában nem ezt, hanem önálló, akkumulátorral rendelkező szirénákat használnak. (azt nem írtad, hogy neked mi van.) Ezeknél a bekötéstől függ, hogy melyik indítja a szirénát, van ilyen és olyan bekötés is. Mindenesetre, ha a bell +- közé teszed a relét, az meghúz, ha indul a sziréna. Megjegyzés: A sziréna megszólalhat akkor is, ha nem kap tápot a központból (áramszünet van, és a központban halott az akku). Erről a megszólalásról már nem fogsz értesülni a fenti módon.
Az ilyen szirénáknak szokott lenni egy szerviz vezetékük is, mellyel némítani lehet, ezt a sziréna gépkönyvében lehet megnézni.
(#) odiodi válasza em hozzászólására (») Okt 1, 2020 /
 
Köszönöm!
Csatolom a kapcsolást (nem vitték túlzásba a kébelrendezést ) vszínű neked többet elárul. És igen, a külső szirénának is van külön akkumulátora.
(#) Gafly válasza odiodi hozzászólására (») Okt 1, 2020 /
 
Rénézésre rendszeresen lehetnek téves riasztások.
(#) Phile80 válasza odiodi hozzászólására (») Okt 1, 2020 /
 
Én a közeljövőben fogok életemben először riasztó rendszert telepíteni, de én kezdőként úgy gondolom, hogy azoknak a zóna ellenállásoknak csak akkor van értelme, ha azok az érzékelőben vannak elhelyezve.
(#) em válasza Phile80 hozzászólására (») Okt 1, 2020 /
 
Én ilyen problémákkal szembesültem:
- amikor 20 eret kötnek a +-ba, ott nincs garancia arra, hogy mindegyik jól érintkezik és nem csúszik ki.
- a sorkapocs nem igazán alkalmas az ilyen vékony sodrott ér szorítására. Könnyen ki is szakad belőle. Érvéghüvelyt szoktak rá tenni. Persze azt macera kezelni.
- a kábeldzsumbuj nem lenne gond, ha rögzítve lenne és lenne neki hely. Nálam amit felszereltek, az ajtó nyitásra kiugrik. Úgy kell bepréselni. Nyilván eggyel nagyobb szekrény kellett volna.

A látható ellenállások gondolom onnan jönnek, hogy azokra a körökre valamiért nem akarta/tudta az érzékelőbe tenni az ellenállást.
(#) Marksza123 hozzászólása Okt 8, 2020 /
 
Sziasztok!
Tudom, hogy itt dsc rendszerekről van szó de lenne egy keresésem hátha valaki tudna segiteni
Paradox sp4000 nél valamelyik szekcióba ki lehet kapcsolni, hogy rendszerhiba esetén ne vilagitson a trouble?
(#) tmx hozzászólása Okt 10, 2020 /
 
Sziasztok, én pc1616 témában kérdeznék.

Bemelegítő kérdés: csak mint érdekesség kérdezem, hogy lehet-e bármilyen különleges oka, annak, hogy aki telepítette a rendszert az az egy darab nyomorult ledes kezelőnket is auxra kötötte be red-black helyett? Szokás ezt így csinálni? Ha igen, miért? Ez csak azért érdekes, mert amúgy is ezer ér megy azokba a szerencsétlen aux csatikba, legalább a kezelőt kötötte volna a dedikált tápjába...

És az ÉGETŐ KÉRDÉS: ha már kinyitottam a dobozt gyorsan végigfuttattam a szemem az alaplapon és hát nem tudtam nem észre venni azt a púpos kondit ott a zöld matricától balra. Gondolom érdemes lenne kezdeni vele valamit amíg nem késő... a kisördög azt súgja, hogy egy mezei kondicserét én is meg tudok ejteni , de egy biztonságechnikai eszközbe azért mégse piszkáljon már bele az ember... vagy de?

Bárkinek van tapasztalata hasonlóval?

Köszi!

_pc1616.jpg
    
(#) em válasza tmx hozzászólására (») Okt 10, 2020 / 1
 
A púpos kondi cserélendő. A kiforrasztásnál egyszerre jó melegíteni mindkét lábát és úgy kihúzni óvatosan. Esetleg ónszívóval előtte kiszívni amit lehet. Ha feszegeted vagy túlmelegíted lehet, hogy leszakad a fólia.
(#) HA5AWS válasza em hozzászólására (») Okt 10, 2020 /
 
Sziasztok!
Elképesztő, hogy 20 éves paneloknál ahol csak analóg tápok voltak semmi baj a kondenzátorokkal kevés kivétellel. A "fejlesztéseknek" köszönhetően 3-4 éves panelokban púposodnak a kondik. Szégyen, hogy a technika erre "fejlődik". Biztonságtechnikánál meg főleg problémás az ilyen berendezés.
Üdv: Gábor
(#) Phile80 hozzászólása Okt 12, 2020 /
 
Sziasztok!
PC1616 központot helyezek üzembe és az lenne a kérdésem, hogy a PC128 szirénában található Service bemenet az arra szolgál, hogy szerelni lehessen anélkül hogy riasztana? Tehát célszerű egy vezetéket elvezetni a központba, hogy ott az AUX negatívra lehessen kötni szerelés előtt. A szirénában értelmetlen lenne, mivel nem lehet hozzáférni csak ha leveszem a sziréna fedelét, ami riasztást okozna. Tehát ha AUX negatívon van a Service bemenet, akkor nem fog riasztani akár mit csinálok vele?
A mellékelt képen látható DEOL kialakítás megfelelő? Amit a gyártó ad hozzá bekötési rajzok sokkal bonylultabbak...
(#) em válasza tmx hozzászólására (») Okt 12, 2020 / 1
 
Ja és nem tudom miért nem a red/blackot használta. Azok belül át vannak kötve az aux+ és - ra, A nagy gombóc felét oda is tehette volna.
(#) MPi-c válasza Phile80 hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
Mind a két kérdésedre igen a válasz.
A szervíz bemenetről egy vezetéket vigyél a központhoz, ott testre kötve (a COM is jó!) kinyitható a sziréna. Akkor sem szólal meg, ha a központot teljesen leveszed a tápról. Csak ne felejtsd el a munka végeztével lekötni a testről.
Üdv!
(#) Phile80 válasza MPi-c hozzászólására (») Okt 13, 2020 /
 
Köszönöm a válaszod!
Az lemaradt kérdésemből, hogy ilyenkor a szirénát negatív startra kell jumperelni?
Sajnos a leírás elég nehezen értelmezhető, gyakorlatot igényel.
9 zónám van összesen, amiből egy a sziréna tampere. Ebből az első zónát szeretném 30 másodperces be és kilépési időre programozni, a többi azonnali. PC1616, ami alapból 6 zónás és van egy 5108-as zónabővítőm, ami 8 zónát ad hozzá.
Ezek szerint 14 zónám van összesen. Szirénaidő 10 perc.
Ez így jó lenne?
001 01 03 03 03 03 03 03 03 03 00 00 00 00 00 #
005 01 030 030 030 #
005 09 010

Szeretnék otthonmaradóra 1 zónát kiiktatni, a többi élesítve. 5516-os a kezelő és azt nem igazán értem hogyan működik. Ha a Stay gomb be van nyomva, akkor lehet programozni hogy kivegye a hozzárendelt zónákat?
Következő: »»   277 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem