Fórum témák
» Több friss téma |
""Elméletileg akkor 400 V-os bekötéssel 42 A lenne az áramfelvétele? Jól logikázok??? Nem jó a logika. Váltóáramnál az áramértékek nem lineárisan hanem vektorosan számolódnak. Az általad feltett adatlap 60Hz-es hálózati adatokat tartalmaz, nálunk 50Hz van és 50Hz-en magasabb áramértékek adódnak az adattáblán szereplő értékekhez képest. Feltételezem, nem akarod maximum teljesítményen használni, mert az kissé necces lesz.
Sziasztok!
Ma levettem a burkolatot a gépről, hogy átkössem és jött a meglepetés! Hát kicsit szégyenlem magam mert feleslegesen kérdezősködtem a bekötést illetően, mert kiderült hogy a gép már eu igényeknek megfelelően lett tekercselve gyárilag! A gépet ausztriában vettem, és ott adta az elado a dokumentumokat, azokbol illesztettem be ide a képeket, úgy gondoltam hogy ezek fedik a valoságot!
És ez a kezelőfelület!
Hát egy fázison 12.4 kW a teljesítménye!
Viszont jo hír hogy 50 Hz-en működik! Egyedül csak az üresjárati áramot tudtam ma megmérni, ez fázisonként közel 10 A volt! Holnap megprobálom megmérni terhelés alatt üzem közben is! Érdekes részlet, hogy AC üzemben kisebb Amper mellett üti ki az olvadot mint DC üzemben! Ez normális jelenség szerintetek???
Persze hogy működik 50Hz-en. A 60Hz-es gépek simán mennek 50Hz-ről és forditva is, de kissé több lesz a felvett áram, -mint ahogy egyébként a mai üresjárási mérésed is igazolja. Jó kis gép amit vettél, csak hát kell neki bőven "abrak"
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |