Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3226 / 3553
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Dec 11, 2020 / 1
 
A GPS által adott pozíció eléggé komoly szórással ad eredményt. Ez a szórás a pillanatnyi sebesség függvénye is, komolyabb szoftveres analízist igényel. Az autós használatra gyártott (beállított) szerkezetek, egy bizonyos sebeség alatt használva, eléggé komoly pontatlanságot produkálnak. Egy helyben állva tízméteres (vagy nagyobb) szórással mutatják a pozíciódat. 30-40 km/óra sebeségnél viszont meglehetősen pontosak. Gyalogos üzemmódban, más algoritmust használva kapsz jó eredményt. Mindezt komolyan befolyásolják a vételi viszonyok, magas épületek, fák, felhős égbolt.
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Dec 11, 2020 /
 
Másfélmillió, igen. Bocsánat.
(#) Macsek71 válasza sany hozzászólására (») Dec 12, 2020 / 1
 
Tesztelni kell, illetve teszteket olvasni .

Segítség : Tavaly próbálgattam egy őskövület mechanikus lépésszámlálót. Miután eltaláltam, hová, és hogyan kell rögzítenem, egyenletes sétálások ( aránylag "erős menésem" van, 6-8 km/h is előfordul) során azonos útvonalon néhány százalékon belül volt az eltérés*...
Gondolom a "korszerűbb - modernebb" technika tudja ugyanezt a pontosságot.

Ha nagyobb pontosságot szeretnél - valószínű építened kell hozzá egy mérőeszközt

* ezer lépés körüli távon néhány tíz lépés eltérés - ez akár a szél, látnivalók, stb miatti másmilyen lépés eredménye is lehet ...
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Dec 12, 2020 / 1
 
Annó kollégámmal elmentem párszor geocaching ládákat keresni. Egy kézi Garmin GPS készüléket hozott a vadászatra, meglepően pontos volt. Kicsit játszottam a kütyüvel, távolságot (megtett út és légvonalbeli), területet, sebességet stb. trükköket tudott. Már ha ez opció. A pontos típusra nem emlékszem, de a kialakítása ilyen volt: Garmin kézi készülékek (vigyázat, lehengerlő árak!).
(#) mnyugger válasza Bakman hozzászólására (») Dec 12, 2020 /
 
Sietni kell a vásárlással, mert:
Montana 750i
Cikkszám: GG010-02347-01
299,900 Ft
kifogyóban
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 12, 2020 /
 
Én csak ajándéknak szánnék egy ilyen eszközt, elképzelésem szerint karórát. Azért azt hittem , hogy ezek az órák, eszközök "kicsit" olcsóbbak. Maradi vagyok, na!.
(#) Kovidivi válasza sany hozzászólására (») Dec 12, 2020 /
 
Hát.. Lépésszámláló a neve, nem távolság mérő!
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 12, 2020 /
 
Szerintem más ajándékot veszek majd. Azt hittem egyszerűbb dolog ez. Van B tervem is. Majd ha nyerek a lottón, akkor veszek egy komolyat.

Köszönöm szépen mindenikek a válaszát, aki hozzászólt a kérdésemhez!
(#) jani1987 hozzászólása Dec 14, 2020 /
 
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 14, 2020 /
 
Amíg ki nem vágják őket.
(#) gulyi88 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 16, 2020 /
 
Valószínűleg kevés a hőmérséklet. Próbáld meg egy kisebb lemezen gázlámpával. Ha ott megfelelően terül, akkor biztosra vehető, hogy a hőmérséklettel van a gond.
És a lehető legtisztább felület kell, fúrógép+drótkorong, kiszakadt menetfuratot frissen újrafúrni (friss furatfal), olajat kipucolni. (ajánlom először nem élesben a munkadarabon, hanem eldobós hulladékon próbálkozni).
Amit én próbáltam AL300 az egészen hasonlóan viselkedett az alun, mint az SnPb a rézen.



Helicoil amúgy nem játszik? Én mondjuk még sose használtam. Gondolom jó drága, egyszeri beruházásra nem éri meg, de ha gyakran ütközöl ilyen probléma (a megoldásához anyagi érdeked is fűződik, értsd: nem saját magadnak csinálod), akkor gyors gazdaságos megoldás lehet ...
(#) zolika60 hozzászólása Dec 16, 2020 /
 
Sziasztok! Segítene nekem valaki 10 osztályos Fizika feladatok megoldásában? Gázok energiaállapot változásai feladatok. Sajnos be kell látnom én már elfelejtettem a negyven egynéhány éve tanultakat. Ha valaki segítene, azt kérem privátban jelezze.
(#) Skori hozzászólása Dec 17, 2020 /
 
Okostelefonra van sok elérhető tv távirányító applikáció, többnyire a tv gyártója ad ki ilyen programot, ami pl. wifi hálózaton keresztül működik. Ill. elvileg hdmi-n keresztül is lehetne vezérelni a tv-ket. Az lenne a kérdésem, hogy windows-t futtató PC-re léteznek-e ilyen programok, tud-e valaki ilyesmit belinkelni?
(#) pucuka válasza Skori hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 
Az eredmény nem sok. A Microsoft Store -ba beírtam, hogy "TV remote", hozott négy találatot. Lehet több is van, más néven.
(#) tbarath válasza Skori hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 
Windows program ügyben nem tudok semmit.

A HDMI-vel annyi a gond, hogy a CEC-t támogatni kell mindkét oldalon. Viszont a PC-s VGA gyártók általában nem támogatják (gondolom ennek is lenne pár centes licenszdíja), sőt, egyre ritkább a HDMI-t se, mert a DP esetén nem kell csengetni a HDMI konzorciumnak. A TV-k általában úgy-ahogy támogatják, nekem pl. Panasonic TV-vel kifejezetten jó a tapasztalatom, pl. a Raspberry Pi-on futó Kodit a TV távjával vezérlem, illetve a TV-t is tudom a Pi-ról ki- és bekapcsolni (mélyebben nem érdekelt, de ha gondolod utánanézek). Szóval az egyik megoldás egy Pi, akár egy Pi Zero használata erre.

A másik út az infra, csinálsz egy infra adót a PC-re, akár USB-n keresztül egy uC-vel, szerintem ezt a részét nem kell elmagyaráznom. Én tervezek valami hasonlót, mert nekem az erősítőm csak infrát "tud", aztán néha jó lenne távolról is állítgatni a hangerőt.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2020
(#) Skori válasza tbarath hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Nekem gyakran a PC-re kötve, monitorként működik a TV, ezért lett volna kényelmes ha a PC-ről (is) lehetne vezérelni. Gondolom a mobilos, wifi-t használó megoldás protokollja működhetne nem csak wifi hálózaton - de ennek a visszafejtése valószínűleg nem túl egyszerű.
(#) tbarath válasza Skori hozzászólására (») Dec 19, 2020 / 1
 
Hát tudja a fene, mennyire egyszerű, én tuti nekiállnék forgalmat rögzíteni egy játszós hálózaton, aztán hogy mire mennék ezzel, hát passz. Sok függ attól is, hogy ki a gyártó, mikori a készülék, mert manapság már TLS 1.2 és valami vállalható auth nélkül eléggé gáz bármit is kihozni, security szempontból legalábbis, bár ez nem tudom mennyire zavarja a gyártókat...

Én most rákeresgettem panasonic tv-re, és találtam egy csomó érdekesnek tűnő linket az első találati oldalon (1, 2, 3), de a fene tudja hogy mire jó bármi is.
(#) mek-elek válasza tbarath hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Ha már így, mért nem set top box?
(#) tbarath válasza mek-elek hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Nem értem, hogy jön ide a stb.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Android emulátor van windowsra, abban tudod használni az alkalmazást. Egyébként meg nem a hálózati forgalom alapján érdemes a visszafejtéssel foglalkozni, hanem az apk kicsomagolásával és forráskód megnézésével.
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Erről még írhatnál, mert nekem eddig csak a képeket, meg ilyesmit sikerült apk-ból kiszedni, forráskódot nem. Lehet én voltam béna, azért kérdem hogy csinálnád?
(#) mek-elek válasza tbarath hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Úgy látszik nem fogtam fel a lényeget....
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Dec 19, 2020 / 1
 
A varázsszó "apk decompiler": Bővebben: Link
Van online verzió is: Bővebben: Link
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Köszönöm, ránézek erre a varázslásra!
(#) sany hozzászólása Dec 19, 2020 /
 
Csak tényleg kíváncsiságból.
Ahol ti szoktatok vásárolni, ott is az a szokás, hogyha pl. kérek 10 dkg császár szalonnát, akkor nem vágja le az eladó pl. az egész 0,5kg darabból.? Azaz csak egyben lenne elvihető, válasszak mást helyette, ha csak ennyi kell.
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Boltja válogatja, bár az utóbbi időben nem tapasztalok ilyesmit. Ez az eladótól is függ.
Én inkább egyre pozitívabb tapasztalatokat szerzek. A lányok a két rekesz sört kihúzzák a pénztárig, kérdezés nélkül eldobják az első, szikkadt szeletet a felvágottból, és közelharcot kell vívni, hogy ne vágják le a kenőmájas lezáró fémgyűrűjét.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2020
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Dec 19, 2020 / 2
 
Sokat jelent az is, hogy ki az eladó. Én (koromnál fogva megtehetem) minden nőnemű eladót, főleg, ha látszik, hogy rosszkedvű, fáradt, ideges, kedvesnek titulálok. De az embereknél is sokat számít, ha a kiszemelt darabból úgy kérek, hogy levágna-e nekem belőle, vagy legyen szíves ebből egy ujjnyi szeleted adni. Lehet, hogy vannak, akik szerint ez megalkuvás, gazsulálás, viszont működik, és nem kerül sokba.
Végső érv, amit ritkán alkalmazok, hogy az asszony ennél többet nem enged, és a méretes hasamra mutatok.
(#) mnyugger válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Az udvariasság és a mosoly, általában bejön!
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Itt a városban két boltban is sajnos ez van. Már többször előfordult velem. Nem mindig vágják meg a felvágottat, stb. Megértem én, ne maradjon rajtuk. De ilyet lehet nekik csinálni? Nem kapja meg a vevő, amit akar és amennyit akar. Nem gondolom, hogy sokan vesznek meg egy egész rúd párizsit.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Nem haragszok, én sem rájuk. Lehet nem az ő hibájuk, hanem az üzletláncé.
Következő: »»   3226 / 3553
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem