Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   88 / 92
(#) mraulajos válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Semmi jelölés. Akkor nem kérdezném. Azt fel sem tételezem, hogy mindegy.?
(#) uniman válasza pucuka hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Ne feledkezzünk meg arról a tényről sem, hogy a hasonló kütyük használata Magyarország területén hatóságilag tiltva van... vagy rosszul tudom?Bővebben: Link
Árulni persze szabad, nagyon sok helyen nem tájékoztatják a vásárlókat a tiltásról.
(#) mraulajos válasza uniman hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Hali!
Ezt pucu kával kicsit visszáb kitárgyaltuk. Ezért felé irányítottam a kérdést. De bár kitől szívesen elfogadom a feltett kérdésemre a választ.
(#) uniman válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Más webes helyről származó kép (A készülék beltérben felszerelendő, a külső antennát meg kábellel házon kívül kell elhelyezni).
De a drótantenna helyett léteznek komolyabb antenák is...
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2020
(#) pucuka válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Ha jól látom, a címkén vannak nyilak (ha jól látom jobbról balra) a nyíl hegyes vége felé a kisebb nyereségű beltéri antennát, a másik oldalra a nagyobb nyereségű (hosszabb kábelű) külső antennát. Aztán ha működik, örül. (ha meg lebux vele, szomorúság)
(#) uniman válasza pucuka hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Szerintem meg pont fordítva (netes forrásokból kideríthető)...itt (bár ez LTE sávra való) meg is nevezik az antennákat ("in/outdoor")
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2020
(#) pucuka válasza uniman hozzászólására (») Aug 29, 2020 / 1
 
Igazad lehet a kép alapján. De nem lesz nagy gond, ha elsőre nem találja el, majd ha nem jó, meg lehet próbálni felcserélni az antennákat.
Idézet:
„Magyarország területén hatóságilag tiltva van...”

Egészen pontosan konkrétan tiltva nincs ugyan, de az EHT -ben (Egységes hírközlési Törvény) úgy van szabályozva, hogy Magyarországon rádióberendezést engedély alapján lehet üzemeltetni.
Tehát ha nincs engedélyed, törvényt sértesz. (vannak kivételek, de ez az eset nem tartozik a kivételek közé)
Mivel a berendezésnek az üzemszerű működéshez antennája van, rádióberendezésnek minősül.
A hatósági jogi problémák mellé társul a szolgáltató üzemének megzavarása, nem árt tudni, hogy a rádiótelefon szolgáltató közszolgáltató, aminek üzemvitelét szándékosan zavarni súlyosbító tényező. Kártérítési igénnyel is felléphet a szándékos zavarást okozóval szemben.
A szolgáltatók nem kevés pénzt fizettek azért, hogy tiszta, zavarmentes frekvenciákon nyújthassanak a szolgáltatásaikat, mindent meg fognak tenni azért, hogy ez így is maradjon. A zavar csökkenti az érintett hálózatrész kapacitását, ezzel bevétel kiesést okozhat.
(#) mraulajos válasza pucuka hozzászólására (») Aug 29, 2020 /
 
Be üzemeltem. Működik. A nyilak felől kell a belső antenna. Ha fordítva rakom, akkor a térerő kijelző vonalkák üresen, telítettség nélkül villognak. De már is akadt egy kis probléma. Az antenna csatlakozó után a vezeték, valószínű megvan szakadva. Az árnyékoló harisnyára tippelek. Ahogy mozgatom a vezetéket, a térerő kijelző erőssége változik. Sikerült úgy hajtogatnom vezetéket, hogy a térerő maximum. Észre venni a telefonon is, a térerő kijelzőn. Tudnom kellene ennek a csatlakozónak a pontos típusát. Tudtok ebben segíteni? Levágnám a vezetékből azt a 30 cm.t, és raknék rá másik csatit. Köszönöm mind kettőtöknek (pucuka, uniman) az eddigi segítséget/tanácsoz!
(#) pucuka válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 30, 2020 /
 
"N" csatlakozó Az árát ne nézd, biztos van olcsóbb is, csak a kép miatt tettem be.
(#) mraulajos válasza pucuka hozzászólására (») Aug 30, 2020 /
 
Köszönöm!
(#) mraulajos válasza pucuka hozzászólására (») Aug 30, 2020 /
 
Ezt néztem ki. Az antenna vezetékem 3 mm. Szerinted megfelelne?
(#) pucuka válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 30, 2020 /
 
Jó lesz, ez szerelhető típus, ha elrontod, akkor sincs nagy gond, szétszeded, újra szereled. Azért nem árt, ha kettőt rendelsz belőle. A koaxot pontosan kell méretre vágni, blankolni, ha nincs gyakorlatod, akkor nézegess katalógus oldalakat, ott többnyire megadják a csupaszítási méreteket, és az összeszerelés módját.
(#) mraulajos válasza pucuka hozzászólására (») Aug 30, 2020 /
 
Minden képen kettőt rendelek. Ismerem a méretre vágás szabályait.
Köszönöm!
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 31, 2020 /
 
Hali
Arról mi a véleményed, hogy a telefon, és az átjátszó egység között, mi az a reális távolság, ami még hatékony.?
(#) pucuka válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 31, 2020 /
 
Ha engem kérdezel, nem tudom. Nem ismerem az "átjátszódat", csak képről. Ennek alapján nem tartom igazán alkalmasnak a feladatra, túl egyszerűnek látszik.
Egy rádiótelefon kapcsolat kétirányú. Egy átjátszónak mindkét irányt erősítenie kell, ráadásul szükséges az irányonként külön külön egymástól független erősítés állítási lehetőség. Ilyennek nyomát sem láttam a képi ábrázoláson, sem a leírásban.
Egyébként volt a hatáskörömben egy utánfutóba épített átjátszó, ezzel szoktunk annakidején megfelelő lokális térerőt biztosítani nagyobb rendezvényeken, ha szükséges volt. Igencsak jó műszerezettséggel sem volt egyszerű a beállítása.
(#) mraulajos válasza pucuka hozzászólására (») Aug 31, 2020 /
 
A pillanatnyi tapasztalatom az, hogy abban a helységben ahol fel van szerelve, ott tökéletes. Ez azt jelenti, hogy max. 5-8 m távolság.
(#) pucuka válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 31, 2020 /
 
Akkor ez ilyen.
(#) blasz hozzászólása Szept 3, 2020 /
 
Sziasztok szert tettem egy Armor-2 strapa telefonra,de a fülesem állandóan lekapcsolódik róla.A headset az Plantronics 1 hete vettem.Most oda adtam a nejemnek a fülest,samsungja van, hogy kideritsük az rossz vagy csak nem szeretik egymást az Armor és a headsetem.Szeretem azt a fajta fülest mer iszonyat jó hangja van és nagyon sokáig birja az akkuja.Most egy Hama headsetet használok de eddig müködik.Előzöleg nekem is samsungom volt X-cover 4 azzal ius jól müködött a füles a Plantronics.
(#) Laci66 hozzászólása Szept 5, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy Blaupunkt FL01-es telefonom, amit nem használok. Utoljára decemberben csináltam vele
néhány fényképet, akkor feltöltöttem és eltettem. Most megint csak fényképezésre kellene, de a töltést
nem indítja, az akku 0V-os. Hogy lehetne külső forrásból kicsit rátölteni az akkura, hogy újra tudjam
használni? Van egy 3-36V-os stabil tápegységem (723 IC, max. 1A) elvileg áramkorlátos, de az áramkorlátozást még sosem teszteltem.
Az akku Li-ion 3,7V 900mA
A töltéshez kell-e neki 5V, vagy elég 4V és a töltőáramot kell-e ellenállással korlátozni?
Előre is Köszönöm a segítséget!
(#) Laci66 válasza Laci66 hozzászólására (») Szept 5, 2020 /
 
Probléma megoldva! (Legalább is remélem!)
Fogtam egy 4,5V-os elemet és 4-5x kb. 1-1percre rányomtam az akkura.
Meglepődtem, hogy ennyi is elég volt hogy az akku kapocsfeszültsége 3,2V-ra emelkedjen
(0V-ról). Az akkut betettem a telefonba, rádugtam a töltőt és most már töltődik!!!
(#) blasz hozzászólása Okt 8, 2020 /
 
Sziasztok a problémám nem is igazából hiba,de szorosan véve mégis.Van egy ARMOR-2 kinai strapa telefonom nem rég kaptam,és az a nagy problémám vele hogy szinte bármilyen headsetet teszek rá bluetot.on keresztül,állandóan lekapcsolodik,és borzasztó gyenge a hangereje,és minősége igy a headseteknek..Már vagy 25000 elkültöttem különböző headsetre,de semmi változás nincs.nagyon idegesitő,sokat vezetek és muszály hozzá.Lehet e kezdeni valamit a problémával. Android 7 van rajta és nem frissül,pedig probáltam manuálisan is, de nem.
Samsungon nem volt ilyen problémám sose.Csak az megöregedett sajna.
Szivesen vennék tanácsot,esetleg mit hogy csináljak vagy töltsek le hozzá.
Köszönöm előre is.
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Dec 26, 2020 /
 
Van valakinek Alcatel 2005 telefonja ?
(#) kalmi.kalmi válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Dec 27, 2020 /
 
Info kellene.
(#) adapter hozzászólása Dec 29, 2020 /
 
Sziasztok,
Van egy céges Ulefon Armor 5x strapa telefonom, ami eddig elég jól szolgált, de most hirtelen minden átmenet nélkül a kijelző nem reagál semmilyen érintésre, látszólag minden működik, hívás bejön, de ugye nem lehet felvenni, a külső gombok jól működnek.
Ez javítható még? (Egyáltalán ez milyen hiba, csak simán kíváncsi vagyok, nem akarok én belepiszkálni....)
(#) Somodi92 hozzászólása Jan 13, 2021 /
 
Sziasztok. Olyan gondom lenne, hogy adott egy Huawei Ascend g6 L11 mobiltelefon. Minden kifogástalanul működik a kamerán kívül. Kamerába lépve írja angolul, hogy nem lehetséges a kamera funkció mert más alkalmazás is használja, ezután kilép a kamera funkcióból. Semmi, de semmi nem használja a kamera funkciót. Hard reset után is ez áll fenn. Talán egy új ROM telepítése megoldhatná a hibát? De ahhoz kellene segítség, hogy fogjak hozzá? Vagy milyen megoldást tudnátok ajánlani? Köszönöm a mielőbbi segítséget. Képen mellékeltem a hibát. Sziasztok
(#) mugab hozzászólása Jan 16, 2021 /
 
Sziasztok!
P8 litéhez, és 18-as psmarthoz keresek modulokat. Szerintetek hol keresgéljek? Van olyan hogy mobilbontó?
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Jan 29, 2021 /
 
Kedves mobilosok egy kis segítségre szorulok.ONETUCH Alcatel 2045 készülékem van , és SIM kártya nélkűl szeretnék beírni számokat betűket (pl kikódoláshoz) de csak a számokat tudom a gombokról bevinni. Hogy lehet a betűket és egyebeket beírni. nem találok sehól erre való irodalmat . kifogytam a próbálkozásból . előre is köszönöm ha valaki felvilágosíthatna
(#) pucuka válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Jan 29, 2021 /
 
A gombokon a nagy számok gombjain találsz betűket, jeleket is. Azokat a gombok rövid idejű nyomkodásával tudod sorba előhozni. Pl. SMS, vagy telefonkönyv írásakor.
Az SMS SIM nélkül nem hiszem, hogy megy, de a telefonkönyv, vagy jegyzetek írásakor igen. A tárcsázás üzemmódban csak a számokat tudod írni, de ha van például e-mail cím, vagy jelszóbevitel, ott működik. Lehet, hogy ki kell kapcsolni a T9 szótár használatát is, mert azzal az első néhány betű után kiegészít, ami nem mindíg jó.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 29, 2021 /
 
Köszi a választ de ezzel én is élek , tudom hasznélni sms íráskór. új cimek bevitelekór, de SIM nélkűl nem , egyszer sikerült belépnem egy olyan funkciba ami lehetővé tette a betűk írását is , de soha többé nem találom, már 1000 féle próbát és bill. kombinációt próbáltam. valahogy lehetséges , mert így ajánlja a mentesítő kódok bevitelét. azért köszönöm.
(#) pucuka válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Jan 29, 2021 /
 
A betűírási lehetőség csak akkor jön elő, ha olyan programmban vagy. Nem ismerem a készüléked, WIFI van rajta? milyen lehetőségek vannak a menüben? Jegyzetek, vagy ilyesmi írási lehetőségek? Kontaktok (telefonkönyv) biztos van.
A SIM -nek ehhez nincs köze, ha egyébként anélkül is működik a készülék, a kontaktokat tudod írni olvasni. Legfeljebb kapod az üzeneteket, hogy nem csatlakozik hálózathoz, így csak vészhívásra használható. Ezzel meg ne próbálkozz.
Ha készülék lezárási, vagy gyári állapot visszaállítási kódokra gondolsz, azok csak számok.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2021
Következő: »»   88 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem