Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   93 / 111
(#) Gabó válasza jucsaba hozzászólására (») Jan 1, 2021 / 1
 
Az egy dolog, hogy elméletileg mi is történhetne, az meg egy másik, hogy mi a valóság.
Azért ennyire ne rugaszkodjunk el a földtől, hogy már sci-fi akciófilmbe illően szereznek meg kártyaadatokat.
(#) nedudgi válasza Gabó hozzászólására (») Jan 1, 2021 / 1
 
Meg egy másik, talán egyszerűbb megoldás - a kártyalimitek beállítása, és két bankszámla.
A hétköznap használt kártyához tartozó bankszámlán annyit kell tartani, aminek az elvesztése nem okoz lelki törést.
(#) jucsaba válasza Gabó hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Igazad van , tól sokat tvzek mostanság.
ui:Mikor a napelemes tanfolyamot elvégeztem , biztos voltam benne hogy legalább 1 emberke az újrafelosztás híve lesz .
Nem így lett , vagy legalábbis nem jött még el az ideje ...
(#) Gabó válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Vagy csak a limitek rendes beállítása, és nem adjuk meg a kártyaadatokat olyan oldalakon, amiről azt se tudjuk mi. Meg ott vannak a kamu e-mailek, "hogy ha nem adja meg az adatokat, akkor töröljük, meg elátkozzuk, meg sorolhatnám".
Minden csak odafigyelés kérdése nem több. De ez a kifúrom, kikaparom, meghajtom a kártyát 28fokos szögbe (se többe se kevesebbe) mert azt írták valahol meg sorolhatnám paranoid dolgok, már kicsit túlzás.
(#) jucsaba válasza Gabó hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Ezért nem merem megadni az adatokat minden magyar oldalon ismeretlen( nekem) cégnek , aki ismeretlen fizetési oldalra irányít .
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2021
(#) Gabó válasza jucsaba hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Pont ezt mondom, hogy odafigyelés kérdése.
Én is ha rendelek valamit olyan értékbe olyan helyről akikel nem volt még dolgom, inkább kifizetem az utánvét árát, mint előre utalgatni meg a többi.
Inkább egy kicsit több, mint hogy utána meg semmi...
(#) proba válasza Gabó hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Pedig nekem a kikaparós tetszik. A vásárlós pin kódot sem írom rá, akkor a netest kódot miért hagyjam rajta? ( Egyáltalán kinek volt az az elvetemült ötlete, és miért, hogy rá kell írni? ) Akár el is hagyhatom, ami azért gyakoribb eset. Ha már vásárol vele, ne egy számítógép mögé bújva nagyobb összegekkel tegye. Az RFID olvasó ellen pedig tökéletes és végleges védelem a kártya bevágása, abszolút paranoiásoknak. Ha a rongálás részét nézzük, amíg nem jelentem, mivel vissza nem kérik, elvileg a bank meg sem tudja azt sem, ha miszlikbe aprítom. Ha valaki feljelent a kikaparás miatt, azt meg nagy valószínűséggel nem a bank iránti lojalitás vezeti.
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 1, 2021 /
 
Páromnak volt egy kártyája, évek óta nem használtuk, de egyszer mégiscsak kellett, vészhelyzetben. A pin kód persze már régen el volt felejtve. Semmi baj. Mentünk üzletről üzletre, itt 1500Ft, ott 2500Ft, érintéses fizetés, kamera egy szál se. Ezután nem sokkal megszüntettük a kártyát, mert nem kellett, ez is elég nehézkes volt, de ez nem fontos...
Kaptam új bankkártyát, ami már modern volt, érintéses fizetéssel. Elmentem a bankba, azonnal kicseréltettem simára. Nagyon furcsán néztek rám... Az biztos, hogy én hamarabb vesztem el a pénztárcám, minthogy kiraboljanak. És nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy valaki a pár nap alatt egy nagyobb összeget levásárol... A napi limitet pedig nem fogom 10eFt környékére rakni, hiszen akkor nincs értelme a kártyának
Mindegy, a lényeg, hogy a probléma megoldva, mindenhol, mindig pin-nel tudok csak vásárolni, és ez így is van jól.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2021
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Nekem nem adnak érintéses kártyát, vállalkozóságom miatt. Nem értem miért. Bankban sem tudják, csak ez van előírva.
(#) deebo válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 1, 2021 / 1
 
Idézet:
„A napi limitet pedig nem fogom 10eFt környékére rakni, hiszen akkor nincs értelme a kártyának”

A kis burzsuj.
(#) Kovidivi válasza deebo hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Bevásárlás az egész családnak, plusz a vírus miatt ritkán vegyél sokat szisztéma miatt a 10eFt kevés.
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 1, 2021 /
 
Más téma:
közeli rokonom covidos lett sajnos. Rengeteg embernek az az első hozzászólása, hogy: "Jaj, csak mentőt ne hívj, kórházba ne menj!" - utalva arra, hogy aki kórházba kerül, az már nem megy haza (elkap valamit a kórházban, nem foglalkoznak vele, úgyis csak enni és inni adnak neki, ilyen indokokat hallok). Ezzel beleültetik a betegbe, hogy már csak akkor hívjanak mentőt, ha már elájul, vagy hallucinál, esetleg az utolsó utáni pillanatban, ami már túl késő. Azt nem értem, hogy miért van elterjedve ez a közbeszédben, és miért nem az, hogy "Ha felmerül, hogy hívni kell a mentősöket, azonnal hívd!" ?
Ennek az ismerősömnek (többünk véleménye szerint) már régen a kórházban lenne a helye, nem részletezem az állapotát. De nem akar bemenni, mert még a háziorvos is ezt mondja: "A kórházba inkább ne menjen!". Ha valaki elmagyarázná, mi ennek az oka, azt megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2021
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Sajnos az oka a rémtörténetek sokasága. Emberünk összeesett, elájult, mellkasi fájdalom -> mentő -> kórház. Két órán keresztül nyüstölték odabent mindenféle koronateszttel (ami negatív lett), mire valamelyiknek eszébe jutott nézni egy EKG-t, s kiderült, hogy infarktusa volt.
Másik történet, motorbaleset, műtét, odabent persze elkapta a koronát -> át másik kórház koronaosztály -> csak a koronával foglalkoztak, át nem kötözték, szerencsére felépült (a baleset nyomán kialakult maradandó károsodást fokozták az elhanyagolással).

Vannak azonban rengetegen olyan kórházi ápolók, rezidensek, orvosok, akik lelküket kiteszik a betegekért. Na őket meg olyan helyzetbe kényszerítik, hogy tutira ne bírják a gyűrődést (rezidensként 24órás ügyeletet tartani egyedül? - szabályellenes!).

Most a slágerbetegség a korona. Ha elkapod és olyan állapotban vagy, akkor bizony irány a kórház. Ott biztosan olyanok közé tesznek be, akik szintén koronásak, viszont bármi más bajod van, azzal számolj, hogy az háttérbe fog szorulni :|
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Idézet:
„Sajnos az oka a rémtörténetek sokasága.”

Én az nyár óta két temetésen voltam, ebből az egyik a COVID számlájára könyvelhető.

Június 15 -> 23 éves srác, kitették a pszichiátriáról, mert volt egy sikertelen öngyilkossága. Protokol szerint augusztus elejéig bent kellett volna tartani. De fel kellett szabaditani 60%-ot az ágyakból, a COVID miatt.

December 16 -> Főorvos asszony. Tesómmal kb. egyidős. Nagy titkolózás volt miatta, az egyetlen információ amit hivatalosan sikerült megtudnom, hogy "Ő már nem rendel többet...". Szerencsére kis turkálás után megtaláltam a belső körlevelet a neten, hogy mikor és hol lesz a temetés. 9-en voltunk a temetésén, oda is somfordált hozzám az egyik résztvevő, hogy "Maga a családhoz tartozik?, Nem, de több mint 25 éve kezelt a doktornő. Aha szóval páciens. Na jó...". Mellesleg én vittem a legnagyobb csokrot, pedig nem toltam túl...
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) Balaa16 hozzászólása Jan 2, 2021 /
 
Üdv!
A bankkártyás témára visszatérve.. Reklámozni nem akarok senkit, de Magyarországon is elérhető már alternatív és kényelmes megoldást nyújtó szolgáltató a felvetetett problémákra. Azonnal, díj nélkül állítható vásárlási limit, letiltható érintéses fizetés, egyszer használatos virtuális bankkártya, stb. A mindennapi vásárláshoz ezt a bankkártyámat hordom magamnál, a "rendes" banki kártyát otthon tartom. A vásárlási limitem általában 5000Ft-on van, és csak akkor állítom magasabbra, ha szükségem van nagyobb összegre. Az átállítás azonnal érvénybe lép, elintézhető telefonról a pénztárnál is akár. Az egyszer használható virtuális bankkártya hasznához pedig szerintem nem fér kétség. Egyszer véletlenül egy netes tranzakcióval sikerült feliratkoznom egy havidíjas szolgáltatásra, amit csak egy Csehországba küldött postai levéllel tudtam lemondani. Mióta a virtuális kártyát használom a kétes megbízhatóságú helyeken, ez nem fordulhat elő, hiszen az első tranzakció után a kártya "megsemmisül".
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) gg630504 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 2, 2021 / 1
 
A kórházak felügyelete katonák kezében van.
A katonákat emberek harcképtelenné tételére, likvidálására képzik ki.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) Ódenka válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Idézet:
„A katonákat emberek harcképtelenné tételére, likvidálására képzik ki.

Kivéve a bajtársait, saját lakosságát.
Erre sajátítanak el elsősegély és ápolási ismereteket.
(#) Gafly válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 2, 2021 / 1
 
Azért szerintem nagyon cukik azok a fiatal katona csajok, abban a terepszinű tappancsos mancsosban, ahogyan védik a rendelőt.
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Lehet ez a baj. Gondolom az ezer betegből kb. 1-nek van ilyen szerencsétlen esete, de ugye a rossz az érdekes, meg mindenki szívesen meséli.
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Kétségtelen, hogy a rossz dolog figyelemfelhívó, és emlékezetes marad. A jó nem hír ezen a téren. Az lenne a hasznos infó, hogy milyen arány van a jó, és a rossz között. Amikor korhiba voltam, csak sikeres műtéttel láttam emberek sokaságát hazamenni, de ez biztosan korhifüggő is lehet.
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 2, 2021 / 2
 
Ennek az oka nagyon egyszerű, nem más mint a tapasztalat. Saját ismeretségi körömben is rengeteg estet tudnék mondani, most csak néhányat mondok. 1. Egyik szomszéd combjában valami ér probléma van, műtétre elő van jegyezve, húúúú, nagyon jó fej a sebész, rutin műtét és egyebek. Befekszik a műtőasztalra és ott is marad, mert a rutin érműtétbe belehal. Még 60 éve se volt. 2. Ismerősöm látása komoly romlásba kezd, kórházi időpont fényévekre, elmegy maszekhoz, kiderül hogy a szemfenéken valami lyukak vannak amiket be kellene foltozni, ellenkező esetben pár hónapon belül megvakul. Műtétre előjegyezve ismerősön keresztül a kórházban, miközben mindenféle műtét le van állítva a covid miatt. A műtét előtti nap délelőtt hívták fel hogy bocsi, mégsem lesz megműtve, meg egyébként is, a hályog nem tartozik a sürgős műtétek közé. Mondja, hogy hát a hályog a másik szemén van, nem azon amit műteni kéne. Nem baj, akkor sincs műtét. 3. Haverom faterja covid-os lesz, befekszik, pár nap múlva kiengedik hogy majd a természet elintézi a többit. Egyre rosszabbul van otthon, újra befekszik, de akkor már alig találtak neki szabad ágyat. Lélegeztető gép és egyebek, semmit nem tudtak csinálni vele, meghalt.
Nem mondom hogy nincs kivétel mert van, de az orvos épp úgy van a beteggel mint a mondjuk a műszerész a javítandó eszközzel. Követ egy betanult protokollt, ha fél órán belül megvan a hiba akkor hajrá, ha nincs akkor kuka. Nem az emberrel foglalkoznak, hanem megy sorozatban a dolog mint a futószalagon. De tudok mondani sajátot is, durva pollen allergia, főorvos néni csípőből vágja a protokollt, antihisztamin tabletta, orrspray, szemcsepp. És hiába mondod neki hogy de ezek az égvilágon semmit nem használnak, csak hajtogatja amit betanítottak neki a suliban és nem hiszi el amit mondok!
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Én nem szívesen mesélem, de ugye a tisztasági állapotokat is meg lehet nézni. Fiumei út baleseti - a wc olyan gusztustalan volt, hogy már az ajtóban majdnem elhánytam magam. Érdekes, hogy a másik szárnyban (ami gondosan el van választva és úgy tűnt inkább fizetős szolgáltatások igénybevételére van kitalálva) egész más körülmények uralkodtak.

Jót is tudok mondani ha kell, de sajnos az arány a saját jó és rossz élmények között is inkább a rossz irányába tolódnak el és nem is kicsit.
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Sajnálom, ha ez az általános. Nincs ez rendben.
Abban viszont megegyezhetünk, hogy egy kórházi látogatás jó élmény biztosan nem lesz, maximum egy semleges, és azzal sem dicsekszik az ember szívesen.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Kivéve a bajtársait, saját lakosságát.
Erre azért nem vennék mérget...
(#) Alkotó válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 2, 2021 / 1
 
A katonákat egyáltalán nem erre képzik ki. Hivatalosan a haza védelmére képzik ki őket, aminek nagyon sok formája van.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Annyit szerettem volna még mondani, hogy sok ember emiatt a rossz hírek miatt túl későn megy kórházba, az ott dolgozóknak viszont nagyon nem mindegy, hogy a beteg mennyire van legyengülve. A betegség elején még többet tudnak segíteni, mint amikor már csak az öntudatlan, legyengült, kiszáradt beteget tolják be hozzájuk.
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Covid vagy nem Covid. Ez előtt is sajnos ez ment a kórházakban, aki oda kerül csak az tudja igazán. A Covid rátett egy nagy lapáttal.

Még 2009-ben ismerősömet megműtötték,akkor volt a H1N1 "járvány". Hazaengedek , otthonába magas láza lett, visszament. Ráfogták, hogy biztos elkapta a H1N1-et attól lázas nem a műtéttől. Melyiknek volt nagyobb a valószínűsége vagyon? Szerencsére felépült.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) gg630504 hozzászólása Jan 2, 2021 /
 
Kórház...
Tegyük fel a fordított esetet, hogy egy bőrgyógyászt neveznének ki a honi légvédelem felügyeletére.
Vagy akár agysebészt a tűzoltóság fölé.

Ez is csak a természetes szelekció egyik érvényesülési területe. Egyéni, családi, rokoni, csoportos és minden egyéb szinten. Szelekciós tényező -> döntés -> szelekciós hatás.
(#) Ódenka válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 2, 2021 / 3
 
Idézet:
„Tegyük fel a fordított esetet, hogy egy bőrgyógyászt neveznének ki a honi légvédelem felügyeletére.
Vagy akár agysebészt a tűzoltóság fölé.”


Ez így - ne haragudj - ostobaság.
Nyilván a katonáknak nem a fegyveres ténykedésére, hanem a szervezési pontosságára, gyorsaságára, fegyelmezettségére, szállítási képességeikre, lehetőségeikre és a 24 órás szolgálatukra gondoltak.
Persze mindent lehet rosszul értelmezni, csak beállítottság, akarat kérdése.
Ilyen ütődött ötletet oldalakon írhatnék - a vicc rovatba jól is mutatna.
Jut eszembe, külföldi "nyugati" országokban is látok fegyveres szolgálatok besegítését a vírus elleni küzdelemben. Ma volt valamelyik hírcsatornán, Szlovákiában mostantól kénytelenek besegítésre használni a katonaság lehetőségeit. Sajnos még az elhunytak elszállításával is gondok vannak.
El tudom képzelni még azt is, olvastam valahol - hogy vannak katonaorvosok, szanitécek, mentő járművek, helikopter, szállító járművek.
De nyilván lehetnek ellenvetések, a demagógia mindig divat volt.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) Ge Lee válasza sany hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Volt valaha ez a "magyarok nyilaitól ments meg uram minket", de ezt simán rá lehet húzni a betegellátásra is, hogy a kórházba kerüléstől ments meg uram minket.
Következő: »»   93 / 111
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem