Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3250 / 3550
(#) pucuka válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Azt tudod, hogy a felvágottban miért olyan szép piros a hús? A cukortól.
Ezekután elképzelheted, hogy miért van olyan sok daganatos beteg.
Egyszer láttam egy vídeót, a német riporter elhatározta, hogy utánajár egy kicsit. A gyárban megnézte, hogy hogyan készítik a zacskós gombalevest. Ezután fogta a zacskót, s elment egy vidéki házba, ahol két lányka főzött frissen szedett gombából krémlevest. És láss csodát, nem lehetett megkülönböztetni a zacskós, és a frissen főtt gombakrém levest.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2021
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Aki ott dolgozik. Szegény.
(#) Skori válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Egy barátom apja dolgozott húsfeldolgozóban. Volt ott egy olyan gép, ami gyakorlatilag bármiből tudott párizsit készíteni, azt mondták valami n*1000Atm nyomással préseli át a nyersanyagot. Ha beleöntenek egy platónyi csirkefejet abból is ugyanolyan baromfipárizsi lesz a végén, az sem számít ha pici toll, csőr ilyesmi maradt rajta, ilyen nyomáson szétporlasztódik az is. Persze azt is mondta, hogy szójával beállítják a fehérjetartalmat, és tolják bele az ízfokozót! Azt mondta ízfokozó nélkül olyan szar íze lenne, hogy nem bírná senki megenni.

Ez olyasmi mint a "megengedett rágcsálótartalom" amit egy pirospaprikával foglalkozó ismerősömtől hallottam. Amikor ipari méretekben, nagy tömegben szárítják a paprikát, ott előfordul, egér patkány stb.., persze az is megdöglik, és teljesen kiszárad, és azt is lisztté őrli a gépsor. Ennek rágcsálótartalomnak, van egy egészségügyi határértéke, amit szoktak is ellenőrizni (van rá megbízható teszt) és egyébként meglehetősen kis %, de nem 0.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2021
(#) Skori válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
A felvágottban van engedélyezett színezőanyag... Mint ahogy a kolbászban, szalámiban is, ha éppen túl fakó színű volt a paprika..
(#) jani1987 hozzászólása Feb 25, 2021 /
 
Akkor én mit mondjak a kacsák tartási körülményeiről? Persze az enyémek.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2021
(#) tbarath válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Mondani bárki tud bármit. Ha igaz lenne minden ilyen "olvastam valakiről, aki hallotta azt, hogy valaki látott valamit" típusú történet...

Nyilván az élelmiszeripar (is) keményen profitorientált, hát persze. De mindenki evett már ilyen terméket, ki többet, ki kevesebbet, aztán azért többnyire itt vagyunk. De az éttermekről, kifőzdékről is annyi ilyen "városi legenda" van, hogy talán felsorolni se lehet. És hogy is volt az Indul a bakterházban a földre borult túróval? Jó lesz az a városi urakságoknak Budára? És satöbbi.
(#) jani1987 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Ha étterembe mész jusson eszedbe amit én láttam egy szoboszlói étteremben: azt adták ki a vendégnek amit egy előző vendég tányérjáról vettek le.
(#) sargarigo válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Ezek az úgynevezett boldog kacsák?
EU nem érdeklődik a túlzott szélártalmak felől? Látom nincs ragadozóvédelem se, bármikor leszállhat egy szirti sas, vagy egy kóbor kombájn
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2021
(#) jani1987 válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Béla ismerősöm (szakács volt étteremben) haverjának tényleg kirántotta a viledát.
Srác lelkesen meg is ette, még dicséretet is kapott miatta.
Futás is csak akkor lett belőle, amikor már nagyon cukkolták a haverok a srácot, és rákérdezett Bélánál.
Béla jó taktikai érzékkel, csak akkor válaszolt arra a kérdésre, hogy "Te tényleg a mosogatórongyot rántottad ki nekem???" igennel, amikor már a kocsma ajtajánál volt.
Ismerem a srácot, hihető a történet.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2021
(#) Ódenka válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Idézet:
„És hogy is volt az Indul a bakterházban a földre borult túróval? Jó lesz az a városi urakságoknak Budára? És satöbbi.”

... és azt hitted ez csakis vicc??? Jót nevettünk és ez pontosan így van - persze nem mindig.
Idézet:
„Mondani bárki tud bármit”

A császárszalonnáról:
Nem egészen úgy van. Azt az embert ismerem, prominense annak a nem kis városnak. Történetesen én hallottam tőle, aki ott volt, tőle. Jut eszembe én is elkezdek hazudni, nehogy kimaradjon az életemből erre a kicsi időre...
Utálom a hazugságot, kétszínűséget, kettős mércét. Had ne mondjam, néha vannak, akik azért nem hisznek, mert magukból indulnak ki.
Tudom, szájával hazudik az ember, aki nem hiszi...boldog ember.
Amit igazoltak mások is, szintén tőle:
A ma istenített szóját az 50-es években állatoknak is tilos volt adni!
A margarint kiteszed a napra és a légy elkerüli, nem száll rá. Állítólag egy kémiai kötés - csekély - különbözteti meg valamelyik műanyagtól. Tehát ebben ne higgyünk, én amúgy se szeretem, így mindegy nekem.[quote
Aztán étolajat nem használnak, mennek a mangalica feldolgozóhoz zsírért.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2021
(#) Remci válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Aki ott dolgozik az hozzászokott. Láttam az egyik melóst a darálóba, ült egy zsákon és szalonnázott.
(#) Ódenka válasza tbarath hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
(#) Ge Lee hozzászólása Feb 25, 2021 / 2
 
Az a nagy helyzet gyakorlatilag az összes élelmiszerrel, hogy ha mindről látnának valós (hogy is készül) videót, akkor másnaptól az emberiség nem enne semmit. Csakhogy, nem nagyon van választás, mert vagy eszi valaki minden nap a műanyagokat és a vegyszereket, vagy kiköltözik egy tanyára, de ott másra akkor nem nagyon lesz ideje, mint hogy megtermeli magának amit megeszik, szánt, vet, arat, fát metsz, eteti az állatait stb.
Manapság ez munka mellett senkinek nem megy, de anélkül se szívesen csinálná, így marad az, hogy beletörődik a dologba és eszi azt amit a hiperszupermarketben megkap. De azért az elgondolkodtató, hogy vannak olyan élelmiszerek (tej, felvágottak stb.) emberi fogyasztásra gyártva, amiket ha elé teszek a macskáknak azok sem eszik meg, megszagolja és továbbáll, pedig kicsit sem finnyásak.
(#) Ódenka hozzászólása Feb 25, 2021 /
 
Még egy pár gondolat - naivaknak.
Amikor Húsvét, Karácsony körül a fokozott ellenőrzés 100 tonnás nagyságrendű élelmiszert foglalnak le, miből gondolja bárki, hogy az év többi szakában nincs probléma, veszélyes, vagy ellenőrizetlen élelmiszer?
Egy jó élelmiszert forgalmazó magánember, vagy cég, ugyanolyan kincs, mint egy baráti autó, villany, vagy egyéb szerelő, akinek elhiszed, amit mond. Nem is tudod ellenőrizni, egyszerűen meg kell becsülni, ha biztos vagy a becsületében.
Amikor bizonyos permetezőszerek maradványait kimutatják a veszélyes szinten, az nem csak az ellenőrzötteknél fordulhat elő. Az érésgyorsítónak is megvan az egészségügyi várakozási ideje. Aztán biztos, hogy kivárták? Ugyanúgy a többinél is, vegyszernél. A szőlőknél a vegyszerezés utáni 3. évben még ott van a talajban, nem kicsi szinten...
Az átkosban az egyik barátomnak a tsz-ben együtt dolgozó vegyszerezők - ők keverték, juttatták ki a vegyszereket - közül már egy sem él....50-es korúakról van szó.
Igen, az ember gondol arra, valahol, mindentől távol, termelni, enni a biót és nem nézni tv-t sem...A mérgek mindenütt ott vannak,"... nincsenek szigetek." - Omega
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2021
(#) jani1987 válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 25, 2021 / 1
 
Még szerencse hogy a Nébih nem jön egy családi disznó vágásra.
(#) Ódenka válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Háznál is előfordulhat "baleset".
Egy egész család került kórházba - Szalmon Ella - disznósajttól.
A doki kérdezte a család fejét: Nem érezték, hogy más az íze, romlott, miért ették mégis?
Sajnáltuk, nem akartuk, hogy pocsékba menjen - mondta a férfi.

A baj az szokott lenni, hogy a disznó füléből nem vágják körül, ki, azt a kacskaringós részt, amit igazán nehéz egyébként jól kitakarítani.
Nekem nyáridőben ütött be Pesten egy piacon vett főtt disznófej - imádom fokhagymával, őrölt paprintással - úgy elkezdett szaladni a hasam, alig tudtam helyrevergődni egy hét gyengélkedés után. Teljesen kiment belőlem az erő - is.
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Életem egyik nagy sikere az volt, amikor elmentem a bankba szerződést aláirni.
Nem ez volt a nagy dolog, hanem hazafelé öt különböző helyen hatszor f'stam, négyszer hánytam.
A siker abban merült ki, otthon már semmi nem látszott ebből.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2021
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Edzeni kell az immunrendszert!
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Örülhetsz, hogy nem egyszerre történt. Nekem egy sárgadinnye képében jelent meg a Salmon Ella, majd egy hónapig dűlt belőlem alul, felül. Öt antibiotikum változat kúra után a háziorvos a régi fegyverhez nyúlt, Sumetrolin. Az segített.
Felhívott a köjálos hölgy, mert mintát kellet vinni, és mondta, hogy fokozottan fertőtlenítsünk. Mondom a hölgynek, hogy az án feleségem sváb, ő még a fertőtlenítőt is fertőtleníti. Szerencsére nem kaptunk a kilincsre piros csíkot.
(#) FIGIRI válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 25, 2021 / 1
 
Állítólag az ember az élete során mintegy 8 kiló port / homokot / földet eszik meg...
(#) bbb válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Én piacon vettem szendvicset (csirkemáj, csirkemell, franciasaláta, zöldségek, minden, mi jóság), s úgy sikerült elkapni... Oda többet nem mentem, megharagudtam azért a két nap szenvedésért, pedig előtte rendszeresen (hetente) vettem náluk ugyan ezt a fajta összeállítást.
Nekem a magamba erőltetett keksz, babapiskóta, feketetea (cukor és egyéb ízesítők nélkül), víz volt a megoldás a rendbejövetelre. Amikor végre lent maradt a bekortyolt víz és egy kis húsleves (csak a leve), akkor már boldog voltam Azt a fejfájást, amit a kiszáradás okozott, nem irígyelné tőlem senki.
(#) bbb válasza FIGIRI hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
De többnyire nem egyszerre
(#) mnyugger válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2021 / 1
 
Szajla községben volt: Szalmon Ella fagylaltozója.
(#) sany hozzászólása Feb 25, 2021 /
 
Én automatából vett csokis kapucsínótól, amiből kétszer is ittam, mind a kétszer megbetegedtem.
Azóta sem ittam automatából semmit.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Az is baj, hogy ha lenne valós élelmiszer ami eleve drágább, ezért nem menne. Az emberek zöme csak az árat nézi, ha picit is olcsóbb a műanyag, azt veszi. Tehát piaci bukás is a valódi kaja. Tudok több konkrét esetet, hogy piaci hatás miatt volt kénytelen a gyártó átmenni valósról műanyaggal zömített, így olcsósított kajagyártásra.
(#) don_peter hozzászólása Feb 26, 2021 /
 
Srácok remélem jó helyen kérdezem meg. Padlófűtes készül nem sokára nálunk és szeretném monitorozni a hőmérsékletét. Közvetlen a csőre szeretnék valamilyen szenzort kötni. Milyen szenzort ajánlanátok, amely strapabíró és szereti a betont.?
(#) Ódenka válasza don_peter hozzászólására (») Feb 26, 2021 / 1
 
(#) don_peter válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Köszi, írtam oda is.
(#) Ódenka válasza don_peter hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Ne írj illetéktelen topikban, nem szeretik. Van illetékes topik 2-ő is, ha az se elég, itt a világvége.
Következő: »»   3250 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem