Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3251 / 3546
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 26, 2021 / 2
 
Most inkább fordulni látszik a tendencia, egyre inkább keresik a valódi (nem mesterséges) élelmiszert. Mondtam is egyszer egy illetőnek, számolja ki mondjuk egy hónapra vetítve hogy menyit spórol rajta, meg tegye hozzá, hogy mit eszik az egyik esetben és mit a másikban. Hasonló az eset az 1 láda alma esetéhez, mikor is az egyik esetben válogatod, mindig csak a szebbet eszed meg, ilyenkor ugyan kevesebbet eszel, de az mind jó. A másik esetben pedig mindig a hitványabbal kezdesz, és a végére hagyod a jobbakat. Mindkét esetben 1 láda almát ettél (hellyel közzel), csak az első esetben 1 láda hitványat, a másodikban meg 1 láda szépet.
Persze, az megint más kérdés, hogy a bio címszóval ugyanúgy, vagy még jobban le lehet húzni a vásárlót, és ha nagyon sarkosan nézzük a dolgot, akkor olyan hogy bio nem létezik. Persze most nem is erről volt szó, hanem hogy mit el nem követnek az élelmiszerekkel. Állítólag azért kell beléjük 28 féle adalék (színezékek, aromák, ízfokozó, egyebek) mert anélkül nem állna el, meg ehetetlen lenne. Na de régen a paraszt nem tett ilyeneket a kemencéjében sült kenyerébe, mégis ehető volt egy hét után is, a mai boltit meg 2 nap után el lehet dobni, de én már másnap se eszem meg.
Belekóstolok a dobozos tartós tejbe, szó szerint műanyag íze van, érthető hogy miért nem issza meg a macska sem. A kertből behozott, meg a hiperszupermarketben vásárolt paradicsom illata, de még inkább az íze között akkora különbség van, mintha teljesen más bolygóról származnának.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Feb 26, 2021 /
 
Normál emberek: rendes fényképezőgéppel vagy okostelefonnal fotóznak.
Én: Windows laptop + USB webkamera vagy okostelefon + OTG-adapter + USB webkmera/mikroszkóp. Szeretek érdekesebb megoldásokat alkalmazni a megszokottak helyett. (Természetesen van rendes fényképezőgépem is.)
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 26, 2021 / 1
 
Idézet:
„A kertből behozott, meg a hiperszupermarketben vásárolt paradicsom illata, de még inkább az íze között akkora különbség van, mintha teljesen más bolygóról származnának”

Tavaly próbából vetettünk a kiskertben paradicsomot, meg paprikát. Na nem sokat, csak éppen pár tövet (n<10). Elborították az összes rendelkezésükre álló helyet, mind a két négyzetmétert! Egészen késő őszig volt termés rajtuk, csak szedni kellett. A végén már úgy kellett beszecskázni, mert még mindig termett, noha napfény már rég nem volt elég hogy meg is érlelje.
És az íze! Csodájára járt az egész család! Gyerekek volt hogy csak azt akartak enni vacsorára (persze nem hagytuk, tessék szépen mást is enni).
Alig várom már hogy növeszthessem a következő rendet, nagyon hálás jószág
Más bolygó? Másik univerzum!!!
(#) kitartás válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Azért csak óvatosan. Ugyan azon a területen évente ugyan olyan növényeket vetni nem egyszerű. Kettő de legkésőbb a harmadik évre kialakul a monokultúra "áldása" amit nem egyszerű kezelni. Ilyen kis mennyiségben inkább vödrözni szokták a növényeket. (nálunk ez nem megy kb 3000 tő főleg csili pár száz tő paradicsom és 2 ha kender)
(#) Ge Lee válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Vess apró koktélparadicsomot, meg pici körte alakú sárgát (akkora mint egy dió), és azoknak az ízéről számolj majd be... Simán, minden nélkül, önmagában szoktam enni amikor elmegyek mellette.
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Ööööö.. koktélparadicsom volt, nem mondtam volna?
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
Nekem a kedvenc paradicsomfajtám a kicsi sárga körtealakú. Barátom kretjében úgy termett, mint a gyom, nálunk meg nem akart megmaradni...
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 26, 2021 /
 
A bolti paprika és a kertben lévő illatát és ízét is össze lehet hasonlítani, a különbség tényleg ég és föld. Ma erre már permezték az almafákat, hozta a szél a szagot.
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Azért össze lehet hasonlítani, de az eredmény lesújtó a bolti paprikára nézve.
A gyümölcsfák lemosó permetezésének van az ideje, rügyfakadás előtt. Ha nem teszik, akkor lesz finom, bio kukacos almatermés, gusztustalan, de biztos jó, ha a kukac is megél benne.
A kukacos hús gusztustalan ugyan de meg lehet enni. Ezt egy szakácstanár barátom mondta, ugyanis a kukacok csak a romlott húsz eszik, ezzel megtisztítják a húst a hullamérgezést okozó romlott részektől.
(#) Ódenka válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Most jól elvetted a kedvemet... Tegnap lemosóztam a szőlőt, ribizlit. Tavaly elfelejtettem, előtte nem. Nem éreztem különbséget ízben, de ez csak az én véleményem.
Ez valami kénes termék, gombák ellen van.
Mindenesetre idén a 30-50 napos várakozási idővel ajánlott permetszereket mellőzni fogom.
Visszatérek a régi kékköves megoldáshoz a szőlőnél.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2021
(#) enree hozzászólása Feb 27, 2021 / 5
 
Sziasztok!
Úgy esett, hogy kisbabánk lesz. Van valaki aki jártas a légzésfigyelőkben? Melyiket érdemes megvenni? Mi a különbség 35ezres és a 100ezres között? Van valami bevált márka, típus? Nem kell nekem rá se kamera, se LCD, se semmi hókuszpókusz, csak a baba légzését figyelje. De annyi féle van... Egyáltalán milyen elven működnek ezek? Valamit egyszer olvastam, hogy talán piezo van benne...
(#) madzagos válasza enree hozzászólására (») Feb 27, 2021 / 1
 
Gratulálok!
(#) enree válasza madzagos hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Köszönjük szépen!
(#) mnyugger válasza enree hozzászólására (») Feb 27, 2021 / 2
 
Gratulálok!
Nem kell azt túllihegni.
Az ilyen masinákban az a rossz, hogy sokszor adnak fals riasztást. Azután meg gondban vagy, ha nem ad, miért nem ad.
Ha meglesz a gyerek, a doki megmondja kell e. Akkor lehet bérelni egy jobb (drágább) készüléket.
(#) nedudgi válasza enree hozzászólására (») Feb 27, 2021 / 1
 
Ügyesek voltatok. Sok boldogságot!
(#) sargarigo válasza enree hozzászólására (») Feb 27, 2021 / 1
 
Én is gratulálok!
Nekünk Bővebben: Link ilyenünk volt, és nagyon elégedettek voltunk vele!
Egy piezó van benne, egy jó nagy tálcába szerelve. A tálcát kell a baba és a matrac alá tenni, úgy érzékeli hogy van-e mocorgás légzésileg. Problémát okozhat hogy a kis vadóc elmászkál, és lemegy róla. Ekkor már nincs mit érzékeljen mert a gyerek közben elalszik, és már nem mászkál. A cucc meg visít és jól felébreszti ok nélkül. Ekkor már a gyerek is visít, tehát a hullafáradt szülők is visítanak
Megoldás, hogy két tálcát kell alá tenni, hogy nem tudjon lemászni róla. A készülék annyit is támogat. Nekünk két gyereket szolgált ki, és talán egyszer volt vakriasztás. Egyszer meg igazi.
Na azért az egyért bármennyit kifizetne az ember! Odaugrottam, kikaptam a gyereket az ágyból, és már ment is a szuszogás. Az életét mentette meg.
Ehhez képest azt hiszem valami 20-30 ezer volt? Használtuk két évig, aztán 10-ért még eladtam
(#) Gafly hozzászólása Feb 27, 2021 /
 
Szegény Elvirát meggyalázták.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2021

elvira_uj.PNG
    
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Akkor segitsél idetalálni kollégánknak a Keletiből vonattal, holnap délre.
(#) Ódenka válasza Gafly hozzászólására (») Feb 27, 2021 / 1
 
Ezt írta:

tessék.JPG
    
(#) Gafly válasza Ódenka hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Ügyes vagy, akkor már csak idetalál szegény.
Bár én korábban jönnék ebédre, mert nálunk 12:00 a levesnóta, a marha meg nem vár, mit ismerjük a klasszikust.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2021
(#) sany válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Hogyne tetszene a kukac, nálunk van 3 db almafa igaz nincsenek permetezve. De a termésük finom. Igaz, hogy kukac is van és a földre is hullik sok. Azonban , nem mérgező.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2021
(#) sany válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Idézet:
„... a hiperszupermarketben vásárolt paradicsom illata...”

Itt is sajnos a permet érződik, jó tudom szükséges rossz a permetezés. Ha megfogja az ember, akkor még órák múlva is érezhető a kézen. De a zöldségesnél kaphatón is érződik. Múltkor török paradicsomot árultak.
(#) ftirius válasza sany hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Ráadásul másodosztályú török paradicsomot!
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Milyen menetrendet néztek ti? Nálam teljesen normálisan feljön a menetrend. (Elvira) Napközben, minden óra 50'-kor indul a Keletiből. Visszafelé minden óra:52' kor, Rákoshegyről. Reggel 6-ig van némi eltérés, de az nem érinti őket. (gondolom)
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2021
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Az anyázás tárgya az lenne, hogy a MÁV hivatalos lapján ilyen ostobaság található, ha az ember fia utazni akar "A" és "B" pont között, és keresi a lehetőséget.
Nekem három szempontból is fáj, mert hosszú, mindegy...
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Én az ilyeneket meg se látom, nem is találkozom ezekkel. Elvira; beírom a keresőbe, és csak azt nézem.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2021
(#) bbb válasza granpa hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Az Elvira a leánykori neve volt a menetrendnek. Most már átvisz a mavcsoport oldalra. Ahogy látom, most éppen elkezdték teszteltetni az utasokkal az újonnan fejlesztett rendszerüket. Nekem elindul és működni látszik Edge böngészőből.
Hacsak nem az a gond, hogy mondjuk az eddigi Dunakeszi-gyártelep -> Budapest útvonalon az S70/G70 járatok jöttek, most meg valami SZ2447/SZ2457/SZ24... lett a neve (hirtelen ugyan arra a vonalra legalább tíz elnevezést ad az új rendszer).
(#) enree válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Köszönöm szépen a válaszokat és a típust is. Örülök, hogy Nektek segített, reméljük nem lesz szükség rá, de akkor beszerezzük mi is mindenképp!
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Feb 27, 2021 /
 
Ez se volt tökéletes, de azért rontanak rajta. Nekem fél órája még ugyanúgy, ugyanaz jelent meg (ELVIRA), és nem vitt sehova át.
(#) attika válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 28, 2021 / 1
 
Következő: »»   3251 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem