Fórum témák
» Több friss téma |
A huszonötezres akkumulátor járművekbe való akkumulátor. Ha szolár felhasználásban gondolkodsz, ciklikus, vagy munkaakkura van szükséged. Eleve két-háromszoros árról kell beszélni.
A másik, fontos szempont az, hogy egy ilyen telepben óhatatlanul tönkremegy egy-egy rész. Ilyenkor azért morognál, hogy milyen drága a teljes telep cseréje.
Hali!
Kicsit sántíthat a számolgatásod, nem feltétlen arányos az ár a kapacitással, beleszól a tömeggyártás is. Pl az ups-ekbe való 12V/7Ah olcsóbb tud lenni, mint a kisebb kapacitású testvérei... De igaz ez a kólára is, a 2.25 literes olcsóbb, mint az 1,75 literes ![]() Kár ezen rugózni, nyilván az akksigyártók is a kereslet után mennek/gyártanak. Nagyobb UPS rendszerekben is 12-24V-os akksikat kötnek sorba, amik ugyanugy 2V-os cellákból állnak...
De ha 12V-os akkukból akarok 240V-ot, akkor jelen esetben 20*22eFt a legolcsóbb autóakkukból. Akkor ha olyanból amilyet te mondasz, akkor 60*22eFt. Ettől csak olcsóbb lenne, még ha nem is 44eFt, mint a 2 12V-os, de azért van különbség a 44e és a 420e közt. Vagy a 132e és az 1260000 közt. Szerintem jobban megérné még akár, ha 140e-be kerülne is, mintha másfél millióba.
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2021
Lehet hogy jobban megérné első pillantásra de az első hibánál azonnal kiderülne az, amit a logika diktál. Nagyon nem érné meg. Főleg akkor nem éri meg gyártani, ha nincs rá kereslet. Azért nincs rá kereslet, mert a felhasználók többnyire számolnak a várható nyereségekkel és veszteségekkel. Mindennel, nem csak az fogyasztó árral.
Idézet: „De igaz ez a kólára is, a 2.25 literes olcsóbb, mint az 1,75 literes” Ez igaz! A tesóban a popsicola literje 15Ft-tal drágább a kisebbnek.
Egyről beszélünk? El tudnád magyarázni, hogy miért nem? Egyrészt azt mondtam oké, legyen pakkokban, vagy cellánként. Másrészt ha egy darabban volna, akkor is tizedébe kerül, tehát ha tízszer ki kéne cserélni az egészet, akkor kerülne annyiba, mint a mostani csere nélkül.
Arról beszélünk, hogy szerinted drága a jelenleg elérhető megoldás és ettől jóval olcsóbban szeretnéd megúszni. Két lehetőséged van: megveszed annyiért amennyiért adják vagy készítesz magadnak akkut.
Korábban linkeltem, hogy egy "nem kutya dobálásra való" akku "cellánként" több mint 50 ezer...
![]()
Hol lehet elsőosztályú BT 5-ös 2 vagy 6 csatornás hangmodult venni?
Hali!
Régi tip. hőtárolós kályhám ventilátorához szeretnék fordulat szabályzót csinálni. Olyan fokozatkapcsolót keresek, ami a következő kapcsoláskor az előző(eke)t zárva tartja. Rajz...
Parancsolj, lásd melléklet. A kapcsoló hat fokozatú, neked csak öt kell. A hatodik, szabadon válaszott: kikapcsolja a ventit vagy valamelyik fokozatot kapcsolja. Egy fokozattal kevesebb elrendezés esetén 4489-es kapcsoló is megfelel, ekkor nem lesz felesleges kapcsolóállás.
A ventilátor bírja az ilyen típusú fordulatszám-szabályzást?
Nagyon köszönöm!
A logikára nem akartam tudni rájönni. Van is ilyen kapcsolóm, amivel ez a kötést meg tudom oldani.
Sziasztok!
Pesten keresnék amerikai hálózati aljzatot, ami dobozba építhető. Ideális a földelt lenne, de a földelés nélkülivel is megelégszem. Tud valaki valamilyen nem horror áras forrást, ami nem webshop? Köszönöm!
Üdv!
Én smd alkatrészek kiforrasztásához lopásgátlót használok, ami szinte mindenen van. Tudod az a vékony műanyagcsík, belül 3-4 vékony acél csík.
Sziasztok!
Segítsetek, hogy kell keresni ezt a fajta kerámia biztosítót? Digitális multiméterbe való. Ahol találtam hasonlót, ott együtt van ábrázolva a nem forrasztható változattal. Pl. a Conradban is. A másik dolog, hogy ez 500V-os. Valaki tudja esetleg, hogy hol lehet ilyet kapni? 5mm x 22mm, 5A, 500V, gyors, forrasztható kivezetésekkel? Köszönettel: Csaba
Drót darabból szoktam rá forrasztani a mezei biztosítékra, csak vigyázni kell a sapka melegitésre elmozdulhat
" Digitális multiméterbe való. "
Én még sosem találkoztam olyan multiméterrel, amiben forrasztás álltal lehetett olvadó biztosítékot cserélni. Ezt mindig foglalatba szokás tenni és áram méréskor védi a műszert a túláram vagy a mujáskodó használótól. Ha lehet forrassz be egy foglalatot neki - hosszú távon szükség lesz rá - és rakj bele egy lomha 5A -est. Ha nem fér be a foglalat, tégy úgy, ahogy az előttem író javallotta. Drót a végire - óvatosan forrasztva. ( A panelba is !!! ) A homok töltés nem szükséges, jó a "mezitlábas" is.
Olyan kérdésem lenne hogy Magyarországon -preferáltan Budapesten- hol lehet peltier modulhoz való 40*40*12-es alumínium hűtőblokkot venni lehetőleg nem túl drágán. 1db kellene, számla mellékes. Mire ideér kínából az túl hosszú idő. Használt is jó lehet.
"Mezei" hűtőbordából nem lehet kivágni?
Ha adsz képet milyen, megnézem van-e hasonló hűtőbordám
Szerintem keress egy maróst az kb erős félóra alatt megoldja neked .
Idézet: „Én még sosem találkoztam olyan multiméterrel, amiben forrasztás álltal lehetett olvadó biztosítékot cserélni. Ezt mindig foglalatba szokás tenni...” Soha ne mondd, hogy mindig... ![]()
Sajnos nem lehet, kell a víz a hőelvitelhez.
https://www.aliexpress.com/item/32840726522.html Így néz ki például https://www.aliexpress.com/item/32840726522.html
Esetleg? Bővebben: Link
Nálunk a cégnél kellett volna ezer számra (!!!) ilyen, de sehol nem találtak még elfogadhatót sem. ( Lehet rossz helyen keresték ?
![]() ![]() Szerintem ne kínlódj a keresgéléssel, amióta "levelezünk" meg lehetett volna csinálni, és egyenértékű a "bótival" ![]()
38.2x37.4x11.4?
Bár most látom nem bordát keresel. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2021
Alapesetben nem gyártanak ilyen forrasztható biztosítót. Nézd meg jól. Normál 5 mm-es, de a két végén van egy-egy sapka, kivezetésekkel. Magyarán a normál üvegbiztit patkolják meg, hogy forrasztható legyen.
Ez kell neked: 121.000G ESKA. Az már a te feladatod, hogy üzembiztosan rápréseld a biztosítóra, javaslom a kerámia testű változatot, mechanikailag erősebb.
A TME-nél van vagy 2500ft a szállítás, egy olyan műszer meg kb egy ezres a piacon.
PC tápokban egyébként látni hasonlót.. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2021
A kérdésre válaszoltam, miszerint hol lehet ilyesmit kapni. Nem ördögtől való dolog az sem, hogy több, egyébként is szükséges alkatrész mellé berakod ezt is a kosárba, pár nap alatt ideér a csomag, ha van raktáron minden áhított alkatrész.
Egyébként is, egy ilyen filléres alkatrész miatt ne végezze már a kukában egy használható műszer, ha piaci, ha nem. KU202M eldöntheti, miként jár el. Az is járható út, hogy vezetéket forraszt hozzá. Még az is megeshet, hogy a munkaadó cége heti rendszerességgel rendel onnan és a főnöke pusztán kedvességből vesz neki pár darabot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |