Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3274 / 3546
(#) szidom válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2021 / 1
 
Üdv!
Semmi ördöngösség, a képet tükrözve kinyomtatom laser nyomtatóval, és felvasalom mint mikor panelt csinálunk.
A papírt leáztatom, majd lefújom lakkal. Maratni természetesen nem kell, akkor nem látszana a réz felület.
(#) szidom válasza jdani hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
TotalCommander-ben simán látod a telepített alkalmazásokat, át tudod másolni pl. SD kártyára.
(#) pucuka válasza enree hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Vagy műhely, vagy műterem, vagy lakótér. Már ha megoldható.
Azt soha nem értettem, hogy miért kell a (kocka)ház alá csak fél pincét építeni. láttam olyat is, hogy a másik felét fel kellett tölteni! (a gravitációs fűtést, és a vegyeskazánt én azért nem bontottam volna le, legfeljebb mellé építettem volna a kombiált gázkazánt megfelelő módon)
Egyébként lehet házba házat építeni, azaz nem egészen korrekt körülményekbe egy jól szigetelt, burkolt "műtermet", vagy műhelyt. (láttam egykori istállóból így kialakított autóvillamossági műhelyt)
(#) Gafly válasza pucuka hozzászólására (») Máj 10, 2021 / 1
 
Idézet:
„Egyébként lehet házba házat építeni”

Olyat már én is láttam, csak az hangstúdió volt.
(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Ennek a menetét leírhatná valaki mert hasonlón gondolkodtam. Szóval veszünk olcsón valami bontásra érett öreg házat, amibe beleépítünk egy könnyűszerkezetest, vagy konténerházat vagy akármit ami belefér, aztán ha kész van, elbontjuk körüle a régit (persze engedélyek nékül). Na de mit szólnának ehhez úgy egyébként hatóságilag? Meg mondjuk a villany és egyéb kötésekhez?
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Amire én gondoltam az ilyen.
Érdemes elolvasni az egészet, és végignézni a képgalériát is.
Egyszer sikerült bejutnom szakértő vezetéssel, nagyon érdekes volt...
(#) mek-elek hozzászólása Máj 10, 2021 / 1
 
Ennyi volt.
(#) Alkotó hozzászólása Máj 10, 2021 / 1
 
Az után érdeklődöm az apróhirdetések kapcsán, van-e olyan opció valahol, ahol látom melyik vásárlóm értékelt 100 %-tól eltérően.
Persze ez részben sértené az anonimitást (ha egyáltalán van ilyen elvárás), de így nem tudom mi volt a gond, mi az amin változtatni érdemes.
Ha máshonnan közelítem a kérdést, miként tudom meg mi volt az értékelő(k) problémája?
(#) sargarigo válasza pucuka hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Csak azért nem javasoltam, mert elég kicsi a négyzetméter hozzá szerintem. A műhely akkor jó ha jó nagy! Mondjuk egy renderstudió vagy ilyesmi végül is elfér egy kis "lyukban" is, de szerintem az nem az igazi. Ha mégis ezt választaná a kolléga, akkor szerintem még mindig a gipszkarton a legegyszerűbb, csak szépen el kell dolgozni, hogy pormentes legyen.
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
A királyi rádióban (Bródy Sándor u.) az összes stúdió ház a házban épült szó szerint téglából.
A két fal között valami vatta szerű anyagból készült hurkákkal volt kitömve. (egy felújítás alkalmával volt szerencsém látni)
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Biztosan nem dicsérnének meg érte, ez az összes létező szabály meg-, és áthágása lenne!
Lakhelyfüggő, de akár még el is bontathatják az egészet (persze veled), mert nem kértél sem felújítási, sem pedig átalakítási engedélyt. Plusz a bünti. Szerintem nagyon nem éri meg vele bohóckodni.
Ismerek olyat, aki felújítási engedély mellett kezdte el építeni az új házát a régi helyén, úgy hogy a régi vályog fal ott magasodott. Aztán egyszer csak "véletlenül" összedőlt, új fal kellett oda is. Persze ez még az átkosban volt, ott sok minden másképp volt mint most
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2021
(#) pucuka válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Azt a bizonyos autóvillamosság szerelő műhelye is gipszkartonnal, álmenyezettel alakították át az istállóból, amit persze előtte rendesen kitakarítottak, vakoltak, burkoltak, klímáztak. Nagyon jól nézett ki
A hely persze szükséges. Szerinem jó megoldás lehet, ha a nappali megmarad annak, ami, a pincét tárolásra használja ahogy van, és épít a ház mellé könnyűszerkezetes melléképületet, stúdiónak, műhelynek külön. Gazdasági melléképületnek.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2021
(#) sargarigo válasza pucuka hozzászólására (») Máj 10, 2021 /
 
Legjobb!
Ha van rá helye, ideje, és pénze
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 10, 2021 / 1
 
Megtaláltam a megoldást.
(#) gyerek67 hozzászólása Máj 12, 2021 /
 
Van egy asztali DVD felvevő/író/lejátszó hóbelevancunk, winchesteres.
Sok-sok TV műsort vettünk már fel vele, amiket pl. azért nem tudtunk megnézni, mert épp nem voltunk otthon.
Sajnos a fejlődés magával hozta, hogy váltanunk kell, mert a HD adásokat már nem tudja, CI kártya nem megy bele.
Tudtok-e olyan készüléket javasolni, amely képes HD minőségben rögzíteni TV adást (nyilván winchesterre), rendelkezik CI kártya foglalattal, van HDMI kimenete, elsősorban valami asztali verzó érdekelne?
Keresgéltem, de lehet, hogy rosszul, gúgli most nem volt a barátom.
Köszi előre is:
A Nagyapó
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2021
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Máj 13, 2021 / 1
 
Kinél volt ma szivárvány?

JPG187.JPG
    
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 13, 2021 /
 
És legalább ki is ástad a tövében rejlő kincset??
(#) Ódenka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 13, 2021 /
 
Nálunk negyed kettőkor az éjjel. A csörömpölésre ébredtem, mondom magamban, ez aztán közel volt. Zseblámpánál láttam csak meg, mi volt az...
(#) sany válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 13, 2021 /
 
Itt csak szakad az eső. De egész délután esett. Lassan lehet elővenni a gumicsónakot.
(#) Skori hozzászólása Máj 14, 2021 /
 
Érdeklődnék, az hogy torrentről beszélgettünk (és tudtommal magyarországon nem illegális a letöltés saját célra, és ezért van minden adathordozón artisjus matrica + adó), és bizonyos korosztályban gyakorlatilag mindenki használja, tulajdonképpen miért is került törlésre? Ez a "tulajdonos így döntött és mindenki bkaphatja", vagy a "csak" kategória?
(#) Ge Lee válasza Skori hozzászólására (») Máj 14, 2021 /
 
Csak tipp, de az oldal nem támogatja az olyan és hasonló módon történő fájlcseréket vagy terjesztésüket, lévén hogy ezek többnyire olyanok amiket valaki valahol megvett (vagy szoftverek esetén meghekkelt) majd többeknek továbbadott. Én ezt egy ideje tiszteletben tartom, ez az egyik oka, hogy nem írtam be épp tegnap sem, hogy az adott szoftvert az adott kolléga hol találja meg "jóárasítva". Meg hát, ha valaki arra sem képes hogy megkeresse (vagy nem akarja), akkor vegye meg.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 14, 2021 / 1
 
Csakhogy nem illegális szoftverről volt szó, hanem tv műsorról, (amit amúgy a legtöbb tv is fel tud venni manapság ha egy winyót, vagy pendrájvot rákötnek) ill kézilabdáról. De manapság ha linuxot tölt le valaki, akkor is egy torrent link lesz az első a weboldalukon - mert azzal hatékonyabb. Tehát a torrent önmagában egyáltalán nem illegális dolog!
Ez olyan mint a kés vásárlása, használhatod kenyérvágásra, meg gyilkolásra is - de ettől még nem a kés megvásárlása az illegális. Ha pedig valaki megkérdezi, hogy mivel vágja fel a kenyeret, akkor általában kést ajánlanak majd neki... Az esztelen cenzúrázás meg majd a kést is betiltja.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2021
(#) attika válasza Skori hozzászólására (») Máj 14, 2021 /
 
Ha ez a dolog annyira legális lenne, akkor az egyik "nevesebb" oldalon nem írták volna ki akkora piros betűkkel, hogy az oldalt kitakarta, azt, hogy xxx csatornáról letöltögetett és oda feltöltött tartalmakat törlik az oldalról, mert perrel fenyegették őket.

A mai napig nem lehet ott megtalálni a csatorna által közvetített műsorokat.
(#) mnyugger válasza attika hozzászólására (») Máj 14, 2021 /
 
Ha a retek klubról van szó annak szinte minden "műsora" visszanézhető, ha a másodikról, azt meg ki akarná egyszer is megnézni?
(#) attika válasza mnyugger hozzászólására (») Máj 14, 2021 /
 
Amiről én írtam, ott semmi nem nézhető vissza, máshol biztos, hogy visszanézhető.
Most, hogy ki és mit akar, vagy nem akar megnézni az lényegtelen.
Ami neked érdektelen az lehet másnak jó műsor.
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 14, 2021 / 2
 
Maga a torrent használata nem illegális és nem is ördögtől való dolog. Példának okáért én a barátaimmal közös vakáción készült videokat, fényképeket szoktam velük torrenten keresztül megosztani, mert hatékonyabb azon keresztül átküldeni azt a pár giga anyagot, meg biztosabb is, mint valami felhős cuccot használni... S igen, ehhez nem kell más, csak egy torrent kliens mindkét félnél, s nem kell beregisztrálni egyetlen illegális oldalra sem hozzá.
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Máj 14, 2021 /
 
Ezzel most adtál egy ötletet! Tehát két gép között is megy a dolog?
(#) Skori válasza attika hozzászólására (») Máj 14, 2021 /
 
Pontosan ezért tud legális maradni, mert azoknak az anyagát nem engedik feltenni (sőt törlik is), akik jelzik, hogy nem járulnak hozzá. Akkor lenne illegális ha ezek az anyagok fentmaradnának. Különben meg az összes "okostv" is illegális lenne hiszen azok is fel tudják venni a műsorokat.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2021
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Máj 14, 2021 / 1
 
Van egy, az első képen látható IKEA függő ülőalkalmatosság, amely eddig egy régi redőnygurtnival volt a plafon alatti gerendára felkötve.
Igen ám, de tegnapra a gerenda széle elnyírta a gurtnit (pár évet kibírt) és én egy "szépet" huppantam a gravitáció hatására.
Ma következett a bénázásunk, hogy hogyan rögzítsük vissza a gerendára: nagy ötletelést követően egy gumicsövet dugtunk át a plafon és a gerenda között, melybe belehúztunk egy láncot, melynek két végét egy (200kg bírású) seklivel összekötöttük, amin átvezettünk egy erős széles táskapántot ("táskagurtni") ami többszörösen lett csomózva.
Eddig még óvatosan sem mertem benne lengeni, csupán a lábamat emeltem fel, hogy rajta legyen a súlyom, de egyenlőre jónak tűnik, nem jött le, még anyukám alatt sem.
Szerintetek?
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 14, 2021 / 2
 
Természetesen megy két gép között is, a hozzávaló segédlet: Bővebben: Link
Következő: »»   3274 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem