Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   489 / 570
(#) jpuskas99 válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Ha az az áramlásérzékelő azt érzékeli, hogy van vízkivétel, akkor arra ad engedélyt. Ha úgy kapja a jelet, hogy van áramlás, akkor tovább fűt, pedig már nincs is áramlás a vízkivétel oldalon.
Persze ez csak az én véleményem, vannak a szakmában jártasabbak itt a fórumon, várjuk még a véleményüket.
(#) Profisixx válasza jpuskas99 hozzászólására (») Jún 6, 2021 /
 
Szia! Nem megy tovább a fűtés, csak a szivattyú motor működik és ilyenkor van ez a rendkívül furcsa ,erős vízforraláshoz hasonló hang.
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 6, 2021 /
 
Akkor még ITT tart a dolog?
(#) 444Tibi válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 6, 2021 /
 
Nem igy gondolta hogy konkretan az aramlaserzekelobe forr fel hanem ha ez rosszul mukodik, akkor tevesen a vezerlo azt hiszi hogy sok a vizelvetel es megtolja a modulaciot, a viz meg pillanatra megforr.
Amugy ez nem valoszinu mert ha lelassul a jelado akkor pont keves a melegviz, azt tudatja a vezerlovel hogy alig van aramlas igy leveszi a langot.
Tipikus "csak langyos a melegviz" problema.
(#) Profisixx válasza 444Tibi hozzászólására (») Jún 6, 2021 /
 
Szia! Nem ez a gond. A víz sokszor túl forró,lekapcsol a cirkó, nincs a lángnak szabályozása sajna, azonos lángmagassággal megy mindig. Langyos víz még sose volt. A jelenség ponosan az, hogy ha csak egyetlen pillanatra nyitom ki a melegvizet, az utánkeringetés közben mintha forrna a víz olyan hangot ad, már nem ég a láng, a víznek esélye sem volt felforrni...csak a hangja van meg.
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Jún 6, 2021 /
 
Szia! Nem, ezen már túl jutottunk,ezzel a hibával használjuk azóta, de az utóbbi időben ezt a hangot nem tudom értelmezni. Mködés közben semmi zavaró jelenség, csak ha már nem ég láng és az utánkeringetés megy akkor van ez a hang, még ha csak egy pillanatra lett a melegvíz kinyitva akkor is. Fűtés utáni keringetésnél nincs ilyen hang, csak a melegvíznél. Te profi vagy ebben,tudnál valami tanácsot adni mi lehet a gond?
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 6, 2021 /
 
Szia! Full amatőr vagyok! Nem a motoros szelep hangját hallod aminek hasonló lehet a hangja átálláskor? A kazánok többségénél a fűtési kör az a alaphelyzete a motoros állítású háromutú szelepnek. Talán fűtéskor azért nem hallani hangokat, mert nem kell a szelepmozgatónak működnie. Talán ha a motoros szelephez bejuttatnál egy kis WD40-t (a motoros hajtáshoz ami a szeleptest rúdját mozgatja).
(#) Profisixx válasza VIM hozzászólására (») Jún 6, 2021 /
 
Szia! Feltöltöttem egy rövid videót hanggal, kérlek nézd meg,így talán több információd lesz a jelenségről amiben a segítséged kérem. Üdv https://indavideo.hu/video/cirko_hang

(nem hiszem,hogy full amatőr vagy)
(#) jpuskas99 válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 6, 2021 /
 
Szia! VIM hozzáértő, én csak úgy hobbistaként vagyok a fórumon. Csak kérdés: Már nem kell fűteni, ezért a kazánt csak a hmv-re állítani és akkor mi a jelenség?
(#) VIM válasza Profisixx hozzászólására (») Jún 7, 2021 1 /
 
Szia! Szerintem ez a hang a másodlagos hőcserélőből jön ami belevegősödött. Próbáld meg kiengedni belőle a légtelenítőjén keresztül a levegőt. A hengeres rész felső részének harmadában van ez a légtelenítő csavar (a hőcserélőt szemből nézve a pdf-ben a 47 számú alkatrész).
(#) madaraszbela válasza VIM hozzászólására (») Jún 7, 2021 /
 
Szia.
Köszönöm a válaszod.
A tágulási tartály ősszel volt cserélve, és ősszel volt ellenőriztetve a kazán. Akkor azt mondta a szaki, hogy szerinte nem kell savazni.
Ha a hő nem tudna távozni, akkor nem a fütés/melegvíz elzárásakor kéne sisteregnie? Mert ezt nem lehet hallani.
Csak ha kinyitom a meleg vizet, akkor hallani a fűtéscsőbe/radiátorba kluttyogó/bugyorgó hangot 1-2 másodpercig. De ez is csak hosszabb állás után.
A radiátorok nem levegősek, egyből víz folyik a levegő kiengedő csapon.
A kazán tetején van egy levegő kiengedő automata, de vízfolyást itt sem látok.
Ezek után is azt mondod, hogy a vízkő lehet a baj?
(#) VIM válasza madaraszbela hozzászólására (») Jún 7, 2021 / 3
 
Szia! Nem tudom a pontos választ a bitermikus hőcserélő ilyen irányú helytelen viselkedésére de az biztos, hogy a csőben-cső megoldású kialakítás kisebbik keresztmetszete a fűtésé és csak ebben a körben van működtetve a szivattyú és nincs váltószelep. Tehát ameddig az egyik funkció működik addig a másikban csak melegszik a bennrekedt víz. Na most ha HMV vételezés történik ugye a nagyobb keresztmetszetű csövön akkor a fűtési körben lévő víz csak fortyog ott a hőcserélőben és ez fordítottan is igaz DE a fűtésnél van utókeringése a fűtési szivattyúnak és így van ami elszállítsa a feleslegesen felhalmozódott hőt. Az ilyen vízkövesedésre utaló hangok a biztos jelei a vízkő jelenlétének, mert az mint szigetelőként fog viselkedni belülről amitől a hőátadás nem lesz megfelelő. Valami ilyesmi volna a magyarázat a fura zajokra ami eddig nem volt hallható.
(#) attila1 válasza VIM hozzászólására (») Jún 13, 2021 /
 
Köszönöm a segítséget a membrán beazonosítása miatt!Rendeltem 3 db-ot. 1 hete kicseréltem,azóta nem cseppent egyet sem. Tényleg elmarad a minőség a gyárihoz képest,az inkább kirepedt anno,de ezek az utángyártottak mintha egy picit vékonyabb anyagból lennének. 14éves kazán,ennél nagyobb baja sose legyen!!
(#) okostojás hozzászólása Jún 14, 2021 /
 
Stiebel-Eltron Hydrotherm gázkazánhoz keresek szervizkönyvet, amiben - jó esetben - a vezérlőpanel kapcsolási rajza is benne van.
Kerreg benne a relé, kiokosodnék, mielőtt nekiesek.
(#) jpuskas99 válasza okostojás hozzászólására (») Jún 14, 2021 /
 
(#) JZoli válasza okostojás hozzászólására (») Jún 15, 2021 /
 
Kapcsolási rajzot szinte 100%, hogy nem fogsz találni. De ha lenne akkor sem mennél vele sokra az esetleges (nagyon valószínű) processzor miatt. Annak a működése nehezen felderíthető a paraméterek összefüggése miatt.
Sokkal egyszerűbb ha a kazán hibája alapján a panelon visszakeresni a hibás alkatrészt.
(#) Burani hozzászólása Jún 23, 2021 /
 
sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Van egy AristonBSII 24 FF kombi kazánom. A probléma: melegvíz elzárása után leáll a láng, leáll a szivattyú (ez idáig rendben van), viszont a ventillátor tovább működik, és akkor áll le, ha újból megnyitom a melegvizet. Egyre többször előfordul a hiba. Egyenlőre csak melegvíz vételnél tapasztalom , fűtésnél nem volt ilyen probléma. A kazázszerelő azt mondta, hogy vezérlőpanel meg fogja adni magát. Tényleg lehet ez a hiba? Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
(#) gyulank hozzászólása Jún 24, 2021 /
 
Nekem a sütőben, ha meggyújtom az égőt, akkor csak az egyik oldalán gyullad be, és ott se végig. Gondolom ezt nem lehet szétszedni, hogy kiseperjem. Mit lehet ezzel csinálni? Másik fontos kérdés, hogy mivel lehetne felújítani a festését? Ami nem káros.
(#) vision61 válasza gyulank hozzászólására (») Jún 24, 2021 /
 
Azonkívül, hogy semmi konkrétumot nem adtál meg, pl. típus, mi köze ennek a kombikazánokhoz. Egyébként mindegyiket lehet tisztítani, hozzá lehet férni a főfúvókához, ha tudod, hogy hol kell keresni.
(#) gyulank válasza vision61 hozzászólására (») Jún 24, 2021 1 /
 
Azért van offban. De nem tudom, hol kérdezhetném meg. De elég konkrétan leírtam, hogy mit csinál, te meg a fúvókáról beszélsz, én meg az égőről.
(#) Balio hozzászólása Jún 24, 2021 /
 
Sziasztok!

Egy Vaillant Vuw 240-es kombi kazánom van. A hibajelenség a következő: kinyitom a melegvíz csapot, a led szépen kigyullad, de melegvíz nem jön a csapból. Kipróbáltam a fűtést is, az sem működik. Ha leszedem a burkolatot, nem látom az őrlángot sem, bár nem tudom ennek állandóan kellene e égnie, vagy modernebb készülékeknél ez csak fűtéskor ill. melegvíz készítéskor kapcsol e be. Kb. fél perc vízfolyatás után a turbo leáll, majd a készüléken a füstgáz elvezetés hiba villogni kezd. A cső tiszta, a turbo nyomja a levegőt. Mi lehet a hiba oka?

Köszönettel!

Ui. : azért kerestem fel ezt a fórumot, mert egyszer már nagyon átvert egy gázszerelő, mivel kevésbé értek ezekhez a készülékekhez, a kazán felét kicseréltette velem igen borsos áron, majd mikor a hiba még mindig fennált, egy másik szerelő egyszerű tisztítással megoldotta a problémát, a baj az, hogy ez a szerelő már nem dolgozik itthon, ezért kérek tippeket, hogy mi lehet a probléma, hogy ne kelljen megint a készülék újkori árát leszurkolnom feleslegesen...
(#) JZoli válasza gyulank hozzászólására (») Jún 25, 2021 / 1
 
Ha ezt a választ nem értetted meg, akkor inkább ne is nyúlj hozzá! Ez a gáz téma elég veszélyes! Nem kísérletezés kérdése! Szerinted hogy jut be abba a csőbe a gáz ami nem akar neked rendesen meggyulladni? A fent említett fúvókán. Ha az bekoszolódik, akkor a gáz egész más irányba lép be a csőbe.
(#) gyulank válasza JZoli hozzászólására (») Jún 25, 2021 1 /
 
Nem nem értettem meg, hanem a gáz olyan irányban megy ki, amerre tud. Vagyis, ha nincs eltömődve a gázrózsa, akkor mindenfelé. És én azt kérdeztem, hogy azt hogy takaríthatom ki, ha eltömődött valamivel, nem azt kérdeztem, hogy tisztíthatom-e a fúvókát előtte.
(#) VIM válasza Balio hozzászólására (») Jún 25, 2021 /
 
Szia! A ventilátor nyomáskapcsolója valószínűleg nem kapcsol így nem engedi begyújtani a főégőt a kazán. Ezt onnan gondolom, hogy egyik funkció sem működik sem fűtés, sem HMV vételezés. Talán a venturi csövek lehetnek elkoszolódva ami miatt a nyomáskapcsoló nem kapcsol annak ellenére, hogy működik a ventilátor.
(#) VIM válasza gyulank hozzászólására (») Jún 25, 2021 / 1
 
Tudod csak annak lehet segíteni aki tudja is, hogy mit kell csinálni a kapott információ alapján. Nem kellene leszólni és rendre utasítani azt aki próbál segíteni olyan hiányos közlés alapján is amire más le sem üt egy betűt sem válasznak. Ha így folytatod egyedül maradsz a problémáddal. Tudod nem a válaszadók fordultak hozzád tanácsért.
Alaposan nézd meg a sütőteret, fogd fel, értelmezd, majd szedd szét, tisztítsd ki a fúvókákkal együtt és próbáldki, hogy jól csináltad e meg.
(#) VIM válasza gyulank hozzászólására (») Jún 25, 2021 /
 
Jaaa .... hogy erre gondoltál, mert ugye ezt most írtad le így konkrétan, hogy mire kellet volna mindenkinek gondolnia a leírásod alapján. Rézdróttal. Ez lehet egy rézsodrat elemi szála is ami kellően merev ahhoz, hogy tisztítani is lehessen vele és a szál vastagsága is alkalmas legyen a fúvóka furatának tisztítására.
(#) gyulank válasza VIM hozzászólására (») Jún 25, 2021 1 /
 
Én még mindig nem a fúvókáról beszéltem.
(#) VIM válasza gyulank hozzászólására (») Jún 25, 2021 / 1
 
Jól van. Ebben az esetben vánod kell egy olyan segítő szándékú fórumtársra aki ért a Te nyelvezeteden és telepatikus képességekkel is rendelkezik.
Minden egyes furatot és fúvókát tisztíts ki és sűrített levegővel is fúvasd ki.
(#) gyulank válasza VIM hozzászólására (») Jún 25, 2021 /
 
Erre gondoltam magamtól is. De arra is, hogy és ha ez nem elég, mert mint írtam mondjuk pókháló dugítja el, meg ilyenek, akkor hogy?
(#) jpuskas99 válasza gyulank hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
Az elsőt már részletesen megválaszolták a kollégák, ezért csak a második kérdésedre:
Hőálló festékkel, több típusa van, általában 700 C-fokig bírja, a spray-kivitelnél elsősorban a fekete és ezüst szín a leggyakoribb. A festés után még rá kell égetni úgy 300 C-fokon, de a festék leírása úgyis tartalmazza a konkrétumokat. Festésre vagy kiszereled az égőtér belső lemeztestét (robbantott rajz bizonyára van hozzá), vagy úgy fested le, de gondosan ügyelve, hogy a gázfúvóka részét, a gáz kiömlő furatait, a gyújtási piezót és a hőfokérzékelő részét előtte eltakarod.
Bár ezek a lemeztestek tüzizománcozással készülnek, így inkább a sütésnél rákerülő zsír okozza az esztétikai problémát, ezért előbb zsíroldóval kellene azt megtakarítanod, vagy legalábbis megpróbálnod.
Következő: »»   489 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem