Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 66
(#) Skori hozzászólása Jún 20, 2021 /
 
JLCPCB-nél gyártandó nyákon szeretnék egy "ablakot" kivágatni. Azt elfogadják, ha az Outline (Eagle-ben: Dimension) rétegen megrajzolom a körvonalát, ugyanúgy 0 vonalvastagsággal mint a NYÁK körvonalát, vagy ezt másképp kell megadni?
(#) mcc válasza Skori hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
A milling rétegben rajzold meg. Ha jól emlékszem az a 46-os réteg.
(#) majkimester válasza Skori hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Én a protelben a keepout layer-en (xxx.GKO geber fileban) adtam meg a kivágást, ami alapból a külső körvonal. Azt kérdés nélkül megcsinálták.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Én is így szoktam eljárni, és eddig minden üreget beletettek (alapáron).
Szerintem az mindegy melyik rétegen rajzolod meg (akár a milling is lehet), mert utána úgyis befésülöd a kontúrleíró gerberbe.
(#) Skori hozzászólása Jún 20, 2021 /
 
Köszönöm a válaszokat!
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Idézet:
„mert utána úgyis befésülöd a kontúrleíró gerberbe.”

Sokan ezt csinálják, teljesen helytelenül. Ez is egy külön réteg, sok társával egyetembe.
Tudom, látszólag nincs gond vele, csak a háttérben ezt a gyártás előtt különválasszák
(#) Alkotó válasza niedziela hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Igyekeztem óvatosan fogalmazni, ezért írtam a saját tapasztalatom. Kerültem az "így kell csinálni", vagy az "így a helyes" kifejezéseket.
Pusztán elvileg feszegetve a kérdést, ha az üregek sarkainak rádiusza ezt nem zárja ki, akkor a kontúrmaró szerszámmal, azonos műveleti lépésben a belső nyílások is elkészülhetnének. Sőt én direkt így készíteném elő a gyártást, mert a szerszám fel-le mozgatása sokkal kisebb időveszteség mint szerszámot cserélni.
Nálam eddig még csak "csíkokat" kellett marniuk a kontúron belül, de szó nélkül, kifogástalan mérettartással megcsinálták,
(#) Skori válasza niedziela hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Rendben, de ha ez helytelen megoldás, akkor hogyan kell helyesen megoldani?
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Persze megcsinálják, csak mivel ez két réteg, ez két ügy is.
A gyártás az alapján történik amit küldesz és mégsem egészen.
Mondok egy példát, ha minden rétegbe importálod a 20 réteget, akkor is legyártják, és hiába van ott a rajzodon 20 réteg nem fogják minden réteg feldolgozásban körbevágni.
Mert amikor gyártásba kerül, már nem is lesz ott a 20. réteg, csak külön egy rétegnek.
Tehát nem arról van szó, hogy ne javítanák ki, és gyártanák le, hanem hogy a kettő nem tartozik össze pont úgy ahogy a silk sem a stop-al.
Még valami, értem a gondolatodat a vágás / marás tekintetében, de nem akkor fogják a paneledet körbemarni amikor az kész, hanem amikor a vele együtt készülő x darab kész a táblában.
Ne tévedjünk, amnikor a te paneled készül, készül még vele mások rendelése is ugyanabban a táblában.
(#) niedziela válasza Skori hozzászólására (») Jún 20, 2021 /
 
Úgy is jó ha egyben küldöd, és úgy is jó ha külön réteg.
Nem akartam szőrszált hasogatni, csak jeleztem, hogy gyakorlatilag külön rétegnek kell kezelni.
Ezért nem fogják kinából visszadobni, mert akkor napi szinten több tizezer tervet küldenének vissza x millió hibával. Vannak elegen, kijavítják amit lehet pillanatok alatt
(#) majkimester válasza niedziela hozzászólására (») Jún 22, 2021 / 1
 
A JLC a 20-as rétegen várja a sima kivágásokat:

How to Generate Gerber and Drill Files in Autodesk Eagle

Inner Cutouts

Inner cutouts (non-plated) and other kinds of contour that needs to be cut should be drawn on Layer 20 Dimension with the Wire or Line tool. Just draw the edge of the area that needs to be removed.

de, ha furatfémezett nem kerek lyukat szeretnél, akkor azt a milling (46) layeren kérik:

Currently, there is no built-in mechanism to handle slotted holes directly in EAGLE. But there’s a workaround: Draw the slotted holes in the Milling layer (46). And you’d better draw these things in the footprint editor, with zero width lines and arcs.
(#) Ódenka hozzászólása Jún 22, 2021 /
 
Üdv!
Már meg kellett volna érkeznem az utolsó 5$-os nyák tételemnek. Nézem a nyomkövetést és azt írja a vámon van, ami/aki iratokat vár.
Ez így szokott lenni, senki nem jelez itthon, hanem valahogy felkutatja az ember, mi bántja a hatóságot?
Rá van írva a csomagra mindig, hogy 5$, talán a bankom visszaigazolást kell elküldeni?
Így, ha a postázást is beszámítják, a 21$ után sarcolnak?
Érdekes.
(#) nedudgi válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 22, 2021 /
 
Az eddigi rendszer szerint kapsz SMS-t, levelet, emailt. Abban leírják mit kell tenned.
(#) Ódenka válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 22, 2021 /
 
Köszönöm! Még nem kaptam, de a neten talált postavám, vagy miazördög címre elküldtem a Gyártó feladási igazolását, a csomag fényképével, azonosíthatóan. Ott rajta van 4.9 $ gyártás és a 16.31 $ postázási díj. Ez összeadva is a vámtétel alatt van. Kíváncsi vagyok, próbáltam megelőzni őket a megkereséssel, majd lesz valahogy.
(#) bbb válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 22, 2021 /
 
"Természetesen" a postaköltséggel együtt számolják az értéket. Ha ott van a vámon és iratokat várnak, akkor eressz meg feléjük egy telefont nyugodtan és elmondják mit kell tenned (van egy nyilatkozat, amit ki kell tölteni, mellékelni hozzá az árú értékéről bizonyítékokat, mint banki kivonat, az oldal kimentve, stb., s mindezt e-mailben elküldeni).
Miután kiértékelik a nyilatkozatod az értékről, megmondják mennyit kell fizetned (21$ után még egyelőre semmit, azt majd a jövő héttől), s majd utána megkapod a csomagod, s (jelenleg még) ha lenne rajta valamennyi ÁFA/VÁM, akkor azt a kiszállító postásnak kellene kifizetned a dolgoztunkvele díjjal együtt.
De mindez valahol a posta oldalán is ki van írva, egyszer már megtaláltam... Talán postaimport@posta.hu a cím, ahova írhatsz, de erre ne vegyél mérget.
(#) majkimester válasza Ódenka hozzászólására (») Jún 22, 2021 /
 
Nekem múlt héten érkeztek a NYÁK-jaim. Volt nekem is egy ilyen sor a nyomkövetésben:

2021-06-14 18:45:07 Retained at customs: awaiting missing documents

De tőlem nem kértek semmit, másnap tovább lépett:

2021-06-15 12:00:08 Departure to distribution network
(#) niedziela válasza majkimester hozzászólására (») Jún 22, 2021 /
 
Igaz, valóban igy kezelik a jlcpcb-n.
(#) Ódenka hozzászólása Jún 23, 2021 /
 
Köszönöm mindenkinek! Ma reggel meg jött egy sms, hogy nemzetközi csomagot átvehetem a postán...
Tegnap este küldtem a levelet, vagy megijedtek - nem csodálnám, szigorú vagyok és igazságtalan,..
Vagy közben belátták, jobb, ha futni hagynak, illetve így könnyebben felderítik a bűnös kapcsolataimat...
Vicces volt, egyelőre nem rendelek új nyákot, meg nincs új tervem se.
(#) mcc válasza majkimester hozzászólására (») Jún 23, 2021 /
 
Ilyen nekem is volt sokszor és 2-4napig tartott, közben semmit sem kértek. Nekem gyanús, hogy ilyenkor inkább a fuvarcéggel megy az egyeztetés.
(#) Alkotó hozzászólása Jún 25, 2021 / 1
 
Nekem is érkezett néhány panelrendelés.
Eddig nem érdekelt, de most megnéztem a csomagolást, és a rajta lévő feliratokat. Én megadok a feladónak minden adatot, amik közül a szállítási cím és a telefonszámom szerepel a csomagon, de számlázási cím (ami jobban köthető hozzám), és az email címem nincs rajta. Viszont a termék értéke minden csomagon 2 tizedes pontossággal ott van, és az érték azonos a számlán lévővel. Pontosan a számlán lévő termék árával, mert a fizetéshez kapcsolódó járulékok, és a szállítás ebben nincs benne.
Ezen elgondolkoztam és felhívtam egy kifejezetten távol-keleti szállítmányozással foglalkozó szakembert. Fontos hangsúlyozni, hogy nem volt biztos a kérdésben, mert nem ez a szakterülete de véleménye szerint az ügyintézés szempontjából az általam vásárolt akármiknek a teljes fizetett összege alapján kell besorolni a VÁM-ÁFA irányú sávot, azaz ez dönti el a teljes értéket, és az ügyintézés díját. De az ÁFA-t (ha mondjuk "csak ÁFA" köteles sávba esik), azt kizárólag a termék után kell majd a jövőben megfizetnem, ebbe nem tartozhat bele a szállítás, és a PAY-PAL költség. A szállítás azért nem lehet benne, mert ennek túlnyomó részét külföldi államok egymással karöltve végzik, és elég érthetetlen lenne ez után itthon fizetni ÁFA-t. A banki költség pedig teljesen más téma, hiszen az után a pénzforgalmi százalékot levonogatja a bank, az átváltásokat is jóval kedvezőtlenebb árfolyamokon számítják, és a PAY-PAL által nyujtott szolgáltatás díja pedig véleménye szerint nem ÁFA köteles, az normál banki költség.

Más. Érdekes módon eddig mindig pontosan azt kaptam amit kértem, illetve volt hozzá alkalmanként -szinte mindig- valamilyen kis tárgyi ajándék-. Most is ez utóbbi eset volt a jellemző, de jött egy olyan panel is, aminek a tetejére (jól láthatóan elforgatva) 2 db többletet is csomagoltak ugyanabba a vákuumzsugorba. Nekem ez egy szimpatikus újítás, ha esetleg rendszer lesz belőle.
(#) mcc válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 25, 2021 /
 
Sajnos ez a hozzáállás teljesen hibás
Közelmúltban rendeltem a Digikeytől. "15000HUF felett ingyenes a szállítás" hírdetik az oldalukon. Hát akkor nosza! Rendelésem 74USD volt. FEDEX hozta, természetesen ingyen. Elindult, majd meg is kerestek a FEDEX-től, hogy akkor vámkezelni kellene, és küldjem el nekik a számlát. Elküldöm a PayPal nyugtát, de azt válaszoltják, hogy nem stimmel. Nekifutok még egyszer, mellékelem a Digikey oldaláról kapott pdf-et is, szintén 74USD-ről. Nem jó, érkezik a válasz. 104USD a helyes összeg. Pislogok kissé, majd visszakérdezek: Mi a manó??? Hát 30USD a szállítás. Dehát az ingyenes volt! Na ja magának igen, de a Digikeynek nem! Tehát a vámolás alapja a 104USD, és erre fizesd ki az áfát is. Mert a szállítás értéknövelő tényező (Nyilván a szállítás során a félvezetők paraméterei javultak), tehát hozzá kell adni.
Ugyanígy fognak eljárni a távolkeleti cuccoknál is.
(#) niedziela hozzászólása Jún 26, 2021 /
 
Felesleges találgatni, kombinálni.
Itt minden le van írva
Ezen felül csak annyi, hogy azt fizeted amit mondanak, vagy másként fogalmazva, úgy táncolsz ahogy ők fütyülnek, ha szeretnéd a csomagod megkapni.
Ennyi a történet, se több, se kevesebb
(#) gerry hozzászólása Jún 29, 2021 /
 
Tegnap jött meg a csomagom a JLC-től. Ami érdekes, hogy ezen németországi cím van a feladónak. A nyákok legyártását követően, két hétig pihentették a gyárban, majd e-package címen küldték, az indulástól számítva 5 nap alatt jutott el hozzám!
(#) Alkotó válasza gerry hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Bennem is felmerült a kérdés, hogy mi számít EU-n kívülinek. A feladóként megjelölt cím, vagy a feladó központi székhelye esetleg.
Mert én is kapom a paneleket, és azon nyoma nincs kínai feladónak (de a számlán az van -direkt megnéztem-).

feladó.jpg
    
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
zhangxu(4px) - Belgium
Ez a Kina - Belga(EU) tengely amelyiken Kinából Belgiumba érkezik a csomag, és innen indul útjára a cimzettnek.
(#) Alkotó hozzászólása Júl 12, 2021 /
 
Érdeklődöm, érkezett-e valakinek panelrendelése az "újkori" ügyintézés bevezetése óta.
Ha igen, mik a tapasztalatai? Lenne néhány paneligényem nekem is, de jó lenne tudni hogyan realizálódik a sok szóbeszéd.
(#) mcc válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 13, 2021 /
 
Nekem folyamatban egy rendelés. Vámolásra vár Lipcsében.
(#) Monster02 hozzászólása Júl 13, 2021 /
 
Sziasztok! Nekem is lassan megérkezik. Utána tudok nyilatkozni.
(#) Alkotó válasza Monster02 hozzászólására (») Júl 13, 2021 /
 
Monster02 és Mcc!
Érdeklődve várom a beszámolókat.
Ezzel együtt, a saját tapasztalásom lesz majd az igazi információ.
(#) mcc válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 14, 2021 /
 
Barátom rendelt JLCPCB-től. DHL-es szállítás esetén -a várakozásnak megfelelően- nincsen utólagos fizetés.
Következő: »»   44 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem