Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1699 / 1699
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») 15:08 /

Van ragasztópisztolyom, de inkább pillanatragasztóval raktam be a glimmeket a furatokba, ez sokkal gyorsabb volt és kevesebb macerával járt. Valamint így, hogy mindegyik glimmnek saját ellenállása van legalább jobban be vannak biztosítva ‒ glimmeket még sose kötöttem egymással sorosan. | A mellékelt "Móricka rajzon" látható a bekötés, amit elkövettem ‒ a szürke vonal rész az egymás "felett" való áthaladást jelzi.
Idézet:
„65V AC van megadva a glimmre. Lehet, hogy ment volna kettesével sorbakötve is.”
Már a rendelésem leadása előtt is belebonyolódtunk ebbe valamelyik topikba, nem szeretném folytatni, főleg, hogy már nem aktuális a kérdés.
(#) Alkotó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 15:36 / 1

A glimmek sorba kapcsolását nem minősíteném "belebonyolódásnak".
A kapcsolási rajzod megérdemel néhány szót, mint külön életet élő művészeti alkotás. Nem túlzás avantgárd-nak nevezni, ami valami olyasmit jelent emlékeim szerint, hogy elutasít minden megszokottat, minden hagyományosat, új irányt keres a gondolatok átadására. Tudatosan kerülöd a rendezett, áttekinthető vonalvezetést, a kötéseknél általában használt pöttyöket, a párhuzamosokat és a merőlegeseket, és szinte mindent, amitől klasszikus lenne a rajz. Viszont a feszültségérték megadásával visszaugrottál néhány évet, ami jelzi, hogy bármerre is vezet az utad, mégis visszanyúlsz a múlthoz, abból meríted az ihleted egy részét.
A hozzászólás módosítva: 15:37
(#) Udvari Zsombor válasza Alkotó hozzászólására (») 15:38 /

Bocsi, én még azt tanultam, hogy a hálózat az 220V, még ha az ma már 230V. Attól még remélem, hogy látszik, mit hogyan kötöttem.
(#) Elektro.on válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 15:48 / 1

Én is a rajzod minőségéhez adnék egy tanácsot.
Ha nem szeretnél professzionális programot hasznélni, azért javasolnék egy egszerűbb alternatívát.

Draw-io

Csatolok egy képet is róla.

Draw_io.png

(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 16:07 /

Nincs ezzel semmi gond, ha elégedett vagy vele, akkor használd egészséggel.

Azért említettem meg ezeket a dolgokat, mert magamból indultam ki, és engem általában az is érdekel, hogy hogyan lehet valamit jobban, ügyesebben megoldani, takarékosabban, jobb hatásfokkal, stb... megoldani. Ezért nem riadok vissza attól sem hogy kísérletezzek és kipróbáljak, kitapasztaljak dolgokat. Glimmlámpával pl. lehet jópofa villogó kapcsolásokat is építeni, nagyon kevés alkatrészből. Használták régebbi PC-s hálózati kártyákon túlfeszvédő eszközként is, meg fáziskeresőben, sőt triakos szabályzókban pl. diac helyettesítésére is. Ha ezeket az alkalmazásokat is ismeri az ember, akkor bármikor előkapható egy glimm, amikor az adott feladatra jól használható. Nem mellesleg pedig sokat lehet tanulni elektronikából ha kielemezzük, hogyan is működnek a glimmlámpás kapcsolások.
(#) lazsi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 16:50 /

Amikor a jogosítványomat megszereztem, a lakott területen belül megengedett legnagyobb sebesség 60 km/h volt...
Következő: »»   1699 / 1699
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem