Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Technika lcd tv hiba
 
Témaindító: koga2, idő: Feb 20, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 8
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Júl 17, 2021 /
 
Lehet, hogy csak áthúzás van, amit ki lehet szigetelni.
(#) szs hozzászólása Aug 29, 2021 /
 
Szervusztok, kedves fórumtársak!
Azzal fordulnék most hozzátok:
Szereztem egy "Technika" nevezetű TV-t, mert ingyen volt, mert nem működik. (1. kép)
(Gondoltam, érdemes elhozni, hátha ennek is csak olyan hibája van, amivel én is tudok valamit kezdeni)
Úgy néz ki, a háttérvilágítás hiányzik, mert ha belevilágítok elemlámpával a képernyő közepébe, akkor látszik, hogy: "nincs jel" (2. kép)
Szétszedtem, hogy lássam, miért is nincs. Úgy gondolom a mérésekből, hogy a táp rendben van, a háttérvilágítás felé menő "madzag"-nak a feszültsége bekapcsoláskor felszalad kb 100V-ra a tsthez képest, majd fokozatosan visszacsökken 33,5V-ra. (3. és 4. kép)
A két kivezetés közt nincs feszültség. (5. kép)
Mivel áramot nem mérek rajta (hiába iktattam be az egyik szálra vezetékdarabot, a másikra a "multit" árammérés-állásban, ezért:
Jól gondolom én azt, hogy csakis a "led-szalagok"-ban lehet a hiba? (Egy-egy led megszakadhatott, ezért nincs áram sem)

A hatodik kép csak a TV belsejét mutatja.
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Aug 29, 2021 / 1
 
Talált, süllyedt. Ha ér neked ez a készülék annyit, akkor óvatosan szét kellene szedni és új LED csíkokat kellene bele venni.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 29, 2021 /
 
Köszönöm.
Természetesen (így, hogy egyébként ingyen volt a TV), hogyne érne annyit. Nem olyan drágák ezek a LED-csíkok, úgy 7-10000 ft közt találok most éppen (kutakodás közben azt találtam: LG képernyőjük van ezeknek, olyanokba valókat nézek).
De először megkérdezem a TV-szerelőt, elvállalja-e a csíkok cseréjét, ha nem vállalja, akkor én szedem még széjjelebb, aztán megveszem, beleteszem. Ha elrontom, maximum a csíkok árát bukom...
(nem vállal ám szívesen lapostévét, a múltkor a monitort is azért kellett nekem javítnom, -miközben kiderült: csak egyetlen kondenzátor baja volt)
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2021
(#) Ge Lee válasza szs hozzászólására (») Aug 29, 2021 / 1
 
Ha már magadnak csinálod, meg már úgyis szétszeded, akkor érdemesebb valamivel több munkát és kevesebb pénzt ölni bele (mint úgy általában a hobbikba). Ahhoz a 8-10 ezer forintos ledcsíkhoz hozzájön még a szállítás, mire megkapod már 12 ezer. A kínai meg küld neked pontosan ugyanolyan ledet ami benne van, 50Ft-ért darabját. Na jó, most már a kínai rendelés se ilyen egyszerű. Kicserélgeted egyenként mindet, és majdnem egy ezresből megvan a javítás.
És nem kell semmiféle csoda, meg forrólevegő, meg aláfűtés amiket javasolnak, ha van 2db pákád simán le is lehet venni, meg az újat fel is lehet tenni, nem sérül semmi. A prizmákat meg kétkomponensű ragasztóval (pl. uverapid) visszaragasztod és ennyi.
Azt majd elfelejtettem, hogy utána érdemes az áramgenerátor áramából visszavenni egy picit, hogy néhány év múlva ne kellejen újra ledeket cserélni.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2021
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 29, 2021 / 1
 
Annyi szenvedést nem ér meg, komplett ledet kapsz 43-as LG tvbe 5e-ért, ez még annál is olcsóbb. A visszaragasztott prizma sosem tökéletes és ha összerakás után egy leesik nem lesz jó szórakozás újra szétszedni. Illetve ha ragasztott szalag, az plusz probléma.
Led nyák alapjan szerintem 3e körül kapható alin.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 29, 2021 /
 
Hát, igen, igazad lehet.
Mivel ilyen "borzalmas nagy" árakat találok ahhoz a képernyőhöz (VES315WNDS) háttérvilágítást keresve, mint amilyen a képen van -hát, ha rám marad a javítás, akkor inkább megveszem az egész szalagokat. Könnyebb dolgom lesz vele.
(az a 65zl kb 5000ft)
De ha itthon 1-2ezerrel többért van, hát még akkor is.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2021
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Aug 29, 2021 /
 
Ha szétbontod esélyes, hogy a led nyákján lévő valamelyik szám alapján találsz alin olcsóbban.
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Aug 30, 2021 /
 
No, kaptam olyan árajánlatot a másik szerelőtől (az első már nem vállal), hogy én fogom szétszedni, megpróbálni megjavítani.
A héten szétszedem, akkor meglátom, az a szalag van-e benne, amit már ki is néztem, aztán megveszem, amilyen kell. Ha nem sikerül, ját bukom az ingyen tv-t, meg 7 pénzt. Annyit megér, étdekes tanulgatás, jó móka lesz -és sikerülhet az.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2021
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Szept 1, 2021 /
 
Kínából sokkal olcsóbb a led és néha úgy küldik Eun belüli ponton át jön és vám sincs. Az lcd vékony hajlékony nyákjaira nagyon figyelj, ne törd meg és ne húzd soha, legjobb felhajtani előrefele és egy maszkolószalaggal az lcd elejére ragasztani. Illetve lcd leszedésekor a rétegeket gyorsan és egyben szedd le és azonnal takard le, különben poros lesz és látszani fog nagyon.
Ilyen kicsi kijelző szétszedése nem vészes, elég hajlékony ez, nem fog eltörni, csak a szalagkábelekre figyelj.
(#) Busz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Most jutottam odáig hogy szétkapjam. Így néz ki a belseje, púpos kondi egy van csak a tuner mögött, inverter panelen nincs púpos. Ki lehet valahogy szűrni hogy a fénycső vagy a panel a rossz?

Van is a neten de ide nem szállítanak:
https://www.ebay.co.uk/itm/124889262348


De sok üzemóra van benne, fénycső is kellene..

Ui: Samsung kijelző van benne, a legolcsóbb teszkós tévében.. xd
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
A sistergés forrását határold be. Hátha látszódik valamilyen ív a sötétben.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Elbaltáztam...
Megkaptam a LED-csíkokat, beszereltem, de összerakáskor (nem akart összeakadni, és túlfeszegettem) elpattant a képernyő... a fene a kacska kezemet.
Eleinte nem akartam elmondani, de ha már közzétettem, mire készülök, és segíteni is igyekeztetek, hát azt is illik megmondanom, ha nem sikerült.
Most ezerrel keresek beleillő kijelzőt -de kicsi az esély. A jó (töretlen) kijelzőst megjavítják legtöbbször, egyszer volt szerencsém jó képernyőst találni..
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
(#) Ge Lee válasza szs hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Na de mit kellett ott feszegetni? A szóban forgó darabot nem ismerem, de általában csak a rajta lévő műanyag keretet kell visszapattintani, de olyankor a kijelző már a helyén fekszik, nem lehet eltörni.
(#) szs válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
A 3. képen talán jól látható (vagy csak én hiszem azt, hogy jól látható), az a sok kicsi fül, amiket kinyitogatva szétjön a "káva" és ez a hátsó fémvályú (amiben a ledek laknak). No, amikor visszatettem, az oldalsó kis füllencsek simán visszapattantak, a felsők és az alsók csak feszegetéssel.
(#) kadarist válasza szs hozzászólására (») Szept 12, 2021 / 3
 
Fordítva kell, tehát nem a fémvályút emeled le a kijelzőről, hanem a kijelzőt veszed ki a fóliákkal együtt.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Hát, egen...
Alighanem azt a 4 db szélső csavart kihajtva, majd átfordítva kellett volna csinálnom. Akkor feszegetés nélkül sikerülhetett volna talán. -legalábbis az összerakásnál kellett volna "rétegesen" csinálni...
Még jó, hogy ingyenszerzett volt, így is nagyon bánkódom, de ha vett TV lenne, hát nagyon kiugornék az ablakon.

Mindenképp köszönöm a tanácsot, ha még lesz kijelző, kát úgy járok el.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
(#) kadarist válasza szs hozzászólására (») Szept 12, 2021 / 1
 
Onnan tudom, hogy én is jártam így egy Samsunggal... Ez után átvariáltam a szétszedés-összerakás folyamatát.
(#) Ge Lee válasza szs hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Ahogy előttem is írták. Hátán a TV, a kijelzőt úgy kell leemelni róla. Óvatosan, mert hajlik, minél nagyobb annál jobban, és el is törhet a saját súlya miatt. Van aki úgy elemi le, hogy 2 lécet alátesz hosszában hogy ne tudjon hajolni. Én utána le szoktam fektetni arccal egy asztalra, amin van egy lepedő, rápakolom a fóliákat és letakarom amíg el nem jön az összerakás ideje. Állítva sehova nem szabad letenni mert belerúgsz vagy bármi miatt feldől akkor törik. Érdemes kesztyűben csinálni hogy ne maradjon ott az ujjlenyomatod sehol.
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 12, 2021 / 1
 
Amíg nem vettem tapadókorongot, addig kétoldalú ragasztószalaggal 1-1 cserépléc darabot ragasztottam az lcdre és azzal emeltem le, utána pár csepp alkohol leoldotta a ragasztószalagot
Elég rosszul járt aki csinálta, 32-es kijelző az pont az a hatát, amit a szélénél fogva nem érdemes leemelni.
De a többi amit írtál az valóban úgy van, én az lcdre is szoktam egy lepedőt rakni és arra a fóliát, mert az lcd külseje koszos és a fólia aljára ha bármi kosz rátapad, soha az életben nem fog lejönni róla.
(#) szs válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Oké, de hát nem a leemelésnél volt a baj. Akkor még egyben volt a képernyő. Sőt, úgy nem volt bántva.
Az összerakásnál, na ott volt. Akkor reccsent, onnantól rossz.
Értem én, hogy ha nagyon óvatos vagyok, akkor túlmisztifikálhatom, de azt kellett volna inkább figyelembevennem, hogy az összerakás nem ugyanaz, nem pontosan a fordítottja a szétszerelésnek. (Mint a Kamazról is le lehet venni a hengerfejsort egyben, vissza nem lehet JÓL tenni egyben).
Ha az összeillesztés előtt még szétválasztom azt a két réteget, akkor simán összecsúszna hanyattfektetés után.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2021
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Ennek nagyon örülök. Nem annak, hogy te is jártál rosszul, hanem annak, hogy te is le mered írni, ha elbaltáztál már valamit. Hiszen ebből is tanulhatunk, az a fórum egyik lényege -szerintem
Én is ezért írtam le a hibázásom
.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Ez a tapadókorongos módsuer megjegyzendő számomra mindenképp. Mert ha összeillesztés előtt még a keretből ki kell csalogatnom a kijelzőt, hát már másként nem merem majd
(#) Busz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 12, 2021 /
 
Inverter panelról jön, teljes a sötétségben is csak a fénycső felvillanását látni. De csak az egyik fénycső vét
(#) Busz válasza Busz hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Tényleg áthúzás volt... szétkaptam a kijelzőt és az egyik fénycső szét volt benne égve és törött volt, a másik meg áthúzott a fémre és csak felvillanni volt ideje amíg le nem tiltott az elektronika.
Még jó hogy nem gyulladt rá az idős nénire aki odaadta hogy dobjam ki...
http://keptarhely.eu/view.php?file=20210919v00xqkhfc.jpeg



Jók ezek a mérnökök. Alaplapon púpos kondi, a két fénycső végein lévő műanyag szétporladt, így meg áthúzott a nagyfesz és az üveget is átégette.
Itt a videó ha valaki kíváncsi rá:
https://youtu.be/P4lHIa302VE
Polár lap már látszik hogy kissé sárgult némely része.
Tehát kb egyszerre ment tönkre többmindent. Pár év nyugdíjjas használat aki állandóan előtte ült. Technika TV, Samsung kijelzővel, mégis a kijelző adta fel legelőbb. Megéri ez még a csövet szerintetek? Itthon kapok egyáltalán bele vagy kínából kellene rendelni?

Még jó hogy nem vettem inverter panelt, próbálgattam, lehúzott fénycsövekkel nem sziszegett, rádugva az egyik viszont fel se villant egyik oldalra dugva sem. Innen tudtam hogy tuti fénycső. De ugye tudtam azt is hogy sokat ment..
(#) kadarist válasza Busz hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Fénycsőcsere helyett inkább próbáld meg az átalakítást. Bővebben: Link.
(#) Busz válasza kadarist hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
Maradnék a fénycsőnél, monitornak akarom használni.
(#) Ge Lee válasza Busz hozzászólására (») Szept 20, 2021 / 1
 
Itthon is láttam 1500Ft körül csőpárt (pl. lechpol.hu), szóval nem lehetetlen a beszerzése, kérdés hogy találsz-e méretben megfelelőt.
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Okt 4, 2021 /
 
Továbbra sem mondtam le a tv-ről, erősen keresek képernyőt, bár leginkább olcsón pont képernyőtöröttet adnak (ma épp lekéstem egy "bele beteg" Technikát...)
Találtam viszont olyat, amit ezzel a szöveggel hirdetnek:
Idézet:
„A képernyő sárgás színekben jeleníti meg a képet, illetve csak többszöri próbálkozásra kapcsol be.”

Az a sárgaság az képernyő, vagy panelhiba lehet? Mert arra gondoltam, hogy mivel ez (a hirdetett hyundai) is Vestel gyári, hát az enyémnek a belét átpakolhatnám bele. Vagy egy Telefunken/Grundig/Techwood/OK, azt hiszem, az Orion is az... Járható út ez?
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2021
(#) nolan hozzászólása Okt 21, 2021 /
 
Sziasztok !

Egy Technika TV nem akar bekapcsolódni, bármit nyomok a távirányítón, 7 -et villan a TV LED -je. A képernyőn semmi. Sajnos pontos típust nem tudok egyelőre ( nem saját, szorosan a falra van rögzítve, az elején csak a Technika felirat van ), de talán valaki így is meg tudná mondani hogy mi lehet. Igazából nem vagyok nagyon jártas a TV -kben, max. egy elkót ki tudok cserélni, most igazából azt lenne jó eldönteni hogy ilyen egyszerűbb hiba lehet-e, vagy szerviz szükséges. Köszi.
Következő: »»   7 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem