Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos fűnyíró probléma
 
Témaindító: Vadmagyar, idő: Jún 28, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 24
(#) Bakman válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 24, 2021 /
 
Én próbáltam már lehúzni de nem mertem tovább feszíteni a csapágylehúzót, attól féltem, elpattan valahol és az esetlegesen kilendülő kar megelőlegez némi fogászati szakrendelést. Volt egy-kettő, amit körbemértem (utángyártáshoz) majd addig vágtam, köszörültem amíg valahogy le nem jött, akár darabokban is de utólag kiderült, nem érte meg a fáradtságot.
(#) sany válasza mikrodigit hozzászólására (») Jún 24, 2021 /
 
Robot fűnyíròt.
(#) szalamandra válasza mikrodigit hozzászólására (») Jún 24, 2021 / 2
 
Szerintem egy ilyet.

image.jpeg
    
(#) moltam válasza Bakman hozzászólására (») Jún 24, 2021 / 1
 
Spéci lehúzóval lejön elvileg. Bővebben: Link
(#) erbe válasza moltam hozzászólására (») Jún 24, 2021 /
 
Hasonló spéci lehúzót csináltattam én is hozzá. Visszarakni meg felforrósítva.
(#) fastaction válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 25, 2021 / 1
 
Szia ! Sokszor csavaros a tengely , akkor a forgó részt ronggyal tekerve (kiszerelve) , ékszíjtárcsát? satuba fogva letekerhető . Bordás , préseltet , még nem sikerült , csak egyszer .
(#) fastaction válasza fastaction hozzászólására (») Jún 25, 2021 /
 
A csapágy házával lesz probléma . Akkor sikerült a műtét , ha összeszerelve , ékszíjjat megfeszítve a forgórész pont az állórész középpontjában marad .
(#) küzmös Gergely válasza fastaction hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
Arra mondta a videóban hogy "bejlagot" készít sörös dobozból, sajna egy vágással átugrotta ezt a rész , nem mutatta hogy mit csinált.
(#) küzmös Gergely válasza fastaction hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
Az enyémen már a 4db összefogó csavar sincs, így nem tudom hogy hogy lehetne kihúzni a forgórészt. Maximum a kilógó tengelyvéget satuba fogv, ha csavaros, akkor.. talán. De lehet így az egész egységet elviszem egy szakihoz , akinek mindene van hozzá hogy nézze már meg.
(#) küzmös Gergely válasza fastaction hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
Hogy ez csavaros-e (?) Hát majd meglátjuk.

P1150814.JPG
    
(#) Bakman válasza moltam hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
A légkulcs többet ér, mint tíz ilyen fűnyíró.
(#) fastaction válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 26, 2021 /
 
Csavaros . Viszont a kommutátorod , illetve a fűnyíróé eléggé sötét színű . Lehet , már zárlatos is .
(#) küzmös Gergely válasza fastaction hozzászólására (») Jún 27, 2021 /
 
Nem hiszem hogy zárlatos, mert ment, illetve megy ez a vacak, úgy értem magas hangon nyüszítve forog, pont mint amit fog a csapágy. Vajon ha sikerül befogni a forgórész tengelyét akkor akár le is csavarhatom?
(#) küzmös Gergely válasza fastaction hozzászólására (») Jún 27, 2021 /
 
Közelebb kerültem a problémához. Kis agyalást követően meglepően könnyen közelebb jutottam a gyanusított csapágyhoz. Ami valóban a tipped igazolása, azaz hogy a csapágy gyönyörűen megragadt, a további forgás pedig pillanat alatt megolvasztotta a csapágyházat, és ki is tolta a műanyagot. Íme. Következő lépés a rossz csapágy kiütése után immáron nem bontási, hanem visszaépítési folyamat lesz. A műanyag csapágyház pótlása (bejlagolás amit sajnos a videón nem látunk), esetleg kevéssé elegáns módszer lehet az új csapágy kétkomponensű ragasztóval való beágyazása a helyére, "oszt" megy ameddig megint meg nem makkan? Nem tudom, hogy csinálnád?
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2021
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 27, 2021 /
 
Igen látom, esetleg nagyon finoman meg lehet csiszolni, vagy hagyjam így?
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 27, 2021 /
 
Lehet hogy feleslegesen dolgoztam most... Most látom, 4 kis csúszkáról le van válva a vezeték, ez nem hiszem hogy egészséges.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2021

P1150826.JPG
    
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 27, 2021 /
 
Jobban megnézve 3 kis csúszkáról tört le, nem 4. Amúgy a csapágy teljesen be van ragadva, kivettem, maga a csapágyház így néz ki. Levettem a felső csapágyat is, mert habár forog, de igencsak "karmol" már az is.
(#) sany válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 27, 2021 / 1
 
Legalább fémből csinálnák azt a csapágy és kés tartót.
(#) mikrodigit válasza sany hozzászólására (») Jún 27, 2021 /
 
Jól megtervezett élettartam: egyszerre romlik el a csapágy, a csapágyház és a forgórész - és még lehet, hogy más részek is. Nehogy megérje megjavítani, újat kelljen venni.
(#) moltam válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 28, 2021 / 1
 
" (bejlagolás amit sajnos a videón nem látunk)" Nem értem, mi abban annyira érdekes. Ha nincs még szétgyalázva 100%ban a hoki műanyag pajzs annyi sörösdobozt kell a csapágy külső gyűrű mellé tenni hogy visszaálljon nagyjából az egytengelyűség és ne érjen bele a forgórész az állórészbe. A szíj feszít így a késtengely felőli végét olvasztja, oda kell bevágni némi vas sörösdobozt. Aranykorsó pl, a pnyben van, szerintem jobb is mint a kőbambi (de csak a piros), lengyel és nincs benne málé. De ahogy látom azt a kommutátort, ez kuka lesz. Mondjuk forrasztottam meg már ilyet, de nem korrekt megoldás, nem tudom ajánlani. Esetleg ha fel lehet hajtani a réz fület és valahogy visszatenni alá a tekercselőhuzalt ha elér odáig...
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2021
(#) fastaction válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 29, 2021 / 1
 
Szerintem ne költsél rá pénzt , időt , nem lesz jó . Egy régi budget fűnyíró használtan 5.000.- . A késtartó , ha jó állapotú , és működik , akkor tovább lesz jó , háromszor annyi ideig , mint a mostani gép . A kés is olcsó hozzá .
(#) küzmös Gergely válasza fastaction hozzászólására (») Júl 4, 2021 /
 
Max megnézem a vasudvarban, hogy van-e hasonló szemét, bár ezeknek mind egy a bajuk, mégpedig ez.
(#) rob77 hozzászólása Júl 22, 2021 /
 
Az itteni és egyéb fűnyírós topikok olvasgatása után megnéztem az otthoni kb. 1 éves Parkside fűnyírómat: az is ilyen szíjas konstrukció... Kérdés: a hosszabb élettartam reményében érdemes-e szétkapni és picit lazítani a szíjon...? Vagy ha picit is lazul, már csúszni fog...? Van vkinek tapasztalata esetleg aki ilyeneket rakott össze?
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2021
(#) erbe válasza rob77 hozzászólására (») Júl 22, 2021 /
 
Ha már szétszeded, cseréld ki az alsó csapágyat! Örök életű lesz.
(#) Bakman válasza rob77 hozzászólására (») Júl 22, 2021 /
 
Alapvetően az a baj, hogy a motortengely melege adódik át a csapágyra. Ha csak egy mákszemnyit is melegszik önmagában a csapágy, a kettő összege már olvaszthatja a műanyag házat.

A csapágyerével csak óvatosa, lásd korábbi hozzászólásokat. Akkor lesz hosszú életű, ha egyhuzamban maximum 15 percet használod, ami után egy órát pihenteted, mindezt hűvös de inkább hideg időben és évente csak egy alkalommal nyírsz füvet. Ninc smit tenni, konstrukciós zsákutca.
(#) gömb válasza rob77 hozzászólására (») Júl 22, 2021 /
 
Nekem is volt ilyesmi (bosch fogasszíjas), az első tulajnál néhány használat után megtörtént ez a kiolvadás, de a motor felső csapágyánál. Azt valami teflon persellyel megjavította valaki, utána ment egy darabig, míg le lett cserêlve és hozzám került. Én szétszedtem, bezsíroztam a csapágyait, és 160 V egyenáramról használtam, egy évig, de nagyon sűrű dzsungelt is vitte, amiben 220 váltóról belefulladt (kipróbáltam). Végül a szíj szakadt szêt egyszer, és ledarálódott a kis fogastárcsa is. Akkor kidobtam. Bár meg lehetett volna javítani.
Ami biztos, hogy a 160 VDC előnye a sokkal kisebb motorhőmérséklet és a nagyobb nyomaték, bár utóbbi valószínűleg közrejátszott a szíj halálában. Összeségében nem hiszem hogy a feszesség csökkentése használna. nincs az nagyon megfeszítve, egyszerűen nem túl erős anyag, nem egy ipari valami.. (lehet az utángyártott szíj erősebb. Kenyérsütőnél pl ez a helyzet.)

Szerk: most ugrott be hogy a szíjfeszítő csapágy be volt állva. Valószínűleg ez okozta akkor a problémát. Esetleg érdemes bezsírozni vagy kicserélni (a gyári zsírzàs általában elég savanyú).
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2021
(#) rob77 hozzászólása Júl 23, 2021 /
 
OK, köszönöm mindenkinek. Annyira nem bontanám szét, hogy a csapágyakhoz férjek, csak a szíjon 'engednék' picit a motortartó csavaroknál (gondolom lehet). De akkor úgy néz ki, nem lesz örök élet így sem.
(#) Cinema hozzászólása Szept 5, 2021 /
 
Kedves Mindannyian!
Hogyan lehet lehúzni, vagy csavarni egy Budget fű-szegélynyíró dobját, mert cserélni szeretném?
Nem akarom elrontani, csak a dobja törött és ha volna megfelelő méretű, akkor cserélném.

Üdv!
(#) uniman válasza Cinema hozzászólására (») Szept 5, 2021 /
 
Ha törött, akkor akár le is vághatod róla... itt-ott belevágsz és lehúzod.
Válószínűleg úgysem tudsz másikat beszerezni helyette...
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) Cinema válasza uniman hozzászólására (») Szept 6, 2021 /
 
Pont ezt nem akarom.
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg kérésem-kérdésem.
Nem a dob maga a törött, hanem az a gyűrűs-karmos-tányér, ami lefogja a megtöltött és visszatett damiltartót.
Szét fogom szedni, mihelyt érzek kedvet hozzá, hátha csavaros és ellentétesen forgatva lehet, hogy lejön az egész dob. Akkor már tudom milyen kell helyette.


Üdv!
Következő: »»   19 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem