Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   257 / 292
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Bocsánat, a költözésnél lemaradt a Service Manual linkből a link.
(#) LordZyx válasza Gafly hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
A vicc az, hogy igen működött. Tavasszal kapcsoltam le. Most próbáltam bekapcsolni. A lámpák a nagy piros kivételével is így világítottak (nyilván a hőfok változott). Fogalmam sincs mitől nem indul. Máshol mondták, hogy a keringető szivattyút is tekerjem meg mert letapadhatott. Igazából fogalmam sincs, mert a melegvíz az bojlerről megy. Csak a fűtés van rákötve.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2021
(#) JZoli válasza LordZyx hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
A víznyomás megvan rendesen?
(#) LordZyx válasza JZoli hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
A mérőn az 1 és 2 között kell lennie, úgy tudom, 1,2 az állása.
(#) JZoli válasza LordZyx hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Már csak azt kellene megtudnunk, hogy a keringető szivattyú, vagy a ventilátor "morog" induláskor.
(#) Blackbird82 hozzászólása Szept 30, 2021 /
 
Sziasztok! Van egy Baxi régebbi típusú gázkazánunk, ami a következő hibajelenséget mutatja: Őrláng van, szivattyú indul amint rá tekerjük a termosztátot, csak az égősorok nem gyulladnak be... Ki pucoltam már minden olyan részt, amit neten megtaláltam, de továbbra sem gyújtja be az égősort. Érdekesség, hogy néha viszont be gyújtja, rengeteg próbálkozás után... Kérlek szépen segítsetek nekem ebbe, mert fingom nincs. mit csináljak... Remélem érthetően írtam, ha esetleg mégsem egyértelmű, szívesen fotózok is csak segítsetek meleget csinálni a házban
(#) VIM válasza Blackbird82 hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Szia! A pontos típus kellene. Ennek ellenére talán a nagy ufó alakú differenciál nyomáskapcsoló mikrókapcsolója nem kapcsol, nem működteti a tolórúd, mert szorul vagy a membrán lyukas stb.
(#) Blackbird82 válasza VIM hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Szia! Köszönöm a gyors választ! A típusa ECO 1.20
Ezt hol tudom megnezni, ellenőrizni?
(#) LordZyx válasza JZoli hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Ok. De már csak holnap tudom megnézni. Mindenesetre nagyon köszönöm, hogy segítetek.
A keringetőt próbáltam meglazítani csavarhúzóval, a csavar kijött,visszatekertem, de semmi. Akkor megnézem, honnan jönnek a hangok...

Még egyszer köszönöm.
(#) brigadir hozzászólása Okt 3, 2021 /
 
Sziasztok
Westen energy 240fi kazánomnál tegnap este óta a következő hiba jelentkezett.
A kazán felfűt a beállított hőfokra, de nem lángot állít, és tartja az értéket, hanem kikapcsol...A víz elkezd hűlni, kb 10-15 fokot, 4-6 másodperc alatt, amikor újra begyújt a kazán és visszamelegít.
Aztán kezdődik az egész előlről...
Ntc volt itthon ,cseréltem, mert hasonló hibajelenségnél már egyszer cseréltem.
Most ez nem járt eredménnyel...
Esetleg valami ötlet?
Köszönettel
(#) LordZyx hozzászólása Okt 5, 2021 /
 
Üdvözletem!
Savio 424 RS gázkazán - parapetes megoldással van kivezetve. Ennek a lecserélése lehetséges és szabályos ugyanúgy parapetesre a helyére menne az új)
(#) KKobra válasza Blackbird82 hozzászólására (») Okt 5, 2021 /
 
nincs szikra vagy rossz helyen szikrázik
(#) Bukoba hozzászólása Okt 6, 2021 /
 
Sziasztok! Nemrég lecseréltük az ezer éves Computherm termosztátunkat egy új Honeywell T3-as típusra. Meglepődve tapasztaltam, hogy ez az eszköz már a felfűtés időszakában is ki-be kapcsolgatja a kazánt. Ahogy a fórumot olvastam úgy tűnik, hogy ez valamiféle komfort szolgáltatás, ami egyébként normál működést jelent. Azt gondolom, hogy emellett ez a fajta működés a kazánnak annyira azért nem tesz jót. Időközben átállítottam a termosztát óránkénti ciklusát a gyári 6-ról 3-ra, de még így is soknak tűnik ez a ki-be kapcsolgatás (lehet még valamit állítani, hogy még kevesebb legyen?). A kérdésem igazából az, hogy van esetleg olyan termosztát a piacon jelenleg, amelyik nem így működik? A régi, ha beállítottam a hőfokot, akkor egyszerűen vévig tolta a kazánt addig, amíg azt el nem éri, aztán csak akkor kapcsolta be újra, amikor a hőmérséklet visszaesett. Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) jpuskas99 válasza Bukoba hozzászólására (») Okt 6, 2021 / 1
 
Sajnos az óránkénti ciklust 3-nál kisebbre nem veheted, ezt a Honeywell a komfort-érzék szolgáltatással magyarázza. Náluk már nincs olyan termék, mely ne lenne hasonló. (Saját véleményem, hogy a sok indítás árt a kazánnak, de ők felülírják a komfort-érzékkel, mely egyértelműen a kazángyártóknak kedvez, sűrűbben cserélj kazánt és vele együtt a kazánhoz tartozó Honeywell-alkatrészt.)
Vagy kettő éve történt (a régi termosztát némely nyomógombja nem működött) és akkor én nem találtam olyan termosztátot mely ez a komfort-érzék nélküli.
Inkább tedd vissza a régi termosztátot!
(#) Bukoba válasza jpuskas99 hozzászólására (») Okt 6, 2021 / 1
 
Szia Jpuskas99. Köszönöm a választ, sajnos erre számítottam én is. Akkor megy vissza a régi darab,szerencsére nem dobtam ki. Egyébként bár laikus vagyok, de én is azt gondolom, hogy a sok kapcsolgatás nem tesz jót a kazánnak. Ráadásul egy 10 éves Viessmann Vitopend turbós kazán, ami ha kifekszik, már nem is tudok helyette ilyet szerezni, hanem jöhet a gázterv, meg az új kondenzációs kazán.
(#) Bukoba hozzászólása Okt 7, 2021 /
 
Újra belemásztam a beállításokba és a ciklus beállításoknál találtam egy 1-es opciót is, ami nem szerepel a kézikönyvben. Kipróbálom ezt is.
(#) jpuskas99 válasza Bukoba hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e, mert 2 db ilyen ciklusos beállítású Honeywell termosztátom van, de azoknál ilyen opciót nem találtam, csak a 3, 6, stb.
Talán írtam korábban, a Honeywell magyarországi képviseletétől is ilyen választ kaptam, hogy náluk nincs ilyen termék már és a ciklusidőt nem tudom 0-ra állítani, vagy éppen kivenni semmilyen módon, még az elektronika bizonyos részeinek rövidre zárásával sem (Pedig én éppen arra gondoltam).
Ha sikerülne, úgy szólj, mert az nekem is jól jönne!
(#) Bukoba válasza jpuskas99 hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Úgy tűnik, hogy javult a helyzet tőle. Sajnos teljeskörűen nem tudtam letesztelni, mert annyira nem hűlt ki a lakás ma, de a felfűtési időben 18 percig ment folyamatosan, után meg egy óráig nem kapcsolt be. Ha minden igaz, akkor ez az 1-es érték akkor fél óra működést és fél óra szünetet jelent elméletileg. Azért majd küldök frissítést, ha sikerül kitapasztalni. Mindenesetre biztató eddig, lehet, hogy mégis marad ez a termosztát. Mondjuk a programozhatósága és a háttér világítás miatt nem bánnám. A régi csak manuális módon működött.
(#) jpuskas99 válasza Bukoba hozzászólására (») Okt 7, 2021 /
 
Azért csak várj a kitapasztalásra, mert most átmeneti hőmérsékleti idő van és az enyém sem kapcsol be most 20 percenként (a minimális 3 ciklusidőre van állítva). Nem értem, mert a múlt évben órát lehetett volna állítani hozzá a 20 perces ciklushoz, igaz hidegebb időkben ellenőriztem, figyeltem a működését. 2 éves a termosztát.
(#) User1919 hozzászólása Okt 7, 2021 /
 
Sziasztok

Van egy ariston genus one 24 gázkazán, felújítás miatt le lett szerelve. Most tettük vissza, de folyamatosan "No flame" figyelmeztetést dob. Egy idő után 501 essel leáll. Gázszerelő november elejére ígért csak.
Esetleg valami tipp hogy miképp tudnánk életre kelteni?
(#) tothgyula hozzászólása Okt 8, 2021 /
 
Baxi ecos compakt gázkazán panelhiba.
Kérdésem a következő.Egy hete a kazánban egy durranás hallatszott és égett szag.Megnéztem a panelt és a 2db. üvegbizti kiment és egy kék színű 5Ft.os átmérőjű alkatrész eldurrant,kinyílt.(Talán varisztor?) A szerelő szerint túlfesz okozhatta (napelemek inverterei?). A vezetékek is sérültek,leolvadt a szigetelés és kormos is. Panelt cserélt, tegnap és ugyanaz a hiba. Szintén durranás stb.
Mi a szakmai véleményetek? Köszönöm.
(#) JZoli válasza tothgyula hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
A házatokban egy- vagy három fázis van? Ha három akkor a kazánra menő nulla vezetéket kellene tüzetesebben átvizsgálni. Utána rámérni, hogy mekkora a hálózati feszültség. A leírt hiba túlfeszültségre vall, így ebbe az irányba kellene vizsgálódni.
(#) JZoli válasza User1919 hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Ez a hiba arra vall, hogy nem tud begyújtani a kazán, vagy nem érzékeli a lángot. Első körbe a tűztérbe belógó elektródá(ka)t kellene megtisztítani.Na meg azt, hogy egyáltalán próbál-e begyújhtani.
(#) User1919 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Szikráztatas van, mert hallani. Ha esetleg a gázvezetékben maradt levegő, azt ki tudja dolgozni?
(Engedtem a hollanderen manuálisan de nem percekig.)
(#) JZoli válasza User1919 hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Előfordulhat ilyen is, de akkor odahajolsz és ha gázszag jön lehet meghúzni a csavart. Utána be kellene gyújtania. De előfordulhat, hogy a ventilátor, vagy preszosztát a hibás, esetleg a preszosztát csöve koszolódott el valamitől, akár pók is lehet ott, ezeket kellene jobban átnézni.
(#) jpuskas99 válasza User1919 hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Ha a gázvezetékben maradt levegő (pld. gázóra csere esetén, de erre figyelmeztet is a szerelő)) azt ki tudja dolgozni, de egy RESET ilyenkor is kell, azt is mondja a szerelő.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2021
(#) qut88 válasza User1919 hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Van amikor 5-6x-or kell próbálkozni mire eltudja kapni a lángot normálisan. Nehezen levegőznek ki ezek az új készülékek.
(#) qut88 válasza tothgyula hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Igaza van JZolinak először is egy betáp oldalon feszmérést kellene végrehajtani, viszont láttunk már visszafele ható zárlatot is megszorult szivattyútól, zárlatos ventillátortól is.
(#) jpuskas99 válasza tothgyula hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
A fázis ráment a védőföldre, mármint összeégett valahol e kettő vezeték? Bár ekkor más elektromos készüléknél, máshol a házban is jelentkezett volna a hiba. Inkább ott a kazán elektromos csatlakozását ellenőrizném először, ott is lehet belső hiba, hiszen azok a biztosítók pont ennek a kivédésére szolgálnak.
(#) VIM válasza tothgyula hozzászólására (») Okt 8, 2021 /
 
Szia! Az nem jutott volna észbe, hogy ilyen durva zárlat után keresni kell a kiváltó okokat? Ha inverterek vannak a rendszeredben, talán ajánlatos lehet az ilyen érzékeny készülékeknek túlfeszültség védelmet vagy szinuszos szünetmentes tápellátást biztosítani. Ha szerencséd van akkor a panelen lévő szemmel láthatóan sérült alkatrészeket kicserélve működni fog a vezérlő panel. Ezt azért mondom, mert nálam villám látogatott panelen ugyanígy eljárva azóta is működik a kazán azzal a penellal.
Következő: »»   257 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem