Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális mérleg
 
Témaindító: elcső, idő: Ápr 10, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 6
(#) csuhi17 válasza Cinema hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
Köszönöm a válaszokat.
Gafly: Nincs mit, én is erre gyanakodtam, mert a másik mérlegnek nincs baja, gondolom azért nem volt az olasz olyan balf. hogy másik programrészt írt volna a két mérlegnek.

Teaway: Igen de nem hisznek nekünk, a programban semmi hibát nem találtak. holott a progi 20-30% hibás

Suba53: Jó a sejtésed, Telepítéskor is inkább fülét-farkát behúzva meghunyászkodott, a cégnél mi vagyunk a ranglétra legalján miatta. Ha kell valami akkor csak másik főnök segítségével tudja elérni. pl.: alkatrész igénylés. Nálunk a pénzügy jobban tudja mi kell a géphez...plusz Sok szerelési hiba miatti dolgokat is a cégnek kellett kifizetni, a telepítőcég semmi felelősséget nem vállalt

Cinema: Köszönöm, ahogy lesz lehetőségem ránézek, én is először a kábelezésre gyanakodtam, mert elég gány volt a kivitelezés.Az olasz csak összedobta, megkapta a pénzt és pá. Volt olyan hogy egy phoenix komunikációs panel az egyik mérlegnél ez egy negyedik 120kg os mérleg el is felejtkeztem róla de ez se csinál olyanokat mit a rossz. két év után tönkrement. Rá lett fogva hogy az ipari elektronikát csak két-három évre tervezi, és vennünk kellett másikat. Ott is a szerelési hibára gyanakszom.
Még egyszer köszönöm a válaszokat.
(#) Lucifer válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
Nekem egyszer régen egy öreg mérleges azt mondta, hogy a nyúlásmérő bélyegek tudnak "elrepedni". Ezt úgy tesztelte (egy Micra bolti mérlegről volt szó), hogy ráütött egyet a mérőlapra és megnézte, hogy visszaáll-e 0-ra. Nem tudom mennyire szívás szerelni, de én a mérőcellák cseréjével kezdeném ha a mechanika amire fel vannak ragasztva egyforma.
(#) proba válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
A két mérleg kimenetét nem lehet felcserélni? A "kiértékelők" messze vannak egymástól? Esetlegesen az összesodrási pont tiszta, és rendesen össze van rakva?
(#) csuhi17 válasza proba hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Köszönöm a javaslatokat.
Közel vannak, de mivel nem vagyok mérleg szerelő mérnök, hanem csak egy mezei mechatronikai technikus aki a termelésen van és nem a karbantartáson nincs jogom belenyúlni.

Csak annyit tehetek, hogy utána nézek, kérdezek és ha van valami ötlet akkor az illetékeseket kihívjuk. Mivel a programmal a kiépítéssel a mérleg telepítésével más foglalkozik.Azt hogy melyik céget hívjuk ki hát, nem hívhatunk ki mindenkit egyesével. + Olaszokat és Lengyeleket kellene ki hívnunk. ott meg nem tollal vagy ceruzával írják a számlát...


Lucifer:
A cella repedésekor úgy tudom hogy nem ingadozik, imbolyog a súly, legalábbis ezt olvastam.
Én is inkább a kábelre, ill. a betápra gyanakodtam.
Most éjszakás vagyok, a főnökkel nem nagyon találkozok, jövőhéten majd elmondom neki mit sikerült megtudnom aztán vagy kihívja a szakikat vagy nem. Ha bele is megy akkor is a tapasztalataim alapján legalább egy fél év amire ideérnek.
Sajna ennél többet nem tehetek.
Itt ha nem egy egyszerű 1f dugvilla bekötéséről van szó, hanem pl egy 3f-ról, akkor szakembert kell hívnunk mert nálunk mindenki tudatlan csak a főnök nem az
Köszönöm még1x
(#) Vfr72 válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 23, 2021 / 1
 
Szia!
A mérőcellák szigetelési ellenállás változása okoz(hat) ilyen hibát,többek között. Nézd meg a mérőcellákat közösítő dobozt, hogy nincs-e hideg kötés, ha trimmer poti van benne a hibafeltárás idejére zárd rövidre, mert csuda dolgot tud művelni a mérleggel egy 3 forintos 200ppm-es trimmer. Nézd meg, hogy nincs-e földhurok, ennek a legegyszerűbb módja, hogy a mérőcella közösítő dobozban minden cella árnyékolását lekötöd a földpotenciálról. Ha mindent rendben találsz, akkor a mérleg és a műszer közötti összekötő (fő kábelt) is ki kell mérni (szigetelési ellenállás). Mi nem használunk utilcel cellákat, de véleményem szerint a gyári specifikáció >5Gohm szigetelési ellenállást ad meg. Találkoztam olyan mérőcellával, ami pár 100Mohm szigetelési ellenállással még vígan működött, de én 2Gohm alatt cserélem...
Szigetelési ellenállás mérése: kikötöd a mérendő cellát, az árnyék és valamelyik belső ér között max.: 100V mérőfeszültséggel, megfelelő műszerrel méred a szigetelési ellenállást.
Egyenlőre ennyi, ha kell még infó keress. Udv. mérleges
(#) Vfr72 válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
A bélyeg elrepedni nem tud, de a hordozó fémről-mivel ragasztott- leválhat. A leválást egyéb ok mellet a mérleg ütögetése(!) is okozhatja. A mérleg nem szereti a gyors dinamikus erőhatásokat.
üdv. Mérleges
(#) Kovidivi válasza Vfr72 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /
 
Az ütés gondolom a teszt része, hogy a repedt bélyeg vagy törjön el teljesen, vagy maradandó károsodást szenvedjen. Az ütés erejének meg akkorát választ ki, ami a hibátlan bélyeget nem károsítja. Én is hasonlóképpen kezelem a rollerem, inkább a szervíz alatt törjön el, mint alattam menet közben
(#) grgly50 hozzászólása Dec 26, 2021 /
 
Sziasztok!
Van egy Soehnle Atraction konyhamérleg, négy mérőcellával. (háromvezetékes) Az egyik cella füstös. Lehet ezt cserélniegyenként, ha van, vagy csak négyet? Hozzá lehet jutni ilyen cellához valahol? Gazdaságos a javítása? Köszönöm a válaszokat!
(#) proba válasza grgly50 hozzászólására (») Dec 26, 2021 /
 
Ha kicserélsz egyet is, hogyan hitelesíted? Amihez csatlakoztatva volt ic, az nem ment tönkre? Ha nagyon akarsz kísérletezni, valami hasonló másik rossz mérleg jó lehet donornak.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem