Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális mérleg
 
Témaindító: elcső, idő: Ápr 10, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 6
(#) csuhi17 válasza Cinema hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
Köszönöm a válaszokat.
Gafly: Nincs mit, én is erre gyanakodtam, mert a másik mérlegnek nincs baja, gondolom azért nem volt az olasz olyan balf. hogy másik programrészt írt volna a két mérlegnek.

Teaway: Igen de nem hisznek nekünk, a programban semmi hibát nem találtak. holott a progi 20-30% hibás

Suba53: Jó a sejtésed, Telepítéskor is inkább fülét-farkát behúzva meghunyászkodott, a cégnél mi vagyunk a ranglétra legalján miatta. Ha kell valami akkor csak másik főnök segítségével tudja elérni. pl.: alkatrész igénylés. Nálunk a pénzügy jobban tudja mi kell a géphez...plusz Sok szerelési hiba miatti dolgokat is a cégnek kellett kifizetni, a telepítőcég semmi felelősséget nem vállalt

Cinema: Köszönöm, ahogy lesz lehetőségem ránézek, én is először a kábelezésre gyanakodtam, mert elég gány volt a kivitelezés.Az olasz csak összedobta, megkapta a pénzt és pá. Volt olyan hogy egy phoenix komunikációs panel az egyik mérlegnél ez egy negyedik 120kg os mérleg el is felejtkeztem róla de ez se csinál olyanokat mit a rossz. két év után tönkrement. Rá lett fogva hogy az ipari elektronikát csak két-három évre tervezi, és vennünk kellett másikat. Ott is a szerelési hibára gyanakszom.
Még egyszer köszönöm a válaszokat.
(#) Lucifer válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
Nekem egyszer régen egy öreg mérleges azt mondta, hogy a nyúlásmérő bélyegek tudnak "elrepedni". Ezt úgy tesztelte (egy Micra bolti mérlegről volt szó), hogy ráütött egyet a mérőlapra és megnézte, hogy visszaáll-e 0-ra. Nem tudom mennyire szívás szerelni, de én a mérőcellák cseréjével kezdeném ha a mechanika amire fel vannak ragasztva egyforma.
(#) proba válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
A két mérleg kimenetét nem lehet felcserélni? A "kiértékelők" messze vannak egymástól? Esetlegesen az összesodrási pont tiszta, és rendesen össze van rakva?
(#) csuhi17 válasza proba hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Köszönöm a javaslatokat.
Közel vannak, de mivel nem vagyok mérleg szerelő mérnök, hanem csak egy mezei mechatronikai technikus aki a termelésen van és nem a karbantartáson nincs jogom belenyúlni.

Csak annyit tehetek, hogy utána nézek, kérdezek és ha van valami ötlet akkor az illetékeseket kihívjuk. Mivel a programmal a kiépítéssel a mérleg telepítésével más foglalkozik.Azt hogy melyik céget hívjuk ki hát, nem hívhatunk ki mindenkit egyesével. + Olaszokat és Lengyeleket kellene ki hívnunk. ott meg nem tollal vagy ceruzával írják a számlát...


Lucifer:
A cella repedésekor úgy tudom hogy nem ingadozik, imbolyog a súly, legalábbis ezt olvastam.
Én is inkább a kábelre, ill. a betápra gyanakodtam.
Most éjszakás vagyok, a főnökkel nem nagyon találkozok, jövőhéten majd elmondom neki mit sikerült megtudnom aztán vagy kihívja a szakikat vagy nem. Ha bele is megy akkor is a tapasztalataim alapján legalább egy fél év amire ideérnek.
Sajna ennél többet nem tehetek.
Itt ha nem egy egyszerű 1f dugvilla bekötéséről van szó, hanem pl egy 3f-ról, akkor szakembert kell hívnunk mert nálunk mindenki tudatlan csak a főnök nem az
Köszönöm még1x
(#) Vfr72 válasza csuhi17 hozzászólására (») Okt 23, 2021 / 1
 
Szia!
A mérőcellák szigetelési ellenállás változása okoz(hat) ilyen hibát,többek között. Nézd meg a mérőcellákat közösítő dobozt, hogy nincs-e hideg kötés, ha trimmer poti van benne a hibafeltárás idejére zárd rövidre, mert csuda dolgot tud művelni a mérleggel egy 3 forintos 200ppm-es trimmer. Nézd meg, hogy nincs-e földhurok, ennek a legegyszerűbb módja, hogy a mérőcella közösítő dobozban minden cella árnyékolását lekötöd a földpotenciálról. Ha mindent rendben találsz, akkor a mérleg és a műszer közötti összekötő (fő kábelt) is ki kell mérni (szigetelési ellenállás). Mi nem használunk utilcel cellákat, de véleményem szerint a gyári specifikáció >5Gohm szigetelési ellenállást ad meg. Találkoztam olyan mérőcellával, ami pár 100Mohm szigetelési ellenállással még vígan működött, de én 2Gohm alatt cserélem...
Szigetelési ellenállás mérése: kikötöd a mérendő cellát, az árnyék és valamelyik belső ér között max.: 100V mérőfeszültséggel, megfelelő műszerrel méred a szigetelési ellenállást.
Egyenlőre ennyi, ha kell még infó keress. Udv. mérleges
(#) Vfr72 válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
A bélyeg elrepedni nem tud, de a hordozó fémről-mivel ragasztott- leválhat. A leválást egyéb ok mellet a mérleg ütögetése(!) is okozhatja. A mérleg nem szereti a gyors dinamikus erőhatásokat.
üdv. Mérleges
(#) Kovidivi válasza Vfr72 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /
 
Az ütés gondolom a teszt része, hogy a repedt bélyeg vagy törjön el teljesen, vagy maradandó károsodást szenvedjen. Az ütés erejének meg akkorát választ ki, ami a hibátlan bélyeget nem károsítja. Én is hasonlóképpen kezelem a rollerem, inkább a szervíz alatt törjön el, mint alattam menet közben
(#) grgly50 hozzászólása Dec 26, 2021 /
 
Sziasztok!
Van egy Soehnle Atraction konyhamérleg, négy mérőcellával. (háromvezetékes) Az egyik cella füstös. Lehet ezt cserélniegyenként, ha van, vagy csak négyet? Hozzá lehet jutni ilyen cellához valahol? Gazdaságos a javítása? Köszönöm a válaszokat!
(#) proba válasza grgly50 hozzászólására (») Dec 26, 2021 /
 
Ha kicserélsz egyet is, hogyan hitelesíted? Amihez csatlakoztatva volt ic, az nem ment tönkre? Ha nagyon akarsz kísérletezni, valami hasonló másik rossz mérleg jó lehet donornak.
(#) siletto hozzászólása Feb 10, 2022 /
 
Sziasztok!

Van egy Sartorius Cp324S mérlegem, használtan, hiányosan vettem a hobbyCNC fórumon. Burája nincs, de nem hiszem hogy ez most releváns.
A mérleg működik, lehet mérni vele, de sajnos van egy nagyon jelentős hiányossága:
Borzasztóan eltérő eredményt mutat, attól függően, hogy hova teszem a serpenyőn a tömeget.
A mérleg d=0.1mg-os, a gyári katalógusa alapján +-0.3mg-on belül kellene lennie az "off-center loading error"-nak, 300g-mal vizsgálva(elvileg). Nekem csak egy 50g-os súlyom van, de ezzel is bemérve 0.040g eltéréseket mutat. Pont a serpenyőtartó tüske fölé téve mutat egy értéket, aztán jobbra-balra-előre-hátra téve mindig mást mutat.
Monolitikus elektromágneses cellája van, amin lehet(ne) állítgatni a terhelés excentricitást, de nem hiszem, hogy ekkora mértékben.

A mérlegnek amúgy mindene működik megfelelően. Kalibrálja magát, beméri a hajszálat is, ez az egy, amivel találkoztam. Ki van szintezve, le van ellenőrizve, zavarszűrt a tápja, stb. A tüske, amire a serpenyőt kell tenni, nem görbült, legalábbis szemmel nem láthatóan. A serpenyő nem ütközik fel sehol, jól áll a helyén.


Van esetleg ötletetek, merre érdemes indulni?

Máté
(#) Remci hozzászólása Szept 5, 2022 /
 
Sziasztok!
Nem tudom melyik topic lenne jó,ezért itt kérdezek. Egy ismerősömnek kellene egy olyan mérleg, ami kb 20kg-ig mér és be lehessen rajta állítani, hogy mondjuk ha eléri az 5kg-os beállított mérés határt, akkor kiadjon egy jelet,vagy meghúzzon egy relét, amivel egy rákötött eszközt lehet vezérelni. Létezik ilyen gyárilag,vagy milyen néven kell ezt keresni? Még egy fontos dolog,hogy ne elemes legyen, hanem hálózatról,vagy adapterről működjön.Olyan kivitelben kellene,mint az asztali mérlegek.
(#) Gafly válasza Remci hozzászólására (») Szept 6, 2022 / 1
 
Csodálnám ha nem lenne gyárilag ilyen funció, ajánlom figyelmedbe a katalógust. Én nem töltöttem le, de ingyenes...
Ugyanakkor valószínűleg aranyárban vannak.
De ahogy nézem, eléggé alapkivitelben is benne van a soros vonalon a mért érték kiadása, amit egy akármivel (Arduino/PIC, stb.) fel lehet dolgozni.
Használt mérleget meg talán lehet olcsóbban is kapni.

Talán "adagoló mérleg" az egyik helyes kifejezés rá...
(#) Remci válasza Gafly hozzászólására (») Szept 6, 2022 /
 
Köszönöm, átnézem. Közben kaptam egy másik tippet is, állítólag a klímások használnak valami hűtő közeg mérő ketyerét, majd annak is utána nézek.
(#) Bakman válasza Remci hozzászólására (») Szept 6, 2022 /
 
HX711 és egy megfelelő mérlegcella nem opció?
(#) Remci válasza Bakman hozzászólására (») Szept 7, 2022 /
 
Nem ismerem ezeket a mérő cellákat. Igazából komplett mérleg lenne jó, amin lehet állítani könnyen,hogy milyen értéknél adjon ki jelet.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem