Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása
 
Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   165 / 181
(#) jfeher hozzászólása Nov 3, 2021 /
 
Van nekem egy nemrég vásárolt Sharp RT-1155H deckem, a hozzá tartozó erősítővel. Az erősítő recsegett a gombok tekerésekor, ezt megoldottam kontakt spray-vel. Köszi a tippeket!
A deck-kel is van gondom. Ha elindítom a lejátszást, dobolás hallatszik a hangszórókból, másodpercenként úgy 4-5. Nem túl hangos, de hallható, míg egy szám nem kezdődik el (a zene hangja elnyomja). Valami jótanács?
(#) Udvari Zsombor válasza jfeher hozzászólására (») Nov 3, 2021 / 1
 
Első körben megfelelően van árnyékolva? Lehet, hogy csak valami elektroszmogot összeszed és azt hallod...
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2021
(#) Tomi94 válasza jfeher hozzászólására (») Nov 4, 2021 / 1
 
Felvétel-lejátszás átkapcsoló kontakthibája lehet (általában hosszú fémházas kapcsoló a panelen), vagy amit már írtak felettem, router / modem közelsége is produkálhat ilyen ütemes kopogó zajt némely régi analóg elektronikában.
(#) jfeher válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 4, 2021 /
 
A router volt. Köszönöm!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Nov 15, 2021 /
 
Elnézést kérek, ha esetleg duplázok. Univerzálisan berakható paraméterű magnókazetta szíj beszerzési lehetőséget keresek online. Szükségem lenne pár (~10) darabra...
(#) veroka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
gondolom kazettásmagnó szíjra gondolsz...
https://www.ekszijkiraly.hu/
(#) Udvari Zsombor válasza veroka hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Pontosan. Milyen méret paraméterekkel rendelkező szíjat rendeljek? Vagy van kazettásmagnóhoz való szíj is?
(Univerzálisan szeretném betenni több készülékbe is.)
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2021
(#) CHZ válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Idézet:
„Univerzálisan szeretném betenni több készülékbe is.)

Ilyen lehetőség nincs, méret szerint kell választanod!
(#) Udvari Zsombor válasza CHZ hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Egy általános méretet keresek, ami több eszközbe is jó, úgyis csak általános olcsó mechanikákba kellene.
(Legfeljebb a sebességet hozzáigazítom a szíjhoz.)
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Több forrásnál/boltban találhatsz szij csomagokat, mindenféle szijjal, ott jobb esélyed van jot is találni, mert valoban az van, amit a kolléga irt, még egy márkán belül is változnak a szijméretek és tipusok.
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Akkor hol találhatok "szíj csomagot", amiben vagy több darab van a méretekből, vagy többet tudok rendelni a csomagból?
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2021
(#) pucuka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
A linkelt oldalon találhatsz olyat is, meg betárazhatsz többféle méretből. Aztán kiderül, hogy a rengeteg szíjból pont az nincs, ami épp kellene.
(#) Udvari Zsombor válasza pucuka hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Milyen megnevezéssel keressem? "Magnószíj készlet"?
(#) pucuka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
veroka linkjét megnyitod, 4 -es, 5 -ös tétel.
(#) Tomi94 hozzászólása Nov 15, 2021 /
 
Inkább méret után rendelj / vegyél a HQElektronikától. Sokkal olcsóbb, mint a típushoz ajánlott kivitel, de nincs vele minőségi gond, pláne "általános olcsó mechanikákban".

Ez a "általánosan magnóba való" szíj nem kivitelezhető, mivel mechanikus alkatrészként pont a mérete a legfőbb kritikus tulajdonsága. Ez nem egy számítógép-periféria mondjuk, ami 20 év ATX szabványos lapjaival működni fog. A sebesség utánállítás meg nem elég, ha csúszik, akkor semmiképp, de ha túl szoros, akkor se igazán. A motor és a csapágyak túlterhelése miatt nem csak fékezni, hanem rángatást, ill. idő előtti kopásokat is fog okozni egy túl feszes szíj.
(#) Udvari Zsombor válasza pucuka hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Innen valamelyik? Nem tudom, hogy "noname" magnóhoz milyen szíjat lenne érdemes rendelnem, mert mint látom, a szíj készletek magnó típusokhoz vannak készítve.
(#) Udvari Zsombor válasza Tomi94 hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Ezekre gondolnék, nekem ennél nem kellene jobb. Vagy melyik kategóriából kellene választanom? Szíj készlet nincs olyan készülékekhez, amik nekem vannak, szíjakhoz meg nem értek...
(#) gépromboló válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 15, 2021 /
 
Amit először linkeltél, az három különböző vastagságban walkman szíjak. Nagyobb gépekhez ezek nem ajánlottak, a walkman mechanikák sokkal kisebbek (általában) és kisebb a szíjakra eső terhelés is, illetve sokszor vastagabb szíj el sem fér bennük. a képen látható 0,5 stb a szíjak keresztmetszete mm-ben, szóval ez esetben nagyon vékony, fél milis gumikról van szó. Rgy kategóriával feljebb megtalálod a nagy gépekbe való szíjakat is, de mindenképpen mérni kell, ahogy korábban mondták, nincs univerzális méret. A végső idők (90-es évek-mostanáig) egyen-mechanikái is különböző szíjakat használnak, pedig sokszor maga a mechanika kísértetiesen hasonlít a társaira (Tanashin és klónjai)
(#) Udvari Zsombor válasza gépromboló hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Uhh... Van nekem subler (tolómérő) amivel mérhetek egy "általános" szíj keresztmetszetet, nem tudom, hogy az úgy jó lenne-e... Valamint nem tudom, hogy szíj átmérő ○ mérése hogyan érvényes? Mert ugyebár a szíj az nem egy merev fix valami...
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
A szij hosszát szokták megadni. Azt egy cérnával lemérheted. Tixo stb szalaggal odaragasztod a végét és végighuzod a szij felületén. Ezzel megkapod a szij kerületét, hosszát. A vastagságát meg sublerrel mérd meg stb.
Sajnos nem egyszerü, mert millio féle van.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
(#) Tomi94 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Nyújtatlan állapotban a belső átmérő a megadott méret. Ha már kinyúlt, tojás alakúra merevedett, akkor a legkisebb és legnagyobb átmérőnél mérd asztalra (nyújtatlanul) letéve, és számolj átlagot. Majd abból még 1-2 mm-t levonhatsz a maradó nyúlás miatt.
(#) jfeher hozzászólása Nov 16, 2021 /
 
Hogy tudjam hallgatni a kazettáimat a kocsiban, van nekem a walkmanem és egy rádiófrekvenciás átalakítóm. Ennek a jack dugója megy a walkmanbe, beállítom a frekvenciát, azt meg befogom a rádión. Ahhoz, hogy ez az átalakító működhessen, kell neki 5V, amit USB B csatlakozón keresztül kap. Ez a sok használatban kontaktos lett, kissé mozog az aljzatában. Mit javasoltok? Cseréljem le, vagy forrasszam le és forrasszam be a kábelt direktbe? Esetleg essek neki fogóval?
(#) Udvari Zsombor válasza jfeher hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Ha úgyis mindig a walkmanbe dugva használod, akkor a walkman ‒ gondolom, hogy összesen 3V-os ‒ elemtartójára ráköthetsz egy "step-up" modult, aminek a kimenetét bevezetékeled az adó elektronikájába. Persze köss sorba egy kapcsolót, hogy le tudd kapcsolni, ha nem használod a walkmant.
Vagy ha biztosabbra szeretnél menni, akkor mindkét eszköz közös tápfeszét megoldhatod egy szivargyújtós 5V adapter kimenetéről is...
(#) jfeher válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
A walkmannek 1,5V kell, amit a kocsi egyik USB csatlakozójából vesz.
De ha jól értem, akkor a mellett érvelsz, hogy forrasszam be direkte az USB kábelt az adapteren.
(#) Udvari Zsombor válasza jfeher hozzászólására (») Nov 17, 2021 /
 
Természetesen kellő tehermentesítéssel kösd be a kábelt az adapterbe, hogy minél stabilabb legyen - ugyebár ha ott nincs csatlakozó, akkor nincs mi idővel szétmenjen, nem? Persze az adapter is a kocsi USB csatlakozójából kapna tápfeszt, a walkman mellett párhuzamosan.
(#) gépromboló hozzászólása Nov 20, 2021 /
 
Sziasztok, a szakikat kérdezném, hogy az Onkyo K611-es decknél létezik-e valami service/maintenace vagy más néven futó funkció, ami engedné, hogy nyitott kazettaajtónál működés közben fejet és görgőt tisztítsak?

IMG_0042.JPG
    
(#) kisskori hozzászólása Nov 24, 2021 /
 
Sok kazi javitásán ujraélesztésén dolgoztam már többnyire sikeresen.Olyan feladat került teritékre amelyre nem tudom a választ.
Megtisztitottam a kazim kazettatarto ajtajának dugattyus fékezö mehanizmusát,majd a dugattyura tettem kevés jo minöségü kenöanyagot.Az eredmény az lett,hogy az ajto fékezés nélkül kivágodik.
Kérdésem lenne,hogy milyen elérhetö anyaggal ápoljam a dugattyut,hogy fékzö hatását visszanyerje.
Hozzáértö szives válaszát várom!
(#) gépromboló válasza kisskori hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Nekem ezt a szilikonolajat javasolták, lehet hogy történetesen neked hígabb, vagy sűrűbb kell. Még nem próbáltam ki, nincs vele tapasztalatom.
Sűrű szilikon olaj
(#) Massawa válasza kisskori hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Nézd meg a tengelynél, hogy nem romlott el ott a tömitést. A zsir/olaj csak akkor segit, ha a levegö nem tud kijutni a dugattyu elöl vagy mögül. Az fékezi a mozgást nem a zsir.
(#) péter71 hozzászólása Nov 25, 2021 /
 
Sziasztok. Van egy AIWA R450 es deckem. Ékszíjas, de nem akarok rá költeni,ezért építettem bele egy bluetooth panelt, de nem tudom hova kössem a jelet. Meg van a kapcsolási rajz is, de nem egyértelmű nekem. A lejátszófej vezetékei mennek a panelra, oda akarom kötni. Kilenc vezeték megy rá, és nem tudom melyik a lejátszás,és melyik a felvétel. Mindenféle képen próbáltam ,de nem megy. Illetve fejhalgatót nem tettem rá, de a kivezérlés jelző ledek meg sem moccannak.Nem jó helyre forrasztok,vagy a mechanika kapcsol valamit, már ha menne, és azért nem működik?Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm.
Következő: »»   165 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem