Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   54 / 64
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Tehát igen...fali csatlakozóból jön, dugaljból a koax...van 2 lehetőség...ugye egyik a tv másik a rádió de mindkettőben ugyanaz jön csak az egyik apa a másik meg anya...az egyikből mehet akár közvetlenül is a tv-be a koax, a másikból meg betolom a beltéribe ami kártyás, abból átküldöm videóba, aztán a videót összeköthetem a tv-vel szintén SCART-tal. Így is jó? Ha a dekóder+kártya ugyanazt csinálja lényegében mint a tv akkor az ugyanaz mintha a tv-ből vinném egy teljes huzalozású SCART-tal a jelet a videóba ugye? Akkor ha nem működik, nem látja a videóm a tv-ből a csatornákat s nem is vezérli a videóm a csatornaváltást a tv-n át akkor nem fog a dekóder+kártyával sem működni...vagy igen?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
Ugy nem lesz jo. Söt az sincs kizárva, hogy a fali csatlakozot is cserélni kell. A két dugo nem egyforma, ott vannegy szürö ami nem tesz jot a digitális vételnek, de ezt a szolgáltstoval tisztázd.
Ha a kártyát át tudod dugni a TVbe az sokkal nagyobb kényelmet meg lehetöséget ad mint a beltéri. Elöször tisztázd, hogy a SCARTrol a TV-böl tudsz-e valamit felvenni. Ha igen akkor menni fog a beltériböl is, csak uj kártya kell abba. Igy a két rendszer teljesen független egymástol és azt és akkor veszel fel amikor akarsz. ( A TVben meg egy USB memoriára vagy vinyora vehetsz fel teljes felbontásban. A VCR kimenetét kösd a TVre, és akkor ott lejátszhatod a kazettáidat, felvételeidet vagy akár kép a képben ( ha támogatja a lapos TV) egyszerre két müsort is nézhetsz).
Nagyon valoszinü, hogy a VCR nem fogja tudni kezelni a beltérit/TVt, de forditva több lehetöséged lesz. Ugy a beltérit mint a TV-t lehet progamozni, a videon meg csak az idöpontot kell beprogramozni, pl. vegyen fel 20:00 - 22:00-ig. Azt fogja felvenni amit a beltérin beprogramoztál ( akár csatornaváltással is). Ha esetleg van USB a belterin, abba is dughatsz egy memoriát ( állitsd ugy be, hogy törölje a régi felvételt, ha nincs hely). Csak arra kell, hogy tudd a felvételt akár automatikusan is programozni a távvezérlön GUIDE vagy hasonlo gomb van ( ha késik a müsor, csak akkor kezd felvenni, ha valoban elkezdödött a müsor, a video persze pontos idöben fog indulni).
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 19, 2021 /
 
Értem már...na akkor majd próbálkozom...szerintem a tv-mbe is lehet kártyát dugni...akkor először teszt, hogy a tv-mből teljes Scarton át lát--e valamit a videóm...ha igen akkor felvenni is fel tudom...s akkor jöhet a beltéri beszerzése DVB-C és egy kártya a szolgáltatótól...azt berakom a videó elé, programozom a videót is és a csatornaváltást is a beltérin. Világos. Még egy kérdés: a beltérit tudom használni átmenőként elvileg? Azaz a fali koaxból a tv-aljzatból koaxszal bemegy az RF Inbe s onnan a videóba mehet és egy másikfajta kimenetéből (HDMI, Scart) meg a tv-be küldöm ugyanazt a tv-antenna digitális jelet. Ez így működik? Szolgál-e, tud-e elosztóként funkcionálni a dekóder? Gondolom igen. Ja igen csakhátugye azt fogom akkor látni a tv-n is amit a videó és a dekóder beállításai éppen adnak....akkor ezért kell egy dekóderen kívüli független szál/kábel a tv-be is...értem. Akkor is kell a kártya mindenképp a tv-be?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2021
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 19, 2021 / 1
 
A videoba nem kell semmi koax, az már használhatatlan. A fali TV csatlakozoba fog kelleni egy eloszto a TV-be meg a beltéribe, meg némi remény, hogy elég lesz a jelszint a 2 géphez.( de ezt is érdeklödd meg a szolgáltatonál). A VCRbe csak a SCART megy, a HDMI nem kell semmire. Esetleg a HDMIvel csatlakoztasd a beltérit a TVhez, de csak a beállitáshoz, mert a HDMI is hajlamos kezelni a TVt, ami nem jo, mert amikor elindul a programozott felvétel lehet, hogy átkapcsolja a TVt is. Ezt meglátod. De jobb lenne, ha a SCARTon keresztül látnád ( bekapcsolt VcR-l, azt is programozni kell) a beltéri felületét is.
Nagyon nem tipikus az ilyen tákolmány, igy a meglepetéseket sem lehet kizárni ( nem tudjuk pl. hogyan reagál majd a TV a SCARTra, ha a VCR elindul és felvételre kapcsol. Az én TVjeim azonnal felismerik a bemeneti jelet is vagy oda kapcsolnak, vagy figyelmeztetnek, hogy valami uj jelforrás jelent meg.
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
Használhatatlan...hát azért a szolgáltatóm elég jól beküldi rajta a digitális jelet...ésmivel senki nem kábeltv-zik, (Ja T-home megatöbbi...de ez a földkábeles megoldás rosszabb időben sokkal stabilabb mint ezek a T-Home-os szarok, nem értem az embereket...itt tényleg jó a kábeltv, na...) Szóval mivel senki nem kábeltv-zik, így nekem bőven jött annyival amennyivel kell, még lejjebb is kellett venni a jelerősségből mert zajos volt a kép régebben...nos, értem, persze, nem koaxozom, na... Beszerzek (csak még nem volt időm) 2 vagy 3 db teljes huzalozású Scart kábelt, a fali csatlakozóhoz jelerősítős elosztóm van de ezek szerint abból is kéne még 1 db ahogy leírtad...ja meg egy DVB-C beltéri is kell...meg 2 kártya...egy a tv-mbe egy a beltéribe...ez is felismeri ha rádugsz valamit, lapostv és ráadásul mindkettő Panaszkodik...a videó is és a lapostv is...bár ettől még nem lesz jobb több a funkció bár némileg igen, összejátszhatnak mint annó a képcsövessel A Q-Link funkcióra gondolok, ami ugye 2 Pana között működik csak és kényelmi funkciókat takart ha jól emlékszem. Na de majd ha meglesznek a cuccok, akkor úgyis összepróbálom s meglátom, hogy melyik készülék mit reagál...
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
Probáld meg értelmesebben leirni, mert nem tudlak követni.

Most mit nézel a lapos TV-n?
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
A koax bemegy egyenesen a lapostv-mbe...és azon nézek tv-t. A videót akarnám használatba venni, erről szólt ez az egész ami úgy látszik tákolmány és sokminden is kell hozzá de akkor sem garantált, hogy működik. Lehet, egyszerűbb ha veszek ezeknek a cuccoknak az áráért egy csak a lapostv-mhez használatos háttértárolót s azzal vetetem fel amit akarok majd...de nem akarom a videómat sem kidobni csak nem gondoltam, hogy macerás ennyire, hogy felvételre tudjam használni ezzel az új digitális kábeltv-szolgáltatással...értem, eljárt az idő felette meg a tunerje felett...
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2021
(#) Massawa válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
Ha TVden mennek a digitális csatornak, akkor nem kell kártya. Dugd rá a Scartra a VCR-t és nézd meg mit lát. Ehhez elég egy egyszerü Scart kábel. Ha felvesz valamit akkor jo, ha nem, akkor annyi. Akkor a beltérin sem fog valoszinüleg menni.
Valoban egyszerübb egy tárolo a TVhez. A VCRt meg hagyd meg a régi kazetták lejátszására. Ahhoz kell a komplett Scart kábel, és az menni fog a TV-n.

Üdvözlom a szergejt, merre jár mostanában.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2021
(#) M62-501 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 20, 2021 /
 
Nem tudom merre jár, nem én vagyok a masinisztája. Köszi a tippet...akkor előbb azt fogom megnézni, hogy SCART-tal rádugva lát-e csatornákat a videó. Scartom van deee rövid ezért nem tudom rádugni, meg nem is férek most hozzá, a fal előtt van közvetlenül a tv-állvány-polc szóval ezért. Meg kell mindenképpen vennem egy SCART-kábelt is, hosszabbat. De köszönöm mindenkinek akik segítettek, válaszoltak: Massawa, VIM, Udvari Zsombor. Ha meglesz az eredmény, publikálom.
(#) Udvari Zsombor válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 21, 2021 / 1
 
Hát, márpedig külön beltéri nélkül semmit se fogsz tudni felvenni a videóddal, a tévék pedig nem adják a képüket külső csatlakozóra (gondolom, hogy a tied se). Sajnos ez van, a modern világba már nem igazán fér be egy videomagnó (pedig jó lenne)...

Lehet, hogy Scart kábellel csak a videomagnó adna képet a lapostévének, fordítva nagy az esélye, hogy a tévétől nem fog képet kapni. Bár megnézhetnéd, hogy miket tud a lapostévéd Scart csatlakozója...
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2021
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Beltéri sem igen fog tudni, hacsak nem SD az adás…
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Átkonvertálja analóg PAL videojellé a HD-adást is, ezzel nincs gond.
(#) Massawa válasza kadarist hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Nem mindegyik, sajnos. És ritkán van ez feltüntetve.
( vagy nem annyira jol, hogy azt megértse a VCR. A TV sok mindent elnéz a jelben, a VCR nem).
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Szept 21, 2021 / 1
 
A beltéri általában beállítható, hogy SD kimenetet adjon, sőt, 4:3 arányra méretezett képre is beállítható, legalábbis az enyém tud ilyet.
Nekem nincsen lapostévém, video konverterrel nézem az adásokat egy képcsöves VGA számítógéphez való monitoron.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2021
(#) VIM válasza M62-501 hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Ha ILYEN módon nem tud felvenni a tévéd akkor kell egy közbenső készülék ami ezt megoldja a videód részére. Nekem egy 3D-s és egy Qledes 4K-s samu van, ezek tudják ezt a funkciót de már ezt az opciót nem használjuk rajta.
(#) grgly50 hozzászólása Okt 24, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Van egy NV-SD420EU videó magnóm, ami megadta magát. Illetve a be-kikapcsoló nem reagál. F17 kódot ír ki. Ha lehetne kapcsolási rajzot beszereni vagy írásos segítséget kérni, megköszönöm!
(#) bbb válasza grgly50 hozzászólására (») Okt 24, 2021 /
 
Elektrotanyán szerintem van hozzá szerelési útmutató, azt töltsd le, lesz benne hibakód magyarázat.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Okt 26, 2021 / 1
 
Van egy 4 órás üres VHS kazetta. Orsóféket már megoperáltam a kazettában, szalag sértetlennek tűnik, de a videomagnóból folyamatos visítás hallatszik és ezzel összefüggésben folyamatosan remeg a szalag, ami szemmel ugyan nem látható, de a felvett végeredmény használhatatlanul hullámos lesz! Csak ezzel az egy kazettával történik ez, másikkal tökéletes a videomagnó. Nem értem mi lelte ezt a szalagot...
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 27, 2021 /
 
Azt a szalagot dobd el a fenébe. A minösége gyárilag is csapnivalo, és ennyi idö alatt már teljesen tönkre ment. A kazetta soha nem volt jo ilyen extrém vékony szalagokhoz, azt csak a hiszékenyeknek árulták és verték át világszerte.
Az ilyen szalagok vezetéséhez micron pontosságu mechanika kell, és ha az sikerül is az uj magnon, az elsö saláta után már fényévekre kerül onnan.
A VHS magnok max. 120 perces kazettákat képesek hosszabb távon használni.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Okt 27, 2021 /
 
Ettől tartottam... A kazetta elejére még simán rögzítettem majdnem ~másfél órát, viszont mikor további tartalmat akartam rávenni, akkor jött a szívás, hogy folyamatos "ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ" visítás mellett üzemelt, visszajátszva pedig a pillanatképen látható hullámos förmedvény fogadott... Mindeközben a szalag teljesen sértetlennek tűnik a kazettában...
(A pillalatképen egy animációs filmben egy utca részletet kellene látni, csak éppenséggel teljesen kivehetetlen, folyamatosan hullámzik.)
(#) Delinsky hozzászólása Nov 28, 2021 /
 
AKAI videomagnó siet! A kép szétesik, a hang Mikiegérhez hasonlít. Mi lehet a probléma?
(#) kadarist válasza Delinsky hozzászólására (») Nov 28, 2021 /
 
LP-ben vették fel a műsort, de a készüléked csak SP-ben játszik.
(#) Udvari Zsombor válasza Delinsky hozzászólására (») Nov 29, 2021 /
 
LP műsor lehet a kazettán! Másik kazettával próbáltad? LP módba próbáltál kapcsolni a videomagnón, ha tud olyat?
(#) FAZ1 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
A négyórás szalag gyakorlatilag már nagyon nagyon vékony, így a nem professzionális videó-magnók mechanikája nem igazán tud vele megbirkózni. Nekem van még a régebbi időkből néhány 240 perces, sőt - egy BASF 300 perces - kazettám, vigyázok is rájuk rendesen.
Mellesleg - lehet azt csinálni, hogy a videó-magnódban a szalagfeszítő pecek kis rugóját valamivel erősebbre kicseréled.
Netán nézd meg a nagy nyomógörgőt, az szintén hajlamos a szalagszélek fodrozására, ha már "nem annyira rugalmasan gumis". Esetleg annak cseréje (kb. 4-500 Ft) sokat segíthet.

Vagy csupán szedd ki a nyomógörgőt, s egy asztalra fektetett közepes dörzspapíron rendesen csiszold meg. Pontosan addig, amíg lekopik a felső, már teljesen elkeményedett része. Utána szépen lemosod némi hexánnal, etanollal, vagy széntetrával - és máris kész!
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2021
(#) FAZ1 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
Ha a magnód sivít, az nem valamelyik lapszíjának a megnyúlását jelenti?
A legjobb dolog ilyenkor, ha kicseréled az összes gumiból készült erőátviteli elemet - nyomógörgő, kis ékszíj, kuplung ékszíj, a Kapstein motor lapszíja, stb.

Ilyen cuccot a tipus megjelölése után a XIII. Kerekes utcában a HQ Elektronikánál még lehet kapni.
(#) Udvari Zsombor válasza FAZ1 hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
Nem kell félreértelmezni, csak az a 4 órás kazetta "visított", hogy a szalag is hullámzott, amúgy a rövidebb kazetták teljesen rendben vannak. Inkább hagyom azt a kazettát a fenébe, kb. másfél óra körültől válik használhatatlanná.
(#) FAZ1 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
Érdekes, de nekem semmi bajom nem volt soha a BASF 300 perces kazettájával. (Amit még Bécsben vettem - jó 15 éve.)
Lehetséges az, hogy ezt is "magnója válogatja?
Nekem pl. egy Siemens FM961-esem van. (A hátuljára rá van írva - Made in Japan)
(#) Udvari Zsombor válasza FAZ1 hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
Hát, nekem eléggé "noname" videomagnóm van, még kijelző sincs rajta, csak pár visszanelző LED, valamint alig van benne valami alkatrész, csak vegyen fel, játsszon le meg tekerjen. Gyorspörgetéskor elég zajos tud lenni de lejátszáskor csöndben van. A dátumot se lehet már beállítani rajta, a gyártó nem gondolta, hogy ilyen sokáig fogja bírni...
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
A magnoja is válogatja. Ne feledd a szalag vastagsága csak pár mikron és a minösège sem volt mindig a legjobb. Még a méregdrága profi világban is elöfordult, hogy egész konténernyi szalag volt használhatatlan. A kazetták anyaga is lényeges, söt nem egy esetben ezt azt kisporoltak belölük.
Elég volt ha a kazetta sokszor lett használva és a kazettán levö vezetö lyukak egy kicsit kikoptak. Azonnal megvältozik a kazetta helye a gépben. Ennek az elsö következménye, hogy nem szépen tekeri fel a szalagot. Elég ha ez csak egyszer elöfordul amitöl a szalag megszorul, lejátszáskor megnyulik, deformálodik és már kuka.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2021
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 2, 2021 /
 
A videomagnók mechanikája bizony elég precíz szerkezet. Így azt folyton tisztogatni és/vagy karbantartani kell. A gumiból készült alkatrészek általában hamar elfáradnak (nagyjából 2-3 év - ráadásul a gép tárolása többnyire a fűtött szobában van),
a szalaggal érintkező szalagmegvezető elemek felületeire pedig rendszeresen lerakódik ez meg az.
Tehát - a rendszeres karbantartás lényeges! Nem beszélve a forgófej réseiről, ámde az a lejátszáskor már képen is meglátszik. A szalagvezetésben pedig - már eleve nem jó, ha szemmel láthatóan ide oda, fel és le "csámborog" a szalag, amit többnyire a nagy gumi-nyomógörgő elfáradása is okozhat.
Persze hozzá a videó-kazetták belső felépítése is olyan, amilyen.
A rendszertelenül felcsévézett szalagon még lehet segíteni, csupán kicsit meg kell lazítani a kazettát lezáró 5 csavart, majd a szalagot az egyik végére tekertetni.
Utána jól meghúzni a csavarokat és áttekertetni a másik végére. Általában sokat javít rajta. Maga a kazetta doboz elég lazán bánik a szalaggal, éppen a megszorulás és más egyéb problémák okán, így azt a magnóba helyezése után simán rábízza a kazettafészek üzem közbeni beállító-, és rögzítő pontjaira.
Ha már nyúlik a kazetta, az ciki, ám én olyannal még nem találkoztam. Hamarabb elszakad ...
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2021
Következő: »»   54 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem