Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   235 / 259
(#) palko0125 válasza Norbert54321 hozzászólására (») Dec 2, 2021 / 1
 
HQ elektronika vagy HE store.
(#) Norbert54321 hozzászólása Dec 2, 2021 / 1
 
Köszönöm mégegyszer a segítségeket.Megvettem és beforrasztottam,most már működik a mosogatógép .
(#) attila670 hozzászólása Dec 5, 2021 /
 
Sziasztok! Candy CDCP8 gépem van. 10-15 perc működés után E4 hibaüzenettel leáll. Folyik alóla a víz. Az ajtót kinyitva látszik, hogy nagyon magas a vízszint. Lehet vízszint szabályzó hiba? Ha az, hol találom szintszabályzót? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Josi777 válasza attila670 hozzászólására (») Dec 6, 2021 / 7
 
Az E4 az árasztásvédelem hibakódja, amit leggyakrabban szivárgás okoz. De a Candy (is) hajlamos a szintérzékelő rendszer elszennyeződése miatti túltöltésre, aminek a következménye a túlfolyó víz és az aktiválja az aljában a védelmet.
A leggyakoribb hiba nem konkrétan a vízszint érzékelő, hanem a hozzá tartozó légcsapda vagy légsűrítő vagy légkamra, ... ezek ugyanazt jelentik, csak más más néven, szóval egy kis kamra, amiből egy kapilláris cső megy a szintérzékelőhöz. Az érzékelő, ha jól emlékszem, akkor a készülék bal felső sarkában van hátul. De úgyis le kell venni az egész palástot hozzá. A legegyszerűbb módja a hiba elhárításának, hogy a kapilláris csövet lehúzva erős vízsugárral átmosod ezt a kamrát. Ez ideig-óráig meg szokta oldani a problémát. A végső megoldás ennek a kamrának az alapos tisztítása jelenti. A normál vízszint nem érheti el a mosókarok alját. Ha fölötte van, az már rendellenes.
Ritkán, de a szintérzékelő is elromlik, általában attól, hogy gyengül a kontaktus és a fűtőáram annyira felmelegíti a kontaktust, hogy megolvad egy alkatrész a belsejében és elállítódik az értéke. Ebben az esetben csak az érzékelő cseréje segíthet, javításra nincs lehetőség.
(#) proli007 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 6, 2021 / 1
 
Ez egy precíz, mintaszerű, műszaki válasz volt.
(#) FAZ1 válasza attila670 hozzászólására (») Dec 6, 2021 / 1
 
Nekem volt ilyen bajom a Zanussi mosogatógéppel, de ott teljesen egyértelmű lett, hogy mágnesszelep-hiba. Még a teljesen leállított állapotában is szivárgott bele a víz.
Egyszer fejre állítottam, szétszedtem (már amennyire lehetett), de nem találtam más hibát. Viszont tettem bele néhány csavart, amit a gép gyártója felejthetett ki belőle.
Érdekesség, ám azóta nincs semmi baja.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2021
(#) Moderátor hozzászólása endi01 hozzászólására (») Dec 6, 2021
 
A fórum teljes felületén tilos mindenféle adásvétel. Erre kizárólag az "Apróhirdetés" rovatban van lehetőség.
(#) attila670 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 7, 2021 /
 
A vízszint a mosókarok fölött volt, olyan magasan, hogy az ajtó nyitásakor az alsó tömítésen átbukott. Az alsó tálcát levettem, minden vizes volt, de az ajtózsanéroktól határozott folyásnyom látszott. Megpróbálom megkeresni a légkamrát és kitisztítani a csővel együtt, remélem ezzel megoldódik a probléma.
Nagyon köszönöm a szakszerű segítséged!
(#) attila670 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 11, 2021 /
 
Szia, Josi777 ma kibontottam a mosogatógépet, levettem a palástot, és megpróbáltam megkeresni a légkamrát vagy a szintérzékelőt, de nem találtam meg. Megkértem a fiamat, hogy fotózza le a gépet. Ha tudnál vetni rá egy pillantást és a fotók alapján tudnál segíteni, nagyon megköszönném. Még egyszer kipróbáltam a gépet, és csak az ajtózsanéroktól látszik folyásnyom, máshonnan nem. Ha leállítom a gépet, nem emelkedik tovább a vízszint, ezért a vízbeeresztő szelep szivárgását kizárnám.
(#) Josi777 válasza attila670 hozzászólására (») Dec 12, 2021 / 2
 
Sajnos ebben a már teljesen kínai gépben nincs vízszint érzékelő (amiről beszéltem, az egy régebbi típus). Ebben áramlásérzékelővel van megoldva a víz mennyiségének a beállítása. Ez az alkatrész az első képen található, az a fehér műanyag. Úgy lehet kiszerelni hogy a gép belsejében van egy kerek rácsos műanyag alkatrész, az bajonett zárral kapcsolódik ehhez a fehér alkatrészhez. Annak az óvatos balra fordításával oldható a bajonett zár és kivehető a kerek szürke tárcsa. Ekkor már ez a fehér labirint is kivehető, kihajtod egy kicsit, majd kihúzod a két O-gyűrűből a csőcsonkokat. Egy kis panelen van az áramlásérzékelő reed reléje. Itt többeknek az vált be, hogy a csövet cserélték (Indesit és Whirlpool gépekben is ez van), de nekem nagyon ritkán kellett cserélnem, általában megoldotta a problémát az, ha egy erős, NIB mágnest mozgattam az áramlásérzékelő előtt a műanyag felületen. És ehhez ki se kell venni ezt az alkatrészt. Szóval szerintem előbb így próbáld meg. Pl. Wincseszterekben vannak ilyen mágnesek. Gyengébb mágnessel nem próbáltam.
Ez a hiba még akkor is előfordulhat, ha a készülék a vízvétel előtt nem ürült le teljesen, akkor arra a vízre fogja rávenni a beállított mennyiséget, ami már túl sok lehet. Tehát nem ártana közvetlenül a vízvétel előtt ellenőrizni, hogy mennyi víz van még benne. Az akna aljában maradhat egy kevés, az tejesen normális.
(#) attila670 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 14, 2021 /
 
Van erős neodym mágnesem (alkatrész kiszedő) azzal megpróbálom újramágnesezni a tárcsát. A leürítés utáni vízmennyiséget egyenlőre nem tudom ellenőrizni, mert az E4 hiba megjelenésekor csak sípol a gép, de nem csinál semmit, nem is szivattyúz. Csak kiönteni tudom belőle a vizet.
Ismét köszönöm a segítséged, ha hozzájutok a javításhoz, beszámolok majd az eredményről.
(#) Puzola hozzászólása Dec 15, 2021 /
 
Üdv Mindenkinek !
Volna egy kis problémám.Talán tud valaki segiteni.

Adott egy Bosch Mosogatógép a következő hibával:

Elindul a program de az első leürités után a második beszivattyuzáskor "piros csaptelep ikon hibát dob.
Szűrők természetesen pucolva.
Néha ha olyan kedve van végig fut a program. De mostmár lassan soha nem.
Én az átfolyásmérő REED relé bizonytalan müködésére gondolok.
Amit ugyan multiméterrel mértem és viz felvételezésekor szépen pittyog a multiméter. de nekem gyanus hogy alapesetben zárva van.
Esetleg valki inofval tud segiteni. közel 9000 forint lenne egy ilyen kis panel de ugy gondoltam van itthod REED em kicserélem mivel igy nem több 200 forintnál.
(#) palko0125 válasza Puzola hozzászólására (») Dec 15, 2021 /
 
Szia!
Cseréld a reed relét valmint a csatlakozóját ellenőrizd nem oxidos e. Ha így se megy azután érdemes tovább menni, de ahogy te is írtad cseréld a relét.
Üdv, Palkó.
(#) Puzola válasza palko0125 hozzászólására (») Dec 15, 2021 /
 
Ha esetleg igy sem lessz jó , kb merre keressek tovább?
Esetleg még annyi , hogy a labirint teteje felé van egy ilyen sötétebb piszkosabb rész azt is savazzam ki ? Kis labirintos gép.
Tisztitásra sósav oldat vagy sima vizkőoldó estleg ecet ?

SMS40E23EU/48

https://www.bosch-home.com/hu/termekek-lista/SMS40E32EU#/Togglebox=...ories/
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2021
(#) palko0125 válasza Puzola hozzászólására (») Dec 15, 2021 /
 
Mindenképp savazd ki. A legjobb a sima háztartási vízkőoldó (nem a citromsavas akármi
(#) Josi777 válasza Puzola hozzászólására (») Dec 15, 2021 /
 
Azt nem értem, hogy valójában mikor adja a hibát. Mi az a második beszivattyúzás? Mikor volt az első, ill. mi az a beszivattyúzás? Az lenne a vízvétel? Először ürít a gép, majd elkezd vizet venni, azt abbahagyja, majd másodszor is elkezdi a vízvételt és akkor jön a hiba? Tudnád pontosítani?
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2021
(#) Puzola válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 15, 2021 /
 
Igen nevezzük vizfelvételnek a beszivattyuzást.rosszul fogalmaztam.
Szóval elinditom a programot.Felveszi a vizet elindulnakk a szórófejek.És teljesen random kidobja a piros csaptelep jelet és megáll.Akkor kiszivattyúz. de már be nem mert kimegy piros csaptelep hibára. És ha nem kapcsolom ki ugy ál akár a végtelenségig.
A reed et az előbb kicseréltem most inditottam egy programot eddig ok.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2021
(#) hermit123 hozzászólása Dec 16, 2021 /
 
Sziasztok,

Whirlpool ADG 9390-es mosogatogep felveszi a vizet, elkezdi a mosogatast, majd ~2 perc mulva megall (jelenleg 10-bol ~7x mukodik), 12-t villog a start led.
Neha (nagyon ritkan) akkor csinalja ezt, amikor vegzett az elso mosogatassal, kinyomta a vizet, felvette az ujat es indul ujra, majd ~2 perc mulva 12 villogas es megall.
Elvileg diverter (motoros szelepvezerlo - de igy tul hosszu) hibat jelent a 12 villogas (FB a kijelzosokon) azt talaltam mindenhol.

Kiprobaltam masik diverter panellel, azzal is ugyanez. Neztem a diverter paneleket kiszerelve, tapot adva nekik mukodott mind a ketto. Ezutan mertem a diverter mikrokapcsolojatol jovo jelet, jon szepen a kozponti vezerlo panelig - ezek alapjan azt gondolom, hogy panel gondja lesz; vagy valami teljesen mast jelent a 12 villogas.

Amugy a panelen semmilyen szemmel lathato serules, hiba nem latszik. Ha nem lesz megoldas, akkor sajnos kuka lesz a gep, hacsak nincs valakinek mas otlete, hogy mit nezzek meg meg. Ja, a futobetetet mar kicsereltem probabol, de nem segitett.
(#) Josi777 válasza hermit123 hozzászólására (») Dec 16, 2021 / 1
 
Mi váltószelepnek hívjuk és a leggyakoribb hibája az, hogy az oldalában lévő egészen kicsi panelen van egy nyomógomb, ami elkezd bizonytalanul működni. Azt cseréld ki, nem egy nagy tétel és talán megoldódik a probléma.
A másik gyakori hiba, hogy elkopik a szimmeringje és belefolyik a víz.
(#) hermit123 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 21, 2021 / 1
 
Masodszorra merve a mikorkapcsolo bizonytalan volt, kicsereltem, ill. a valtoszelep csatijait befujtam kontakt sprevel. Azota 5-6 mosogatas lement hiba nelkul, jonak tunik!

Kosz a segitseget!
(#) Rába Tivadar hozzászólása Dec 22, 2021 /
 
Sziasztok!

Azt hiszem én is belefutottam a váltószelep hibába.
A beteg: Whirlpool ADP8673
Hiba jelenség: Néha meg meg állt F6 E3 hibával, ami szűrő elkoszolódását, habzó vízet, kevés vízet, vagy megtört vízbevezetést jelent. Három éve volt hasonló, akkor keringető csere megoldotta. Már elkezdtem keresni az újabbat, amikor kezembe került egy hasonló gép szervízkönyve (ADP7955). Ebben leírták hogyan lehet szervíz módba tenni, illetve a tárolt hibákat kiolvasni. Kiderült van még két hiba F9 E1 ami a váltószelep hibályára utal. A második lehet nem hiba F- E- ilyet a leírásban nem találtam.
Ezek után figyeltem a gépet és pár perc működés után furcsa hangot adott, amikor váltott a felső és alsó karok között. A hang mintha egy reszelőn csavarhuzót húznánk, csak nem annyira éles a hangja. Volt amikor nem is hagyta abba, mintha megakadt volna és nem éri el a "vég helyzetét".
Szedett már szét közületek valaki ilyen gépbe való váltószelepet, hogy néz ez ki, mert csak motort láttam, azt se ebbe a gépbe valót, de szerintem nem a motor, hanem ami ténylegesen tereli a vizet azzal lesz a gond.
Szerintetek?
+Bonusz: nem láttam hazai üzletekben ehhez a típushoz sem motort, sem szelepet. Tud valaki elérhetőséget adni nekem ezekhez.

Köszönöm:
Tivadar
(#) Josi777 válasza Rába Tivadar hozzászólására (») Dec 22, 2021 /
 
Nekem volt valahol bontott váltószelepem, remélem, nem dobtam még ki. Ha megtalálom, rakok fel róla képet.
(#) Rába Tivadar válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 22, 2021 /
 
Megköszönöm, ha felteszed
(#) Bomio hozzászólása Dec 26, 2021 /
 
Sziasztok!

Whirlpool WSIC 3M17 mosogatógépem van. Így mosogatja el a poharakat, ahogy a képen látható. Fehér pöttyök vannak rajta. Változattam programot, van benne só, öblítő, és folyékony mosogatószert használok. És már nem tudom mit csináljak vele, mert mosogatás után újra el kell kézzel mosnom a poharakat.

Köszönöm ha tudtok tanácsot adni.
(#) Gafly válasza Bomio hozzászólására (») Dec 26, 2021 /
 
Első körben néz meg, hogy jól be van-e állitva a vizkeménység.
Nálatok hivatalosan 14...15 német fok.
A használati utasitás szerint ez a 3-as (alapbeállitás) fokozat.
  1. A VÍZKEMÉNYSÉG BEÁLLÍTÁSA
  2. A  vízlágyító  akkor  működik  tökéletesen,  ha  a  vízkeménységet  a  lakóhelyén  elérhető  víz  tényleges  keménysége  alapján  állítja  be.  Ezzel  kapcsolatban érdeklődjön a helyi vízműveknél.A gyári beállítás a közepes (3) vízkeménység.
  3. •   Kapcsolja be a készüléket a BE/KI gombbal.
  4. •   Kapcsolja ki a készüléket a BE/KI gombbal.
  5. •    Nyomja  meg  és  tartsa  lenyomva  a  P  gombot  5  másodpercig,  amíg  sípolás nem hallatszik.
  6. •   Kapcsolja be a készüléket a BE/KI gombbal.
  7. •   Villogni kezd az aktuálisan kiválasztott szintet jelző szám és a sótöltetet jelző fény.
  8. •   Nyomja meg a P gombot a kívánt keménységi szint kiválasztásához (lásd VÍZKEMÉNYSÉGI TÁBLÁZAT ).
  9. •   Kapcsolja ki a készüléket a BE/KI gombbal.
  10. A beállítás megtörtént.
  11. Ezután edények nélkül futtasson le egy programot.

Vagy össze van "kövülve" a só, vagy be van dugulva a cső, vagy a fene tudja.
(#) Bomio válasza Gafly hozzászólására (») Dec 26, 2021 /
 
Ezen már mind túl vagyok sajna Napi szinten használom, nem hinném, hogy a só "bekötött". Most kivettem alul a szűrőt, kitakarítottam (bár nem volt vészesen koszos) de hátha... még azóta nem indítottam újra el.
(#) Gafly válasza Bomio hozzászólására (») Dec 26, 2021 /
 
Régen jó volt?
(#) Bomio válasza Gafly hozzászólására (») Dec 26, 2021 /
 
Igen. Bár sose volt az a nagyon perfekt az üvegpoharaknál, de egy két megfolyást vagy kis pöttyöt még el tudtam nézni, De ez....
(#) 91375 hozzászólása Dec 27, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Bauknecht/Whirlpool GSF61307 mosogatógép a vizet felveszi, a végén le is ereszti, csak éppen nem mosogat. Mi lehet a probléma?
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Gafly válasza 91375 hozzászólására (») Dec 27, 2021 /
 
Rajz alapján arra tippelnék, hogy nem forog a motor. De azt hallod is...
Ha semmit nem csinál, akkor megnézném hogy a vezérlő panel ad-e ki a motorra feszültséget?
Következő: »»   235 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem