Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   234 / 259
(#) Josi777 válasza forma3 hozzászólására (») Okt 4, 2021 / 1
 
A labirintus a vízlágyításhoz szükséges. Több részes rekesze van, általában belülről állítható, hogy melyik rekeszből engedje bele a vizet a sótartályba, ezzel beállítva a só mennyiségét. Az olcsóbb gépek nem foglalkoznak vele, azok labirintusa egyszerűbb is. A vízvételi hiba gyakran orvosolható, ha a járókerékhez közel teszel egy kis méretű, de erős mágnest, ezzel újra felmágnesezed a kerékben lévő apró mágnest, ami a reed relét működteti.
(nem ismerem a melléklet formátumát, így nem tudom, hogy mi az)
(#) Josi777 válasza Kriszta1972 hozzászólására (») Okt 4, 2021 /
 
Igen, ki lehet. SMD LED-ek, nem mindig sikerül egyszerű pákával, gyakorlattól függ a siker
(#) Kemenym hozzászólása Okt 18, 2021 /
 
Sziasztok,
Electrolux ESF7520ROW (PNC:911416326) típusú mosogatógéppel van problémám. Tegnap este elindítottuk, és hajnalban arra ébredtem, hogy még mindig megy. 0:01-en ált a visszaszámláló, és úgy tűnt, hogy beengedi a vizet aztán kiszivattyúzza, aztán ue elölről. Ma megpróbáltam indítani egy mosogatást. Beengedi a vizet, elindul a mosogatási ciklus, de 1 percen belül már szivattyúzza kifelé a vizet, aztán megint beengedi, és fél perc múlva ismét szivattyúzza kifelé. Közben úgy hallatszik, hogy a karok forognak. Ez így megy folyamatosan. Ha kinyitom az ajtót, akkor víz van a gépben. Ha újraindítok egy programot, akkor kiszivattyúzza teljesen, de onnantól megint a fenti módon "működik". Probáltam visszaolvasni, de nem találtam ilyen problémát Van esetleg valakinek ötlete, hogy merre keressem a hibát?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Josi777 válasza Kemenym hozzászólására (») Okt 20, 2021 /
 
Ez túltöltésre utal. Azt kéne ellenőrizni, hogy milyen szintérzékelő van benne. Ha jól emlékszem, akkor a készülék jobb oldalában van 2 darab. Az egyik hibájára utal a jelenség.
(#) Fats Domino hozzászólása Okt 21, 2021 /
 
Jó napot a tisztelt fórumozóknak!
Egy SMEG tipusú beépített mosogatógépből, elindítás után néhány perccel, kifolyik a víz(néhány liter) , és az összes LED villog,leáll a programja. Nem látom hol ereszt?.Mi lehet a hiba? Javítható egyáltalán?
(#) pipi válasza Fats Domino hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Szét kell szedni, és meglátod hol ereszt
Nálam az Electroluxnál pl egy gumicső lyukadt ki.
(#) pocok2000 hozzászólása Nov 4, 2021 /
 
Sziasztok. Az Én bosch sms58l 18 eu mosogatogepem e:02 hibakodot ir. Futomotor cserelve lett. Hibas volt, elegett a futoszal. Sajna nem oldodott meg a problema. Nem melegit most sem. A programot vegig viszi, csak a vegen irja ki a kodot. Esetleg tud ra megoldast valaki?
(#) Josi777 válasza pocok2000 hozzászólására (») Nov 5, 2021 /
 
A NTC-t megmérted? Ha jól emlékszem, ebben 50 kohmos van, e körüli értéket kéne mérned. A fűtőszálat sem ártana megint ellenőrizni, mert ha nem sikerült behatárolni, hogy mitől ment tönkre, lehet megint megszakadt.
(#) pocok2000 válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 5, 2021 /
 
A fűtő motorba van 2 ntc. Az biztos jó. Máshol van még?
(#) pocok2000 válasza pocok2000 hozzászólására (») Nov 5, 2021 /
 
Kéresre csatoltam pár képet a vezérlopanelről. A fűtés kapcsolo egyik szilárd test relélyénél a panel hatulja van enyhen elszinesedve, szemmel más hibát nem tapasztaltam. A panelen nem vettem észre szakadast müszerrel sem. A panelen is van egy NTC 22 van rairva és 23,6 ot mertem.
Előre köszönöm a segítséget.
(#) pocok2000 válasza pocok2000 hozzászólására (») Nov 5, 2021 /
 
Most vettem észre, annál a szilárdtest relénél, ahol a panel enyhén elszineződött, hogy átvezet. A mellette lévő ugyan olyan típusu nem. Ki cserélem, hátha ez a hiba.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2021
(#) pocok2000 válasza pocok2000 hozzászólására (») Nov 5, 2021 / 4
 
A javitás sikeres volt. A relé volt a hiba.
(#) Flashrider hozzászólása Nov 7, 2021 /
 
Sziasztok!

Lenne egy Samsung dw60h9970 típusú mosogatógépünk. Ami elkezd a munkát ürit,feltölti magát elkezd mosogatni és pár perc múlva kiáll e3 hibával.Ez mi lehet? Ha jól keresgéltem akkor talán azt jelenti hogy túl meleg a vízshömérsékelete..... Csak rövid 30 perces progit indítottam rajta,de mintha meleg lett volna a víz. Mit tanácsoltok? Köszönöm a választ!
(#) FAZ1 hozzászólása Nov 9, 2021 / 1
 
Nekünk lassacskán 10 éves a Zanussi mosogatógép (a típusát ne kérdezzétek - nem tudom). Az elején még néha kérte a sót, de már évek óta nincs ilyen óhaja, pedig sosem járatjuk desztillált vízzel. Azért az asszony néha tesz bele, de akkor is furcsállom.
Tavaly egyszer olybá tűnt, hogy folyton kifolyt belőle a víz, amiből persze arra gyanakodtam, hogy átereszt a vízbeengedő mágnesszelepe.
Szétszedtem, hogy megkeressem, ámde nem találtam benne ilyesmit. Pedig fejre állítottam, mert ebben aztán minden vacakság az alján van (kivéve az ajtóba rejtett vezérlő elektronikáját és program-memóriáját).
Később mondta el egy ismerősünk, hogy az mosogatógépeknél a vízcsapra szerelhető hollandi után - közvetlenül magán a vízbevezető csövön van. (No ezt álmomban se gondoltam volna, hiszen a mosógépek 90%-ánál mindig magába a gépbe szokták eldugni.)
Mindenesetre a gép fejre-állítása, vagy csak csupán a "kézrátételem" annyit segített rajta, hogy azóta nem áll benne alul /és nem folyik ki/ a víz, tehát már nincs bejövő víz szivárgási nyavalyája.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2021
(#) Mikro hozzászólása Nov 9, 2021 /
 
Sziasztok!
Adott egy Whirlpool adp 6949 c típusú gép. Egyik nap bekapcsoláskor a kijelzőn ami az adott program lefutásához szükséges időt mutatja 0:00 jelzett . Ez a hibás kijelzés csak az 5-ös (eco)programon van. A gép a többi programon működik rendesen. Mi okozhatja a hibát? Ismeri valaki ezt a gépet.
(#) Josi777 válasza Mikro hozzászólására (») Nov 9, 2021 / 2
 
A program idő kijelzés az újabb gépeken már egy jó ideje nem egy fix, előre meghatározott érték, hanem kalkulálja a korábbi működésből. Az eco program meg attól más, mint a többi, hogy a programidőt az edény mennyiségéhez képest állítja be. Ezt a fűtés idejének a mérésével állapítja meg, ha több edény van benne, akkor lassabban emelkedik a hőmérséklet.
Elvileg ez a hiba elmúlik, ha egy eco programot hagysz végig menni, hogy aztán ez alapján újraszámolja a programidőt.
(#) Mikro válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 9, 2021 /
 
Köszönöm a gyors választ. Amíg erre vártam elindítottam egy üres gépes eco programot, és ahogy írtad kb. egy óra üzem után ki írta hogy 2:38. Rendben lejárt a program. A következő indításkor már 1:20 volt a kijelzés. Még egyszer köszönöm a választ.
(#) endi01 hozzászólása Nov 25, 2021 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, egy Whirlpool ADP4510 WH mosogatógéppel kapcsolatban. Olyan hibajelenséget produkál, hogy a program elindításakor enged be vizet, plusz a leeresztő szivattyú is megy, a zöld LED pedig világít majd elalszik. Ezt a folyamatot 1-2 másodperces periódusidővel folyamatosan csinálja.
Az összes érzékelő ellenőrizve, elvileg minden jó.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
Mi lehet a hiba oka?
(#) Josi777 válasza endi01 hozzászólására (») Nov 25, 2021 / 1
 
Ellenőrizd, hogy a rácsos érzékelő nincs-e beragadva, azaz a membránja nincs-e állandóan benn és így folyamatosan nyomva van a mikrokapcsolója. Ez az alkatrész az akna jobb oldalában van, fekete színű rács, mögötte egy gumi membrán..
(#) olika76 hozzászólása Nov 27, 2021 /
 
Kedves Javítók!

Egy Whirlpool ADP 7442-es mosogatógépnél egy nagyon furcsa dolog zajlik és nem értem az okát. Amikor kb. 13 perc után beindul az alsó kar is forogva mosni és a felső leáll, egyszerűen kiveri az ajtó sarkánál a vizet. Cseréltem az ajtótömítéseket, vízszintszabályzót, ajtótól kicsit megdűtöttem (ne oda follyon a víz), de semmi eredménye. Készítettünk videót is, hamarosan kirakom. A probléma miatt alul ráfolyt az egyik kis panelre a sótartályon a víz és azt eléggé tönkrevágta. Emiatt kezdtem javítani, mivel hibakóddal leállt. Sikerült rendbetennem, de ez a kifolyási probléma megmaradt.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Üdvözlettel: olika76
(#) Josi777 válasza olika76 hozzászólására (») Nov 27, 2021 / 2
 
Ellenőrizd le az alsó mosókar összeillesztését. Két félből van, a kettő között oldalra kispriccelhet a víz és ez okozhatja elől az üstből a víz kifolyását.
(#) olika76 válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 27, 2021 /
 
Kedves Josi777!

Köszönöm, megnézem és írok, hogy mit találtam.

Üdvözlettel: olika76
(#) Marty McFly hozzászólása Nov 28, 2021 /
 
Üdv!

Én is szereztem használtan egy Fagor LF017IX mosogatógépet. Az a hibajelenség hogy elindul a program szépen hallom hogy elkezd srpiccelni bent a víz de pár másodperc után F9 hibakódot ír ami elvileg szivattyú hiba. Mit lehet tenni ilyenkor?
(#) Norbert54321 hozzászólása Nov 30, 2021 /
 
Sziasztok!
Van egy Wirlpool WFC 3C23 mosogatógép és az a baja,hogy bármelyik program indításánál elkezdi betölteni a vizet,ekkor megjelenik egy piros vízcsapikon a kijelzőn mintha nem kapa vizet.Hibakódot nem írt ki azt a tesztprogramból tudtam kiolvasi(F6).Szivattyú megy,vizet kap rendes nyomással,dugulás sincs sehol.Átfolyásmérőre gyanakszom.Esetleges csere után kell e hibakódot törölni valahogy?
(#) olika76 válasza Josi777 hozzászólására (») Nov 30, 2021 / 1
 
Kedves Josi777!

Teljesen igaz lett a korábban leírtak, az alsó kar van szétnyílva. Ugyanis egy másik mosogatógépben pont ugyanolyan az alsó kar, átraktam és minden normális lett.

Ezer köszönet érte ismét!

Üdvözlettel: olika76
(#) Josi777 válasza Norbert54321 hozzászólására (») Nov 30, 2021 / 2
 
Nem vagyok benne biztos, hogy ebben is a labirintussal egybeépített áramlás érzékelő van, mint a régebbi típusokba. Gyakran az okozza a problémát, hogy a rotorban lévő 2 kis mágnes veszít az erejéből és már nem képes működtetni a reed relét. Egy erős, pl. nib mágnest rá kell rakni az érzékelőnél és kicsit mozgatni. Ez nagyon sokszor használ. Még a reed relé cseréje is szóba jöhet.
(#) Norbert54321 válasza Josi777 hozzászólására (») Dec 1, 2021 /
 
Még nem tudtam kipróbálni a javaslatod, az hogyan zárható ki hogy az áramlásmérő nem ad elég elektromágnesességet vagy a reed relé hibás és nem tudja zárni az áramkört.
(#) palko0125 válasza Norbert54321 hozzászólására (») Dec 1, 2021 / 3
 
Szia!
Nekem az ilyen hibát a reed patron cseréje 10-ből 10-szer megoldotta. Szóval javaslom a patron cserét. 100ft-os tétel.
Üdv, Palkó.
(#) olika76 válasza Norbert54321 hozzászólására (») Dec 1, 2021 / 1
 
Kedves Norbert54321!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy a reed relé cseréje szerintem is indokolt. Nálam is eddig mindig ennél volt a hiba.

Üdvözlettel: olika76
(#) Norbert54321 hozzászólása Dec 1, 2021 /
 
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget,valóbam a reed patron lesz hibás.Kipróbáltam mágnesesség hatására sem zár.Tudnátok Bp.környékén üzletet javasolni.
Következő: »»   234 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem