Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3356 / 3692
(#) Suba53 válasza sany hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Az kizárt. Az érzékelőhöz tartozó Laser, vagy Infra led fényét egy precíz optika vezeti rá az egér alatti területre, hogy a reflektált fény segítségével érzékelje a felület elmozdulását.
Szerintem csak simán a kreatívok ötlete volt, hogy a mai divatnak megfelelően csicsázzák a darabot.
(#) sany válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Nem kizárt. Az enyém pirosan világít optikai egér. Abba sincs benne külön LED díszkivilágításnak.
(#) Egri Frédi válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Ha zavar, hogy néz, szúrd ki a szemét !
(#) sany válasza Egri Frédi hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Egy egérnek?
(#) Egri Frédi válasza sany hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Ja, ja ...
Akkor nem fog többé bámulni rád !
(#) Suba53 válasza sany hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

És csak kiszűrődik némi szórt fény a vörös ledből, vagy azzal van direkt megvilágítva a csicsásan kialakított átlátszó felület?

De majd ha Alkotó szétszedi, hogy megszüntesse a zavaró farkasszemezést az egérrel, majd kiderül, hogy nála hogy van megoldva.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2021
(#) Egri Frédi válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Ha csak szórt fény egy kis alufólia belülre ragasztva tökéletes megoldás.
(#) Udvari Zsombor válasza Suba53 hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Vagy vékony az egér háza és kiszűrődik a LED fénye vagy megkopott az egér és azért szűrődik ki a LED fénye, vagy tényleg van benne plusz LED csicsás megvilágításnak... Már találkoztam olyannal, hogy belül egy plusz kék LED volt ráirányítva a fehér görgőre, így próbált a gyártó némi plusz kinézetet adni az egérnek.
(#) voodoo válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Ez valami elméleti kereső lehet, semmi alapja nincs. Azt írja akár 150-500 megás netet is bekötetthetnék. Ez nem így van. Mivel nálunk csak a régi 97 ben kiépített monornet hálózata van, ami azóta volt vagy 20 évig upc, majd most vodafone.

Egyébként 4 szolgáltatónak írtam ezeket kaptam:

Flip: mivel ők hálózatfejlesztéssel nem foglalkoznak (Telekom bérelt vonal) ebbe nemtudnak segíteni.

Telekom: egyenlőre biztosan nem lesz hálózatfejleszésük. Sajnálják

Digi: köszönjük megkeresését, nem lesz hálózatfejlesztésük. De nézegessem a weboldalt meg a postaládát a szórólap miatt.

Vodafone: van net!
Nade ájjdéjesel 12Mbps ami garantált 1 azaz EGY mega. Najó legyen. Oké de ahol én lakom ott a rendszer megengedi hogy megrendeljem, de technikailag max 2.5 megás lehet aminek a garantálta 0.5 mega.

Költöznöm kéne
(#) Skori válasza voodoo hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Nincs valaki a közeledben akinek normális internetje van, és hajlandó megosztani veled? Két wifi (pl. 5GHz-es SXT-vel) AP/klienssel könnyedén "át lehet lőni" többszáz métert is, normális sávszéllel. De akár gigabites, 60GHz-es eszköz is kapható, nem olcsó, de nem is megfizethetetlen.
(#) voodoo válasza Skori hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Sajnos nincsen.

Én is gondoltam erre, hogy kibérelnék valami bungalót pár utcával alrébb, csak hogy netem legyen végre.
Tényleg nem értem. Hatalmas ingatlanárak a közelben 70-90 millió alatt NINCS ház, full újépítés. De egy normális net a közelben nincs 2022 ben
(#) Skori válasza voodoo hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Mennyire magas a háztetőd, messzire el lehet látni onnan? Mert ha igen, akkor néhány km-es táv is beleférhet. Mobilnet mennyire használható, esetleg egy SIM kártyás router nem lenne megoldás? Ill. ilyesmire is léteznek, akár kültéri eszközök.
(#) voodoo válasza Skori hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Kb 5...6 méter lehet a tető. Most is mobilnet van de havi 8 rongy + műholdas digi már a kettő nem olcsó, és korlátozott a net.
Nézegettem műholdas netet....

Nem értem miért ilyen rohadt drága egy 50 megás ennél a vannet vagy mi a fene. 20900 Ft az 50 megabites.

Vagy esetleg a Bartók suli kéménye ami vagy 25 méter magas arra behuzatnék egy jó kis gigabites Digit. Aztán rálőném egy antennával a házunkra. Csomó antennát latok rajta. Lehet beszélnem kéne valakivel
Azért nem mingegy hogy havi 3100 Ft ért 1 Gigás net lenne l. Még ha a szél el is fújja a felét akkor ks bőven jó
(#) jani1987 hozzászólása Dec 31, 2021 /

Mivel este Pesten leszek így mindenkinek boldog új évet.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Neked is BUÉK!
Hogy jutottatok végül haza karácsonykor?
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Pesten maradtak.
(#) granpa válasza mnyugger hozzászólására (») Dec 31, 2021 /

Ne má', azt írta a minap, vonaton vannak. (lenek)
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2021
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

A szomszéd fuvarozott haza jó drágán.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

Korábban én írtam a favágós szomszédot
Ha ő hozott el és nem az üzemanyag volt sok, akkor tudod legközelebb hogy árazz.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

Idézet:
„A szomszéd fuvarozott haza jó drágán.”

Gondolom elmorzsolt magában pár fohászt, amikor szenteste faállitás közben ezen ügyben rácsörögtél...
Taxival szerintem nagyjából:
700 + 2 x 25 x 300 = 15+
lett volna...
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2022
(#) FIGIRI válasza voodoo hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

Nem tudom, mennyire lenne opció a znet telekom .
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jan 1, 2022 /

Oké, tél van... Na de 16°C-ot lehet mérni kint!? Mi a fene van a természettel??
(#) szikorapéter válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

Nemtudom de én kitakartam a motort ma gurulok egy kört.
(#) granpa válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

Előbb azért mérj va szintet! 90 kg, 1 sör (v. feles, ill. 2 dl bor), 3 ó!
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

Petinél vasággyal együtt is necces a 90 kg.
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

Semmi különös; a '70-es évek végén, jan.17-én, 17 C°-ban horgásztam. De az idő tájt volt, hogy nov. 7-én leizzadt rólam peca közben a trikó is.
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

Sajnos igen elég necces nehezen hízok.
Teszek egy próbát ha bejön legalább felgurulok az öregemet meglátogatom, boldog új évet kívánok neki is.
(#) szalamandra válasza Gafly hozzászólására (») Jan 1, 2022 / 3

Ezúton szeretném köszönteni Gafly fórumtársunkat 15000. hozzászólása alkalmából. Ahogy mondani szokták ennyi még gombócból is elég sok, és ha csak minden hozzászólására csak egy percet szánt, ami a formázott tartalom tekintetében biztos több volt, akkor közel 11 teljes napot szánt az életéből ránk. Más ennyi idő alatt inkább számtalan kondenzátort kicserélt, kifejezett tanácsa ellenére, pedig ő köztudottan nem ért hozzá.
Viccet félretéve, hisz nem tréfa ez a 15 ezer hozzászólás, ezelőtt a teljesítmény előtt még a 2N3055-ök is kalapot emelnek.
További jó egészséget és Boldog Új Évet Mindenkinek.
(#) granpa válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 1, 2022 /

Akkor visszafelé tolod a motort! (mert a pandúr nem alszik!)
(#) Gafly válasza szalamandra hozzászólására (») Jan 1, 2022 / 3

Most hogy mondtad, ránéztem az adatlapomra (nem szoktam nézegetni), és tényleg.
Sok az a 15 000, nagyjából napi három (beleszámolva a különböző okokból törölteket is). Van igazság abban, amit a szememre is szoktak vetni: Túlzottan sokat szólok hozzá. Nem biztos hogy ez feltétlenül jó dolog.
Van fórumtársunk aki 15 év alatt szólt hozzá összesen 35 alkalommal.
A klasszikus viccet gondolom ismeritek:
Idézet:
„Baba született székelyéknél. Pár év eltelik, a gyerek szépen halad: jár, mosolyog, játszik. Egyetlen baj, hogy beszélnie is kellene már, de az csak nem szólal meg. Betölti a hat éves kort, de semmi.
Aggódnak a szülők, orvoshoz is viszik. Az mindent rendben talál, a némaság oka számára is titok.
Az idő múlik, végül is a szülők beletörődnek. Ha nem beszél, hát nem beszél, csakis az ő fiacskájuk.
Valahol a gyerek 14. születésnapja körül ebédelni ül össze a család. A tányérokban gőzölög a húsleves.
Egyszer csak megszólal a gyerek:
- Sót!
Az egész család meglepődik.
- Jajj, de boldog vagyok! - szól az anyja. - Te beszélsz fiam?
- Beszélök.
- Hát az isten szerelmére, eddig mér nem mondtál semmit?
- Eddig ölég sós vót a leves.”

A mennyiség helyett inkább annak örülök, hogy 13 százalékot pozitivnak (még ha adott esetben csak a tréfát értékeltétek) találtatok a 15 000 hozzászólás közül.
De ez sem csúcs, mert van aki nemsokára eléri a 25 000 hozzászólást, és van aki 25 százalék feletti pozitiv értékeléssel rendelkezik...
Következő: »»   3356 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem