Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Inkább sok. Nekem mindbe kellett, illetve két családtag autóit is "gondozom", ezekben is kell. Megvannak a légtelenítők 3-4 db. is. Lehet, ebben az Opelben nem kell.
Szinte az összes olasz meg francia autó ilyen.
A többi gyártó tud autót tervezni és azokban nincs.
Azt éppen megtudom nézni, hogy el van-e dugulva.
Szoktak az emberek fölösleges dolgokat csinálni.
Ebben az Opelben nem kell? A többi kocsiban sdm -jellemzően A Roburban meg nem szabad
Van olasz-francia autóm. Nem kell légteleníteni. Az Alfa-Romeot sem kellett (annál inkább a fékrendszerét. Olasz, no)
Akkor minek a légtelenítők benne. Ha nem légtelenítem illetve nem jól, akkor pár Km után felforr a hengerfejben az ott lévő kevés víz, keringés hiányában. Ugrál a vízhőfokjelző. Akkor tudok utánaönteni, de ez nem tesz jót a motornak. Lehet, hogy előbb utóbb mind kilégteleníti magát, azalatt párszor nincs normális hűtése a hengerfejnek. Jobb, ha azonnal rendesen tele van vízzel.
Melyikben? Hol?
(Nem lehetetlen, a Škodában volt, csak már arra sem emlékszem igazán. De az a kivételek egyike. Általában nincs.) A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Bővebben: Link
Itt cím alapján meg tudod nézni, ha a tiedre nincs jó, érdemes szomszédokét bepróbálni
Citroen Xsara, BX, régi Dacia, ha jól emlékszem Swift is, vannak amiket nem kötelező de ajánlott, egyből legyen rendes hűtés.
A szögletes lámpás Dácián tényleg nem volt fűtés légtelenités nélkül (olyanom volt), de a motor hűtéséhez nem kellett légteleniteni.
Kerek lámpáson több légtelenítő volt, nem tudom ha nem csinálom, úgy is jó-e.
A Telekomosok is tudnak érdekeset alkotni. Társasházban lakok, 14 lakás. Nálunk -családi okokból kifolyólag- van egy internet előfizetés az én nevemen, anyámén meg egy iptv plusz vezetékes telefon. Két külön előfizetés, egy lakásban, ilyet elvileg nem csinálhatnak... Ehhez képest, a szembeszomszédot meg elhajtották mint a magzatvizet, mikor tőlük szeretett volna teljes vezetékes díjcsomagot. Pedig a lépcsőházban van az elosztószekrényben szabad érpár, és a lakások fele üres...
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2021
Köszi. A vonatkozó részt elolvastam.
Hagyjuk. Használaton kívül van.
A téli szezonban gyakran eszembe jut, hogy vajon hány fokosnak kellene lennie a szobának ahhoz, hogy ne a kinti levegő hűtse a szobát a falon keresztül hanem a szoba melege távozzon kifelé. Sok gondot okoz a penész. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2021
A penészesedést csak fűtéssel nem fogod tudni megoldani. Először a falak szigetelésével foglalkozz. Amég a talajból szívja a fal a vizet, addig penészesedni fog. Ha felfütöd a falat(szobát) 45 - 50°C -ra csak annyit érsz el, hogyha kihűl a fal sokkal gyorsabban szívja vissza a vizet.
De ezt már egyszer kitárgyaltuk ... A nyáron áss le a fal mellett, az alapnál és nézd meg van -e szigetelése. Ha mélyebben van a szigetelés, mint a talajszint, ásd körbe a falat szigetelés alá. Ha nincs szigetelve, akkor azt oldd meg.
Azon túl, hogy ahogy írta Egri Frédi is, az okokat szüntesd meg, azon túl penészesedés szempontból az egyik legfontosabb paraméter a harmatponti hőmérséklet.
Segédprogramok: Harmatponti hőmérséklet számolás Szoba hőmérséklet + szoba páratartalom alapján ki tudod számolni, hogy mi az a hőmérséklet ami alatti felületen a páraképződés elindul.
Délután elkezdett az egérmutatóm fura módon szakaszosan ugrálni, a folyamatos mozgás helyett. A kábelt néhány hónapja javítottam és akkor kiszedtem néhány cm3 szöszmösztis, most meg jól kitisztogattam ismét, de nem lett jobb, valami egyéb baja van a meglévő egeremnek. Akinek van tippje mit lehet vele kezdeni, azt szívesen meghallgatom, mert szeretem ezt a régi sok-gombos egeret, főleg a extra nagy mérete és bucisága miatt, mert ezzel sokkal kényelmesebb a rajzolás mint a minikkel.
De az élet addig sem áll meg, elbringáztam a közeli boltba és megvettem a méretre legnagyobb egeret (egy Trust ZIVA-t). Ez is nagyon jó, szinte bántóan precízen lehet vele pozicionálni (akár 2000 DPI a felbontása). A gombjai egyenlőre nagyon kemények, legalább dupla erő kell a nyomkodásukhoz mint a régi egérnél. Ezzel együtt is nagyon elégedett vagyok vele, nem volt rossz döntés (pedig többszörösébe került mint a minik). Van egy feltűnő furcsaság, amit egyenlőre nem tudok megszokni. Az egérnek világít a szeme, engem néz vele, és ismétlődően hunyorít is hozzá. Nem tudom a fotó visszaadja-e a hatás, remélem igen.
Esetleg az eredeti egér típusát leírhatnád, de próbáld ki másik gépen is és a gyártó ajánlott driverével is, win10 néha nagyon nem találja el, hogy mi kell hozzá.
Ha utána is ugyanilyen marad, akkor az optika tisztításán túl sok mindent nem tudsz csinálni, ha a kábel lenne rossz akkor másodpercenknt fel-le csatlakozna.
Elsőre kicsit vasemberes
![]() Az enyém meg rgb-ben pompázik. Használat közben nem látszik milyen színes egyéniség. Kicsit megviselte már a sok harc, de még mindig keményen állja a sarat ![]() Itt-ott golyó ütötte nyomok jelzik a küldetések végét A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2021
A régi egér A4Tech BW-5, fénykorában ilyen volt, most pedig a melléklet szerinti állapotban van. A kopottas küllem ellenére még ma délelőtt is jól működött, tehát a gépet és az illesztést kizárnám a hibák közül.
A jelenség nagyon határozott, folyamatos mozgás helyett kb. 1,5 cm-eket ugrik, és két pont közé nem tudok vele pozícionálni. Ha nem javítható sem baj, mert sokat szolgát, éppen megérdemli a pihenést, de gondoltam talán neki is nagyobb öröm ha lökdösöm, mintha a padláson marad magára.
Dálután több mindent is kipróbáltam, de nem hozott eredményt semmi.
Most viszont kíváncsiságból bedugtam a gép elején lévő egyik csatlakozóba, és minden jól működik. Asztalon, papíron, egérpadon, még a nadrágomon is jó. Talán a pihenés tett jót öreg csontjainak, vagy a végső elromlás előtti utolsó fellángolás, de most jónak tűnik.
Én az enyémet "nyugállományba helyeztem", pedig még talán húsz sincsen.
Egyre válogatósabb lett az egérpadra. ![]() Aztán ráfogtam, hogy elöregedett benne a LED, és lecseréltem egy fiatalabbra.
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani olyan applikáciot, ahol tüzijáték effektet ad ês a végén az effectbontásból kiír egy szöveget ( àlltalam beírt) 2 éve megvolt.. csak nem tudom melyik fiókommal, és nem találom az előzményekben.
Forraszd ki a ledeket belőle. Kicsi a valószínűsége, hogy garanciális időben tönkremenjen.
Hidd el, a Windows frissítéskor szereti a drivereket cserélgetni, főleg akkor, ha az alapértelmezett van fent, nem kézzel telepített. Sőt volt, hogy egy adott frissítés után más gépbe dugva sem működött megfelelően, mert ott is a rossz drivert szedte le. Érdemes másik gépben és másik driverrel próbálni, az ugrálás mindig szoftveres eredetű.
Amúgy ennek az egérnek ma is van egy utóda, X7 Oscar Gaming Mouse 710BK néven, a gyártó oldalát érdemes nézni, mert pár szám nagy különbséget rejt. De szerintem ennek sok baja nincsen, valami összeakadt a driverekkel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |