Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-C (digitális kábeltévé) és annak készülékei
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Tomi20 válasza Massawa hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Köszönöm, így már értem, igen, az internet is ebből az "átalakítóból" jött.
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
De az hogyan van van megoldva, hogy analóg csatornák diszkrét frekvenciáit teszi ki a kimenetre? Annyi modulátor van elhelyezve a dobozban, mint amennyi analóg csatornát generál?
(#) Massawa válasza kadarist hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Gyakoraltilag ugyanugy mint az ado, az analog modulácioval modulalják a lézer fényét, majd az optika másig végén a fény speciális fotodetektorokra jut, amin megjelenik ugyanaz a nagyfrekvenciás jel mint amivel eredetileg a fényt modulalták. ( azaz ugyanazok a modulaciok lesznek a kimeneten mint amit a központba beküldtek a koaxba vagy majd az optikába. Az optikai része a hálozatnak teljesen transzparens, azaz mintha ott sem lenne, csak a koaxot helyettesiti.
A kábelTV hálozatban minden jel analog, még az is ami a digitális jeleket továbbitja ( QAM meg COFDM modulacio, akárcsak a normális TV antenna, vagy a mühold jele).
Persze ehhez nagyon különleges optikai alkatrészek kellenek hiszen az egész modulácio valojában egy analog modulacio ( a fény intenzitása lineárisan változik a jelre és igen nagy frekvencia sávban és emiatt meglehetösen nagy teljesitménnyel megy - sokkal nagyobbal, mint a klasszikus optikai - telefon, GSM hálozat - és igen nagy jel zaj viszonyt kell biztositani.
Nagyon primitiven ugyanaz történik, mint amikor az erösitövel a hangszoro helyett egy LEDet hajtanál meg, annak a fènye meg egy optikai eszközre esne annak a kimenete meg a hangszorot hajtaná.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2021
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Az a doboz ugyanazt adta ki az említett rf modulátoron, mintha egy szélessávú antenna lenne a tetőn. Az "analóg" tv az antennabemenetén ezzel kitűnően tud foglalkozni -de ehhez te jobban értesz, mint én . Én csak használtam a tv-t. (Most is használom, de a hagyományos részen csak a "Hangyák háborúja" megy. Már sokadik évadnál jár.)
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2021
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Köszönöm a választ!
(#) szs hozzászólása Dec 4, 2021 /
 
Affene az kábelszolgáltatókba!
Elvittem a Zanyámnak az antiktelefon fórumtársunk igen nagy segítségével megjavult TV-t, hát délután elég sokszor velt "nincs jel", és nagyon bánkódtam. De most, amikor a lényeg (Zanyámnak mindenképp), a női kézilabda megy, megemberelték maguk, most nincs akadás.
(#) Macsek71 hozzászólása Jan 7, 2022 /
 
Valaki legyenszíves felhomályosítani !

Hogyan is van ez : több gyártó készülékét akasztottam "ugyanarra" a kábeltv-hálózatra (D**i féle optikai modemrouter tv kimenete -> 1 to 3 splitter -> 3 készülék)
Mindhárom tv-nél az automata csatornakeresést használtam, a sa**ung, phi**ps ugyanolyan sorrendben "vette fel" az adókat, a jóélet másképp...
Nem abc sorrendbe rendezés miatt, szintén randomnak tűnő, de teljesen más a sorrend.
A manuális átrendezésen kívül lehet valami beállítási trükkel egyformára programoztatni az adókat ? ( a *tv az egyik készüléken a 25 programhelyen a másikon 83. található ... ? )
(#) Massawa válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 7, 2022 /
 
Valoszinü nem lehet, mert tulbonyolitották a szabványt. Minden programnak van egy saját identifikácioja ( ID száma) meg pár évvel késöbb egyes csatornák elkezdték pár betüvel is jelezni a programot. Igy késöbb a név is felkerült a kisugárzott listába, ráadásul, ha jol emlékszem két helyre is. Nos ebböl válogat a szerencsétlen vevöberendezés.
Az is elöfordult, hogy a szerencsétlen távolkeleti fejlesztök még a latin betüket sem ismerték rendesen igy kitaláltak egy algoritmust hogyan szortirozzák a programokat. Innen a balhé.
( meg sokszor azt sem veszik figyelembe melyik csatorna kodolt melyik meg nem - mert az is 2 helyen fordul elö az adásban/streamben). Igy az egyik sorba megkeresi valamennyi adást, és a foghatokat extra kijelöli ( láthatova teszi ) , a másik meg a nem foghatokat azonnal kidobálja a listábol. Igy az egyiken a lista rövidebb, de minden müsor láthato a masikon meg hosszabb, de több láthatatlan müsorral.
Probáld meg meg a keresésnél kiválasztani a kodolt/ nem kodolt adásokat.
(#) Macsek71 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 7, 2022 /
 
Köszi !

Közben megpróbáltam cs*getni ezt a jóélet tvt...
Ha a beállításainál elárulom neki, hogy Magyarországon vagyunk nem is kezd el digitális adásokat keresni ...
Ha "---" országot választom, akkor megtalálja a didit adásokat, de valami neki tetsző - általam definiálhatatlan - rendszer szerint ...

Úgy tűnik marad a manuális csatornaátrendezés, ami a másik 2 tv-n a 28 programhelyen van, itt is ott legyen
(#) kosaro válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Próbálkozz másik országokkal. Ha jól értelmezem a "virágnyelvet", akkor ez egy OLGI tv lesz. Azokba gyakran volt olyan, hogy nem adta hozzá a DVB-C keresést a Magyarország választáshoz. Hollandia, Svédország, Finnország szokott jó lenni, vagy Németország.
Meg lehet állítani a keresésnél hogy hálózat, gyors, teljes keresés legyen-e (ha megvannak a DG paraméterei, akkor gyorskeresés), illetve hogy automata sorrendbe tegye-e a csatornákat.
Meg van a bűvös "Helytelen programhelyek átugrása", ami a kódolt adásokat hagyja ki.
(#) Macsek71 válasza kosaro hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Köszi

Az elmúlt egy évben megoldottuk a problémát : a nézett 3 csatorna programhely-száma post-it-re felírva -> felragasztva a tv oldalára ...
(#) Inhouse válasza kosaro hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Anyámnak Philips van, sosem találja a Telekom-os DVB-C csatornákat. Készülni kell, be kell irogatni a MUX-ok frenkvenciáját, úgy meg van mind. Maga a keresés egy örökkévalóság, ráadásul hasztalan...mindegy milyen ország, max 1-2 adó van meg neki.
(#) mikrodigit válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Nekem egy régebbi Panasonic van. Svédországot kellett neki megadni, úgy a legtöbb UPC csatornát megtalálta. Kivéve az alacsonyabb frekvenciákat, ezeket ennél is kézzel lehetett csak beállítani.
Be kellett állítani, hogy ne akarja automatikusan frissíteni a csatorna listát, mert akkor kezdhettem előlről.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 15, 2023 /
 
Hivd fel a szolgáltaton lehet hogy megkapod egy pendriven az aktuális listát. Azt egy pillanat alatt be kehet másolni a legtöbb TVbe.
(#) kosaro válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 16, 2023 / 1
 
A Philips az érdekes...

Van a kesesésnél az utolsó menüpontnál - ahol indítani tudod a keresést- egy beállítás lehetőség. Ott beírod a paramétereket és elvileg meg kell találnia.
Gyors vagy hálózatkeresésnél be kell töltenie. Mindkettönek az a lényege, hogy ha tudja a hálózati azonosítót a TV, wkkor nem "fizikailag" keresi meg a csatornákat, hanem "szoftverből betölti".
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Jan 22, 2023 /
 
Szerencsére legutóbb is sikerült egy olyan embert elérni az ügyfélszolgálaton, aki értette a kérdést, hogy változott-e a MUX-ok kiosztása. Mivel nem, egyértelmű volt, hogy a hiba nem a TV-ben van, bár még nem tudtak róla, hogy náluk.
A lista egy papíron van, amire leírtam a MUX-okat és frekvenciájukat. Ennél a TV-nél Telekomos DVB-C-nél csak ez vált be.
(#) FAZ1 hozzászólása Jan 24, 2023 /
 
Nekem T-com internetes és kábeltévés megoldásom van, valami digitális beltéri egységgel.
Normális dolog az, hogy a hang néha leakad, szaggat, és hozzá a kép lefagy? Elég idegesítő tud lenni.

Vagy AZONNAL váltsak át egy másik kábel-TV szolgáltatóra, bár itt nálunk sokan a házban a UPC-t is szidják (feltehetően ott is a hasonló okok miatt.)
A Digi kábel pediglen - hiába van a Corvin Plázában valami ügyfélszolgálatuk, itt a nyóckerben a valóságban egyáltalán nem található meg!
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 24, 2023 /
 
Sajnos bizonyos körülmények között ez normális jelenség. Mo-n egy kicsit késön kezdtek az ilyen kérdésekkel foglalkozni, igy könnyen lehet, hogy idöbe telik, mire eltávolitanak minden ilyen hibát.
(#) kosaro válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 26, 2023 /
 
Ez hiba, nem tulajdonság. Ha a hálózatban van gond az okoz ilyet. Lehet ez Nálad csatlakozó, kábel egyéb hiba, de lehet kinnt is ilyen hiba!
Sőőt, lehet az is, hogy maga a hálózat elavult és nem bírja kiszolgálni az igényeket. (Pl. régi ADSL és társai hálozat nem alkalmas több HD adás streamelésére meg közben böngészésre)
(#) Régi motoros válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 5, 2023 / 1
 
Kicsit kései a válaszom, de hátha. Én most két hete jártam ugyan így a vodával. Nálunk csak az RTL (és esetleg az azonos frekvencián lévő adók) volt olyan mint a képregény, és az is főleg esténként. Bejelentettem hibára, kijött a szerelő, mondtam neki a kábelek és az elosztók még a 10 évvel ezelőtti upc által telepítettek. Kicserélt minden kábelt, minden elosztót, azóta nincs szaggatás. A routeren a jelszint is láthatóan javult 4-5dB -el.
(#) Régi motoros hozzászólása Márc 11, 2023 /
 
Rajtam maradt egy upc-s CI+ modul kártyával együtt. Fel lehet ezt használni a vodás előfizetésemhez?
Mondjuk hogy kiváltsam vele a boxot.
(#) Joe_001 válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 12, 2023 /
 
One Direkthez jó, meg ami Viaacess, ha parabolás előfizetéshez volt.
(#) mikrodigit válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 12, 2023 /
 
Talán működne, de szerintem az előfizetésedhez hozzá kellene rendelnie a vodának. Havi 500 Ft a díja, a boxé 1000 Ft.
A boxhoz képest kevesebbet tud:
- nincs felvétel (de ha a tv tudja, akkor usb hdd-re felvehetsz)
- nincs visszajátszás
- EPG csak 1 napra
- több csatorna HD helyett csak SD-ben jön
A voda nem szereti ezt a megoldást, mindenképpen a boxot nyomja.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2023
(#) Régi motoros válasza Joe_001 hozzászólására (») Márc 12, 2023 /
 
Nem, ez UPC kábeles előfizetéshez volt. De ugye a voda felvásárolta az upc hálózatát.
Ezért arra gondoltam, hogy a vodás jelenlegi előfizetéshez nem e lehetne valahogy aktiváltatni.
Persze túl sok reményt nem fűztem hozzá, csak úgy próba szerencse alapján kérdeztem.
(#) Régi motoros válasza mikrodigit hozzászólására (») Márc 12, 2023 /
 
A kevesebbet tud inkább csak nézőpont kérdése.
- nincs felvétel / fölösleges
- nincs visszajátszás / szintén fölösleges
- EPG csak 1 napra / ez is fölösleges
- HD helyett csak SD / mondjuk ez érdekes, de nálam aki nézi talán észre sem venné.

Ami miatt érdekel, mert a box 0-24 -ben megy fölöslegesen. Ha kikapcsoljuk, sokáig tölt be. Csatornaváltás nem valami gyors. Csatorna listát nem lehet szerkeszteni.

Mondjuk én úgy is vagyok vele, ez a nagy digitális átállás is csak púp a hátamra. Én ugyan nem kértem.
Amíg analóg jel jött a kábelen, tudtam nézni akár 3 helyen is.
Most egy az alap, a többi eszközért fizetni kell. Plusz eszközök plusz irányítók plusz áramfogyasztás. Pedig minden korszerű TV-ben ott van gyárilag a DVB-C tuner.
Csak épp most meg az vált fölöslegessé, mert a szolgáltatók többsége ezt az átkozott dobozt preferálja.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2023
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem