Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3676 / 3676
(#) sargarigo válasza Remci hozzászólására (») Dec 21, 2025 / 1

Zsomborral értek egyet, én is így próbálnám. Ha van rá lehetőség akkor érdemes lehet előbb szétszedni, könnyebb hozzáférni a lényeghez. De ez csak opció. Hőlégfúvót beállítani egy jó meleg de még biztonságos hőfokra (kezed már ne állja, de a plexi még ne olvadjon, és körkörös mozdulatokkal felmelegíteni. Ezzel a ragasztó meg kellene hogy lágyuljon, és ekkor puha műanyag spaklival/körömmel szépen le lehet húzni. Ha van kézügyesség, akkor új tapétavágó (szike) pengével alá lehet nyúlni, de csak úgy ha szépen felfekszik különben karcolni fog. HA a műanyag réteg már feljött, akkor észteres hígítóval vagy alkohollal le lehet mosni a maradék ragasztót. Csak tényleg oda kell figyelni hogy ne marjon meg senki semmit, ezt egy nem látható helyen esetleg érdemes előtte kipróbálni.
(#) mnyugger válasza Remci hozzászólására (») Dec 21, 2025 /

Na most próbálnám bevetni a WD40-et. Az üveg és a fólia közé kúszik.
(#) szs válasza Remci hozzászólására (») Dec 21, 2025 /

Simán melegítés (elég, sőt, pont jó egy hajszárító, szűkítő nélkül).
Nem túl közel, hogy a melegedés ne is hirtelen, és ne is egy pontban legyen.
(#) Remci válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 21, 2025 /

Bakker, hogy erre nem gondoltam . Ha a meleg hatására rásül, akkor ellen melegre lejöhet. Ki is próbáltam és sikerült. Mindenkinek köszi az ötleteket
(#) somitomi válasza Remci hozzászólására (») Hé, 0:18 /

Kutyaharapást szőrével ugyebár
(#) trickentrack válasza gyerek67 hozzászólására (») Sze, 13:34 / 1

Jó látni, hogy vannak itt mások is az erőműből
(#) Gafly válasza trickentrack hozzászólására (») Sze, 14:17 /

Nem láttalak az asztalnál.
(#) szs hozzászólása 19:35 /

Videokivetítés

Videokiveteítés témaban kérnék segítseget.
A regi számítógépem nvidia videokártyája tudta azt, hogy ha a monitoromon elindítottam a VLC-t (nemcsak azt, de maradjunk ennél), és a videokártyán beállítottam a TV-módot, akkor a monitoromon kicsiben ment, es közben szöszölhettem a gépen, a TV-n viszont teljes képenyősen nézhette a nejem (vagy bárki) a filmet.
A mai gépen ez nem megy. Biztosan szoftver kéne hozzá, de mellik?
A hozzászólás módosítva: 19:36
(#) Jonni válasza szs hozzászólására (») 19:43 /

Kétmonitoros módot szertnéd , amikor 1 pc-t használsz PL TV nézésre mondjuk 1 tv-n vagy más kijelzőn , és a monitorodon meg lehet pc módot használni (pl hobbielektronika) ? Ehhez a legjobb ha van a pc-n HDMI csatlakozó és arra kötöd a tv-t vagy monitort és beállítod a windows-ba a kétképernyős módot . Ez W 10 után már mindbe van az azelőttibe is lehet.
(#) szs válasza Jonni hozzászólására (») 19:48 /

Van rajtaHDMI.
Akkor sem hajlandó arra, hogy monitoromon alapmódban, a TV-n teljes képernyőben. Mint írtam: az képes volt arra, hogy itt (a monitoron) kicsiben ment a video. Az S-videon rákapcsolt TV-n teljes képernyősen.
Az nem megoldás, hogy a monitoron is, meg a TV-n is teljes képernyős video menjen. Minek?

A kétképernyős módja a Windows10-nek ezt nem engedi, hogy a VLC az egyiken kicsiben, a másikon fullscreen-ben menjen.
Nem az alapbeállításokra lennék kíváncsi, ismerem, használom.
Ha emlékei vannak valakinek e "kivetítős" módrról, az sem biztos, hogy tidja, mely szoftver segítene.
A hozzászólás módosítva: 19:57
(#) Jonni válasza szs hozzászólására (») 19:54 /

Idézet:
„monitoron is, meg a TV-n is teljes képernyős video menjen.”

Én ilyet még nem láttam, de nem mondom , hogy lehetetlen. Szerintem ez brutálisan terhelné a pc-t főleg ha nagy felbontásan menne (4k, fullhd)

Bár ha jobban belegondolok a raspberry pi 4-en is van 2 hdmi csatlakozó csak azt nem tudom hogy azokon azonos vagy külön-külön video tud menni
A hozzászólás módosítva: 19:56
(#) szs válasza Jonni hozzászólására (») 19:57 /

Nem láttál....
Kicsiben játszottam a filmet a gépen (és a monitoron), teljes képernyőn mozizott a nejem.
Én meg használtam. Ezért volt a kérdés.

És nem 100 éve volt, azt hittem, emlékszik még valaki.
A hozzászólás módosítva: 20:00
(#) Jonni válasza szs hozzászólására (») 20:00 /

Szerintem ezt a w10-11 önmagába tudja csak akkor lehet hogy frissiteni kell a videokártya szoftverét is .
(#) szs válasza Jonni hozzászólására (») 20:02 /

De hogyan kellene???
Az enyém (w10) úgy 2015, vagy 2016 óta nem tudja. A régi wxp alatt az nvidia videokártya tudta.
Frissítve is van.
Szoftverkérdés lesz ez, de melyik? Biztosan nem a Windows-on múlik.
A hozzászólás módosítva: 20:04
(#) Jonni válasza szs hozzászólására (») 20:03 /

Az a baj ezzel hogy itt elvileg a hangok is össze kell akadjanak mert nem tud 2 hangot 2 csatornán lejátszani a hangkártya.
(#) szs válasza Jonni hozzászólására (») 20:06 /

Köze nincs a hanghoz.
Hasznaltam, nem új találmány. Csak azt nem tudom, melyik szoftver csinálta a régi gép videokártyáján.
A mai (alaplapin) nincs ez a szoftver.
(#) szs válasza Jonni hozzászólására (») 20:11 /

Ja, és miért kéne két hangot játszani???
Ugyynaz videoról (tehát alatta ugyanaz hang megy) vsn sźó.
Nem értetted a kérdésem, hiszen sohasem használtad ezt a módot.
Van ilyen.
A hozzászólás módosítva: 20:12
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») 20:20 /

Sajnos manapság sok minden nem működik, ami régen ment. Gondolom egy fizetős program megoldaná a problémádat. A múlt évezredben ha megvettél egy gépet és egy szoftvert (bár ez többnyire a gép része volt), minden működött. Aztán elkezdték a programokat úgy gyártani, hogy a régi hardver lelassuljon, majd az új hardver nem működött a régi gépekkel és ez azóta egyre inkább így van. Megjöttek a fizetős szoftverek, amik egy ideig működnek, aztán már csak az új verzió. Ez is az üzleti világ része lett.
(#) Bakman válasza szs hozzászólására (») 20:27 /

Itt: Bővebben: Link. editor1979 válasza.

Nem tudom ellenőrizni, perpillanat nincs dupla monitoros Win a közelemben.

szerk.:
Van ott egy másik tipp is:
In VLC app menu, go to Video > Fullscreen Video Device > select your preferred device.
A hozzászólás módosítva: 20:29
(#) szs válasza zolika60 hozzászólására (») 20:31 /

Az zavarna a legkevésbé, ha fizetni kellene érte. Biciklit sem lopok, megveszem (sőt, az enyémet alkatreszenként, és még a hegesztésert is fizettem. Ehhez képest 3 eve nem ültrm rajta Na, jó, ez egyeni történet lett ).
Tehát a megoldás pénzert is érdekrl. Megveszek én egy szoftvert (perszehogy nem milliókért, no)
(#) Jonni válasza szs hozzászólására (») 20:34 /

Idézet:
„Nem értetted a kérdésem”

Nem jól fogalmaztál...
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») 20:35 /

Á, továbbra sem tudok angolul. Ptóbáltam egyébként régebben a VLC duplázását, de nem sikerült úgy, ahogyan szeretném.
De rád szoktam hallgatni, lehet, hogy a napokban újra rápróbálnék...
Főleg, ha némi fordítást is adnál
(Remélem, nem vagyok túl követelődző. Dehogynem )
A hozzászólás módosítva: 20:36
(#) tki válasza szs hozzászólására (») 20:42 /

Erre egy IGP-ben szerintem nincs hardware-es támogatás, de más normál kártyában se nagyon. Amire gondolsz, azt valószínűleg maga az Nvidia kártya támogatta és a drivere tette kihasználhatóvá, az egy speciális lehetőség volt. Még a régi tunerkártyáknál rémlik ilyesmi.

A Windows-ban amúgy nincs akadálya a képtartalom elérésének (a DRM-et leszámítva...), OBS Studio-val szerintem meg lehetne oldani, ill. vannak még hasonló szoftverek, pl. ez, de csak rákerestem, nem ismerem: Multi Monitor Viewer.

Ha más trükk nincs, az OBS Studio alapból GPU-gyorsított, tehát annyira nem lehet vészes a visszacapture-ölés, bár 4K-s tartalom esetén azért nem biztos, hogy annyira jól fog menni. Nálam is majdnem akkora felbontás van és szoktam "felvételeket", tehát videót készíteni a kb. 4K-s desktopomról, de azért az nem ugyanaz.
(#) tki válasza tki hozzászólására (») 20:46 /

Ha a VLC-t be lehet erre idomítani, az persze jobb... Ott a GPU-gyorsításra kell nagyon figyelni, hogy biztosan működjön a paraméterezgetés után is, az nem látszik elsőre.
(#) szs válasza tki hozzászólására (») 20:52 /

Idézet:
„Amire gondolsz, azt valószínűleg maga az Nvidia kártya támogatta és a drivere tette kihasználhatóvá, az egy speciális lehetőség volt. ”

Ettől tartok én is. De hátha talalok rá szoftvert, ezért kérdeztem..
Mindenestre (szép lassan) utánanézek azoknak, amit ajánlotok. Örömmel fogadnám, ha némi magyarítás is jönne.
Következő: »»   3676 / 3676
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem