Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Zsomborral értek egyet, én is így próbálnám. Ha van rá lehetőség akkor érdemes lehet előbb szétszedni, könnyebb hozzáférni a lényeghez. De ez csak opció. Hőlégfúvót beállítani egy jó meleg de még biztonságos hőfokra (kezed már ne állja, de a plexi még ne olvadjon, és körkörös mozdulatokkal felmelegíteni. Ezzel a ragasztó meg kellene hogy lágyuljon, és ekkor puha műanyag spaklival/körömmel szépen le lehet húzni. Ha van kézügyesség, akkor új tapétavágó (szike) pengével alá lehet nyúlni, de csak úgy ha szépen felfekszik különben karcolni fog. HA a műanyag réteg már feljött, akkor észteres hígítóval vagy alkohollal le lehet mosni a maradék ragasztót. Csak tényleg oda kell figyelni hogy ne marjon meg senki semmit, ezt egy nem látható helyen esetleg érdemes előtte kipróbálni.
Na most próbálnám bevetni a WD40-et. Az üveg és a fólia közé kúszik.
Simán melegítés (elég, sőt, pont jó egy hajszárító, szűkítő nélkül).
Nem túl közel, hogy a melegedés ne is hirtelen, és ne is egy pontban legyen.
Bakker, hogy erre nem gondoltam
. Ha a meleg hatására rásül, akkor ellen melegre lejöhet. Ki is próbáltam és sikerült. Mindenkinek köszi az ötleteket
Jó látni, hogy vannak itt mások is az erőműből
Nem láttalak az asztalnál.
VideokivetítésVideokiveteítés témaban kérnék segítseget.A regi számítógépem nvidia videokártyája tudta azt, hogy ha a monitoromon elindítottam a VLC-t (nemcsak azt, de maradjunk ennél), és a videokártyán beállítottam a TV-módot, akkor a monitoromon kicsiben ment, es közben szöszölhettem a gépen, a TV-n viszont teljes képenyősen nézhette a nejem (vagy bárki) a filmet. A mai gépen ez nem megy. Biztosan szoftver kéne hozzá, de mellik? A hozzászólás módosítva: 19:36
Kétmonitoros módot szertnéd , amikor 1 pc-t használsz PL TV nézésre mondjuk 1 tv-n vagy más kijelzőn , és a monitorodon meg lehet pc módot használni (pl hobbielektronika) ? Ehhez a legjobb ha van a pc-n HDMI csatlakozó és arra kötöd a tv-t vagy monitort és beállítod a windows-ba a kétképernyős módot . Ez W 10 után már mindbe van az azelőttibe is lehet.
Van rajtaHDMI.
Akkor sem hajlandó arra, hogy monitoromon alapmódban, a TV-n teljes képernyőben. Mint írtam: az képes volt arra, hogy itt (a monitoron) kicsiben ment a video. Az S-videon rákapcsolt TV-n teljes képernyősen. Az nem megoldás, hogy a monitoron is, meg a TV-n is teljes képernyős video menjen. Minek? A kétképernyős módja a Windows10-nek ezt nem engedi, hogy a VLC az egyiken kicsiben, a másikon fullscreen-ben menjen. Nem az alapbeállításokra lennék kíváncsi, ismerem, használom. Ha emlékei vannak valakinek e "kivetítős" módrról, az sem biztos, hogy tidja, mely szoftver segítene. A hozzászólás módosítva: 19:57
Idézet: „monitoron is, meg a TV-n is teljes képernyős video menjen.” Én ilyet még nem láttam, de nem mondom , hogy lehetetlen. Szerintem ez brutálisan terhelné a pc-t főleg ha nagy felbontásan menne (4k, fullhd) Bár ha jobban belegondolok a raspberry pi 4-en is van 2 hdmi csatlakozó csak azt nem tudom hogy azokon azonos vagy külön-külön video tud menni A hozzászólás módosítva: 19:56
Nem láttál....
Kicsiben játszottam a filmet a gépen (és a monitoron), teljes képernyőn mozizott a nejem. Én meg használtam. Ezért volt a kérdés. És nem 100 éve volt, azt hittem, emlékszik még valaki. A hozzászólás módosítva: 20:00
Szerintem ezt a w10-11 önmagába tudja csak akkor lehet hogy frissiteni kell a videokártya szoftverét is .
De hogyan kellene???
Az enyém (w10) úgy 2015, vagy 2016 óta nem tudja. A régi wxp alatt az nvidia videokártya tudta. Frissítve is van. Szoftverkérdés lesz ez, de melyik? Biztosan nem a Windows-on múlik. A hozzászólás módosítva: 20:04
Az a baj ezzel hogy itt elvileg a hangok is össze kell akadjanak mert nem tud 2 hangot 2 csatornán lejátszani a hangkártya.
Köze nincs a hanghoz.
Hasznaltam, nem új találmány. Csak azt nem tudom, melyik szoftver csinálta a régi gép videokártyáján. A mai (alaplapin) nincs ez a szoftver.
Ja, és miért kéne két hangot játszani???
Ugyynaz videoról (tehát alatta ugyanaz hang megy) vsn sźó. Nem értetted a kérdésem, hiszen sohasem használtad ezt a módot. Van ilyen. A hozzászólás módosítva: 20:12
Sajnos manapság sok minden nem működik, ami régen ment. Gondolom egy fizetős program megoldaná a problémádat. A múlt évezredben ha megvettél egy gépet és egy szoftvert (bár ez többnyire a gép része volt), minden működött. Aztán elkezdték a programokat úgy gyártani, hogy a régi hardver lelassuljon, majd az új hardver nem működött a régi gépekkel és ez azóta egyre inkább így van. Megjöttek a fizetős szoftverek, amik egy ideig működnek, aztán már csak az új verzió. Ez is az üzleti világ része lett.
Itt: Bővebben: Link. editor1979 válasza.
Nem tudom ellenőrizni, perpillanat nincs dupla monitoros Win a közelemben. szerk.: Van ott egy másik tipp is: In VLC app menu, go to Video > Fullscreen Video Device > select your preferred device. A hozzászólás módosítva: 20:29
Az zavarna a legkevésbé, ha fizetni kellene érte. Biciklit sem lopok, megveszem (sőt, az enyémet alkatreszenként, és még a hegesztésert is fizettem. Ehhez képest 3 eve nem ültrm rajta
Na, jó, ez egyeni történet lett ).Tehát a megoldás pénzert is érdekrl. Megveszek én egy szoftvert (perszehogy nem milliókért, no) Idézet: „Nem értetted a kérdésem” Nem jól fogalmaztál...
Á, továbbra sem tudok angolul. Ptóbáltam egyébként régebben a VLC duplázását, de nem sikerült úgy, ahogyan szeretném.
De rád szoktam hallgatni, lehet, hogy a napokban újra rápróbálnék... Főleg, ha némi fordítást is adnál ![]() (Remélem, nem vagyok túl követelődző. Dehogynem ) A hozzászólás módosítva: 20:36
Erre egy IGP-ben szerintem nincs hardware-es támogatás, de más normál kártyában se nagyon. Amire gondolsz, azt valószínűleg maga az Nvidia kártya támogatta és a drivere tette kihasználhatóvá, az egy speciális lehetőség volt. Még a régi tunerkártyáknál rémlik ilyesmi.
A Windows-ban amúgy nincs akadálya a képtartalom elérésének (a DRM-et leszámítva...), OBS Studio-val szerintem meg lehetne oldani, ill. vannak még hasonló szoftverek, pl. ez, de csak rákerestem, nem ismerem: Multi Monitor Viewer. Ha más trükk nincs, az OBS Studio alapból GPU-gyorsított, tehát annyira nem lehet vészes a visszacapture-ölés, bár 4K-s tartalom esetén azért nem biztos, hogy annyira jól fog menni. Nálam is majdnem akkora felbontás van és szoktam "felvételeket", tehát videót készíteni a kb. 4K-s desktopomról, de azért az nem ugyanaz.
Ha a VLC-t be lehet erre idomítani, az persze jobb... Ott a GPU-gyorsításra kell nagyon figyelni, hogy biztosan működjön a paraméterezgetés után is, az nem látszik elsőre.
Idézet: „Amire gondolsz, azt valószínűleg maga az Nvidia kártya támogatta és a drivere tette kihasználhatóvá, az egy speciális lehetőség volt. ” Ettől tartok én is. De hátha talalok rá szoftvert, ezért kérdeztem.. Mindenestre (szép lassan) utánanézek azoknak, amit ajánlotok. Örömmel fogadnám, ha némi magyarítás is jönne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

. Ha a meleg hatására rásül, akkor ellen melegre lejöhet. Ki is próbáltam és sikerült. Mindenkinek köszi az ötleteket
).