Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1002 / 1119
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») Máj 23, 2022 1 /
 
Van az a mondás, hogy "Bármi jobb annál, mint ami a Windowsba van beépítve." ‒ és jelen esetben eléggé igaznak tűnik. Ne lovagolj ezen ennyit, dobd fel a Fraps-ot, állítsd be és a beállított gombbal csináld meg a szükséges képernyőképe(ke)t a játékod alatt.
(#) bbb válasza Régi motoros hozzászólására (») Máj 23, 2022 /
 
A PSR egy hasznos eszköz, de! Ami OpenGL-t, vagy DirectX-et használ, azokat alapesetben a sima printscreen is feketének hozza. Ha az illesztőprogramod nem tudja a képernyőrögzítést, akkor használj hozzá olyan alkalmazást, ami erre van kitalálva. Az NVIDIA mostani illesztőprogram csomagja megfelelő kártyával hardveresen tudja a rögzítést, s az AMD is, csak passzolnia kell bizonyos körülményeknek: Bővebben: Link
(#) SzilCsong hozzászólása Máj 25, 2022 /
 
Sziasztok

KAON CG3000-as Telekomos modemrouter.
CG3000 REV: V1.2

Kérdésem, hogy be lehet-e állítani Reboot intervallumot?

Sajna előfordul, hogy ledobja a hálózatot, mivel csak hálózaton keresztül tudnám elérni, így macerás a kézi újraindítás, olyan helyen van.
(#) Doky586 válasza SzilCsong hozzászólására (») Máj 25, 2022 /
 
(#) Régi motoros hozzászólása Máj 29, 2022 /
 
Helló!

Nem tudom használ e valaki TradingWiev -et, meg tudná mondani,
hogy a fenébe lehet eltávolítani az árfolyamgrafikonról a piros nyíllal jelzett ticker -eket?
Valahogy "rávarázsoltam" de gőzöm sincs hogy sikerült. Épp ezért eltüntetni sem tudom...

TW.png
    
(#) Udvari Zsombor válasza Régi motoros hozzászólására (») Máj 30, 2022 /
 
Tipp: mi van, ha jobb klikket nyomsz a grafikonra? Valamint nincs valami a "View" (vagy "Nézet") menüben?
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 2, 2022 /
 
Windows 98 számítógép oszt meg egy mappát, közvetlen LAN kábellel csatlakozik az alaplapi hálókártyámhoz. A számítógépemet Windows 10 Pro rendszerrel telepítettem újra, és most nem látom a Windows 98 számítógépet, pedig "SIEMENS_98" számítógép néven kellene tudnom elérni, hogy lássam a megosztott mappát. Korábban Windows 8.1 alatt hibátlanul működött.
Mit tehetnék??
(#) pipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 2, 2022 /
 
(#) Udvari Zsombor válasza pipi hozzászólására (») Jún 2, 2022 /
 
Köszönöm! Valamiért ezt nem dobta fel a Google, de most már működik!
(#) Ge Lee hozzászólása Jún 5, 2022 /
 
Véletlenül a lomtárba dobtam egy olyan fájlt is amit nem kellett volna, majd ürítettem is a lomtárat. Jó lenne visszaállítani ezt a fájlt de nem boldogulok vele. Kismillió szoftvert találtam erre a neten, vagy 8-at ki is próbáltam, közös jellemzőjük hogy vagy meg sem találják a törölt fájlt vagy nem állítják vissza mert hogy demo a verzió, vegyem meg .
Az egyetlen olyan szoftver egyébként ami korrektül megtalálta az összes lomtárból ürített fájlt az az ApowerRecover volt, de hát helyre már ez sem állítja csak ha megveszem... Még az egyébként nagyon jó getdataback szoftver sem talált meg csak pár fájlt a sokból.
(#) antiktelefon válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 5, 2022 / 1
 
Kapásból mivel az os driveon van, nagyon nem kéne használni, sőt ha fontos volt, akkor a lemezről dd-vel kéne egy másolatot csinálni és azon kísérletezni. De azt sem írtad HDD vagy SSD. Aztán ha ingyenes megoldást nem találsz, akkor vagy fizetsz, vagy ha neked belefér akkor a másolaton ésszel, az internettől elzárva nem megvásárolt szoftverrel visszaállítod és csak a visszaállított filet lemásolod miközben reméled nem volt valami olyan a szoftverben, ami a HDD el nem érhető szektoraiba beeszi magát... De alapvetően keress ingyenes szoftvert, vagy vedd meg, főleg ha az adat fontos, meg amúgy is.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2022
(#) pittti válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Szervusz!
Ha ez a file azon a merevlemez partíción volt mint az OP-rendszer, akkor 3 - 4 indulás, leállítás után már kár is próbálkozni vele mert felülíródik (a Windows-ok már csak ilyenek). Tehát a legjobb azt a merevlemezt azonnal kiszerelni, és egy másik működő rendszr alá másodlagosként bekötni.

Egy file visszaállításához teljesen felesleges bármilyen adatmentő szoftver, tökéletesen elég egy DiskEditor (pl. HxDen) amivel fizikailag lehet a merevlemezt olvasni. Fejléc alapján megkereshető a file kezdete és a vége, a kettő közötti területet kijelölve pedig SaveFileAS és készen is vagy. Hogy a mentés használható (megnyitható) lesz-e, a fentebb leírtak függvényében - csak a próba dönti el...
(#) Régi motoros válasza pittti hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Ez az opció engem is érdekelne, lehet azzal fájlnevet is keresni?
Vagy az hogy van tárolva magában a fájlban?

Teszem fel keresek egy *.jpg (FF D8 FF DB meg még van vagy négy másik féle),
vagy *.exe (4D 5A vagy 5A 4D) fájl szignatúrát, és talál mondjuk 1500-at, hogy találom ki melyik kép az ami nekem kell? Nyilván nem akarok X ezer fájlt lementegetni és végignézni egyesével...

Egyébként a HxD hex editor szintén ingyenes és lehet vele megnyitni lemezmeghajtót is...

Ja közben rájöttem, hogy ugyan arról a programról beszélünk...
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2022
(#) Skori válasza pittti hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Mi van ha a fájl töredezett volt, ill. nem egybefüggő területen van?
(#) Ge Lee válasza pittti hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Ez a HxD jó kis szoftver, még magyarul is tud, na de az a rengeteg krix krax nekem nem sokat mond. Ha beírom neki a fájlnevet akkor talál olyat, de hogy az maga a fájl vagy csak egy töredéke az sem derül ki. És ha azt mondom neki, hogy akkor állítsuk helyre, akkor kidob egy hibaüzenetet, hogy nincs hozzá elég hely a lemezen. Hogy ne lenne, százszor akkora hely is van...
Na mindegy, megoldódik a dolog máshogy, mert nagy nehezen megtaláltam a fájlt máshol is, letöltöm újra, egyébként egy 4GB méretű videó volt.
(#) Doky586 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
A Recuva HDD ről le tudja ingyen menteni (másik hddre) ha nem volt felülírva. De a lomtárba dobott file neve lehet megváltozik, így nehéz megtalálni.
(#) Ge Lee válasza Doky586 hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Akkor leírom újra... A sok kipróbált közül egyedül az ApowerRecover látta az egyébként teljesen üres lomtárban az összes, elmúlt időszakban végleg törölt fájlt (úgy 4000db-ot), de helyreállítani csak a megvásárolt verzióval tudtam volna. Az ilyen másik hdd-ra szórakozós verziók engem eleve nem érdekelnek, lévén hogy nincs is másik ekkora HDD-m amire ennek a teljes tartalmát le tudnám menteni.
Az az Apower egy nagyon korrekt, jól látható, egyszerűen használható program (lenne, ha nem kéne megvenni), egy listában mutatta az összes fájlt, sőt akár külön is válogatja fájltípusok szerint (képek, videók stb.) nem kellett keresgélnem sem, meg hex krix kraxokat nézegetnem sem, mezei felhasználónak ilyenre van (lenne) szüksége. Kiválasztom a lemezt vagy egy helyet mint pl. a lomtár, nyomok egy gombot, a listában rábökök a visszaállítandó fájl nevére, majd a visszaállítás gombra és ennyi.
(#) Doky586 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Akkor leírjam újra...? "egy olyan fájlt" én is egy fileról beszéltem nem az egész hddről.. Ez minden adatmentő programnál alap hogy nem ugyanott helyreállít hanem ment...
(#) Macsek71 hozzászólása Jún 5, 2022 /
 
Sziasztok !

Kezdem nem érteni a dolgot ...
Egy jópár éves D**L laptop szórakozik velem itt az asztalon. (AMD proc 1.8GHz + RadeonR3 Gr.; 8 Gb Ram, 120Gb SSD...)/párom melós gépe volt.../

Ha a telepített közel 2 éves W10 verziót futtatom, látszólag működik minden hardver, hang, hálózat stb, de véletlenszerűen meg-megtorpan a gép.Pl. megáll - ugrál az egér...
- fut valami ami meg-megfogja a gépet ? Vagy haldoklik valamely alkatrész ?

Próbálom pendrive-ról linux live rendszerrel tesztelni (Ubuntu20.xx LTS). Pikk-pakk elindul, zenél bejelentkezik de nincs WIFI . Sem a beépített sem az USB-s wifi dugasz nem működik ??
- Live verzióban nincs vezeték nélküli hálózat (egy asztali gépre valót fogtam ki ?)

Win telepítőm egyenlőre nincs, wifi nélkül meg nem merem a linuxot felengedni
(#) Skori válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Ubuntu esetében nekem mindössze egyszer fordult elő, hogy nem működött a beépített wifi, az is nagyon rég volt, és ott is meg lehetett oldani, hogy működjön, a windows driverét használva linux alatt (ndiswrapper-el). Egyszer pedig egy (elvileg)1W-os Alfa külső USB-s wifi nem ment kapásból, csak miután telepítettem drájvert hozzá. Összefoglalva Ubuntu alatt általában kapásból szokott működni a wifi. Laptop esetében még elképzelhető, hogy külön nyomógobbal aktiválni kell a wifit, mert addig nem indul el hardveresen.
A vezetékes LAN sem megy linux alatt?
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2022
(#) Macsek71 válasza Skori hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Nincs kiépítve a vezetékes

Igazából azon akadtam fenn, hogy a live rendszer nem kezeli a wifit...
Bízhatok benne, hogy telepített verzióval működni fog ?


"Ha a telepített közel 2 éves W10 verziót futtatom, látszólag működik minden hardver, hang, hálózat stb, de véletlenszerűen meg-megtorpan a gép.Pl. megáll - ugrál az egér..."
Próbáltam másik fiókot létrehozva, e hiba ugyanúgy fennáll
(#) rolandgw válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Idézet:
„Ubuntu20.xx LTS”

Mi az xx? 20.04.4? Az a legfrissebb, illetve a 22.04. Használtál már linuxot, be tudod ezt írni a konzolba? Network Manager információ.
nmcli
(#) Macsek71 válasza rolandgw hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Ubuntu 20.04.3 LTS ajánl fel telepíteni.

A mellékletben látszóra gondoltál ?
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2022
(#) rolandgw válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Hogy érted az ajánlatot? A régebbi LTS 20.04.4 iso innen letölthető és kiírható.
Bővebben: Link
Az ábra szerint nincs wifi, az USB-t is csatlakoztattad? Nincs billentyű kombináció a belső wifi bekapcsolásához, ahogy írták?
Ezt még nézd meg:
lshw -C network
(#) Macsek71 válasza rolandgw hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Idézet:
„Hogy érted az ajánlatot?”


Ubuntu live ( vagy kipróbálás mód) bal felső ikonja :
Ubuntu 20.04.3 LTS telepítése

Köszi a segítséget, egyenlőre jobb szeretném a W10 rendszerrel feléleszteni a gépet - Linux "csak" játék-ismerkedés lenne, ha nem sikerül tartalék win-gépnek beállítani..
(#) rolandgw válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
A linux nem játék, mint ahogy a medve sem.
(#) gyök2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Szia. Annál a merevlemeznél ahol eredetileg volt a fájl be van kapcsolva az automatikus visszaállítási pont létrehozása? Mert ha igen, akkor a ShadowExplorer alkalmazásával vissza lehet állítani, ha abban az időpontban, amikor a fájl létezett, történt egy kézi vagy automatikus visszaállítási pont létrehozása.
(#) Macsek71 válasza rolandgw hozzászólására (») Jún 5, 2022 /
 
Vettem észre, hogy igen kevés és kezdetleges játék elérhető ...

Pár éve már komolyan váltani akartam Linuxra, talán az Arduino kezeléshez szükséges jogosultság beállítás-engedélyezés "bonyolultsága" vetett vissza az ablakokhoz ( meg a kedvenc szimulátorom )

Határozottan kedvelem a linux erőforrás gazdálkodását, jópár "öreg" számítógép e-hulladékká válását késleltettük
(#) antikzsolt hozzászólása Jún 6, 2022 /
 
Jó reggelt kívánok.

Van egy Asrock N68-S3 UCC névre hallgató alaplapom. A fő gondom vele hogy a benne lévő ssd sata1 üzemmódban van miközben a lap sata2 tud. Hol és merre keresem a hibát? A speccy programban néztem meg.
(#) rolandgw válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
Idézet:
„igen kevés és kezdetleges játék elérhető”

Ezt már a múlt, ez például egy Linux alapú játék konzol:
Bővebben: Link
Igényel némi időt és türelmet kezdésnél, ez tény....de nem vagyok hittérítő
Következő: »»   1002 / 1119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem