Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   240 / 259
(#) gabesz1974 hozzászólása Ápr 24, 2022 /
 
Sziasztok nekem van egy gorenje mosogatógépem ami eddig tökéletessen működött most viszont elindtom és egy pár perc után sípol és villog az öblítés lámpa
(#) Josi777 válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 24, 2022 / 1
 
A 8 villogás az az F8-as hibakód. Ez az OWI (Optic Water Indicator) jelével van összefüggésben. Ez a gép aknájában egy fénysorompó, ami azt ellenőrzi, hogy van-e víz a gépben. Ezt a hibát több minden is okozhatja. Pl. ha nem ürül le időben, vagy nem tölt fel elég gyorsan. A vízfelvétel indulása után 1 perc múlva kel bekapcsolnia, ha nem történik meg, akkor hibát jelez. De a legvalószínűbb az lehet, hogy felhabzott a víz. Miután most vetted és használt gép, ezért állhatott egy darabig, márpedig állás után a legtöbb gépben felhabzik a víz. Ezt úgy érzékeli az OWI, hogy 5 percen belül 20-szor változik a jel, azaz elkezd ki-be kapcsolgatni. Ez a habzás tipikus jele, ugyanis a hab hatására csökken a víz szintje, ezért a keringető szivattyú szakaszosan tudja csak a vizet tolni. Ellenőrizd a habzást (fűtéskor jelentkezik csak általában!), ha fennáll, akkor normál szappant tegyél bele és úgy járasd pár percig.
(#) Epu2 válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 24, 2022 / 2
 
Szappan helyett egy párszáz Ft-os mosogatógép tisztítót.
(#) Josi777 válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /
 
Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet, ugyanis a mosogatógép tisztítók egy olvadó szelep miatt akkor kerülnek a vízbe, amikor már elég meleg a víz. Viszont a habzás már a fűtés elején elkezdődik, így előfordulhat, hogy akár az ajtó alatt is elindulhat a szivárgás, mire a szer hatni kezd, már ha egyáltalán jó ilyesmire, mert ez ráírva nincs. A habzás következtében pedig lecsökken a vízszint, ezért leállhat a fűtés, ekkor pedig a tisztítószer olvadó szelepe nem olvad ki, így a szer sem jut be.
De akkor már a legjobb 1-2 csepp habzásgátló.
(#) Andralin válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 24, 2022 / 2
 
Köszönöm a részletes válaszokat, úgy néz ki megvan a megoldás.
Valószínűleg azért ment hibára, mert túl alacsonyan volt a kifolyó cső és valamiért szép lassan elfolydogált belőle a víz.
Nem igazán értem, hogy folyamatban lévő program esetén miért engedi kifolyni a vizet, de magasabbra emeltem a csövet, felkötöttem kb. fél méterre és így már végigment teljesen a program, hiba nélkül, úgy, hogy a végén rendben megjelent az End jelzés, ahogy kell.

Remélem így most már rendben lesz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2022
(#) Epu2 válasza Andralin hozzászólására (») Ápr 24, 2022 / 2
 
Ez önszivatás volt. A szivattyú nyomja a vizet, nincs szelep hozzá. Mint a mosógép. Ha a cső vége alacsonyabb, mint a vízszint akkor kifolyik. A mosógép tisztító, fél évanként akkor is javasolt. Kiszedi a zsíros, vízköves lerakódásokat, az egész rendszerből. A bemeneti szűrőt nem tisztítja.
(#) EKrisztina hozzászólása Ápr 24, 2022 /
 
Sziasztok! Van egy 9 terítékes nem beépített Fagor mosogatógépünk. Azt veteem észre, hogy ha elindítom, a vizet kiszivattyúzza, majd rlkezdi beszívni az új vizet, viszont nrm indul rl a mosogatás, nem kezdi keringetni a vizet. A beszíváskor hallok egy kis kattanást, de aztán semmi. Van tippetek, hogy mi lehet a baj? Sajnos ennek a típusnak nincs hibakód liírása. Előre is köszönök munden segítséget!
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2022
(#) EKrisztina válasza Infreet hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /
 
Az enyém hasonló hibát produkál, bár az fagor. Sikerült megtalálni a megoldást?
(#) Josi777 válasza EKrisztina hozzászólására (») Ápr 25, 2022 / 1
 
A leírásodból arra lehet következtetni, hogy nem indul el a keringető szivattyú. Ennek az okát távolról nem lehet megmondani, csak találgatni lehet. A leggyakoribb hiba ilyenkor, hogy rossz a motorhoz csatlakoztatott kondenzátor. Általában 3 µF-os kondi szokott lenni. De az a
Idézet:
„de aztán semmi”
ebben az esetben nem játszik, ugyanis egy halk búgás azért hallható a motor irányából. De ha tényleg abszolult csendben van, akkor viszont a motor nem kap áramot. Az meg lehet vezeték hiba, csatlakozó hiba és panel hiba is (vagy prk hiba, mert típus hiányában nem tudni, hogy mi az "agya"). Ha viszont sokat állt a gép, azaz nem volt használva egy ideig, akkor a szivattyú tömítés beszáradása is okozhatja ezt a hibát. Ritkán (talán 1%) többszöri ki-bekapcsolással megoldódik, de inkább hozzá kell férni a tengelyhez és megforgatni.
(#) EKrisztina válasza Josi777 hozzászólására (») Ápr 25, 2022 /
 
A gép típusa: Fagor 2LF-454X. Nem állt, mindennapi használatban volt eddig. A beszívott vízzel nem kezd el dolgozni, vagyis nem keringeti a gépben. Ugye amikor már egy ideje nem indul, akkor ki szoktam kapcsolni. Viszont pár napja kivártam, hogy mi fog történni, és a végén szépen leszívattyúzta a vizet és a szokásos sípolással jelezte, hogy végzett. Ez nem tuti biztos, teszek vele délután még egy próbát.
(#) T560i hozzászólása Máj 10, 2022 /
 
Sziasztok! Van egy Aeg favorit mosogatógép, olyan gondom van hogy nem melegíti a vizet! A fűtőpatron új benne az ntc szenzor is,és a fűtés relé a panelen! Mi lehet esetleg még a gondja,megköszönöm a segítséget! Üdv Laci
(#) botesz válasza T560i hozzászólására (») Máj 10, 2022 / 1
 
Tachogenerátort cseréld ki!
(#) T560i válasza botesz hozzászólására (») Máj 11, 2022 /
 
Köszönöm! Esetleg hogy tudom kimérni hogy rossz? Nyugalmi állapotban 22 ohm ot mértem a tacho tekercsen!
(#) Dino71 válasza T560i hozzászólására (») Máj 11, 2022 /
 
Egyszerűen, rámérsz. AEGhez nem kapsz külön. a BEKOé jó bele az orcynál kb 2000ft
De ha jó akkor vissza követed a panelon a tacho kört. Találkoztam már ott is elszállt ellenállással.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2022
(#) T560i válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 11, 2022 /
 
Köszönöm,most reggel már hideg állapotban 42 ohm ot mértem,tegnap működés közben megállítottam és akkor mértem 22 ohmot!
(#) frjoe hozzászólása Máj 16, 2022 /
 
Sziasztok!
Adott egy Amica mosogatógép (ZWM 415 wc).
Bekapcsoláskor világít a power LED a 1/2 töltet és az ECO LED.
Semmire nem reagál.Viszont ha bekapcsoláskor nyomvatartom a program gombot akkor váltja a programot de csak a rövidmosogatást tudom elindítani.Mi lehet a baja.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) pajesz66 hozzászólása Máj 23, 2022 /
 
Sziasztok!

Régebbi, kb.10 éves BEKO mosogatógép látszólag jól működik, de nem forgatja a lapátokat.
Ezeket az áramló víznek kellene megforgatnia. A szivattyút levettem, gondoltam valami dugulás, vagy esetleg megszorult, de semmi nincs benne, és könnyedén forog is. A motorkondi 4µF és mérve megvan a kapacítása.
Létezhet az hogy elkopott a szivattyú, és ezért nem nyom elég vizet a lapátok forgatásához?
(#) Josi777 válasza pajesz66 hozzászólására (») Máj 23, 2022 / 1
 
A csapágy kopása miatti teljesítmény csökkenés nem jellemző a kondenzátoros motorokra. Ott ha elkopik a szintercsapágy, akkor beáll a motor, ahogy feszültséget kap. A leggyakoribb hiba a fúvókák eltömődése. A másik probléma a kar "csapágy" kopottsága, ugyanis nincs benne csapágy, a kar anyaga tölti be a csapágy szerepét. Ha nagyon elkopik a tengelynél, akkor ott megy el a nyomás egy része. Aztán lehet még a kar alatt, ha leveszed, össze szokott gyűlni lerakódás, ami fékezi a mosókarokat. Nagy ritkán, de előfordult, hogy a motor járókerekének a lapátjai közé beszorult citrommag okozza a hibát, de maguk a lapátok is le tudnak szakadni, akkor sincs elég teljesítmény. Így hirtelen ezeket lehet ellenőrizni.
(#) hzsiga hozzászólása Máj 24, 2022 /
 
Üdv Mindenkinek. Gorenje mosogatógép (beépíthető)-vel van gondom. F 12 hiba kódot jelenít meg a kijelzőn. Kettő db. reed csöves érzékelője van. A labirintusban lévő nem kapcsol, lehet ez a problémája? Képek fel töltve, a reed csőre kellene nekem alternatíva ha tud valaki kérem segítsen. Ha valaki tudja az értékeket az is segítség lenne. A segítséget előre is köszönöm.
(#) Elektro.on válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 24, 2022 / 1
 
Szerintem ez nem kapcsol nagy áramot. ha a fizikai méretei passzolnak betehetsz helyette szinte bármilyet.
Pl.:
- Bővebben: Link
- Bővebben: Link
(#) hzsiga válasza Elektro.on hozzászólására (») Máj 24, 2022 /
 
Szia köszi, hogy szántál időt rám. Az eredetinek az átmérője 2,45mm a hossza 14mm. A második linken lévő reed cső megfelelő lehet akkor?
(#) pajesz66 válasza Josi777 hozzászólására (») Máj 24, 2022 /
 
Köszi! Nyomozom a dolgokat....
(#) mikrodigit válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 24, 2022 / 1
 
Vagy ez:
Bővebben: Link
Leginkább a mérete legyen jó. Ha beforrasztod, ne feszüljön, mert eltörhet.
(#) Josi777 válasza hzsiga hozzászólására (») Máj 25, 2022 / 2
 
Nem mindig a reed cső a rossz. Egy erős mágnessel meg kell delejezni a forgásérzékelő mágneseit, ez a trükk gyakran beválik. Egyszerűen csak egy NIB mágnest odatartasz és egy kicsit mozgatod. Ennyi elég szokott lenni.
(#) Hutty válasza Josi777 hozzászólására (») Máj 25, 2022 /
 
Az a cső már biztos rossz, mert törött. Vagyis akármilyen volt, cserélni kell.

Ha arról van szó ami a képen van.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2022
(#) gubík gábor hozzászólása Máj 25, 2022 /
 
Sziasztok Bosch mosogató produkál egy olyan hibát, hogy például az intenzív 70 fokos programon körülbelül 40 perccel a vége előtt úgy gondolta befejezi a programot és 0:00-ra ugrott a számláló. A szárítás elmaradt és a vizet sem pumpálta ki a labirintust sem tölti tele. A képek az 1 órás programról készültek ugyanezzel a hibával. Hibakód nincs. Turbina, fűtés, labirintus szelep újak. Vízbejovő szelep, leeresztő pumpa működik. Szivárgást nem látok. Megőrjít Mit tegyek?
(#) Josi777 válasza Hutty hozzászólására (») Máj 25, 2022 /
 
Ja, már látom
(#) Dino71 válasza gubík gábor hozzászólására (») Máj 26, 2022 /
 
Ha az új féle egybe fűtéssel ker.szivattyú van benne akkor lehet kopott a persely és kotyog a forgórész, nézd meg.
(#) Epu2 hozzászólása Máj 26, 2022 /
 
Üdv! A 10 éves Whirpool mosogatógépem gondolt egyet és opálosra mosogat. Az opál letörölhető. Mit gondoltok miért?
(#) Dino71 válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 26, 2022 /
 
Sok só fogy ? Vagy éppen semmi. Be van tapadva a regenerálónak a szeleptüskéje. Vagy nem adagol öblítőt.
Következő: »»   240 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem