Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 7 szegmenses LED kijelzős hőmérő
Lapozás: OK   23 / 23
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Jún 26, 2022 /
 
15m-es távolságban akarok vezetékes továbbítással hőmérsékletet mérni, LM75 vagy DS1820-ra gondoltam. Lehetséges ilyen távolságot áthidalni ?
(#) Bakman válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
15 m simán megy a DS1820-as IC-vel, LM75 az I2C miatt már erősen kérdéses. DS használata esetén használj egyszerű, három eres kábelt. Ha pl. csak UTP van kéznél, akkor a nem használt ereket ne kösd sehova, az árnyékolást se. Felhózónak 3.3 kΩ és egy 100 nF-os kondenzátor közvetlen az IC táplábaira (1206-os SMD alkatrészt kényelmesen rá lehet forrasztani).
(#) kalmi.kalmi válasza Bakman hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Ok... Köszönöm... Egy csavart érpárat használok a tápnak, Egy másik csavart érpárat az adatnak. Tehát lesz 2 negatívom amit elején végén összekötöm.
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2022
(#) lefituta válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Ha ezt olvassák hozzá értők, kérem válaszoljanak, mert én annyit tudok erről, mint előttem ez az asztal. Ha ilyet akarsz, Egyszerűbb venni ebben az árban egy külső-belső hómérőt, ami rádióhullámmal közli a benti egységgel a hófokot, és még az órát is mutatja. Én is teszek fel majd az "ingyen elvihető" fórumba.
(#) kalmi.kalmi válasza lefituta hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Egy nagy led-kijelzős hőmérőt akarok készíteni. Megbízhatóbbnak tartom a vezetéket. Minden ipari mérés inkább vezetékes (javítsatok ki ha nem így van). Egyébként jó lehet a vezeték nélküli mérő is de nem akarok lemerülő elemekkel bajlódni.
(#) Bakman válasza lefituta hozzászólására (») Jún 26, 2022 / 1
 
Ha építesz magadnak akkor jó esetben az olyan, amilyen neked kell, nem olyan, amilyet meg lehet venni. Erről (is) szól a hobbi. Egy horgásznak hiába magyarázod, hogy olcsóbb a hal, ha megveszi az escóban.
(#) Bakman válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
A lehető legkevesebb eret használd fel, a többit vágd ki a blankolás tövénél. A táp mehet egy összecsavart érpáron de az adat egy különálló vezeték legyen. Ez a gyári ajánlás.
(#) kalmi.kalmi válasza Bakman hozzászólására (») Jún 26, 2022 /
 
Ok.... !
Következő: »»   23 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem