Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3410 / 3692
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Júl 7, 2022 /

A mostani lánc 1/2" x 3/32"-os, 116 tagú. Találtam is egy webáruházban, ami ilyen típusú nem patentszemes.
A számomra az az érdekes, hogy a 7 fogaskerekes racsnira való lánc patentszemes van és az is 116 tagú.
Vagy ilyenkor nem számít a lánchosszúság? Vagyis 6-os és 7-es fokozathoz is ugyanolyan hosszú lánc kell?
(#) szs válasza sany hozzászólására (») Júl 7, 2022 /

Nem számít. Még kurtítani is kell.
De ilyesmit biciklisboltban veszek, mindben van minden, amit mondtam neked, és olcsóbban is, mint webáruházban.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2022
(#) sany válasza szs hozzászólására (») Júl 7, 2022 /

Bemegyek holnap az itteni boltba. Megkérdezem milyen van, így már tisztábban látok egy kicsit.
Köszönöm a segítséget!
(#) vision61 válasza sany hozzászólására (») Júl 7, 2022 /

Szia!

A hátsó váltó lengő karja (kanál) kompenzál bőven ennyit. Ha viszont már láncot kell cserélned, akkor a váltógörgőket is cseréld.
Saját tapasztalat: Én kb. 20 éve taposom a MTB pedált, (kb. 50-50 %-ban erdős hegyi terepen, és aszfalton) az előző bringámba több mint 50 000 ezer km-t hajtottam, 4 láncot használtam el (egyik sem patentos volt), és jóval több görgőt. Kb. 200-300 km után szoktam tisztítani a láncot (nem veszem le a bringáról), görgőket, lánckerekeket sűrített levegővel letisztítom, utána egy ruhára öntött motorolaj "pacniban" átforgatom a láncot, kimegyek teszek pár kört, közben minden fokozatban használom a gépet. Utána szinte szárazra törlöm a láncot, hogy ne tapadjon olyan könnyen rá a por. A mostani is túl van már 15 000 km-en, eddig egyszer cseréltem láncot, háromszor a görgőket. Ennél a leginkább kopó alkatrész a tárcsafék betét.
(#) sany válasza vision61 hozzászólására (») Júl 7, 2022 /

Szia!
A lánc már szemmel láthatóan megnyúlt. A váltó láncfeszítője sincs már a teljes erejében, hiába állítok a hátsó válton még a legnagyobb áttételen is laza a lánc. Tavaly kb. 5000 km ment a bicajba, ez viselte meg. Ez egy áruházi bicikli, semmi nagy márka, 8 éve vettem trekking, de nem kos kormányos. Majd beruházok egy komolyabba is, majd. A fékek itt is kopnak.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Júl 8, 2022 /

Nem csak a lánc tud megnyúlni.
És ha ilyen méretes, akkor kell hozzá "védő" is, hogy ne lépjen rá.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2022
(#) SALáta hozzászólása Júl 8, 2022 / 7

Lassan vége nálunk a műanyag világnak, igaz ez a pad van vagy 100 kg.
Heti termés. Igazából hétfőn takarítottam a tárolót (beférjen az új kézi szalagcsiszoló) bontottam vasat, jött a rönk kedden hegesztettem és megjött a szerszám, szalagcsiszoló és ugye a beszerzési kör ... Szerdán 5x esett + védőnő. Csütörtökön kellett festéké menni, de ott is jól elment az idő. Ma befejeztem. 2 pad és 1 asztal azt hittem megeszem. Áhh gyerek mellett... Lehetetlen. Mindig van valami....
(#) Rosszmáj válasza SALáta hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Gratula, szép munka!
Egyébként milyen fa?
(#) SALáta válasza Rosszmáj hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Köszönöm, vagyis köszönjük. 4 éves kislányom csavarozta ám.
Csomoros nyár lenne. Csak nem annyira csomoros. Pedig kívül.... Nagyon az volt. Barátom vágta fel egy hatalmas géppel. Igazából 2 rönk lett volna, de nem vagyok telhetetlen, egy épp elég, a kisebbik. De nem jó, túl kényelmes . Lesz egy háttámla nélküli is, kicsi a terasz, így is nehéz. Most gondolkodok valami "szállító görgőn" . Muszáj , nehéz lett.
(#) kameleon2 válasza szs hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Csak egy gyors kérdés: Ha két különböző kútnál tankolsz tele, azt ki kéri számon? Nálunk van vagy 10 kút a környéken. Vagy ha leszívod egy hordóba és még egyszer tankolsz? Ki mondja meg, hogy nem elhasználtad? Ezek látszatintézkedések. A többi messzire vezet.
(#) szs válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Gondolkodtam én is rajta, és arra jutottam, magánembernek, aki azonnal fizet -ez járható út.
Én nem teszek így, mert MOL-kártyával tankolok, utólag fizetéssel. Lehet, hogy akkor nem hagynák, hiszen a másik kút is ugyanaz a cég (legalábbis ugyanaz a MOL állítja ki), és számlázáskor látják, hogy ugyanaznap mennyit tankoltam.
De magánember, azonnali fizetéssel tegyen így!

Ja, igen:
Idézet:
„Vagy ha leszívod egy hordóba és még egyszer tankolsz?”

A fentieket pont ezért írtam:
Ki van írva, hogy egy autóba csak naponta egyszer jár a kedvezményes 50l.

A "messzirevezetést" hagyjuk is. Szerintem még az sem volna baj, ha kizárólag magánszemélynek járna a kedvezmény. Forgalmi (elvileg) úgyis kell. Azon látszik, hogy céges vagy magánszemélyé. Csak néhány egyéni vállalkozó úszná meg, de tökéletes úgysem lehet minden, hiába.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2022
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Miért lenne látszatintézkedés? Épp tegnap tankoltam meg az autót, sokkal kevesebbet fizettem, mint amennyit a kútfej mutatott.
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Júl 9, 2022 / 1

Másként értette a látszatintézkedést...
(Nem mindenki állja meg, hogy ne közvetítse a politikai nézetét)
(#) vision61 válasza szs hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Idézet:
„Ki van írva, hogy egy autóba csak naponta egyszer jár a kedvezményes 50l.”

A Te eseted nyilván más, de ha magánemberként tankolok, ezt senki nem ellenőrzi. Csak rápillant a kutas a forgalmira, és aktiválja a kedvezményt, nem kerül rögzítésre a rendszám. Van olyan ismerősöm, akinek a hajóba, másiknak a kerti szerszámokba, traktorba kell üzemanyag. Hétvége előtt négyszer tankolt egy nap, különböző kutakon. Az üzemanyag "kitankolása" a nehezebb egy személyautóból.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 9, 2022 1 / 2

Mert a kormányzati autókba szerinted melyik tarifájú üzemanyagot tankolják és ki fizeti? Ez az ami messzire vinné már a dolgokat, mert nem ide tartozik. Magánba pedig szívesen leírom, épp kinek a házát fejeztük be, aminek az árát ti fizetitek éppen.
(#) szs válasza vision61 hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Idézet:
„Az üzemanyag "kitankolása" a nehezebb egy személyautóból.”

Ma pont ezt tettük. Volt a nejem egy munkatársa nálunk fűrészelni. Nejem hozott neki benzint -de úgy, hogy teletankolt, majd velem leszívatott 2litert.
Csak megtakarított így kb 600Ft-ot, tankolnia előbb-utóbb úgyis kellett volna
(#) szs válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Nem politizálunk, úgy szól a szabál'
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Gondolom a korrektség jegyében ti is éppen nullszaldósra hoztátok ki a munkát.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Privátban kifejtem
(#) sany válasza vision61 hozzászólására (») Júl 9, 2022 /

Itt az egyik kúton "lecsíppantják" a forgalmit, tehát azt a vonalkódot, ami rajta van. Akkor ezért. A nyugtára is rányomják a rendszámot.
(#) enree hozzászólása Júl 10, 2022 /

Sziasztok!
Van egy betonozott udvarunk, van olyan szemcsenagyságú zúzott kő, amivel ezt letudom téríteni és lehet rajta autóval parkolni, hogy ne süllyedjen bele a kocsi? Azt tudom, hogy ha földbe kulé kavicsból csinálok neki alapot, akkor működik, de ha beton van alatta? Arra gondolok, hogy a beton felület ugye sima, nem csúszik szét rajta a kavics? Csinált már ilyet valaki, mi a tapasztalat?
(#) nagym6 válasza enree hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

Betonra nem tudom, de ilyen célra a 0-5 mm (vegyesen kevert) szemcséket szokták, tehát a finom porból is sok van benne, attól áll össze. Nálam is, csak földre lett téve. Azt akartam kihozni, hogy a finom por tartalma lényeges a tömörödéshez, ami kitölti a szemcsék közötti hézagokat.
(#) enree válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

De azon nem áll meg a víz? Nem kellene lefolynia a kavicsok közt?

Lefolyik azaz leszivárog rajta a víz, tökéletesen nem zár. Viszont így tömörödik keményre, kapu előtt autónk áll, megy rajta, masszív nem megy szét. Betonra nem tudom milyen, nálam földre ment kb.: 10 - 15 cm vastag. Fehér színű kőpor nem tudom mi a neve, mifelénk csak ezt lehet venni.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
(#) kameleon2 válasza enree hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

A betonon ha megáll a víz - szét fog fagyni. Érdemes tanulni a római útépítőktől:

romai.jpg

Lehet félreértettem. Oldalirányban el kellene folynia? Azt nem fog tudni.
(#) Bakman válasza enree hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

Kb. mindegy mit terítesz rá, a sima felület és az oldaltámasz hiánya miatt szétcsúszik minden, csak idő kérdése (hetek - hónapok).
(#) enree válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

Nem fog. Egyrészt mert 40cm, vasalt, van lejtése és 1970ota nem fagyott szét. Csak csúnya. Ezért keresek valami alternatívát, ami olcsón és gyorsan megoldható. Olyan árak vannak, hogy csak lesek.
Tudom, hogy a római utak legendásak, de azt onnan feltörni és új rétegrendet kialakitani a jelenlegi árak mellett lenne vagy 2millio. Szóval ezért jutott eszembe a murva. Csak ugye milyen szemcse és milyen vastagságban a kérdés.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
(#) enree válasza Bakman hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

Nem fog szétfolyni, baloldalon ház, jobb oldalon támfal, szembe garázs, az utcafront felé kell csak valami, meg a kaput megemelni, de azt intézem.
(#) Bakman válasza enree hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

A nem kötött anyagnak a lejtés is az ellensége. Még a vízszintes területre szórt kavics is mozog a kerekek alatt.
Következő: »»   3410 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem