Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3411 / 3692
(#) Skori válasza enree hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

És ha a kőzuzalékot kevés cementtel + vízzel keverve hordanád fel a betonra?
(#) enree válasza Skori hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

Nem rossz ötlet, csak tiltakozik az elmém további cement betetemetése iránt. Az esés minimális, csak, hogy a víz ne álljon meg rajta. Amúgy meg elképzelni nem tudom, hogy mi a fenének kellett oda ilyen beton. Mikor megvettük dicsekedett vele az öreg, aztán mikor a sittes 8köbös konténert vitték el, mondtam a fickónak talpalás előtt, hogy ne tegyen padlót alá, mondta, hogy csúnyán össze fog törni, mondom nembaj, legalább megkezdi nekem. Karcolás sem lett rajta kb. Miután elment, kihoztam a gépet, méteres 10es fúróval, és tényleg 40-50centi között szaladt meg.
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

Nem fogná össze. Vagy rendes beton, vagy szétmegy.
(#) szs válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

Szeretem ezt az utólagos hősiességet. Nem gondolod, hogy ha olyannak a házát csinálod, aki szerinted azért nem érdemli meg, mert a mi pénzünkből jogtalanul gazdagszik, akkor
-vagy nem vállalod el, mert elveid vannak
-vagy elvállalod, de akkor nem dicsekszel, hogy elveid ellen tettél.
???
Van a családban is, aki elpanaszolta, hogy elvei ellen kell dolgoznia. Megkérdeztem tőle: ha elvhű vagy, miért csinálod? És akkor jött azzal, hogy ő családos. Neba, szerintem nem az a hős, aki mindenkit beáldoz a saját családjáért. Persze, hogy én voltam a bunkó.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
(#) Sanyesz5 hozzászólása Júl 10, 2022 /

Üdv!

Tiszta ónt vajon lehet találni valamilyen formában egy háztartásban? Bármiben...
(#) szs válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

Hm... Talán.
Idézet:
„Konzerveink nagy része ónlemezből, kisebb része pedig alumíniumból készül.”

Bővebben: Link

Bár borzasztóan izgalmassá teszi, hogy nem azt írja, hogy a dobozok, hanem azt, hogy a konzervek készülnek ónlemezből
(#) zolika60 válasza szs hozzászólására (») Júl 10, 2022 / 1

Persze ez csak a hibás fordítás miatt igaz, mert ónozott vaslemezből van a a konzerves doboz.
(#) szs válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

Szóval akkor mégiscsak talán Francba....
(valójában én is azért találtam rá, mert homályosan én is a
"konzervdoboz-ónozott lemez"
-re emlékeztem. meg is lepett az ónlemez, de hát azt hittem: ők tudják... )
(#) szs válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 10, 2022 /

És érdekes az is, hogy a Franklin-expedíció tagjai egy része állítólag az ólmozott forrasztású konzervek miatt halt meg. De hiányos forrasztás miatti bakteriális fertőzésről is írnak.
Miket nem talál az ember, ha itt felkeltik a figyelmét.
Konzervellenesek is muníciót. de egy időben egész héten fuvarban voltam, ezért konzerveken is éltem. Jelentem, élek

Franklin
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Én már többször találkoztam hibás "forrasztású" konzervvel. Úgy általában konzerv nem szokott megromlani, de gyártási hiba miatt mégis megtud...
Konteósoknak muníció.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2022
(#) torokj hozzászólása Júl 11, 2022 /

Sziasztok,
Béka (Gömör Géza) nem frissíti a honlapját régóta.
Tudtok valamit róla?
Remélem nincs semmi baj vele.
(#) gg630504 válasza torokj hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Július 10-én villanymotort próbált.
(#) torokj válasza gg630504 hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Igen,benéztem,hírlevelet nem kaptam mostanában
(#) Frankye válasza torokj hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Én írtam Neki ugyan ezen okból. Azt írta, hogy a gmail és még néhány levelező rendszer visszadobta a levelét, spam-nek minősítve azt, ezért ezeket a címeket kivette a címlistából.
(#) kameleon2 válasza szs hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Majd ha nem lesz választásod az adósságspirál miatt - megérted, hogy nem az a hősiesség, ha valaki "elvhű", hanem az, aki az elvei ellenére is megteszi, amit meg kell tennie.
(#) Kari55 válasza torokj hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Én épp most kaptam a hírlevelet tőle.
(#) jani1987 hozzászólása Júl 11, 2022 /

Ezt a kettőt kellene össze boronálni. A wc víz beeresztőt akarom valahogy a falba bekötni egyetlen módosítással. Lesz egy záró szelep hogy ne a külső szeleppel kelljen vízmentesíteni a lakást a szerelés idejére.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Én valami ilyesmivel próbálkoznék.
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Erre gondoltam én is. De azért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Hátha a többieknek is lesz valami ötlete.
Vigyázz nehogy a csempe eltörjön vagy kiszakadjon a falból az egész, ha csavarod ki a ezt az elzáró csapot.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

A falban az egy külső külső menetes radiátor szelep? Tehát a falban egy 1/2-es belső menet van? Azt akarod lecserélni?
Kell egy adapter elem meg egy negyedfordulatú sarokszelep és egy flexibilis bekötőcső.
(#) jani1987 válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Hozzáértés hiányában nem tudok rá válaszolni.
(#) nedudgi válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Én úgy látom, hogy a falban egy hollanderes könyök van. (Lehet, hogy ez volt a fiókban? Logikusan külső menetes sarokszelepet kellett volna odatenni.)
Erre egy külső-külső golyóscsap dukál, és egy flexicsővel be lehet kötni a WC tartályát. Látható hogy áll, lehet matatni a WC tartályt.
Én se értek hozzá.
(#) sany válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

@antiktelefon:
Szerintem valami ilyesmi lehet a radiátorszelep. A képen felcserélve a belső és a külső menet.

@jani1987:
Ha így van, akkor azt bontás nélkül nem nagyon lehet kicsavarni. De azt sem lehet tudni mi van a falban. Ha a falban belső menet van, akkor sarokcsapot kell oda feltenni és arra egy flexibilis bekötő csövet, belső-belső menettel.

Én sem értek hozzá.
(#) sany hozzászólása Júl 11, 2022 /

Hmm. De érdekes elnevezések. Valahol sarokcsap, másik helyen sarokszelep.
A szelep elnevezés nekem sántít egy kicsit, hiszen mindkét irányban átfolyhat az alkatrészen a víz.
Most diak vagy dióda?
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Én igyekszem alkalmazkodni az általam "használt" boltok, webáruházak kifejezéseihez.
Az vesse rám az első követ, aki érti, hogy miért szivattyúnak nevezzük a nyomattyút.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Én általánosságban írtam. Nem Te rád értettem.
Különben én is azokból tanulok. A flexibilis bekötőcső elnevezést is azokból tanultam.
Ja, igen. Meg a barkács áruházból, egyszer végignéztem ezeket az alkatrészeket mi a nevük nagyjából. A közcsavar elnevezést is így tanultam meg. Felismerem legalább.

Ne érts félre, csak magyarázom a bizonyítványt. Most azon rágódom, mi a különbség a csibeháló, és a csirkeháló között.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 11, 2022 /

Én meg ezen.
Csőközcsavar a hivatalos neve. De nekem csak két menetes cső.

Neked van igazad. Ha közcsavar lenne, akkor nem kellene hozzá más, mint egy villáskulcs. Ehhez viszont vízpumpafogó, alias csőfogó kell.
Következő: »»   3411 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem