Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
És ha a kőzuzalékot kevés cementtel + vízzel keverve hordanád fel a betonra?
Nem rossz ötlet, csak tiltakozik az elmém további cement betetemetése iránt. Az esés minimális, csak, hogy a víz ne álljon meg rajta. Amúgy meg elképzelni nem tudom, hogy mi a fenének kellett oda ilyen beton. Mikor megvettük dicsekedett vele az öreg, aztán mikor a sittes 8köbös konténert vitték el, mondtam a fickónak talpalás előtt, hogy ne tegyen padlót alá, mondta, hogy csúnyán össze fog törni, mondom nembaj, legalább megkezdi nekem. Karcolás sem lett rajta kb. Miután elment, kihoztam a gépet, méteres 10es fúróval, és tényleg 40-50centi között szaladt meg.
Nem fogná össze. Vagy rendes beton, vagy szétmegy.
Szeretem ezt az utólagos hősiességet. Nem gondolod, hogy ha olyannak a házát csinálod, aki szerinted azért nem érdemli meg, mert a mi pénzünkből jogtalanul gazdagszik, akkor
-vagy nem vállalod el, mert elveid vannak -vagy elvállalod, de akkor nem dicsekszel, hogy elveid ellen tettél. ??? Van a családban is, aki elpanaszolta, hogy elvei ellen kell dolgoznia. Megkérdeztem tőle: ha elvhű vagy, miért csinálod? És akkor jött azzal, hogy ő családos. Neba, szerintem nem az a hős, aki mindenkit beáldoz a saját családjáért. Persze, hogy én voltam a bunkó. A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
Üdv!
Tiszta ónt vajon lehet találni valamilyen formában egy háztartásban? Bármiben...
Hm... Talán.
Idézet: „Konzerveink nagy része ónlemezből, kisebb része pedig alumíniumból készül.” Bővebben: Link Bár borzasztóan izgalmassá teszi, hogy nem azt írja, hogy a dobozok, hanem azt, hogy a konzervek készülnek ónlemezből A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
Persze ez csak a hibás fordítás miatt igaz, mert ónozott vaslemezből van a a konzerves doboz.
Szóval akkor mégiscsak talán
Francba.... ![]() (valójában én is azért találtam rá, mert homályosan én is a "konzervdoboz-ónozott lemez" -re emlékeztem. meg is lepett az ónlemez, de hát azt hittem: ők tudják... ) A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
És érdekes az is, hogy a Franklin-expedíció tagjai egy része állítólag az ólmozott forrasztású konzervek miatt halt meg. De hiányos forrasztás miatti bakteriális fertőzésről is írnak.
Miket nem talál az ember, ha itt felkeltik a figyelmét. Konzervellenesek is muníciót. de egy időben egész héten fuvarban voltam, ezért konzerveken is éltem. Jelentem, élek ![]() Franklin A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2022
Én már többször találkoztam hibás "forrasztású" konzervvel. Úgy általában konzerv nem szokott megromlani, de gyártási hiba miatt mégis megtud...
Konteósoknak muníció. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2022
Sziasztok,
Béka (Gömör Géza) nem frissíti a honlapját régóta. Tudtok valamit róla? Remélem nincs semmi baj vele.
Július 10-én villanymotort próbált.
Igen,benéztem,hírlevelet nem kaptam mostanában
Én írtam Neki ugyan ezen okból. Azt írta, hogy a gmail és még néhány levelező rendszer visszadobta a levelét, spam-nek minősítve azt, ezért ezeket a címeket kivette a címlistából.
Majd ha nem lesz választásod az adósságspirál miatt - megérted, hogy nem az a hősiesség, ha valaki "elvhű", hanem az, aki az elvei ellenére is megteszi, amit meg kell tennie.
Ezt a kettőt kellene össze boronálni. A wc víz beeresztőt akarom valahogy a falba bekötni egyetlen módosítással. Lesz egy záró szelep hogy ne a külső szeleppel kelljen vízmentesíteni a lakást a szerelés idejére.
Én valami ilyesmivel próbálkoznék.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2022
Erre gondoltam én is. De azért kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
Hátha a többieknek is lesz valami ötlete.
Vigyázz nehogy a csempe eltörjön vagy kiszakadjon a falból az egész, ha csavarod ki a ezt az elzáró csapot.
A falban az egy külső külső menetes radiátor szelep? Tehát a falban egy 1/2-es belső menet van? Azt akarod lecserélni?
Kell egy adapter elem meg egy negyedfordulatú sarokszelep és egy flexibilis bekötőcső.
Hozzáértés hiányában nem tudok rá válaszolni.
Én úgy látom, hogy a falban egy hollanderes könyök van. (Lehet, hogy ez volt a fiókban? Logikusan külső menetes sarokszelepet kellett volna odatenni.)
Erre egy külső-külső golyóscsap dukál, és egy flexicsővel be lehet kötni a WC tartályát. Látható hogy áll, lehet matatni a WC tartályt. Én se értek hozzá.
@antiktelefon:
Szerintem valami ilyesmi lehet a radiátorszelep. A képen felcserélve a belső és a külső menet. @jani1987: Ha így van, akkor azt bontás nélkül nem nagyon lehet kicsavarni. De azt sem lehet tudni mi van a falban. Ha a falban belső menet van, akkor sarokcsapot kell oda feltenni és arra egy flexibilis bekötő csövet, belső-belső menettel. Én sem értek hozzá. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2022
Hmm. De érdekes elnevezések. Valahol sarokcsap, másik helyen sarokszelep.
A szelep elnevezés nekem sántít egy kicsit, hiszen mindkét irányban átfolyhat az alkatrészen a víz. Most diak vagy dióda? A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2022
Én igyekszem alkalmazkodni az általam "használt" boltok, webáruházak kifejezéseihez.
Az vesse rám az első követ, aki érti, hogy miért szivattyúnak nevezzük a nyomattyút.
Én általánosságban írtam. Nem Te rád értettem.
![]() Különben én is azokból tanulok. A flexibilis bekötőcső elnevezést is azokból tanultam. Ja, igen. Meg a barkács áruházból, egyszer végignéztem ezeket az alkatrészeket mi a nevük nagyjából. A közcsavar elnevezést is így tanultam meg. Felismerem legalább. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2022
Ne érts félre, csak magyarázom a bizonyítványt. Most azon rágódom, mi a különbség a csibeháló, és a csirkeháló között.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Francba....