Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A-osztályú erősítők
 
Témaindító: Dióda, idő: Feb 14, 2006
Lapozás: OK   124 / 137
(#) tothbela válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 5
 
A félvezető természetesen nemlineáris, mert lineáris elemmel nem lehetne egyenirányítani. De a vákuumdióda sem az. Sőt a mágnesesen előgerjesztett fojtótekercs sem. Ilyeneket használták erősáramú egyenirányításra. A tápegység mindenképpen tartalmaz valami hasonlót, hacsak nem akkuról táplálkozik az erősítő. Az, hogy csak csöves erősítőbe tesznek CLC szűrést, arról még nem a félvezető tehet.
Az igaz, hogy a tranzisztor termikus torzítása nagy, de ha másként gondolkodunk lehet ezt csökkenteni.
Ot van mindjárt a hatásfok kérdése. Egy tisztán "B" osztályú elméleti erősítő szinusszal tápig kivezérelve 78,5%-os hatásfokú. Nyilván ebben a helyzetben legnagyobb a tranzisztorok a termikus terhelés változása, ezzel párhuzamosan a termikus torzítás is.
Ideális esetben ugyanilyen munkapontban elméletileg egy csöves erősítő is tudja a 78,5%-ot. Vagy nem? De igen. Vagyis nem. Elfelejtettük beleszámolni a fűtés energiaigényét. Egy sima 50W kimenő teljesítményű "AB" osztályú erősítő EL34 csövekkel 400V tápról járva 70mA nyugalmi áramot eszik, ehhez jön még a fűtés, ami együtt már most 50W. A két végcső ára 10-20 ezer, amit gitáros körökben 2 évente cserélnek. 10 éves használat alatt ez 100 ezres tétel.
Nos!
Építsünk félvezetős erősítőt 50W kimenőre úgy, hogy nyugodtam felvehet akkora teljesítményt a hálózatból, mint egy hasonló csöves, valamint elkölthetünk a végtranyókra 100 ezer forintot. Én kapásból betennék 20 pár laterális fetet, amiknek természetes velejárója hogy 100mA áramnál éppen hőfokfüggetlen a munkapontja. Tehát 2A legyen a munkaponti áram. Ha a tápfeszt addig növeljük hogy a teljes fogyasztás a csövesét ne haladja meg, akkor kapunk egy kb 2X35-40V körüli tápot. A kimenő trafó árából vegyünk hűtőbordát, mert kelleni fog.
Most nézzük meg, mekkora lesz a termikus változás a tranzisztorokon.
Ezek a tranzisztorok egy kaptafára készültek, vagyis típustól függetlenül 1 celziusz/W körüli a hőellenállásuk. A lapka és a tokozás közti az még kisebb.
40V táp és 8 Ohmos terhelés esetén a tranzisztoron 0 és 50W közötti a teljesítmény változás, azaz egy pár tranzisztort használva 50 celziuszfokot változik a lapka hőmérséklete. 20 pár esetén ez mindössze 2,5 Celziuszfok. Valójában még kevesebb. Ráadásul olyan félvezetőről van most szó, amelyik ebben a környezetben éppen a legkevebb munkapontváltozással rendelkezik.
Az, hogy nem teszünk 5000W disszipációs teljesítményre képes tranzisztortömeget 50W kimenőhöz, arról nem a tranzisztor tehet.
Nekem nincs itthon ennyi, mindössze 13 pár van a fiókban, de gondoltam már rá, hogy egy 2X 5-10W-os "A" osztályú erősítőt összeoktojálok belőlük. Csak nem vitt még rá a lélek.
(#) Ódenka válasza tothbela hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Kedves Béla!
Remélem van annyi szavahihetőségem, ha azt mondom, nagyon keveset értek a félvezetőkhöz, hát még egy erősítő méretezéshez, az színigaz. Mint egyszerű, kétkezi utánépítő és nem újító, feltaláló, megvagyok így is, köszönettel.
Pusztán arra gondolok és látom némelyik terveteket, főleg Kareszét is, nem kétkedve hozzáértésetekben, hogy látatlanba az a véleményem, a negyed kiló, több tíz tranzisztort tartalmazó kapcsolások - figyelem! - meghallgatva nem hoznak elsöprő eredményt, és még be is valljátok, vagy be fogjátok, ahogy gyakorlatban is asztalra kerül a gépezet, meghallgatásra.
A Gyártó és Tervező összedolgozása, a félvezetők minden paraméterének a legjobb együtt futására gyártatott alkatrész bázissal egy otthoni audio építő tudóst nehezen látok partiképesnek. De ne legyen igazam, őszintén mondom. Mindezekkel szemben ott egy jól bevált, kitalált csöves végfok 4 csővel és az igaz, pár százezer (millió az) Ft alkatrész felhasználásával - néhány kurrens, méregdrága alkatrész, ha nem mindegyik olyan, nem rúg labdába...(Hohó, és az egésznél is többe kerülő tápot(okat) ne hagyjuk ki!)
Szóvak hírből azt látom hogy nem olcsó az egyszerű végfok sem, ha válogatottan kiváló anyagból épül. Olcsó széntrimmerek a munkapontokhoz, vagy csatolókondik, amik a fiókban valami tápból, még szemre se mutat jót, hangja biztos nem lesz derbigyőztes.
Amúgy a gitárosok akár egy koncerten is szétcincálhatnak egy pár végcsövet, de az náluk nem számít, nyilván nem ostobaságuk védjegye, okuk, tapasztalatukból fakadhat és nem félvezetőkből, tizedáron megépített cuccokkal zenélnek. Viszont én annyira átlag zenehallgató vagyok heti 1-2 óra, amikor az asszony 1km-nél távolabb van - hogy mutogatni kéne, időben annyit tudok csak vele tölteni, az nem mérvadó. De legyünk bőkezűek, érjen rá a zenehallgató a hét mindennapján 1 órát hallgatni, pihenni zenehallgatással. Akkor is eléggé sokáig fogja bírni az a korlátozott élettartamú üvegcső együttes.
Másként már valamikor voltam bátor említeni, hogy egy átlag időt rászánni képes zenerajongó mennyire fog eltöprengeni egy pluszt üveg sör, esetleg 1-2 cigi mellett, hogy most a berendezése 30.-Ftal többet fogyasztott, mint egy ABCDH ...félvezetős?
Ha fillérek is számítanak a minőségi kikapcsolódás mérlegén, megette a fene.
Mindez csupán egy vélemény, el; és megengedve, megismerve minden más eltérő véleményt, álláspontot, kivételes tisztelettel: Én
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2022
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Ami tapasztalatokat én olvastam, meg azt a kettő esetet bele véve amit másnál hallottam ott nem elszínezte a hangot hanem egyszerűen tönkretette.
Az A-1-ről a tervezőjét kell kérdezni (de már nem lehet) nem engem, én csak annyit tudok róla, hogy a hűtése úgy lett kialakítva, hogy az a 2 (illetve 4)db végtranyó ami rajta van se ne főjön meg, se ne hűtse túl. A nullszériás darabot amikor összerakták akkor be lett kapcsolva, 2 éven keresztül nem kapcsolták ki, és közben méregettek rajta ezt azt meg hőmérsékleteket, részben hogy mennyire stabil a hőegyensúly másrészt hogy az elkók nem száradnak-e ki benne rövid idő alatt. Valamit valóban tudhat, mert itthon sem találni eladót belőle, de az ebay-en sem sok van, olcsón meg nincs is. Egy (angol) videóban azt mondta egy fickó, hogy ez azért van, mert aki megvesz egy ilyet az utána nem nagyon akarja eladni. Aztán vagy így van vagy nem.
(#) Ge Lee válasza tothbela hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Értem én amit mondasz, még egyet is értek valahol vele, de mindig ott van az a fránya de. Egyébként részben biztos lehet valami ebben a sok pár félvezető meg hőmérsékletváltozás dologban is, mert a japánoknak több olyan A osztályú végfokuk is van amiben egyébként indokolatlanul nagy a végtranyók száma, és maguk az erősítők használtan is 7 számjegyűek vagy nem sokkal olcsóbbak. Szemetet meg annyiért nem lehet eladni, bárki állítja is az ellenkezőjét.

A 13 pár végtranyós A osztályúd elkészültét pedig kíváncsian várom. Aki azt hiszi rólam hogy csőpárti vagyok az nem ismer eléggé, mert én sem szeretem a csöveket, nagy, sérülékeny, drága (mondjuk az enyém pont nem), rövid az élettartama (ezé speciel nem), alaposan válogatni kell stb, na de amíg nem lehet félvezetőkből ilyen hangot kicsikarni, ráadásul ilyen primitív egyszerűséggel addig kénytelen az ember azzal főzni (azt hallgatni) ami van, meg kimenőket tekergetni bármennyire is utálatos munka.

És hogy milyent hallgatok. Leírom, bár nem szívesen mert nem akarok semmiféle vitát elindítani vele. Szóval. Van a csöves hang, ami kellemesen lágy, telt, meleg, érzelmekkel teli, ami az ember szívét lelkét melengeti. Ezt is szeretem, de nem ilyet hallgatok. Az EAR-nak amit most hallgatok egyáltalán nem ilyen hangja van, azaz kicsit sincs csöves hangja. De félvezetős se. Ennek olyan hangja van ami élettel teli, lendületes, dinamikus, de nem úgy semlegesen, vagy gépiesen ahogy egy félvezetős tud az lenni, hanem sokkal finomabban, érzékibben, könnyedebben, összességében természetesebben.
(#) tothbela válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 2
 
Kedves Ódenka!
Ahogy milliárdos költségvetéssel feljuttatták a James Webb teleszkópot, vagy ahogy keresik a bárka roncsait, no meg idegen civilizációk után kutatva időt, pénzt nem kímélve folynak kutatások, úgy itt is van néhány fanatikus, aki keresi a Szent Grált. Nem biztos hogy megtalálja, de ha a jövő nemzedékének egy kis táptalajt tud biztosítani a további felfedezéshez, már nem dolgozott hiába. Azt szoktam mondani, hogy ha nem lennének olyanok akik keresnek valami újat, még ma is szakócával forrasztanánk az SMD ellenállásokat.
Nem titok, hogy mind a mai napig sem idegen civilizációt, sem a teremtés bizonyítékait, de még tökéletes erősítőt sem sikerül találni. De nem hinném hogy azok az emberek nyugton tudnának ülni a fenekükön, akikben ott buzog a kíváncsiság, hogy merjen nagyot ugrani.
Ezeknek az embereknek a legnagyobb ellensége a hitetlenség. Gondolt e valaki a halálra akkor, amikor gyermeket nemzett? Pedig ott végezzük mind. De addig is miénk az élet, miénk a hatalom, hogy valamit tudunk csinálni.
Nos, valami efféle kukac tenyészik az én fejemben is, és átveszi az uralmat a józan ész felett.
(#) tothbela válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 2
 
Mint említettem, nem fogom megépíteni, de nem is ez a lényeg.

Megnéztem ennek a Musical Fidelity A-1 erősítőnek a kapcsolását. Van benne egy részlet, ami kísértetiesen hasonlít egy olyan erősítőben lévő részletre, aminek semmi köze az A1-hez. Vélhetően valaki egy problémát szeretett volna megoldani, és ezt találta megoldásnak. Akinek köze van hozzá, biztosan ráismer. Többet most nem árulok el róla, de tény, hogy köze van a hangminőséghez, bár nem ez volt a célja.

Nem írom le a csöves erősítőket, nálam is megfordult pár darab. Nekem is tetszett néhány. Az agymenéseim oka az, hogy mi miatt tetszik valakinek. Az Anya főztje miért finomabb, mint az Apáé? Vagy fordítva.
(#) tépapa hozzászólása Szept 5, 2022 / 8
 
Ez a csöves, tranzisztoros dolog nem több hitvitánál.
Miért?
Mert műszeresen, tehát objektíven nem lehet kimutatni, hogy jobb a csöves.
A lényeget úgy érzem, hogy össze is foglaltam.

Két alkalommal is megvívtak egy bemutatóra, ahol a téma a csöves, kontra tranzisztoros volt a téma.
Meg kell hogy mondjam a "csövesek" nagyot égtek.
Csövesnek gondolták a tranzisztoros erősítőt.

Hogy mennyire szubjektív az egész?
Annyira, hogy két ember nem állítja egyformára mondjuk az ekvalizert.

Szóval, nem műszer az ember füle.
Aki akar ilyet hallgat a másik meg másmilyent.
(#) Ódenka hozzászólása Szept 5, 2022 / 1
 
Mi a jó, mi a drága...
Nagyjából jól elbeszéltünk egymás mellett. A békesség kedvéért például én...
Az a különleges tenyészet vagyok, akit nem azért nem érdekel a félvezetős, mert vannak akik szerint nem az a legjobb, hanem mert nem. Vótmá, úgyse hallom egyik-másikból akár a legjobbat, azt az én füleimmel fel nem ismerné senki, azért nagyon pocsék ne legyen. Elhatároztam, hogy nekem a csövi lesz a legjobb, miközben gyári tranyóst hallgatok.
Azért, ami pici audio kíváncsiság piszkál, az a csövessel úton lenni és sohasem el nem készülni...az ám az örökélet titka, pssst.
(#) tothbela válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 2
 
Ez is az egyik legjobb dolog. A hegymászó sem csak a csúcsra kíváncsi, hanem az egész útra ami odáig vezet.
(#) Ódenka válasza tothbela hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 2
 
Már annyira megedzett az élet, illetve annyi minden negatív ért eddig, hogy azon én fogok a legjobban nevetni, ha a csúcson, ahova felérek egy nagy gödör lesz...
(#) Ge Lee válasza tépapa hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Ilyen gyakran előfordul olyankor, amikor az illetőknek nullához nagyon közeli tapasztalatuk van, vagyis nagyon keveset hallottak egyik és másik csoportból is. Na meg azt sem kell elfelejteni, hogy sok kommersz csöves (pl. régi beag-ok és hasonlók) pont ugyanúgy szól mint egy tranyós.

Az egésznek a lényege nálam az, hogy épp hogy a félvezetős az ami sokkal jobb műszeresen, hangra meg sehol sincs a csöveshez képest.

És amin még be szoktam sírni, amikor valaki leírja hogy meghallja a 0,002% THD változást is, és ezt még komolyan is gondolja. Persze, a hangszórójának a 0,3%-os torzítását azt már nem... Homokszem került a gépezetbe...

Nekem sikerült megtanulni a kiváló hangrendszer építésének a titkát, és ezen a fórumon "tanultam" meg. Kell építeni egy ultra alacsony torzítású erősítőt (ami bemegy az jön ki, avagy mégsem egészen de az most nem baj), a hangdoboz 3 nagyságrenddel nagyobb torzítását egy huszáros vágással figyelmen kívül kell hagyni és már kész is van, lehet örülni és hirdetni az igét.
(#) tépapa válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 2
 
Én mint kívülálló és szemlélő látom a dolgokat.
Nem vagyok elkötelezve egyik oldalra sem.
Korom ellenére sem vagyok nagyon süket. A magas hangokat is elég jól hallom.
Na meg én is úgy kezdtem, hogy fiatal voltam. Ez a csöves - félvezetős dolog már akkor létezett, ha nem is ilyen élesen, mint most.

Példának hoztam, hogy úgy hallgatunk meg erősítőket, hogy nem tudtuk mi van a dobozban.
Lelkes "csövesek" áradoztak az erősítőről, amiről kiderült, hogy bizony tranzisztorokkal épült.
Hogy felvágjak, nem fogtam mellé.
Talán mert nem tippeltem.

Mint említettem, az egész csak egy véget nem érő hitvita.
Éppen a meghallgatás alapján mondott "ítéletek" bizonyították.
Az is a tapasztalatok közé került, hogy lényeges a környezet.
Labor minőségű "süketszobája" kevés embernek van és nem is olyan fontos ez a hétköznapi életben.
Szerintem a "csöveseknek" a tudat a fontos. Annyira, hogy hajlamosak elfogultnak lenni.

Ha egyszer műszeresen nem bizonyítható a csöves "felsőbbrendűsége", akkor közelharcban döntsük el az elsőbbséget?
Ennek nem sok értelme volna.

Na de majd ha megépítem a korszakalkotó tranzisztorosaimat ...
(#) Ge Lee válasza tépapa hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Hitvita már elméletben sem lehet, mivel hinni csak olyanban lehet amiről nincs semmi fogalmunk. Mert ha már van, akkor az már nem hit. Maga a hit ezért egy nagy butaság. Ez más. Ez inkább valami olyan vita, hogy nem a tiéd szól jobban vagy szebben hanem az enyém. Amivel önmagában nem is lenne semmi baj, nekem bajom akkor van ezzel, amikor valaki belekeveri (mert mást nem tud) a műszaki tartalmat mint kizárólagosan meghatározó tényezőt, ráadásul még valami felsőbbrendűségi tartalmat, jelentést is tulajdonít neki, és még le is hülyézi azt aki másként gondolja. Na ez az ami nekem nagyon nem tetszik. Akkor se tetszene ha igaza lenne, na de nincs...
(#) Karesz 50 válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 1
 
Idézet:
„...hogy látatlanba az a véleményem, a negyed kiló, több tíz tranzisztort tartalmazó kapcsolások - figyelem! - meghallgatva nem hoznak elsöprő eredményt...”


Havonta egyszer-kétszer-háromszor itt mész el a tanyánk előtt olyan közel, hogy belátsz az udvarunkba. Tudom, hogy a nyugdíjasoknak van a legkevesebb szabadidejük, de ha véletlen lesz egy szabad órácskád... szívesen látlak, hogy ne kelljen látatlanba véleményt alkotnod számodra ismeretlen dolgokról. Várom a kifogásokat...
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Volt már erről szó...
Mi az etalon a bemeneten, és hova érkezik az erősítőből, a fokozatok illesztése, kábelezések alkalmassága, a helység akusztikai jellemzői.... De az értékelések is ritkán azonosak. Nevezzük egyéni elvárásnak. Tehát bármi vita értelmetlen az ügyben. Mert ugye akinek a feje fáj nem viagrát keres, hogy csillapítsa azt. Vagyis a zenehallgatás is sokszor alkalomfüggő egyénenként...
(#) tépapa válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 1
 
Mivel hogy NEM MÉRHETŐ, akkor bizony marad a hit.
(#) Karesz 50 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Neked is felajánlottam már, hogy gyere el hozzám és hallgasd meg azt amiről halvány fogalmad sincs milyen lehet. Azt írtam, állom a fele benzint. A válasz: nem szeretsz sötétben vezetni, nincs időd mert most rajzanak ki a méhek, nincs pénzed, kedved, stb...

Most megtoldom. A méhek talán már hazamentek. Állom az összes benzinköltséget. Itt alhatsz, hogy ne kelljen sötétben vezetned. Kapsz ebédet, vacsorát, reggelit, vajas kenyeret a visszaútra. Hozd magaddal a csövesed, azt is meghallgatjuk. Ennél többet már igazán nem tehetek érted. Én tudom, hogy nem a levegőbe beszélek és nyugodt szívvel meg merem neked mutatni mit tud egy olyan rendszer amiből az jön ki ami belemegy.
(#) mek-elek válasza tépapa hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Ezek szerint Te eddig jutottál....
Én meg azt mondom, amit hallásra jónak vélek, azon nincs mit mérni. Nem hangfalas üzemmódra gondoltam, mert ott több tényező befolyásolhatja az eredményt, ami hallható, és egy egység állapota nemigen kontrollálható csak úgy füle a rendszerben. Hallgatót könnyebb cseréni próbaképp, mint hangfalat.
(#) mek-elek válasza Ódenka hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 1
 
Már megbocsáss, ha jó irányba mászol magasra ott nem a gödör vár, hanem a magány. Az is lehet elég nagy.
(#) compozit válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 1
 
A Jóisten áldjon meg. Menj el Békéscsabára, mert addig itt nem lesz rend! Talán mégis kibékültök egy olyan dologban, ami a szubjektivitáson alapul. Lehet, hogy közösen tudnátok valami teljesen újat kihozni.
Azért mégiscsak röhej, hogy vénségetekre ilyesmin vitatkoztok...

( Hogy én mit találtam ki pár éve: ami bemegy, az jön ki... már megbántam... )
(#) Karesz 50 válasza compozit hozzászólására (») Szept 5, 2022 / 2
 
Ha végig olvastad az "A" osztályúról szóló leírást láthattad, hogy az elméletekről szólt, szimulációk voltak, mérések voltak, mindenről rajzok és fényképek lettek kitéve. A végén volt néhány szükségszerű meghallgatás - amikhez hozzáfűztem, hogy ez az én fülem, én láncom és én ezt hallom. Nem érzem, hogy tömjéneztem volna magam, vagy az erősítőt, vagy a kapcsolást. Próbáltam objektív maradni mindvégig.

A másik fél részéről viszont folyamatos ködszurkálás van. Nem láttam egy sor dokumentációt, egy fényképet, semmit az égvilágon arról a híres-hírhedt csodahangú masináról. Az elmondásából annyi derül ki, hogy zene csak abból áradhat amit ő csinált. Úgy kell elszínezni a hangot ahogy nála van elszinezve. Vajon ő miért nem meri felajánlani, hogy hallgassam meg nála? A kérdés költői volt. És valóban röhej, hogy ilyesmin kell vitatkoznom.

Skori is ugyanezt mondta - Tőled függetlenül - hogy ami bemegy az jöjjön ki. Én meg megtapasztaltam a gyakorlatban, hogy így kell lennie. Más meg azt mond amit akar.
(#) cua hozzászólása Szept 6, 2022 /
 
Tudom, hogy nincs igazan mas topic ilyen vitara, de az elozmenyekbol kiindulva legalabb annyi outcome lehetne a bezart forumokbol, hogy ez a vita teljesen felesleges, sosem lesz (megkockaztatom nem is lehet) egyetertes. Kar lenne az A osztaly-tol is megvalni. Peace.
(#) tépapa válasza mek-elek hozzászólására (») Szept 6, 2022 / 2
 
"Én meg azt mondom, amit hallásra jónak vélek, azon nincs mit mérni."

Mindenki másnak meg más.

Nem kell mindig mindent eldönteni.
Pláne, amit nem lehet.
Mert ha nem lehet mérni, hogy lehet eldönteni?
Szkanderben, vagy esetleg szájkaratéban?
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2022
(#) Ódenka válasza Karesz 50 hozzászólására (») Szept 6, 2022 / 1
 
Jó szemed van. valóban idén már 2x is voltam arra... Ennyit a ráérő, nyugdíjas vidám éveimről amikor a piros üvegcserepes vakargatás helyett ugyanúgy dolgozom, mint előtte.
Mint írtam, itthon is hetek telnek el, hogy úgy hallgathassak zenét, amit annak lehet hívni.
Azt, hogy valakinél hogyan szól valami? Akusztika, forrás, dobozok? Vajon most melyiktől lett amilyen? ...és milyen ahhoz képest, ahogy nálam szól, szólna?
Majd, ha az új készülék hónapokig, évekig tesztgyőztes az Alkotójánál...
De úgy látom, más is marad a boldog útkeresésnél. Sajnos se időm, energiám arra, hogy ilyen élvezetekben részesüljek. van a kitaposott ösvény, azt szerényebb körítéssel, de élvezettel végigcsinálom, ha sikerül.
Ha nem, hát nem...
Félremagyarázás ellen: Egyszer se mondom, melyik a jó és a másik rossz, az a fájdalmas, hogy egyszerűen nem érdekel, csak közlöm, mit gondolok, sima, egyéni vélemény. Megragadja képzeletemet egy puritán, 70-80 félvezetős alkotás, kapcsolás. Semmi kétségem, hogy a megtervezése, kivitele ugyanakkor, ha nem nagyobb öröm, mint az én fapados utánépítéseim.
Azt gondolom, nem az lesz a szentgál de tévedtem én már máskor is.
Sok sikert kívánok Mindenkinek!

a megértő
(#) Ge Lee válasza Karesz 50 hozzászólására (») Szept 6, 2022 /
 
Úgy 4 évvel ezelőtt még el is mentem volna, ma már nem megyek, mivel semmi értelmét nem látom. Attól meg hogy elferdítesz dolgokat attól még azok azok amik. Soha sehol nem írtam ilyet hogy anyagi okokból ne mennék el. Ha elmennék akkor a saját költségemen mennék, ugyanúgy ahogy másokhoz is mentem. Azért nem megyek el, mert már nem vagyok rá kíváncsi, több okból sem. Az egyik ilyen a sok közül, hogy nem osztom az ami bemegy az jön ki tézist (10 éve még én is úgy gondoltam) mert teljesen más tapasztalatom alakult ki erről. És innentől az van amit írtál: "Más meg azt mond amit akar." Így legalább van már 1 olyan dolog amiben teljesen egyetértünk.
(#) Ge Lee válasza compozit hozzászólására (») Szept 6, 2022 /
 
Ha elmennék se lenne, mert minden maradna a régiben, én akkor is ezt hallgatnám továbbra is. Amúgy meg lesz itt rend, csak nekem lassan jön meg az eszem. Akinek gyorsabban, az megépíti, és maximum a második után abbahagyja az értelmetlen vitát, és hallgatja megelégedéssel amit épített, meg megbeszélik egymás közt a dolgokat email-ben meg a csöves talikon, nem itt. Na így fogok tenni. Majd benézek úgy 10 év múlva, amikor én még ugyanezt a csövest hallgatom, hogy addigra hány mindennélislegeslegjobbbemenetűtáprakötöttkimenetű izé készült el. Meg sem fogom tudni számolni 2 kezemen.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2022
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 6, 2022 / 1
 
Azt én teljesen el tudom fogadni, hogy nem érdekel amit Karesz mutatna neked.
De engem kifejezetten érdekel, sőt vágyom arra, hogy legalább képen megnézhessem azt a bizonyos csöves készüléket, amivel annyira elégedett vagy.
Részben csak a látvány kedvéért, és azért is, hogy lássuk milyen minőségben építesz.
Ha erre látsz lehetőséget, akkor érdeklődve tanulmányoznám a fotókat.
Illetve azt feltételezem, hogy az erősítőn kívül a közvetlen hozzá kapcsolódó kiegészítők sem lényegtelenek, ezért erről is szívesen látnék képet (pl. mivel és hogyan van bekötve a láncba).
(#) Ge Lee válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 6, 2022 / 1
 
Tudom hogy ez a beugratós kérdés de nem baj. Mivel egy ideiglenesen nulla forintból összetákolt doboza van, ezért a látvány nem hiszem hogy bárki kedvét meghozná egy ilyen építéséhez. Abból meg ugye nem sok következtetést lehet levonni a hangját illetően, hogy nem egy 100 ezer forintos lézerrel vágott dobozban van. Olyanban nem is lesz... Egy alu de inkább rozsdamentes dobozban lesz majd (lényeg hogy ne legyen mágnesezhető), valamikor, ha találok rá valakit aki megcsinálja, de eddig nem találtam, nekem meg se anyagom se szerszámom nincs precíz vágásokhoz és hajlításokhoz.
A ki és bemeneti csatlakozók aranyozottak, a kimeneti is ideiglenes az is még cserélve lesz, a dugó Nakamichi, a kábel 4-es sodrott réz fonva, az is majd tömörre lesz cserélve. Ott van még a magam készítette kimenő ideiglenesen összerakva a méréshez. A nyák meg "szerzői jogvédelem" alatt áll így arról nem teszek fel képet de majd megkérdem hátha. Hajtani pedig egy ilyen hajtja, jelenleg még az RCA-n keresztül, de ez is fixen be lesz építve majd a végleges dobozba, hogy a 4db csatlakozó és az RCA kábel is kikerüljön a jelútból. Jelenleg nem tehetem meg, mert el kell cipelnem még egy két helyre ahol más forrást is rá kell tudni kötni.
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 6, 2022 / 3
 
Köszönöm.
Azt nem értem hol érzel ebben beugratást, egyszerűen kíváncsivá tesz a sok pozitív élmény, amit gyakran említesz a készülék kapcsán.
Nem ilyen képekre gondoltam, hanem olyanra, amin látszik milyen összerakva a jelenlegi formájában (úgy, ahogyan most szól jól). Az egy másik kérdés, milyen lesz majd később, amikor tovább csinosodik.
A bekötés kapcsán szintén beszédesebb lenne ha látszódna az, amit hosszasan leírsz.
Egy-két jó fotó sokkal több információt hordozhat, mint a szöveges leírás, ezért kértem a képeket. De az valóban igaz, hogy egy kép mindent mutat és dokumentál, esetleg olyan részleteket is, amiket nem akarsz megmutatni.
(#) mek-elek válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 6, 2022 /
 
Hát kérlek a Nakamichi-vel én úgy jártam a VF4-emnél, hogy nem fogta jól meg a 2mm tömör ezüstözött rézvezetéket. Ha meg jobban megakartam húzni a csavart beletört. Hát beleforrasztottam ezüsttartalmú ónnal.
Következő: »»   124 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem