Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A-osztályú erősítők
 
Témaindító: Dióda, idő: Feb 14, 2006
Lapozás: OK   123 / 123
(#) Ge Lee válasza tunerman hozzászólására (») Máj 26, 2022 /
 
Olvasd el még egyszer hogy mit írtam. Nem a felfutás meredekségéről írtam, hanem arról, hogy hullámos a négyszögjel alja/teteje. Mutatom. A képen ott vannak egymás mellett, a lila az egy jól megtekert kimenő 10kHz-es négyszögjele, a sárga egy nem jól megtekerté, a zöld pedig a tiéd, ami nem a lilára hanem inkább a sárgára hajaz. Leng a négyszögjel teteje, nagy eséllyel azért mert nem jó a kimenő.
(#) tunerman válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 26, 2022 /
 
Alaposan átnéztem a netre feltett csöves SE erősítők négyszögjeles méréseiről készült fotókat, de nekem inkább az jött le, hogy nem egyszerű NFB nélkül a trafókkal dolgozni. Olyan négyszöges, 10kHz-es jelalakot mint amit a lila szinnel beraktál én még sehol sem láttam...lehet, hogy van olyan NFB nélküli csöves SE ami ezt mégis tudja?
TJ.
(#) Karesz 50 válasza tunerman hozzászólására (») Máj 26, 2022 /
 
Van. Természetesen Ge Lee csinálta.
(#) Ge Lee válasza tunerman hozzászólására (») Máj 26, 2022 / 1
 
Nem tudom hol, milyen, ki által végzett méréseket néztél meg és mennyire alaposan, de mutatok egy másikat is (az a lila a képen egyébként az EAR-om ábrája volt).
Ez meg egy faék egyszerű kapcsolás 2db csővel, 5W-os triódás SE nvcs vagy nfb nélkül, mutatom a kapcsolást is. Nem jó hangú, cserébe nagyon kellemesen színez (én ezt is imádom), a színezést kedvelők egyik "etalonja". Amit a képen látsz az a kimenő szekundere 10k négyszöggel (igen, magam tekertem). Ezen én nem látok lengést, hátha Te látsz rajta... De ha eljössz ezeket az ábrákat magad is megmérheted rajtuk ha nekem mégsem hiszel.
(#) tunerman válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 26, 2022 /
 
Hát igen, úgy néz ki, hogy a kondenzátoros csatolás mérve jobb mint az interstage transzformátoros megoldású.

Más:
Sokat gondolkodtam a 6528 kettőstrióda negatív rácspotenciálját biztosító elemek feszültségének az ellenőrzésén. Mivel évek alatt csökkenhet az elemek feszültsége, így a végcső munkaponti árama feleslegesen növekedhetne. Végül azt a megoldást választottam, hogy az anódtápban lévő 2 Henry-s fojtón lévő feszültséget indikálom, ami az elemek feszültségére is áttételesen vonatkozhat (csökkenő negatív rácsfesz > növekvő munkaponti áram a végcsőnél)
Amennyiben a mutató túlságosan kitér, akkor vagy az elemek, vagy az elfáradt végcső cserére szorul. 
TJ.
(#) tunerman hozzászólása Máj 28, 2022 /
 
Itt lenne a 6528 PSE erősítő tápegységének a tervezete, amit szintén a minimál koncepció jegyében alakítottam ki. Nem szerettem volna a hagyományos Single End erősítők azon hibájába esni, hogy az erősítőrész pofon egyszerű, míg a tápegysége bonyolultabb mint egy atomerőmű vezérlőterme 
A főbb egységei a tápnak:
- Tango MS-360 hálózati transzformátor
- UTC 2H/170mA-es fojtó x 2
- Chicago Transformer 20H/15mA-es fojtó x 2
- Black Gate 680µF/160v x 2
- Black Gate 220+220µF/350v x 2
TJ.
(#) tunerman hozzászólása Jún 3, 2022 /
 
Tervezgetem a 6528 PSE erősítő alkatrészeinek elrendezését, ami nem egyszerű feladat, mert több szempontot is figyelembe kell vennem.
Célok:
- a lehetőségek szerinti szimmetrikus elrendezés
- a transzformátorok és fojtók egymásra hatása, valamint a szórt mágneses terük indukciója a vezetékekre és alkatrészekre
- a tápegység energia szállítási vonalának kialakítása
- a jelút minél rövídebb kivitele
- lehetőleg esztétikus megjelenés 
TJ.
Következő: »»   123 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem