Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   200 / 207
(#) Joe_001 válasza Dr Endugu hozzászólására (») Júl 21, 2022 / 1
 
A WD40 az 90% ban petróleum. Azzal elektronikát takarítani? Inkább valami kontakt spré. Ez potihoz.
Az enkodernek inkább a lába a kontaktos. Kiszed megnézi hátul a beforrasztásokat, prociig.
(#) Stockiannie hozzászólása Aug 30, 2022 /
 
Sziasztok,

Vásároltam kereskedőtől egy használt Ople Antarat, amibe a korábbi tulaj kicserélte a fejegységet. Semmi leírás nincs róla, annyit tudok hogy Android. Valószínűleg rosszul lett bekötve, vagy ő maga csinálta vagy nem értettek hozzá, de minden indításnál törlődnek a beállításaim, óra, rádió, dátum, stb. (és az eredeti felső computeren is). A kormányon lévő bal oldli irányítóval meg egyszerre működik mind a kettő. Valaki találkozott már ilyen fejegységgel? Bekötési problémák ezek? Szerelőnél vizsgáltassam át? Van használati úmutató ehhez a fajtához? Előre is nagyon köszi.
(#) Joe_001 válasza Stockiannie hozzászólására (») Aug 31, 2022 /
 
Szia!
A sárga vezeték fix 12Vra van kötve? Az a memória tápja.
(#) küzmös Gergely válasza Stockiannie hozzászólására (») Szept 2, 2022 /
 
Memória táp (+12V), sok kocsiban fel van cserélve a sárga és a piros vezeték!
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2022
(#) Joe_001 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 2, 2022 / 1
 
Én az Alfában visszacseréltem. Az Euro stekkerben volt rosszhelyen, de a piros az a kapcsolt táp volt a s,árga meg
a fix.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2022
(#) küzmös Gergely hozzászólása Szept 3, 2022 /
 
Sziasztok! Autórádió kiszedőszerszám híján, próbálkozhatom valami lapos lemezzel, esetleg késsel, ollófelekkel? Valaki próbálkozott már ilyesmivel? Vagy csak kárt teszek benne, és inkább kérjek meg valakit hogy kiszedőszerszámmal emelje ki? (Rosszalkodik a rádióm, hol szól, de inkább nem szeret szólni előlap hiba miatt, és vettem a bontóból egy fix előlapos sima autórádiót, amit bele szeretnék próbálni.)
(#) mraulajos válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 3, 2022 /
 
Próbálj meg kétoldalról vékony lemezt betolni. Olyan szélességűt, mit amilyen magas a rádió. Majd, a rádiót mozgatva, szépen kicsalogatni.
(#) Inhouse válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 3, 2022 /
 
PC ház hátuljából a PCI, AGP slotoknál alapból benne levő kikönnyített lemezdarabokat is megpróbálhatod. Vagy a melyikben a csavarral rögzíthető utólagos hajlított takarólemezek vannak, az még jobb. Kicsit alakítasz rajta, hogy keskenyebb legyen és mehet.
Gondolom nem Blaupunkt típusod van, ahol a négy sarkában 1-1 furat van, és nem lemez alakú a kiszedő.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2022
(#) küzmös Gergely válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 4, 2022 /
 
Köszönöm szépen, sikerült amúgy, de a vásárolt rádió is egy kalap kaki.. ha tőből meghúzogatom a hangszóró ISO vezetéket a rádióban, akkor szól.. majd nem szól, hol szól, hol nem, hol igen, hol nem. Tanulság annak aki nem akar így járni, hogy semmiképp ne vegyen bontóból autórádiót.
(#) Inhouse válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 4, 2022 /
 
Az jön le abból amit írsz, hogy egy másik rádió is pont ugyanezt csinálja. Ez esetben lehet, hogy a csatlakozó autóban levő része vacakol... Ha mégis a rádióban, akkor a forrpontok repedhettek el a NYÁK-on, viszonylag könnyen javítható.
(#) küzmös Gergely válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 5, 2022 /
 
Megpróbálkozom kiméregetem, esetleg hangszórót teszek rá közvetlenül, meg ilyenek, egyből kiadja hogy hol a baj, de most (tegnap) olyan lumbális derékfájdalom tört rám hogy huuu.. jobbára fekszem. A régi rádió ha működött akkor szólt, annak az előlapja, vagy annak érintkezője lehet rossz, se kép , se hang. Itt a tápellátás az működik. Látszik hogy megy a rádió, de mozgatásra elhallgat. Először nem tudtam mitől, az antennát is gyanúsítottam.. de valószínű a hangszóró csatinál van valami. Ez a vásárolt rádió kivezetett ISO-s, nem bedugós, hanem ki van vezetve a csatlakozó ellendarabja.
(#) Inhouse válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 6, 2022 /
 
Mozgatásra reméljük ki tudod deríteni a kontakt hiba helyét.
(#) küzmös Gergely válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 8, 2022 /
 
Nos, a hiba megvan.. ha nyomkodom a végfoknál akkor megszólal, de igen rövid időn belül halk sustorgássá lesz, ilyenkor megint megnyomkodom, megmarkolászom a végfonál. S szól.. Nagyon, nagyon mérges vagyok magamra. 4000Ft.-nál járok, és ott tart a dolog hogy 2db kukás rádióm van. Megnéztem hogy nincs-e valahol szemmel láthatóan rossz forrasztás, de semmit nem látok rajta.. tanulópénz. Holnap megnézem mennyiért adnak egy újat (ami nagy eséllyel működik is), üzletből, garanciával...
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2022
(#) Joe_001 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 9, 2022 /
 
Szia!
A végfok tápfesz körében lehet kontakt hiba. Talán az IC adatlapja segíteni fog, ha nincs rajz hozzá.
(#) Inhouse válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 9, 2022 / 1
 
Annyit megtehetsz, hogy végigforrasztod a végfok IC lábait és a nagyobb alkatrészekét a környékén, pl. kondik, fojtótekercsek...valószínűleg ennyi. Hacsak nincs egy NYÁK vezetősáv repedés...
(#) Udvari Zsombor válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 9, 2022 /
 
Azzal még olcsóbban megúszhatnád, ha átforrasztod, mint ha vennél valami újat, ne hagyjad felhúzni magadat.
(#) dB_Thunder válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Szept 9, 2022 /
 
Idézet:
„Holnap megnézem mennyiért adnak egy újat (ami nagy eséllyel működik is), üzletből, garanciával...”

Olcsóért!! 20-30 körül már kapsz!
Akkora ipari hulladékot, hogy azt is magadtól fogod kihajítani, és inkább elkéred a nagyid Sokol rádióját!
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2022
(#) Joe_001 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 10, 2022 /
 
Anno jártam úgy, hogy az ón körbevette teljesen az alkatrész lábat, a láb meg oxidos volt, A hiba láthatatlan volt, csak ki kellett venni az alkatrészt megkaparva, újraónozva lett jó. A Wiilliams flipperek driver csatlakozói is ezért égtek át. Ugyanez volt a hiba a a Wittemborg 400 kávéautomaták vezérlőpaneljain, mert ugyanezt a tüskéket használták. Osidos volt az alkatrész lába, de az ón valahogy befutotta a gyártás során.
(#) dannu hozzászólása Szept 11, 2022 /
 
Sziasztok ! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Pioneer avh 2550nex rádióm. Ami csak a páratlan frekvenciákat fogja be a rádió, gondol én ez UK régió miatt van, Létezik valami megoldás, hogy EU - s legyen ? Idegesít a Dankó rádió ......
(#) razoritos hozzászólása Szept 11, 2022 /
 
Sziasztok!Tudna nekem segíteni valaki,igaz nem fejegység hanem klímavezérlő,prefacelift-ről szeretném átépíteni a középkonzolt facelift-esre.Találtam is egy leírást (lentebb lesz)hozzá ,de hiába csinálom meg ,még csak életjelet se ad.A kérdésem lenne valaki oly szíves és megnézné a leírást és a képek között található lábkiosztásokat ,mennyire valós a leírás és a képek közt található tartalom én a leírás szerint csináltam ,de így nem jó,lehet én toltam el valamit,de kétszer is?A másik ,hogy én nem szedegettem ki a pin lábakat hanem a kábeleket csapoltam meg késes leágaztatóval ,hogy a régi vezérlőt tudjam még használni míg ez életre kel.
Előre is köszönöm aki elolvassa.


lépésről -lépésre
(#) villanyipi hozzászólása Szept 13, 2022 /
 
Üdv!
A képen egy 206 peugeot rádió kábel korbács látható, ami ezzel a kábel össze kötéssel indul szól teszi a dolgát, de ha széthúzom nem indul a kocsi ablakot töröl magától, eddig egy sal fejegység volt benne én így kötöttem be a táp és memória kábelt, de jó lenne ha gyújtás nélkül max az órát jelezné.
A szürke az direkt + a piros kapcsolt, össze kötött állapotban minden jó.
Lehet valaki előttem félre kötött valamit?Örököltem a kocsit, és tennék bele szép új jvc fejét, és első szettet, de a kábel végén én 20 ohmokat mérek, pedig hátul nem hiszem hogy lenne rajta más a gyári hangszórókat kivéve.
A táp rész érdekel a hangszórót újra tudom vezetékezni bármikor.
Előre is köszönöm a segítséget.
Ipi
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2022
(#) Inhouse válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 13, 2022 /
 
Nekem nem teljesen tiszta a leírásod, de az ISO csatlakozó bekötése szabványos, kivéve, hogy néhány gyártó keveri az állandó és a kapcsolt 12V vezeték pozícióját (piros és sárga). Ezért szokott is lenni a legtöbb rádión lehetőség ezeket összekötni, vagy cserélni. Vagy sarus dugdosós, vagy a hátulján levő biztosítéknak van 2 pozíciója...
Talán elterjedtebb, ahol a sárga az állandó 12V és a piros az ACC, gyújtás.
Ez az ablaktörlő magától rész eléggé fura...de az autóban levő gyújtás és állandó 12V szálat nem kötheted össze, hiszen akkor a kulccsal hiába veszed le a gyújtást...
(#) villanyipi válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 13, 2022 /
 
Igen a papírformát ismerem, és nem is akarnám összekötni, viszont eleve így volt összekötve a 2 vezeték és rá a rádió piros és sárga vezetéke, ha a szürkét és pirosat széthúzom borul minden, forog az önindító de nem indul a motor, magától törölni kezd az ablaktörlő is, meg ki tudja mi zavarodik még össze.
Mikor újra összetekerem és helyre áll minden valami sziréna is vagy valami felszólal mellé.
Azt sem tudom honnan jön a kábel, mert ugye a kormány felől várnám a távvezérlő miatt ami gondolom a gyári rádiót vezérelte is, de ez a kézifék felől jön valamerre.
Bizonytalanért nem szívesen bontom ki a műszerfalat hogy megkeressem mi a bibi, de ha valaki tud mondani egy pontot ahol kutakodjak az más tészta.
(#) Inhouse válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 13, 2022 /
 
De azt csak látod, hogy ez gyári kötés volt, vagy az előző gazda követte el? Mérhető az egyiken állandó +12V, a másikon gyújtás? Nincs kimenve valamelyik biztosítékod a táblán?
Nincs olyan szál egy autórádió előkészítésben, ami, ha nincs összekötve, akkor nem indul az autó és megy az ablaktörlő magától...
(#) gery20 hozzászólása Okt 18, 2022 /
 
Sziasztok!!! Adott egy pioneer mvh-s410bt fejegység. egyik pillanatról a másikra hibás lett. Torzítva szól összes csatorna! De úgy, hogy ujjkora óta csak az rca kimeneten volt használva, de a saját hangszóró kimeneten is torzít! Most a kérdésem annyi lenne ,hogy az rca-ra a végfok iccéről osztja vissza a jelet vagy még előtte? Esetleg még is a végfok-roll nyomja az rca felé érdemes vég íc cserélni? vagy bassam a kukába?

vég ic típusa pioneer mosfet pal0014a
(#) Inhouse válasza gery20 hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Az biztos, hogy nem a végfok IC kimenetéről megy a vonalkimenet.
Minden forrás ugyanúgy torz?
Nagy valószínűséggel van 4 műveleti erősítő az RCA kimenetek előtt, lehet, hogy ott van táp probléma. Valami közös pontnak kell lennie, ha mind a 4 egyformán és egyszerre romlott el.
Esetleg megszakadt a testpont...
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Ezekbe már szerintem valami audió processzor van, lehet annak a tápja halt meg.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Utánfutón szeret megszakadni a test, az szokott ilyen értelmezhetetlen hibát okozni, a futó világításnál...
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Az biztosan van benne, mert ez a cucc még karaokezni is tud.
De attól még lehet egy leválasztó műveleti erősítő esetleg az RCA előtt.
(#) gery20 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 28, 2022 /
 
Szia! Igen mind a négy kimenet egyszere volt rosz rca és a saját végfokról is. Be menet is mindegy volt, hogy aux, rádió, Bt. Azért gondoltam volna hogy vég fok lehet a ludas mert az viszont melegedett úgy, hogy csak az rca van használva. Hibba fent ált az asztalon külön táppal is. Szét szedtem meg néztem nincs semmi a panelon esetleg valami apró smd alkatrész le esve semmit se találtam. Nagyító alat nézegetve. Elkönyveltem veni kell újat ösze szereltem. Raktam némi hűtő pasztát is a vég icrére ha már gyárilag sajnálják. Utána be vágtam a kocsiba az ülésre kicsit káromkodva majd holnap. Másnap be kötöm és csodák csodája semmi baj. Bocsánat ha kicsit értelmetlen az írás de mobiltelefon nem kényelmes az oldal használta. Vagy csak nekem nem megy.
Következő: »»   200 / 207
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem