Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   528 / 570
(#) Georgee hozzászólása Szept 21, 2022 /
 
Sziasztok! Rendszerátmosás után a szekunder hőcserélőmben levegő maradt. Használat után ha elzárom a meleg vizet, akkor hallani, ahogy visszamegy a levegő a hőcserélőbe, visszabugyog. A levegő a hideg-melegvíz körön van a levegő és nem a primer-szekunder hőcserélő között. A szaki azt mondta majd kilégteleníti magát. A használati utasítás is ezt írja, hogy ki kell nyitni a csapokat és légteleníti magát a HMV rész. Nekem az első elosztó, ami a meleg vizet osztja szét a lakásban a kazán alatt van bő egy méterrel, és a víznyomásom sincs akkora, hogy kihozza a levegőt a hőcserélőből. Valakinek van ötlete hogy tudom légteleníteni a hőcserélőt? Vaillant turbotec kazánról lenne szó.
(#) VIM válasza Georgee hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Szia! Miven van alul bekötve a kazán a csőhálózatba?
(#) Cini71 válasza VIM hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Nyitva vannak a radiátorok levegő se jön légtelenítésnél es ahogy bekapcsol a kazán szinte azonnal melegszik a 2 cső.Azt gondoltam hyogy a visszatérő csak akkor melegszik ha melegednek a radiátorok.
(#) Georgee válasza VIM hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
A kazán alól a saját kötőelemeivel, majd onnan 5 rétegű csővel megy tovább a falba. Illetve lent megy egy osztóba majd onnan tovább 5 rétegűbe.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2022
(#) VIM válasza Cini71 hozzászólására (») Szept 21, 2022 / 1
 
Az a fura, hogy ez a kazán csak fűteni tud. Az talán elképzelhető, hogy a bypass szelep rugója törött volna és emiatt nem tud beindulni a cirkuláció
(#) VIM válasza Georgee hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Azt lehetne csinálni, hogy a HMV-t kikötöd alul és úgy áramoltatod rajta keresztül a vizet, majd visszakötöd.
(#) Georgee válasza VIM hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Azon gondolkoztam magát a hőcserélőt lazítom meg. 4 csavar fogja és elvileg csak O gyűrűk tömítik. A kazánt kikapcsolom, és hagyom hogy a kiáramló víz kiszorítsa a levegőt. Más ötletem már nem nagyon van. Hőcserélő
(#) VIM válasza Georgee hozzászólására (») Szept 21, 2022 /
 
Vedd le egy helyen a perlátort is a csap kifolyónál, hogy erőteljesebb legyen az áramlás ill. több helyen nyiss cspot.
(#) zeusmaior válasza Georgee hozzászólására (») Szept 22, 2022 /
 
Szia! Hálózati vagy ,,hidrforos,, vizet használsz melegvíz készítéshez?
(#) Georgee válasza zeusmaior hozzászólására (») Szept 22, 2022 /
 
Hálózati, vízszűrővel.
(#) Cini71 válasza VIM hozzászólására (») Szept 22, 2022 /
 
Epp a rugó köszönöm a tippet. Keringető nrm lehet hibás?
(#) Itibi56 hozzászólása Szept 22, 2022 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat,cseréltem lángérzékelőt plusz meg kellett forditani a tápot és jó lett.
(#) VIM válasza Itibi56 hozzászólására (») Szept 23, 2022 /
 
A képen látható darabra lehetne mondani, hogy szét van égve de még így is volt ionáram rajta.
(#) VIM válasza Cini71 hozzászólására (») Szept 23, 2022 /
 
Nézd meg, hogy meddig mellegszik a cső a kazántól oda-vissza.
(#) antiktelefon hozzászólása Szept 23, 2022 /
 
7-8mm-es égéstér szigetelést hol lehet kapni darabra? 27.5x21 vagy nagyobb kéne, esetleg ha valami konkrét cikkszámú, nem 20 ezres darab létezik más készülékhez, amiből ki lehet vágni, az is megteszi, csak a vastagság meg a 2 méret stimmeljen.
De ha lehetne valamekkora táblában kapni, akkor inkább minden oldalon kicserélném, mert elég rossz állapotú.
(#) Gombszem válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 23, 2022 /
 
Ha jó az azbeszt lemez (kb 5 mm vastag), tudok adni. Bár már tiltott, de jól használható abban a zárt térben.
(#) Fats Domino hozzászólása Szept 25, 2022 /
 
Üdv,Jó vasárnapot mindenkinek!
Szereztem egy kis nyomásmérőt,megmértem, és a kiegyenlítő tartályban nem volt nyomás,a fűtés még is működött. Most egy biciklipumpával felfújtam 1,5 atm-ra, ez közelítőleg jó lehet? Hogyan lehet,hogy a fűtés 0 atm-nél is működött? A nulla nyomásérték miatt elképzelhető,hogy a melegvíz épp’ hogy csak csurdogált? Most lényegesen jobbnak tűnik. Milyen gyakran kell ellenőrizni ezt a nyomásértéket?
Bocs,ha túl sok mindent kérdeztem egyszerre.
(#) antiktelefon válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Jobb lenne valami üveg/kerámiaszösz tábla, már csak azért is, mert nem téglalap alakú kell és sokat kell reszelgetni, azbesztet inkább nem reszelnék.
Raklapos táblaméretben láttam, de nem hinném kisker létezik rá meg egy táblát postázni nem lehet, csak helyben átvenni és méretre vágni, így túl sok opció nincs, inkább valami más készülékhez kapható nagyobb darabból vágnám ki.
Persze ha valaki szerelő és van nagy táblája pótláshoz vagy tud kiskert szóljon.
(#) antiktelefon válasza Fats Domino hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Nem engem kérdeztél, de itt több keveredés van.
A tágulási tartály itt a fűtésköri? Ha nincs kettő, akkor az lesz. Úgy kell felpumpálni, hogy a fűtés körben ne legyen víznyomás, vagyis vagy leszereled a tágulásit, ha olyan idomja van vagy leereszted a fűtéskörből a nyomást. Nyilván a fűtés oldalon nem 0 nyomás volt, csak ha a levegő oldalon nincs semennyi levegő, akkor a semmilyen levegőnek nem lesz 0-nál magasabb nyomása. Szóval nem volt 0 a víznyomás, akkor a szivattyú nagyon zajos lenne és nem is működne jól a fűtés, csak nem tudtad mérni. A levegő oldalból nem jön víz, ha megnyomod a szelepet?
A HMV nyomásnak semmi köze nincs a primer/fűtés kör nyomásához, a melegvíz nyomása a hálózati víznyomástól/nyomáscsökkentő, HMV kör dugulásától, csaptelepekről függ.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2022
(#) Fats Domino válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Valóban nem konkrétan téged kérdeztelek.Semmi gond, csak ebből viszont pont nem értek semmit,de azért köszi a fáradozásodat a válasszal! Bizonyára rosszul fogalmaztam, de egyetlen szót sem ejtettem a fűtés víznyomásról, nem is néztem,hogy az mennyi, (itt gondolom a töltőszelepnél lévő nyomásmérő az érdekes) csak a tágulási tartály nyomást mértem,ami nulla volt!.
Üdv
(#) antiktelefon válasza Fats Domino hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Pedig elég egyértelműen írtam... A tartályban szerinted a fűtésoldali víznyomás és a légnyomás lehet különböző, amikor egy puha membrán választja el a kettőt?
(#) VIM válasza Fats Domino hozzászólására (») Szept 25, 2022 / 1
 
Ez a helyes sorrend a tágulási tartály nyomásának beállítására, típustól függetlenül. Annyi a kitétel, hogy lehetőleg a biztonsági szelepet nem célszerű használni a leeresztésre, mert az hajlamos lesz az esetleges szennyezőanyag beakadásra és azután a visszazárásnál nem fog tökéletesen zárni és csepegni fog.
(#) jpuskas99 válasza Fats Domino hozzászólására (») Szept 25, 2022 / 1
 
Mellékelek egy képet, úgy emlékszem VIM kolléga tette fel ide nagyon régen. Az alapján végezd az ellenőrzést, utántöltést:
(#) Fats Domino válasza VIM hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Köszi mindkettőtök segítő hozzászólását! VIM, jpuskas99!
Üdv!
(#) antiktelefon válasza Fats Domino hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Gratulálok, amit én leírtam azt lesz@roztad persze, pedig a "Hogyan lehet,hogy a fűtés 0 atm-nél is működött? A nulla nyomásérték miatt elképzelhető,hogy a melegvíz épp’ hogy csak csurdogált? Most lényegesen jobbnak tűnik." kérdésekre nem adtak választ, de amit írtam igen.
Amikor meg én kérdezek égéstér szigetelésről, egyetlen választ nem kapok, igazán hasznos. (Gombszem ajánlott azbesztlemezt, de inkább nem fogom azt reszelgetni órákon át)
(#) VIM válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Szia! Nem akartam konkrét készletet mutatni mivel nem írtad, hogy melyik típushoz kellene. Az a probléma, hogy vanni van akármilyen szigetelő de méreteket nem akarnak megadni és telefonon érdeklődve sem tudnak adni, csak annyit mondanak, hogy milyen kazánhoz kell és aszerint fognak tudni adni készletben. Amiket darabra lehet kapni azok is valamelyik márka egyik darabja de méretek ott sincsenek megadva. Én még tavaly megvettem ezt tőlük de fele pénzért mint amennyiért most lehet kapni (és ez csak roszabb lesz).
(#) antiktelefon válasza VIM hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Igen, pontosan ez a baj, mindenhol cikkszám van és még vastagság sincs megadva, így ha nagy nehezen találnék megfelelő méretűt valami nem létező méret jelölt robbantott ábra alapján, a vastagság nem derülne ki. Így leginkább olyat keresek, hogy valaki szervizelt valamit és tudja annak a szettjéből kijön a méret. De valahol biztos kapni darabra is, egyedi kályhákat meg mindenféle forró cuccot is építenek... Amúgy egy baromi régi Radiant, jelentősége nincs, az eredeti nem beszerezhető sehol (2 évvel ezelőtt sem volt már) és ha lenne sem érné meg az OEM alkatrész árat.
Vagy valami boltot, ahol van egy rakás készleten, esetleg sérült/hiányos szettek olcsón. De leginkább táblásan kéne az anyag.

Bővebben: Link
Van nekik egy rakás 1-2 ezres is, de méret sehol nincs.

Na most elhamarkodtam, SD daraboknál van méret és ez jó is lehetne:
https://www.inone.hu/egoterszigeteles_elso_7153?
Kérdés hány mm vastag, erre van tipped? Maximum 8mm fér el, fölötte a széleinél be kéne faragni.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2022
(#) VIM válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
A vastagsága az "annyi" (8mm) lehet és nem sok eltérés van közöttük. Amit vettem az üveg/kerámiaszösz lehet ahogy néztem, pille könnyű de elég masszív daraboknak tűnnek. Remélem nem fogom eltörni amíg beszerelem őket a helyükre.
(#) antiktelefon válasza VIM hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
A képen többnek néz ki az oldalhosszak és vastagság aránya alapján. Ami van, az 6-7-8mm vastag attól függően hol nézem, csak barom módjára szedték ki párszor és türelemjáték visszarakni úgy, hogy ne zuhanjon bele (ha már a szélei beszorulnak fix).
(#) Fats Domino válasza jpuskas99 hozzászólására (») Szept 26, 2022 /
 
Jó reggelt! Szuper a rajz,köszi! (VIM-nek is).Ha úgy töltöm fel a kiegyenlítő tartályt,hogy a víz nincs leeresztve,okozhat meghibásodást a cirkóban? Fűtés közben hogyan változik a nyomásérték a kiegyenlítő tartályban és mennyi ez az érték ami a működéshez optimális? Üdv
Következő: »»   528 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem