Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   272 / 292
(#) kis_san válasza JZoli hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Köszönöm a tippeket. Úgy gondolom hogy az indító körben van valami, talán táphiba, nem relé.
5V megvan de az elsősorban a vezérlő IC-é úgy látom.
Azt tapasztaltam, szinte egyszerre indul a keringtető és a ventilátor. Viszont, lekapcsolja a ventilátort egyből szinte, (szivattyú marad) és nem lép tovább (gáz, szikra vez. nincs). Annak a tápkörét próbálom nézni csak kicsit kényelmetlen mérni/visszafejteni ahogy lóg ki a kazánból. Már néha sem indul. Összes szenzor kizárva.
(#) JZoli válasza kis_san hozzászólására (») Szept 25, 2022 /
 
Lehet, hogy nem akarod inkább érteni a dolgot, de ne felejtsd el, neked kell a segítség. De egy kis magyarázat. Van a panelon több relé is, az egyik a keringetőszivattyút- egy másik meg a ventilátort kapcsolja. Ha a relé kontakt hibás ugyan elindulhat a venti, de nem tud felpörögni, akkor gyújtás, már nem lesz. De írtam két relét is amit javasoltam megmérni! ez megtörtént? Erről nem írtál semmit. Így hogy segítsünk?A panelhibákat csak méréssel tudod behatárolni, ha nem mérsz akkor nem lehet továbblépni.
(#) kis_san válasza JZoli hozzászólására (») Szept 26, 2022 /
 
Kontakthiba/valószínűleg beázás/ okozta az RL6-nál.
A visszafejtést akartam megúszni, kapcsolási rajz hiányában...de nekiláttam kimérni, mi az első lépés a gyújtás körben.
(#) imre wurm válasza kis_san hozzászólására (») Szept 27, 2022 /
 
Nem valószínű hogy beázás okozta a relé hibát.Annak nyoma van a panelon.Elég gyenge minőségűek ezek a JV24 SK-t relék.Egyszerűen nem bírják az induktív fogyasztókat"PL.ventillátor" kapcsolgatni.Amúgy örülök hogy meg lett a hiba!
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2022
(#) kis59 hozzászólása Okt 8, 2022 /
 
Sziasztok!
Egy Baxi Luna 1.240i cirkóról van szó, váralanul "lepadlózott". A hiba: A főkapcsolójának bekapcsolásakor fél másodperces ütemmel van egy-egy szikra, akkor is ha le van kapcsolva a termosztát.(Ez mondjuk igen furcsa) A termosztát bekapcsolásakor indul a szivattyú, a LED sor kivillan a 60 fokig -pedig gáz nincs - aztán leáll, a leállás után rögtön kezdődik az egész. De nem mertem sokáig így hagyni, a negyedik nekilódulás után leállítottam. Eddig ilyen hibajelenség nem volt, kb két hete fűtök esténként. Gondolom, szerelő kell, de jó lenne képben lenni, mert az előzők igen alaposan átvertek. Köszi szépen!
(#) VIM válasza kis59 hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Szia! Feltehetően a vízhiány kapcsoló nem kapcsol, mert a tágulási tartályban nem megfelelő a nyomásviszony. A vízhiány nyomáskapcsolóra piros vezetékek mennek és a szivattyú indulásakor ki kell jönnie a kis rúdnak amit a membrán kitol és a mikrókapcsolót kapcsolja, leellenőrizve ezzel a megfelelő vízáramlást.
(#) kis59 válasza VIM hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Szia! Köszi, de én nem erre gyanakszom, mivel a tágulási tavasszal lett pumpálva és a mikrokapcsolót kiékelem, mindig működött. Viszont az furcsa, hogy termosztát nélkül is van szikra, éjjel agyaltam rajta, talán beragadt valami relé kontaktus?
(#) VIM válasza kis59 hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Biztonsági feltételeket nem iktatunk ki! (átmenetileg és a teljes felelősség tudatában, hogy azzal mit kockáztat az ember). Ha a panelen van a hiba és az relécserére mutat akkor azt nem lehet kikerülni mint ezt a kiékeléses dolgot és megfelelő szerszámozottságot és felkészültséget igényel. Az is előfordulhat, hogy forrasztási hiba okozta tápfeszültséghiány is közrejátszik ebben a hibatünetben. Ha trafós a tápegység annak lábainak forrasztása körberepedhet és bizonytalan lesz a működés. A panelről tudnál feltenni éles képet amin jól láthatók az írások és színek?
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2022
(#) kis59 válasza VIM hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Küldöm (bocs, kicsit lassan reflektálok, de ma lakást szigetelek), az egyiket a kábelek színe miatt jobban megvakuztam.
Igen, nem szabadna kiiktatni, de lassan jön meg a nyomás, addigra hibakóddal leállna.Szét kellett volna szedetni, de sok minden más miatt kifutottam az időből.
(#) VIM válasza kis59 hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Az jutott eszembe, hogy fázishelyesen van bedugva a készülék? .... mert ha nem akkor nem fog jól működni.
(#) kis59 válasza VIM hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Igen, ez hosszú ideje nem volt bolygatva, jelölve is van a bedugási irány.
(#) jpuskas99 válasza kis59 hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Csak pontosítás miatt kérdezném: Ezek szerint a mikrokapcsoló állandóan ki van ékelve?
(#) kis59 válasza jpuskas99 hozzászólására (») Okt 9, 2022 /
 
Csak amikor indítom, plusz egy darabig kell. utána már rendesen kikapcsol-bekapcsol. De pár naponta leáll, újraindítás kell.
(#) jpuskas99 válasza kis59 hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Ilyen mikrokapcsoló van benne:
(#) SzilCsong hozzászólása Okt 14, 2022 /
 
Sziasztok

Bocsi, ha off a kérdésem, de neten nem találtam rá választ és biztos van köztetek aki vágja a választ.
Számlázáskor a szolgáltató figyelembe veszi gázártámogatás tekintetében, milyen gáz fogyasztók vannak a háztartásba.
Csak fűtés
Fűtés és melegvíz.
Fűtés, melegvíz, főzés

Ezeket honnan tudja a szolgáltató, hogy nekem mik vannak? Ill. ha nem tudja, hogy tudom megadni neki? Ha belejelntkezek az MVM next felületére nem találok ilyen beállítási lehetőséget.
Köszi, ha tudtok segíteni.
(#) kzozo válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Szia. Igen, figyelembe veszik. Mi is most futottunk velük egy kört (jó nagyot), mert nálunk valamiért csak a fűtés volt "bejegyezve", a melegvíz nem, nem tudom miért...
Ezt online nem tudod elintézni. Vagy be kell menni személyesen, vagy Ügyfélkapun keresztül ha írsz nekik, arra kötelesek válaszolni x napon belül.
(#) SzilCsong válasza kzozo hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Köszi, most az jutott az eszembe, hogy ez tavalyi bekötés és a tervek alapján ott van , hogy kombikazán.
Tehát egyértelmű, hogy melegvízre is van használva.
Szerinted ezt így figyelembe veszik?
Vagy mindenképpen kell az intézkedés?
(#) kzozo válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Mitől lenne egyértelmű? Ha fel is van szerelve egy kombikazán, nincs előírva hogy csak azt lehet használni vízmelegítésre.
Ha van sok időd, bemehetsz megérdeklődni. Lehet hogy amúgy minden rendben van. Vagy megvárod a következő számlát, és ha sokallod az összeget, akkor intézkedsz...
(#) Inhouse válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Elvileg kéne legyen egy papírnak erről a szolgáltató és közted. Anyósom állítja, hogy anno volt nekünk is ilyen, de egyáltalán nem rémlik.
Nekünk június óta most lett végre egy gázszámlánk, látom az összegét, de mivel postai csekkre van állítva, megnézni nem tudom a neten, amíg meg nem érkezik. Jó kis feature...
(#) jpuskas99 válasza SzilCsong hozzászólására (») Okt 14, 2022 /
 
Várd meg a számlát, annak tartalmából már látni fogod. (Én átalánydíjas vagyok, már megkaptam az augusztusi és azutáni számlákat és nálam minden rendben.) Persze, ha diktálós vagy, akkor problémád lehet, sőt valószínű, hogy lesz sajnos.
(#) SZRKRLYISTVAN válasza rapido hozzászólására (») Okt 19, 2022 /
 
Szia
István vagyok Erdélyből
Ezekhez a kazánokhoz NTC 10Kohm/25 fok jár gyárilag,de csak akkor érdemes használni ha a hőigény mindig 9.5 és 24kW között van,hanem nem müködik

S010075.jpg
    
(#) Charlie99 hozzászólása Okt 19, 2022 /
 
Sziasztok!

Van egy Immergas Victrix 24 kw X-es kazánom (7 éves lesz). Egy ideje E37-es hibát dobál, de csak reggel és este felé, napközben nem.
Ahogy néztem, ez alacsony feszültség hiba. Eddig nem volt ezzel baj, ennek ellenére is működött rendesen, de most pár napja este fele (8 óra magasságában) nem hajlandó bekapcsolni. Ekkor 226V körüli a fesz. a hálózatban. Azért ezt nem mondanám olyan nagyon alacsonynak
Később, mikor 233V magasságába emelkedik a fesz, akkor már elindul. Környéken sok a napelem, napközben nem ritka a 248-250V fesz, olyankor nem is villogja a hibakódot.
Egyik fázison este is magasabb a hálózati fesz, majd arra próbaképpen átkötöm, de jön a tél, mi van ha tartósan nem akar majd működni?
Mi fáradhatott el benne, gyógyítható vajon?
(#) VIM válasza Charlie99 hozzászólására (») Okt 19, 2022 / 1
 
Szia! Nézd meg, hogy milyen felépítésű a tápegysége és ha nem trafós akkor valószínű, hogy kapcsolóüzemű és az abban lévő kapacitív tag értékvesztett.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2022
(#) Charlie99 válasza VIM hozzászólására (») Okt 19, 2022 /
 
Ok, köszi, hétvégén szétberhelem
Ha trafós, akkor panelcsere?
(#) VIM válasza Charlie99 hozzászólására (») Okt 19, 2022 /
 
Nem gondolnám, hogy emiatt panelt kellen serélni legfeljebb alkatrészt.
(#) Prettl Norbert hozzászólása Okt 19, 2022 /
 
Sziasztok,
Western Quasar 24f gázkazánnal van problémám, nincs gyujtás. Keringetőszivattyú, ventilátor elindul gáz jön gyujtószikra nincs (gázleállás hibakoddal leáll). SIT504 gyujtótrafő van benne. A vezérlő panelról tápfeszültség 230v kimegy a trafó felé, gyujtáskor a harmadik vezetéken egy pillanatra megjelenik feszültség de szikra nincs. Gyujtó elektróda ép. Hogy tudom kimérni hogy a gyujtó trafó vagy a vezérlő panel hibás?
(#) JZoli válasza Charlie99 hozzászólására (») Okt 19, 2022 / 1
 
Néhány hónapja ugyanezzel a hibával találkoztam a lányoméknál. Egy 1u kondi volt rossz, néhány nF volt csak mérve a kapacitása. Ha jól emlékszem 400V-os volt és elég közelvolt a panel széléhez. Sajnos ennél többre nem emlékszem, mert nem gondoltam, hogy valaha szükség lesz erre az infüra még.
(#) JZoli válasza Prettl Norbert hozzászólására (») Okt 19, 2022 /
 
Első körben megpróbálnám, hogy valamilyen külső gyújtóeszközzel begyújtható-e az a kazán. Ha igen akkor biztosan a gyújtókörben kell keresni a hibát. És tovább lehet lépni.
(#) imre wurm válasza Charlie99 hozzászólására (») Okt 19, 2022 /
 
Szia.Jól mondja a Zoli!A tápegységnél,a hűtőzászlós dióda mellett van egy 1uf 400 vagy 450 voltos kondenzátor.Az érték vesztett.Azt kell cserélni.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2022
(#) Prettl Norbert válasza JZoli hozzászólására (») Okt 19, 2022 /
 
Köszönöm a gyors választ. Begyujtani betudtam külső gyujtóval, ha már égett a láng már nem volt gond vele , a láng erösség állítás is működik. Néztem a vezérlő panelt 1u kondit nem találtam, de holnap ki szerelem és úgy nézem meg. Egyébként néhány nappal ezelőtt kezdett vacakolni, néhányszor nem gyujtott, de akkor a ki-be kapcsolás segített.
Következő: »»   272 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem