Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1253 / 1267
(#) Imi68 hozzászólása Szept 25, 2022 /
 
Sziasztok! LG 32LC56-zc Televízió képe fehér vonalakkal van tele, leginkább a kontúrok mentén. A tápegységben sok púpos kondenzátor volt, azokat kicseréltem a többit is átmértem . Feszültségek jók. Szeretném kikérni a véleményeteket a hibával kapcsolatban a tv 15éves. Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2022
(#) FAZ1 válasza solti_imre hozzászólására (») Szept 28, 2022 /
 
Ezek az elektronikus kondik már csak olyanok. Elfáradtak, vagy már gyárilag sem voltak 100 µF.
(#) FAZ1 válasza Imi68 hozzászólására (») Szept 28, 2022 / 1
 
A pupos kondi gyakorlatilag mindig ártalmas.
Nekem egyszer azért kellett megjavítanom egy DVD lejátszót, mivel nagy durranás és füstös bűz közepette elszállt a hálózati tápjában a kondi. Persze rögtön vitt magával 2 diódát is a Graetz-ből.
Csere után meg egyből jó lett.
Miközben beletettem a készülékbe hátul egy kis kapcsolót, hogy nem legyen rajtaállandóan a hálózati feszültség, csakis akkor, ha ténylegesen használják!
(#) Imi68 válasza FAZ1 hozzászólására (») Szept 28, 2022 /
 
Köszönöm a válaszod! Igen! Most azon vagyok ,hogy az alaplapon cserélem az SMD elektrolit kondenzátorokat. A kérdést pedig azért tettem fel,hogy (ha esetleg valaki találkozott ezzel a hibával) kijelző,alaplap, vagy T-con hiba. Mert ha ez kijelző hiba akkor kár a fáradságért. (kuka). Vagyis alkatrész bázis!!! Minden jót kívánok neked!
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Okt 2, 2022 /
 
Sziasztok!Kérném a segítségeteket. Sajnos nem jutok előrébb az LG 32LC56-zc tévé javításával. Jó pár kondenzátort kicseréltem az alaplapon,a kép semmivel nem lett jobb, de most már nem áll le kis idő múlva. A T-con panelról lehúztam az egyik majd a másik ribbon kábelt erről csináltam fotókat. A harmadik fotón mindkét kábel a helyén van .Ahogy melegszik be egyre rosszabb a ,akkor már pirosas is a kép.Nem tudom eldönteni hogy ez alaplapi vagy T-con panel hiba?? A kép feldogozó processzor Genesis FLI8548H-LF , még ennek a hibájára gondolok. Köszönöm előre is!
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2022
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Sziasztok! Segítség híján, a magam feje után próbálom javítani az LG 32LC56-zc televíziót. Kép feldolgozási hibára gyanakodva,megmelegítettem a Genesis FLI8548H-LF processzort. Ez ugy sikerült ,hogy azóta a tévé nem kapcsolható be. Még a standby LED sem világít. A tápegységen csak az 5V van meg. Az alaplapon is meg van ez az 5V és ebből van 3,3 és 1,7V is. Ugye jól gondolom hogy megsértődött a processzor vagy a környéke a túlzott reflow-tól?
(#) sany válasza Imi68 hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Ha előtte be lehetett kapcsolni, nagy valószínűséggel, a kérdésedre a válasz, igen.
Azért látszik a hőhatás helye, elég csúnyán a tápegység panelján, kaphatott a televízió többi alkatrésze, még a melegítés előtt is.
(#) Imi68 válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Szia! Sok sebből vérzett! A táppanelen sok púpos kondenzátort cseréltem, és már előttem is valaki. Az volt az első lépés,de sajnos nem hozta a várt eredményt. A kép nem javult meg, bár már nem is kapcsolt ki a tévé. Ekkor gondoltam az alaplapon lévő képfeldolgozó chip-re. Találtam ezt a másik panelt,de ezen már kártya fogadó hely is van,jó lehet ez nekem? Gondolom más softwear fut rajta.
(#) sany válasza Imi68 hozzászólására (») Okt 12, 2022 / 1
 
Szerintem jó lehet a panel, amit mutatsz. A kártyaolvasó, nem befolyásolja a működését, opcionális dolog. Azt nem tudom, hogy esetleg, lehet-e LCD hiba.
De a tápot, mindenképpen hozd rendbe, mert én így nem dugnám rá az új panelt, itt lehet nem lesz elég a kondenzátor csere. Mindent átnéztél a táppanelen? pl. Fet-ket
(#) Imi68 válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Köszönöm a válaszod! Az LCD hibától én is félek, mert akkor kidobott pénz a panel ára. A tápegység elvileg jó volt a reflow előtt , minden feszültség meg volt. De azt hogy teljesen rendben volt azt azért félve írnám ide.De én még is processzor hibára gyanakszom ,mert még a standby LED sem világít amit szintén a processzor ad ki. És a tápegység többi részének is a proci ad engedélyt. Legalább is én így gondolom.
(#) sany válasza Imi68 hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Az bíztató, hogy megvoltak. Én csak azért nem bíznám rá az új panelt, mert nem tudni pontosan mi okozta a előzőleg kicserélt kondik felpúpodását. Nem biztos, hogy az eltelt idő.
(#) Imi68 válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Nem tudom megcáfolni amit írsz! A tévé 2007-es tehát több mint 15 éves. A kép hibával régóta küzdöttek(unokanővéremék) állítólag 5-6 óra alatt helyre állt a kép. Hát én soha sem járattam addig. Tehát sokat mehetett, még egyáltalán nézhető lett. ( hogy ez esetleg LCD hiba is lehet,passz) Az CCFL csövek inverter panelján is púpos voltak a kondenzátorok. Vagy bátor leszek és megveszem a panelt 4700+posta. Másképp soha nem jutok előre,és itt nem csak erről a tévéről van szó hanem a tapasztalat szerzésről. Mert azt hogy dobd ki a legegyszerűbb mondani. Sajnos úgy néz ki itt a fórumon sem találkozott senki ilyennel.(vagy ő is drágán vette a tapasztalatot)
(#) sany válasza Imi68 hozzászólására (») Okt 12, 2022 /
 
Az még talán szetencse, hogy találtál hozzá panelt.
(#) Kaloz Arpad hozzászólása Okt 20, 2022 /
 
Sziasztok ! Lehetséges-e sorkimenőn belül szakadás vagy kontakthiba ?
(#) sany válasza Kaloz Arpad hozzászólására (») Okt 20, 2022 / 1
 
Szia!
Persze.
(#) tursaba hozzászólása Okt 23, 2022 /
 
Sziasztok!
Szeretnék kérni LC420DUE LCD tévéhez háttér ledek meghajtó rajzot.
Elment a háttérvilágítás.
Köszönettel:
(#) martin66789 válasza tursaba hozzászólására (») Okt 23, 2022 /
 
Szia!

A hátérvilágítás felé van kimenő feszültség?

Lehetséges hogy az egyik LED zárlatos, amit máskor javítottam abban meg volt a háttérvilágítás feszültsége, a LED-eket egyesével próbálgattam végig 2db zárlatos volt, ez okozta a hibát mert sorba van kapcsolva a LED-ek.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Nov 4, 2022 /
 
Sziasztok! Kollégám átadott egy 5 év körüli LCD Samsung televíziót, azzal a hibával hogy amikor a felesége bekapcsolta volna, egy halk pukkanás kíséretében elhalálozott. Se kép, se hang, se stand by. Abszolút de semmi. Nos levettem a hátlapoz, elsőre minden épnek tűnik, rámértem a biztosítékra, ami viszont szakadt. Nem szoktak csak úgy maguktól repkedni a biztosítékok. Kérdésem az lenne, hogy próbálhatom, e úgy, hogy a biztosíték helyre beteszek egy 230V/60W-os égőt, és így indítva figyelem a működést, hogy esetleg valami melegszik-e. Van ott 4 db kék kerámia kondenzátor, érdemes őket ilyen esetben cserélni?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2022
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 4, 2022 /
 
Szia! Természetesen próbálhatod úgy, ez egy elterjedt áramkorlátozási módszer. De ezelőtt érdemes lenne szakadásvizsgálóval áttapogatni a vonalakat, hátha megmutatkozik a hiabhely (ha egyáltalán van olyan).
(#) tufatofu válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 4, 2022 /
 
Nem akarlak elszomorítani, de én még nem találkoztam olyan táppal, hogy megállt volna a hiba a biztosítéknál. A kapcsoló elemre érdemes lenne rámérni, első nekifutásra.
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 4, 2022 /
 
Hát igen, ehhez kéne valami szerviz "manual", mert itt valóban valami más probléma is van, az égő virít rendesen..
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Nov 4, 2022 /
 
Sehol semmi feszültség, már a greatz.-en se. (Illetve 15V AC.)
(#) sany válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 4, 2022 /
 
Esetleg azt a két darab kék színű kocka alakú kondenzátort kimérted már, hogy jók-e?
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2022
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 5, 2022 /
 
A tápegységben a FET-et mérd ki először.
(#) tufatofu válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 5, 2022 /
 
Fentebb írtam, hogy
Idézet:
„A kapcsoló elemre érdemes lenne rámérni, első nekifutásra.”


Ez többnyire egy FET(de bizonyos típusokban 4-8 lábú táp IC is lehet), mely szerencsétlenebb esetben viszi magával a meghajtó IC-t is+ még néhány alkatrészt. A primer körben található kis kapacitású elektrolit kondikat javasolt cserélni mielőtt az új FET is elrepül. Kár, hogy nem látszik a fotón a biztosítékon kívül más.....
(#) küzmös Gergely válasza tufatofu hozzászólására (») Nov 5, 2022 /
 
A FET-et délután kimérem, a trutyit leszedem róla.
(#) sany válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 5, 2022 /
 
Jónak találtad?
(#) kadarist válasza sany hozzászólására (») Nov 5, 2022 / 1
 
Majd délután kérdezd.
(#) sany válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2022 /
 
Én látom a jövendőt, jó vagy nem. De olvasni nem tudok.
(#) tufatofu válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 5, 2022 /
 
Nem tűnik "kellemesen"javíthatónak, de hátha szerencsés vagy és csak a nagy FET. Mindössze ennyit találtam róla.
Következő: »»   1253 / 1267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem