Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1036 / 1117
(#) Régi motoros válasza Gombszem hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Dehogy erőltetem. Nem belépni akarok.
Épp azt magyaráztam, hogy nem tudom melyik vagy mi okozza...
(#) Massawa hozzászólása Nov 23, 2022 /
 
Sziasztok szakik.

Van egy nagyon kellemetlen gondom. Egy öreg barátom (79) annyira akar, de sajnos már képtelen kezelni a PC-ket. ( több is van neki). Tavaly vettem neki egy komoly laptopot, de sajnos többet áll mint megy. Képtelen megjegyezni a legyegyszerübb dolgokat is, én meg nem futhatok naponta hozzá a gépet rendbe tenni.
Létezik valami olyan, ahol korlátozni tudnám a hozzáférést pl csak az internethez ( e-mail) meg a könyvtárakhoz stb. Nem tudom, hogy az unokák vagy a barátai, de rendeszeresen át van konfigurálva a gép, nekem meg nagyon kellemetlen mindig megszidni, mert láthatoan valaki vagy ö belekotor a gépbe, utánna meg rohan a telefonhoz, hogy menjek segiteni. Már olyan is volt, hogy valaki jelszoval levédte a gépet egy napig tartott ujra rendbe tenni ).
(#) Régi motoros válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Pont azt nem említetted, hogy rendszergazdai fiókkal (gyanítom ezzel ha nagyon elkavar sokmindent) vagy normál felhasználói fiókkal lép be. Ha az előbbi, akkor készíts egy normál felhasználói fiókot,
a rendszergazdai belépést pedig jelszavazd le. Aztán a neten biztos találsz rá leírást, hogyan tudsz a felhasználóktól bizonyos jogosultságokat megvonni. Én annyira nem ástam bele magam,
lévén hogy én is rendszergazdai fiókot használok.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2022
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Voltam hasonló helyzetben. Egy elhunyt barátom anyukája kért gyakran segítséget (régebben a fia oldotta meg ezeket a problémákat), igyekeztem segíteni. Sokszor nem is volt komoly probléma, inkább csak át kellett menni beszélgetni egy kicsit... Lehet, hogy a barátod esetében is (vagy részben) erről szól a dolog. Amúgy meg amit előttem is írtak, sima user fiókot csinálj, a rendszergazda jogú fiók (és mindegyik user is) legyen jelszóval védett. Ha több családtag is használja a PC-t, akkor mindenkinek legyen külön fiókja saját jelszóval. Így az is kiderül ki szokta szétbarmolni a dolgokat - de az is lehet, hogy így már nem tudják majd annyira elállítgatni, hogy probléma legyen.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Lehet furcsa lesz, de ilyen az a szituáció, amit el kell engedni... Nekem is van ismerős, aki úgy gondolta, hogy nekem az jó, ha foglalkozhatok a gépével, amit valami rokonhaverakárki időnként megtúrkál. Meguntam, hogy egy ósdi vacak, adtam neki egy annál jobb, de nekem már rég lecserélt másikat, szépen beállítva minden, jelszavazva, ahogy illik. Abba is beletúrtak, s ment a pocskondiázás, hogy így nem jó meg úgy nem jó, bezzeg a másik milyen ügyesgyerek. Na ekkor engedtem el a dolgot, csinálja az, aki beletúrt. Mert arra volt esze, hogy beindítsa valami lemezzel a gépet és azzal szétbarmolja, de arra nem, hogy kérdezzen inkább előtte.

Ha nem tudod/akarod elengedni a kezét, akkor marad a szenvedés. Magadnak csinálj egy rendszergazda fiókot, neki egy sima korlátozott felhasználóit. Ezen kívül a csoportházirendkezelővel korlátozz le amit csak lehet és gondot okozhat! Viszont készülj fel rá, hogy pl. egy nyüves nyomtató telepítéséhez is kell rendszergazda jog, tehát amiatt is keresni fog, ha rádug egyet. Vagy ami még elő szokott fordulni, hogy akármi más hardvereszközt rádug, aminek a telepítéséhez kell jogosultság, akkor azt is neked kell megtenni.

Ha windows 10-ről van szó, akkor ajánlom figyelmedbe a vállalati csomag készítését (WICD alkalmazás), amivel szintén nagyon sok mindent lehet korlátozni, beállítani. Példának okáért simán csinálhatsz a gépből egyszerű terminált, ami csak egy bizonyos programot tud futtatni...
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Az a baj, hogy habár 1986 ota PCket használok ( meg mar MACet is), utálok az OSekkel foglalkozni, igy nem is nagyon tudom hogyan kell ezeket kezelni. Nekem a PCk csak arra kellenek, hogy egyébb munkáimat megkönnyitsék vagy elvégezzék, de nagy gondban vagyok, ha magával a géppel kell foglalkozni.
Itt is van WXP, W7s meg a legujabb W10-s. A barátom tudja, hogy gyakran az infarktus kerülget, ha a PCjeivel van gond, igy már nagyon kesztyüs kézzel bán velem.
Lehet, hogy az egyik gépet elviszem egy közeli szervizbe, és rendbe tetetem ott a dolgokat, majd otthon ujra beállitom amit kell, s utánna már nem fogok foglalkozni velük.
(#) proba válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Az a baj, hogy mindenki jót akar neki a maga szája íze szerint. Aki lejelszavazta, az téged szidott, te őt...A tulajdonos mivel nem ért hozzá, csak helyesel mindenkinek, mert mint írták, legalább meglátogatják. Esetleg valami távelérést lehetne kipróbálni, vagy vannak lemezkép kezelő alkalmazások, csinálsz egy lemezképet, ha baj van mehet vissza a mentett (vagy általad, vagy a konkurensed által). Az egész 10 perc. De lehet meg kellene keresni, aki turkál benne, leülni azt valami közös nevezőre jutni vele, hogy egy irányba akarjátok vinni a dolgokat. ( esetleg megegyezni, ki állít a gépen valamit, és ki lesz aki csak hümmög látszatbeállítással, látogatásnak felfogva a dolgot, esetleg jelszó egyeztetés...nem kizárva a másikat) Amíg ez nem lesz, addig csak sértődötten elvonul mindkét fél, mert a másik elcseszi amit csinált. Valószínű mindketten kellő tudással rendelkeztek ahhoz, hogy a másik ne tudjon teljesen kizárni. Te is átverekedted magad az ő jelszaván, most te követed el ugyan azt... Szép háború....
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Ilyen mélyre nem vagxok hajlando elmenni, nem ismerek mindenkit aki elöfordul a barátomnál, és kit enged a géphez.
Én nem akarok semmi védelmet csinálni. Azon a backupon már gondolkodtam, az én gépeimen 2 ilyen is van (DVD backup)
Gyakorlatilag megprobálom magam kihuzni ebböl a sorbol.
Az uj laptop már elég régen hibàtlanul müködik, amikor nyomatékkal megkértem a barátomat, hogy senkit ne engedjen a géphez. Ugy látszik müködik.
A többi ötletet köszönöm, átgondolom mi lenne az optimum.
Köszönöm az ötleteket.
(#) Doky586 válasza Massawa hozzászólására (») Nov 23, 2022 /
 
Kiírsz neki egy HBCD-PE live rendszert DVD-R re arról bootoljon, hdd/ssd nem is kell bele (lehúzható), így minden gépindítás pont ugyanúgy fog kinézni.. és még elállítgatni se tudja.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2022
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Inkább valami más trükk kellene, mielőtt rájönnek a turpisságra és eltávolítják a lemezt vagy pedig a lemez feladja, mert nem arra terveztek egy DVD lemezt sem, hogy folyamatosan arról éljen a rendszer.
Arra kellene rájönni, hogy mit szoktak futtatni a gépen (feltételezem, hogy csak böngészőt és esetleg valami videotelefonáló programot (pl. Skype)) és akkor esetleg lehetne valami extra lebutított Windowst készíteni, ami csak azt az egy-két programot futtatja, semmi mást.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Szerinted hányszor olvasható egy dvd lemez..?
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Nyilván elég sokszor, de nem arra tervezték, hogy "non-stop" a meghajtóban pörögjön.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Nov 24, 2022 /
 
Be lehet-e állítani alapértelmezett hangerő %-ot a "vonalbemenet" számára? 40%-on használom, de minden kihúzás és bedugás után ismét 100% a hangerő, ami zavaró.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Ha ezt tudtuk volna a 90-es években nem hallgattuk volna a 60 perces audio cd-ket újra és újra és újra...
(#) Régi motoros hozzászólása Nov 24, 2022 /
 
Üdv néktek...

TradingView asztali verzióját futtatom, vagyis futtatnám. Előző verzió tökéletesen ment, aztán jött egy update, és frissítés után indításnál az alábbi hibaüzenet fogad, és a program nem indul.
A rendszer W7 64bit. Nem értem, mi baja szerintetek?

Ui.: A hivatalos oldalon nem találok egy nyamvadt kapcsolattartási e-mailt (vagy átsiklok felette?),
hogy onnan kérjek segítséget.
(#) Doky586 válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Gondolom megszüntették a win7 támogatását az új verzióban.
(#) villanyipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Én ezt találtam support címen!
Kell némi angol tudás de itt talán segítenek!
(#) Régi motoros válasza villanyipi hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Ezt én is megtaláltam, de mint általában minden robot támogatás nemigazán ér semmit...
(#) majkimester válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
A libuv amit használ a programod, már nem kompatibilist a W7-tel:
Bővebben: Link
Idézet:
„Microsoft dropped support for Windows 7 last year, so we did too”
(#) Régi motoros válasza majkimester hozzászólására (») Nov 24, 2022 / 1
 
Van itt egy releasenotes ki tudod ebből hámozni, melyik verzióban került bele az említett frissítés?
Azt nem tudom, hogy kellene keresni. Úgy talán tudnék találni egy előző verziót ami működik...

Mert sajnos régebbi verziók tárolóját ugye nem látom, és ettől tudok felrobbanni,
hogy még közzé sem teszik a régebbi verziók letöltési lehetőségeit.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2022
(#) majkimester válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
2021.04.16-án rontották el a libuv-t, de. hogy melyik verzóban került ez be a TreadingView-ba az jó kérdés.
(#) Régi motoros hozzászólása Nov 25, 2022 /
 
Estét! Olyan kérdésem van....
Mennyire ismeritek az alaplapokon lévő infra portot? Használja valaki valamire? Azt ötlöttem ki, hogy ha már ott van, meg kellene oldani valahogy a kezelését. Például, ha bekapcsolom a gépet, akkor adjon ki egy bekapcsoló jelet a TV felé. Ha kikapcsolom a gépet, akkor pedig küldjön egy kikapcsoló jelet a TV felé. Nem tudom, ismer valaki olyan programot, amivel lehet kezelni azt a portot?
(#) Régi motoros válasza majkimester hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
Az 1.0.10 még működött, szóval az után valamikor, csak nem nagyon találok ez után verziókat,
hogy kipróbáljam melyiknél nyiffan ki.
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
EMlékem szerint spéci infra kommunikációs chip van, sok köze nincs a tv távirányítójának a formátumához... Annakidején divat volt a mobiltelefon-pc kapcsolat, ill mobil-nyomtató...
Rákereshetsz az IRDA kulcsszóra
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2022

ircircuit.gif
    
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
Mennyire spéci? Arra gondoltam, sima Rx Tx vonalként felhasználva lehet rá adatot küldeni mondjuk valami terminálprogrammal. Ha a Tx -re lehetne bináris jelet kiküldeni mondjuk egy C -ben megírt kis programmal meg lehetne oldani, hogy a megfelelő kódot küldje ki, rosszul gondolom?
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 25, 2022 / 1
 
Igen küldhetsz rs232-n de a tv nem ismeri az rs232-t, ott pl RC5 kódolás van.
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
Ha küldesz magánban egy email címet,(merthogy nincs az adatlapodon) akkor amit annakidején letöltöttem IRDA anyagot átküldöm
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
Tudtommal akármilyen kódolás is csak egy bináris formátumú adatfolyam...
Ha a távirányítóból le lehet menteni, ugyanazt visszasugározva működni is kell.
Úgy rémlik, mintha ardura lenne ilyen projekt. Kérdés PC-re van e már.
Közben találtam egy programot, azt hiszem ez kell nekem.
Teszek is egy próbát, ha összedobok valami adóvevő áramkört.

Ui.: Majd küldök egy mailt a címedre, akkor ott átküldheted. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2022
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
igaz, hogy adatfolyam, de pl a kinait nem értem, hiába beszélnek nekem
(#) pipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 25, 2022 /
 
Ha megnézed a https://winlirc.sourceforge.net/ LINKS alatt az adó vevő-ket akkor látod hogy az rs232 modemvezérlő jeleire (nem a TX-RX-re) barkácsolnak mezei infra adó vevőt, és ezt rángatják szoftverból tetszőlegesen, a kivánt protokollnak megfelelően.
Ennek semmi köze nincs a PCbe/notiba beépített IRDA infra adó vevőhöz, ami "rendes" soros port-ként látszik a gépben
Következő: »»   1036 / 1117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem