Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
 
Témaindító: mokus, idő: Jún 4, 2007
Lapozás: OK   180 / 180
(#) bbalazs_ válasza Massawa hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Nem értek hozzá, de a villogás és a vibrálás más és más. A villlogás mondjuk másodpercenként ki-be, a vibrálás meg magas freki, de még látható.
Ha az utóbbi, akkor valószínűleg a multiplex kijelzés viccelődik: vagy az időalap (nem jó config bitek) vagy a megszakításban marad benne tovább.
(#) Massawa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 20, 2022 /
 
Nem az utobbi, az elöbbi, azaz villog kb másodpercenként egy pillanatra elsötétül a display.
(#) giskard hozzászólása Okt 20, 2022 /
 
Solomon pákát használok (meg vagyok vele elégedve). De kapható e valamilyen szuper hegy más gyártótól ami ehhez a pákához is passzol ?
(#) Ge Lee válasza giskard hozzászólására (») Okt 21, 2022 /
 
Párszor már leírtam, a kattogós welleré jó bele, már ha a régi solomonról beszélünk, mert amiket manapság gyártanak arról nincs információm.
De ennél is jobb alternatíva volt a JBC pár éve amíg még lehetett innen onnan 2500-ért hozzá hegyeket venni, elmegy egy filléres, fiókból összerakható szabályozóval meg két szál dróttal. Nyélnek meg akár egy leesztergált seprűnyél is megteszi, láttam aki azzal használja.
(#) DonThomasino hozzászólása Nov 22, 2022 /
 
Van egy ilyen 80W-os Ersa pákám, már több mint 10 éves és nagyon szeretem.
Bővebben: Link
Napokban azt vettem észre, hogy felfűtésnél valami halkan cicereg a belsejében.
Mitől lehet ez?
Ezt leszámítva hibátlanul működik.
(#) Massawa hozzászólása Nov 24, 2022 / 1
 
Sziasztok

Nem tudom, találkozott-e valaki ilyen jelenséggel. A baràtaimnak összeraktam 6 darab T12-s kinai klon pákát a sima 3 digites displayjel. Mindegyik müködik, kivéve egyet amibe egy külsö DC csatlakozot is épitettem, hogy autoakkurol stb is táplálni lehessen. A dobozban belül van egy hálozati 15 Voltos kapcsitáp.
Hogy a polaritáshiba veszélyt csökkentsem, a külsö csatalkozo plusz ágába beraktam egy mezei 6 amperes diodát. Bekapcsoláskor viszont a display szabálytalanul elkezdett villogni, minden más müködött, a páka melegedett a hömérsékletet be lehetett állitani, ilyenkor érdekes modon a display nem villogott. Amint elengedtem a gombot a display ujra villogni kezdett. ( másodpercenként kb egyszer). Kicseréltem mindent, semmi nem segitett. A hibát ( de milyet?) a sorbakötött dioda okozta. Érdekes modon semmi mérhetö feszültségváltozás nem volt. A dioda után is sima egyenáram volt kb 0,6V-l kevesebb mint a tápé ( azt változtatni lehet, az sem segitett). Miután az egész elektronika 9 Vtol megy érthetetlen miért villog joval magasabb feszültségnél. Kiprobáltam 9-24 V-tig sikertelenül. Végül nem maradt más hátra mint kivenni a plusz ágbol a diodát.
(#) CHZ válasza Massawa hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Idézet:
„Végül nem maradt más hátra mint kivenni a plusz ágbol a diodát.”

Párhuzamosan kösd be a diódát, így is megvéd a fordított polaritástól, esetleg cserélni kell.
(#) Massawa válasza CHZ hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Akkor kell még egy bizti. Ennyit nem ér meg az ügy. Csináltam egy szép táblácskát, hogy a középen van a plusz., meg adtam neki egy kábelt dugoval meg 2 piros és fekete csipesszel.
(#) CHZ válasza Massawa hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Soros schottky diódával is kipróbálhatnád és katódra egy 100u kondival testre..
(#) Massawa válasza CHZ hozzászólására (») Nov 24, 2022 /
 
Az is volt. A kondit is odaforrasztittam.
(#) oibacsi hozzászólása Pé, 16:01 /
 
Sziasztok!
Több évig erős hobbiszinten forasztgattam, kapcsolóüzemű tápok építése/javítása, 8-bites pic és avr programozás, stb. Volt TCP és WSP80 weller is. Jelenleg 2 pillanatpákám és egy 25 wattos fűtőbetétes szabályozatlan kínai van. A múltkor jó lett volna egy olyan, amibe többféle hegyet lehet kapni, konkrétan egy 3,2-es véső forma jött volna jól. Mivel CMOS IC-t áramkör az elmúlt 3 évben csak egyszer került a kezeim közé, így elsősorban olyan pákákat nézegetek a mobilitás miatt is, amik nyele már tartalmazza a szabályzót. Mennyire kell ezektől félnem?
A két jelöltem:
páka 1
páka2
Köszönöm előre is.
(#) Ge Lee válasza oibacsi hozzászólására (») Pé, 16:11 / 1
 
Semennyire. Bajuk a gagyi minőségű hegy lehet más nem nagyon.
Következő: »»   180 / 180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem