Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mákszem érzékelö
 
Témaindító: Sly, idő: Nov 22, 2022
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Sly hozzászólása Nov 27, 2022 /
 
Sziasztok.Közben olvasom a hozzászólásokat,ès kicsit eltèrtünk a cèltol...Igen nagym6 az a cèl hogy a meglèvő gèpre kèszüljön egy èrzèkelő,s nem az hogy a gèp mechanizmusát megtervezzük átalakitsuk stb...Ezzel èn nem is akarok ès nem is fogok foglalkoz i,azt megtette az aki legyártotta...A feladat adott,ha kivitelezhető akkor hurrá örülünk,ha nem akkor sajna igy járt a tulajdonos.Mondtam neki megprobálok tenni az ügy èrdekèben,meglátjuk hová jutunk....Egyèbkènt köszönöm hogy ennyien agyaltok a dolgon...Ez hosszutávu projekt,mert majd csak jövőre esedèkes a használata,addig van idő probálkozni...
(#) Massawa válasza boyscout hozzászólására (») Nov 27, 2022 /
 
Jol összefoglaltad a feladatot, csak egyet hagytál figyelmen kivül, higy ilyen adagolok millioszámban készen léteznek. Azaz nem kell semmit ujra feltalálni, csak megkeresni a jot, alkalmasat. ( ráadásul már nem is nagyon drágák - a vetögéphez mérten).
Félö, hogy egy mechanikai átalakitás nem lesz elkerülhetö.
Lehet, hogy a vezérlés is megvan hozzá, hiszen mindenütt ugyanaz a feladat, valamit felvenni és a másik helyen ledobni. Egész biztos az is meg van oldva mi történjék olyankor amikor nem vesz fel valamit stb.
Szoval, nem biztos, hogy ujra fel kell találni kereket.
(Jo 20 éve bontottunk el egy régi márkás öngyujtogyárat, ahol már akkor jo 20 éves elektropneumatikus eszközök rakták be az öngyujtok ezreibe a tüzkövet. Az egész rendszer lyukszalaggal volt vezérelve)
(#) robis01 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 28, 2022 /
 
Igaz amit írsz nagyobb térben. De egy sötét és zárt térben, egy fűrészlapnyi résen keresztül bejutó fénynek 1 cm kell csak megtennie, így szerintem jó eséllyel láthatóvá válna a mákszem. Kb. olyan mint amikor besötétített szobába csak egy résen keresztül jut be a fény, és ez a fénysáv pedig láthatóvá teszi a lebegő porszemcséket.

Massawa kolléga SMD gépe viszont elgondolkodtatott. Mi lenne ha a mákválogató gép egy olyan papírszalagra helyezné el a mákszemeket mint a papír alapú SMD szalag. Akkor a gépet sokkal kevesebb rázkódás és por érné egy épületben elhelyezve. A mákszemeket tartalmazó papírszalagból a vetőgép pedig csak levág egy darabot. A földre pottyanva a papír a locsolóvíz víz hatására gyorsan szétmállik, vagy a magból kinövő csíra és szétszakíthatja.
(#) vyky válasza robis01 hozzászólására (») Nov 28, 2022 /
 
Szia! Ilyenre gondolsz? Bővebben: Link
(#) Gafly válasza robis01 hozzászólására (») Nov 28, 2022 /
 
Tulajdonképpen volt már hasonló.
Annó alsó tagozatban az egyik tanítónéni kitalálta, hogy selyem papírra kockákat rajzoltunk ceruzával, és rácspontokra csirizzel (víz és liszt keveréke, ha valaki már nem tudná) hónapos retek magokat ragasztottunk. A kész művet hazavittük, és porhanyós földbe 1 cm mélyen el kell ásni és folyamatosan öntözni locsolókannával.
Működött a dolog.
(#) proba hozzászólása Nov 28, 2022 /
 
Retekmag vetőt láttam olyat, amiben egy henger volt sok sok lyukkal, az forgott körbe körbe. A közepében vákuum volt. A dob felső 3/4 részén a tartályban a magok, az alsó kis részen megszűnt a vákuum, a mag leesett.
Ha a dob közepére egy fényforrás kerül a lyukak elé kívül egy egy érzékelő, akkor könnyű detektálni, felszívta a magot, leesett a mag párost.( mondjuk a mák lehet túl apró ehhez..) Azt hogy egy egyéb módon működő gép kimenetére ezt hogyan lehet illeszteni nem tudom. Esetleg a mákszemet valami tölcséren keresztül lehetne fújni/szívni, ott konstans helyen megy át, könnyebb érzékelni. A porzsák nélküli porszívókat mindig csodáltam, a por marad, a levegő megy...Bár ez így elég bonyolultan hangzik...
(#) giskard válasza Sly hozzászólására (») Dec 21, 2022 /
 
Ha rossz a meglévő gép konstrukciója ne ragaszkodjunk hozzá körömszakadtáig (lássuk be és tervezzük át (jobban járunk)).
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2022
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem