Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NVR rögzítő HDMI elosztása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) robert1121 hozzászólása Dec 10, 2022 /
 
Szeretnék egy NVR kamera rögzítő képét két kijelzőn (tv-n) megjeleníteni (más-más irodában). A rögzítőn egy db HDMI kimenet található ezért vettem egy HDMI elosztót és abba dugtam a két tv-t. Az ötlet működik is, nem romlik a minőség sem. Egyszerre látható a kép mind a kettőn. De ha viszont az egyik tv-t kikapcsolom, a másik kiírja, hogy nincs jel. Az elosztóból ki kell húzzam azt a tv-t amit nem akarok használni. Léteznek aktív elosztók is amit külön meg kell táplálni, de az akkor lenne szükséges, ha nagyobb távolságra kellene küldjem a jelet, és extra minőségre lenne szükség.
Mi lehet erre a megoldás?
(#) Gafly válasza robert1121 hozzászólására (») Dec 10, 2022 /
 
HDMI alapok (angol).
Azt próbáld ki, hogy elsőként a rögzítőt kapcsolod be, és utána csak az egyik monitort. Majd a másikat. Mi történik?
(#) antiktelefon válasza robert1121 hozzászólására (») Dec 10, 2022 /
 
Simán HDMI-t y kábellel nem lehet elosztani több okból sem, impedancia illesztés miatt és EDID miatt sem. Ha van egy aktív elosztód, ami a HDMI forrásból veszi az áramot, akkor esetleg elvághatod a vezetősávjait és egy házilag készített edid eepromot bekötve akármilyen kijelző fix meglétét szimulálhatod neki.
Bővebben: Link
(#) pepe1 hozzászólása Dec 10, 2022 /
 
HDMI splitter a megoldás
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem