Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   240 / 250
(#) Gery78 hozzászólása Jan 3, 2023 /
 
Sziasztok!
Szeretnénk többen is rendelni a Hificollective oldalról, de nem tudom pontosan, hogy mi ennek a menete. Azt írja például az Amtrans ellenállások rendelésénél az árra, hogy £0.70 vat+p&p. Gondolom a 0,7 Font a nettó ára, erre még rájön a vat ami ha jól sejtem az angol adónak felel meg, (ennek a mértékét sem tudom), de mi az a p&p? Vám? Ezen felül mit kell még fizetni? A postaköltséget gondolom, meg magyar Áfa is lesz rajta? Még nem rendeltem semmit innen, meg amióta Anglia már nem Eu tag, így egy csomó minden megváltozott. Tudnátok ebben segíteni, hogy milyen plusz költségekkel kell számolnunk?
Köszi előre is.
(#) Massawa válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
A vat az Áfa, a p&p csomagolas meg posta. Nincs kizárva, ha otthon még egyszer Afat meg vamot fogsz fizetni.
(#) niedziela válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 3, 2023 /
 
Az oldal tetején kiválaszthatod, hogy lásd a VAT-ot, azt milyen pénznemben és melyik országhoz.
Ezen felül sales@hificollective.co.uk cimen még bővebben adnak tájékoztatást arról, hogy ők, vagy te fizeted az áfát. Szerintem ők nem tagjai az IOSS-nek, de megmondják ha megkérdezed.
(#) Gafly válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
Szia,
a honlap ilyesmiket ír:
Idézet:
„As of the 1st January 2021 the UK has left the EU. As a result, when shipping orders to EU addresses, customers will no longer be charged UK VAT by HiFi Collective.
...
For customers who reside outside the UK, you may be liable to pay local taxes (VAT), import duties and a handling charge once the parcel arrives in the country, payable to the country's customs department through the carrier. HiFi Collective will not pay these charges.”

Szállítással kapcsolatos megjegyzések
2021 Január elsején Anglia kilépett az EU-ból. Ennek eredményeképpen, az EUs címekre történő szállításoknál a vásárlóra a HiFi Collective nem számít fel angol áfát (VAT).
Anglián kívüli vásárlók a helyi adózás (áfa) alá esnek. Ezt, és a kezelési költséget a csomag célországba érkezésekor a szállító cég fizeti. A HiFi collective ezeket a költségeket nem fizeti.
Szállítási lehetőségek
Magyarországra itt a DPD-t és a FedEx-et ajánlják.

Szerintem röviden úgy néz ki a dolog, hogy kiválasztod nálunk hogy kivel akarod szállíttatni (nyomkövetés legyen!) és kifizeted amit kérnek.
Utána amikor megérkezik, Ferihegyen levámolják és házhoz viszik a csomagot. És utána nekik is fizetesz még valamennyit...
(#) mcc válasza Gery78 hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
Én többször is rendeltem tőlük, postai szállítással. Nem IOSS tagok, ők a nettó árra nem számítanak fel semmit. Amikor beérkezik Magyarországra a csomag, akkor csengetsz a postának ÁFÁ-t és vámügyintézési díjat.
(#) Gafly válasza mcc hozzászólására (») Jan 4, 2023 /
 
Kikkel hozattad?
(#) mcc válasza Gafly hozzászólására (») Jan 4, 2023 / 2
 
Légiposta, utána meg a királyi. A DHL egyszer lepett már meg 6000Ft-os vámkezelési díjjal (ami a postánál a 400Ft), azóta inkább várok 2 hetet, és bemegyek érte a postára, mert ki nem hozzák. Nem fér bele a 4Euróba...
(#) Gafly válasza mcc hozzászólására (») Jan 5, 2023 / 1
 
Köszönöm a hifisták nevében. Mégiscsak jobb, ha olyasvalaki "szakért", aki csinált is már ilyet.
Tehát akkor ez tűnik a befutónak:
Idézet:
„EUROPE:

Austria, Belarus, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Gibraltar, Greece, Hungary, Iceland, Ireland (Republic of), Italy, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, The Netherlands, Poland, Portugal, Romania, San Marino, Slovak Republic, Slovenia, Sweden, Switzerland and Vatican City.

Airmail Post - Non-Trackable (only for orders under £100)
Airmail Tracked & Signed - Trackable & Signed for - you can track here www.royalmail.com/trackdetails, or check with your local post office.
FEDEX Courier Service - Trackable & Secure - you can track here www.fedex.com/dg”


Azaz ajánlott és nyomkövetett légiposta (szerintem úgysem fog nekik kijönni £100 alatt, a világ minden pénzét el lehet itt költeni). Nyomkövetés itt: www.royalmail.com/trackdetails, vagy a helyi postán (valószínűleg nem lesznek boldogok, amikor naponta megjelenik az emberfia a helyi postán, két csekkbefizető között érdeklődni az angol csomag iránt, hogy "mikor jön már meg?" ).
(#) mcc válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2023 / 1
 
Eddig legalább 30 alkalommal rendeltem tőlük. Az ÁFA fizetés miatt nem "veszítik el" a csomagot, ráadásul azonosítót is kap, amit az automata nyomkövetés nem tud követni, de ha betelefonálsz, akkor ott meg tudják nézni. Sokszor 3-4-nap után már jön az ÁFA fizetéses email, de a csomagnak egy, másfél hétbe is belekerül ezután, mire a helyi postára eljut.
Én általában 100font alatt vásárolok tőlük. Partsconnexionos csomagom tűnt már el (30USD körül) és szó nélkül küldték újra.
Futárt csak belföldön használok, és FEDEX-et a Mouseres vásárlásoknál. Utóbbi nagyon durva, mert igaz, hogy nettó 15000Ft fölött kell vásárolni, de úgy hozzák házhoz az USA-ból 3 munkanap alatt, mint a szél, és mindezt ingyen...
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2023
(#) Gery78 válasza mcc hozzászólására (») Jan 5, 2023 /
 
Sziasztok!
Mindenkinek köszi szépen a sok infót, és utánajárást, így azért sokkal barátságosabb lesz a rendelés. Tartottam tőle, hogy duplán kell Áfa-t, és Vámot fizetni, de hála Istennek nem így van, és ennek nagyon örülök. Biztos, hogy 100 font felett leszünk a megrendeléssel, mert 3-an fogunk rendelni, és úgy biztos, hogy összejön majd.
(#) tursaba válasza pipi hozzászólására (») Jan 6, 2023 /
 
Igen. Írtam, a vámoláshoz kellenének az adatok.
Az Alin a visszaigazolásnál teljesen más a kód.
Order it : 16 jegyű, csak szám.

Tehát a megrendelés visszaigazoló kód teljesen más, mint a postai kód ( 2 betű, 9 szám, 2 betű)és az alapján kellene a vámhoz az adat.

Annyit tudnak segíteni, hogy mi van benne (Pl: 3 db chip, vagy 1 us$ ) ami alapján
kitalálom melyik rendelésem van porondon aktuálisan?
Kész őrület.
(#) tursaba válasza sdrlab hozzászólására (») Jan 6, 2023 /
 
Ezt néztem.
Annyit segít, hogy össze tudom rendelni a track időponti eseményeit az Alis megrendelés visszaigazolás időpontjával, így kiderül melyik megrendelés lehet az aktuális vámeljárás alatt?
Egy nap, egy megrendelés, így a legegyszerűbb.
Csodás, lassan elérünk a mikroprocesszoros kőbunkóhoz!!!!
(#) Melphi hozzászólása Jan 7, 2023 /
 
Sziasztok!
Tud valaki segíteni, hogy miért nem tudok PayPal-al fizetni az Aliexpressen?
(#) Ragathol válasza Melphi hozzászólására (») Jan 7, 2023 /
 
Talán mert megszüntette az akiexpress a magyaroknak és még pár országnak?
(#) uniman válasza Melphi hozzászólására (») Jan 7, 2023 /
 
Nem is oly régm megoldottuk a rejtélyt: Bővebben: Link
Azaz, van ahol lehetséges, máshol meg nem...
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2023
(#) Melphi válasza uniman hozzászólására (») Jan 7, 2023 /
 
Értem, köszönöm!
(#) Kovidivi válasza Ragathol hozzászólására (») Jan 14, 2023 /
 
Olyan is van, hogy Ausztriába nem szállít az aliexpress, meg valószínűleg egy EU-n kívüli eladó sem, mert valami törvénymódosítás miatt (2023. Jan. 1-töl) még bonyolultabb az áru behozatala, de csak Ausztriába. Gondolom ez sokmindent fog befolyásolni, a környező országokban is. Lehet felkészülni a Magyarországra rendelt, majd Ausztriába átpostázott cuccokkal, akár üzletszerűen is...
(#) elactrofan hozzászólása Márc 8, 2023 /
 
Üdv!

Van egy aktuális rendelésem az alin tracking infó szerint márc 02 megérkezett Bp i elosztóba .
szerintetek mikor történik a kiszállítás?
Lehet erről valahol érdeklődni?
elvileg a szállító Cainiao Super Economy Global
(#) img válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 8, 2023 /
 
Azt tapasztaltam, hogy amint beér Mo.-ra a csomag, elkezd késni a tracking infó. 8 napja rendeltem filléres dolgokat két helyről, ma meg is kaptam őket az ExpressOne-tól egy "combined package"-ben, viszont a tracking szerint még csak most hagyták el a vámot. Persze lehet, hogy ez csak egyedi eset.
(#) pipi válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 8, 2023 /
 
Türelem rózsát sem terem, nekem 27 Feb 2023 15:05 Arrived Budapest óta áll. Egy ettől később rendelt meg simán beelőzte.
(#) elactrofan válasza pipi hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
Végtére türelem az lenne, de a közel múltban rendeltem (illetve próbáltam) ugyanis nem érkezett meg a rendelés igaz nem az aliról. Ázsiacenter ill mikroelektronik utóbbinak még nem járt le a igért 75 nap. Előbbi kétszeri próbálkozásra nem sikerült megkapnom igaz pénz visszaadták.

Másik témában olvastam valaki nem kapott értesítést és ott volt az automatába a csomag és ha nem érdeklődik akkor marad is végül is ez indította be a gépezetet. Nem e ez történt a fenti esetbe. Posta természetesen nem tud infót adni
Idézet:
„nem könyvelt (közönséges) küldeményként kezeljük”
(#) Bakman válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
Csodálom, hogy az Ázsiacenter visszaadta a pénzt, nem erről híresek.
(#) elactrofan válasza Bakman hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
nem ment olyan simán kb egy hónapba jó pár email váltásba került
(#) Bakman válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
Még így is azt lehet mondani, hogy olcsón megúsztad, sokan faragtak már rá a "bolt" üzletpolitikájára.
(#) elactrofan válasza Bakman hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
elhiszem, többet biztos nem rendelek onnan
(#) Pethical válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
Ezekkel a boltokkal az a baj, hogy csak egy felesleges harmadik személy közted és az Aliexpress/E-bay/Bangood között. Amikor itt adsz le rendelést, akkor annyi történik, hogy megrendelik helyetted Kínából, csak drágábban és így nem tudsz az eladóval kommunikálni, nem tudsz az Aliexpress vásárlóvédelmével élni, előnye viszont nem nagyon van. Azoknál persze más a helyzet, mint pl. a HEStore meg egy két normálisabb webshop, ahol itthoni raktárról futárral küldik ki, csak persze ott ez az áron is erősen meglátszik.
(#) Suba53 hozzászólása Márc 9, 2023 /
 
Ma rendeltem az Aliexpresszről három tételt. A Revoluton van egy olyan opció internetes vásárlásra, hogy egyszer használható kártya. MasterCardként jelzi, és mindhárom tételhez más-más kártya adatokat adott.
Simán ment a fizetés, remélem a szállítás is probléma mentes lesz.
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 9, 2023 / 1
 
Ez remek, de ha véletlenül reklmaálnod kell, akkor hova fogják a pénzt visszaküldeni? Az egyszerhasználatosra tuti nem fog menni, márpedig ugyan oda próbálják
(#) Suba53 válasza bbb hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
Akkor az tanulópénz lesz.
Erre nem gondoltam, de végül is nem nagy tételek voltak.
(#) Pethical válasza bbb hozzászólására (») Márc 9, 2023 /
 
Semmi gondot nem fog okozni, mert:
- A pénzt nem a kártya tartalmazza, hanem a számla
- A kártya nem tűnik el nyomtalanul, akkor sem, ha egyszer használatos, törlik, vagy lejár
- A tranzakció alapján bármikor vissza tudják utalni a pénzt, mert a kártya csak egy eszköz arra, hogy A számláról B-re jusson a pénz

Rengetegen rettegnek, hogy megérkezik-e a áru, lenyúlja-e az AliExpress (a világ egyik legnagyobb piactere ami az Alibabához tartozik ami a világ egyik legynagyobb nagykereskedelmi oldala) a pénzüket, meg ilyenek. Nekem mindig minden megjött eddig, egyszer előfordult, hogy egy IC-vel kevesebbet kaptam, jeleztem, visszakaptam a pénzt. Egyszer kérdeztem egy GRBL vezérlővel kapcsolatban, hogy hogyan tudok rajta firmware-t frissíteni, mert szeretnék. A válasz az volt, hogy ezen a panelen ami nálam van sehogy csak, ha kikapom belőle az STM32-t. Pár nap múlva itt volt a DHL(!!!) és hozott egy másik vezérlőpanelt amelyen lehet frissíteni, kérés nélkül küldték. Időnként persze vannak hibák és látni emberkéket akinek eltűnik egy-egy csomag, én szerencsés vagyok, de legtöbbször a Posta a ludas. Nyomkövetéssel kell rendelni és abban az esetben van visszatérítés, ha nem jön meg időben. Illetve ugye irreálisan alacsony árú dolgokat nem szabad rendelni 0 értékeléssel rendelkező eladóktól...
Következő: »»   240 / 250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem