Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino uart Dwin Display HMI
Lapozás: OK   1 / 1
(#) omegas hozzászólása Jún 7, 2021 /
 
Üdvözlet

Kaptam egy Dwin kijelzőt. Szeretném egy Arduino Megaval használni.
DMT10600C070_07W capacitiv touch.
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Uart kommunikációt támogat.
(#) Hp41C válasza omegas hozzászólására (») Jún 9, 2021 / 1
 
Az adatlapja szerint DGUS II felületű: DGUS II
(#) omegas hozzászólása Jún 10, 2021 /
 
Igen. Csak a változó beolvasásával az arduinobol van gondom . Meg a visszaküldéssel.
(#) don_peter hozzászólása Nov 4, 2022 /
 
Sziasztok!

Egy LCD-s eszközbe botlottam, de egyelőre nem túl sok (semmit) magyar leírást vagy tesztet találtam róla. Kérdezném, hogy valaki találkozott esetleg vele? Vagy netán olvasott róla bővebben? esetleg használt már valaki ilyet?

DGUS II system TFT LCD, DMG80480C070-04W
Gyártói oldal
Konkrét kijelző linkje

Ezt írja a rendszerre:
Idézet:

Features:
● Based on T5L1, running DGUS II system, commercial grade;
● 7.0-inch, 800*480 pixels resolution, 16.7M colors, TN-TFT-LCD, normal viewing angle.
● No touch screen/Resistive touch screen/Capacitive touch screen Optional;
● TTL/CMOS interface; 10Pin_1.0mm FCC connection wire;
● Download via SD card or on-line serial port;
● Easy-to-use DWIN DGUS V7.6 GUIs Development.no coding skills required;
● Dual Development SystemGUSⅡ/TA(Instruction set);
● Normal viewing angle, 70°/70°/50°/70°(L/R/U/D);
● With GUI&OS dual-core,GUI with rich controls,DWIN OS kernel is open to the user for the second-development,via DWIN OS language or KELI C51.”


A kérdésem pedig az lenne, hogy pl, ezt a kijelzőt UART-on keresztül lehet majd adatokkal ellátni? Ehhez van valami protokoll amit használni kell az adatok kezelése érdekében? Vagy ez úgy működik, hogy egy forrásunk is lesz a kijelzőn amit programozni kell?

A másik kérdés pedig, hogy ez a DWIN DGUS V7.6 GUI-hoz van egy GUI szerkesztő program, amit youtuben meg is találtam, de arra nem találtam semmi infót, hogy ingyenesen lehet e használni vagy e a GUI szerkesztő fizetős lehet?

A kérdések illetve az alap ötlet pedig a kimondottan jó ár/érték miatt gondolkodtatott el.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Köszi előre is.
(#) Régi motoros válasza don_peter hozzászólására (») Nov 4, 2022 / 1
 
Az oldalukon ott van a fejlesztőkörnyezet, töltsd le és próbáld ki. Ha minden igaz, abból kiderítheted, hogy fizetős vagy ingyenes e. Ez valami hasonló lehet, mint a nextion. De ahhoz, hogy arduinon használd, feltételezem szükség lesz valami library -ra is hozzá. Arra is keress rá, biztos van, ha már ajánlják hozzá.
(#) don_peter válasza Régi motoros hozzászólására (») Nov 4, 2022 /
 
Nem akartam telepíteni feleslegesen a programjukat. Hátha tudja valaki.
Arra már találtam választ, hogy UART-on lehet kommunikálni vele. Egyelőre azt még nem tudom, hogy a GUI szerkesztővel kell e beállítani, hogy milyen adatot küldjön ki az egyes eseményekre, de gondolom és logikusan végig gondolva csak így lehet megoldani.
Az UART esemény feldolgozását meg már csak meg kell írni, láttam azt is, hogy a gyártó hogy oldja meg, kicsit fapadosan, de ez már nem ide tartozik.

Egyelőre keresem még és írtam a gyártónak is, ha esetleg itt nem tudja senki, a gyártó csak megmondja. Jó lenne nem egy demó programmal kellene dolgozni, hanem egy teljes ingyenes GUI szerkesztővel. Az érdekes lehet, máshogy nem nagyon.
(#) Bakman válasza don_peter hozzászólására (») Nov 4, 2022 / 1
 
Telepítettem egy virtuális gépre (Windows 7), nem tűnik sem demónak sem fizetősnek. A program jóval fejlettebb, mint a Nextion szerkesztője. Első és második pillantásra is követhetetlen logikája van. Egy-két GUI szerkesztő programmal találkoztam már de eddig ez viszi a pálmát. Biztos, hogy meg lehet tanulni, csak a szokásosnál több idő kell hozzá.

Megnéztem róla az első videót amit találtam (Bővebben: Link). Már az sem mindegy, hogy a köztes fájlok milyen névvel vannak mentve. Eleve fura, hogy a képekből a köztes fájltokat a felhasználónak kell generálnia, tehát módosítás esetén nincs cserére lehetőség két kattintásra, mint a Nextion szerkesztőjében.

Ahogy elnézem, van kijelzőválaszték bőven, egészen meghökkentő méretekben is, szóval lehet, hogy megéri a szenvedést a programmal.
(#) don_peter válasza Bakman hozzászólására (») Nov 5, 2022 /
 
Köszi, hogy ránéztél. Közben válaszolt a gyártó, gyakorlatilag kisebb bemutatkozása volt ez a gyártó cégnek és a terméknek ezért csak a lényeget idézem belőle.
Idézet:
„Our fulll version of the GUI editor program, DGUS, is free, you can download it from below link.”

Engem őszintén meggyőzőt elég sok kijelzőjük van és jó a támogatása. Igen én is néztem pár tutorialt, nem vészes a GUI kezelése sem, bár nyilván foglalkozni kell vele, ha az ember használni akarja, de marha jó dolgokat lehet vele csinálni. Kissé le egyszerűsíti a dolgokat.

dgus.jpg
    
(#) majkimester válasza Bakman hozzászólására (») Jan 10, 2023 /
 
Én is megnéztem ezeket a DWIN kijelzőket. Nagy teljesítményű dual core kontroller, 16MB flash, ami még bővíthető is további IC-k felforrasztásával, szuper gyors, olcsó meg minden. De miután megnéztem a hozzá adott programokat kissé letört a lelkesedésem. A GUI szerkesztő stratégiája nagyjából annyi, hogy JPEG háttérképeket kell készíteni amin gyakorlatilag meg kell rajzolni a kontrollokat, majd ezen kell kijelölni érintési területeket. Ennél kicsit több, de nem sokkal. Ha már egy dialógus ablakot szeretnél kitenni az nem megy, csak ha rajzolsz egy olyan képet amin a háttér felett ott a dialógus. A font konvertálóban pedig csak fix szélességű betűkészleteket lehet létrehozni. Dinamikus szövegeket csak azzal lehet kiírni. Van még hova fejlődnie.
(#) Bakman válasza majkimester hozzászólására (») Jan 10, 2023 /
 
A dialógusok kezelése nem egyszerű, ne a drága HMI-ket vedd alapul. Érdekes, hogy nem készítettek normális szerkesztőt, miközben a HW paletta igen széles. Azon pár perc alatt, amíg próbálgattam, elfogott a rosszullét.
(#) david10 hozzászólása Jan 16, 2023 /
 
Sziasztok,
Kazánt vezérelni vásároltam egy 10.1 inches kijelzőt, a MODBUS vagy RS232 beállítását még bogozzuk a kínai szupporttal (eléggé segítőkészek), de agyrém amikor mindenféle random filet meg kínai kommentekkel megírt assembly kódot kell feltölteni és egyik se oldja meg a problémát. Most tartunk ott hogy ezen az asm fájlon kívül még egy 22cfg.bin is ami ellent mond az asm filenak (mindegyik videóban csak ezt a filet állítják be) de mintha az asm file felsőbbrendübb lenne.

Szerintetek olyant lehet-e csinálni a tervező programban hogy csak a zöld színnel jelölt rész változzon, de a piros sávok maradjanak mindig fixek? Ha csak a zöld részben cserélem ki a háttérfényképet és elrejtem az éppen nem kellő elemeket akkor az megint nem lesz jó mert ha mindent egymás tetejére teszek akkor átláthatlan lesz a program amikor valamit kell szerkeszteni.

dwin.png
    
(#) Bakman válasza david10 hozzászólására (») Jan 17, 2023 / 1
 
Tipp: Ne egymás tetejére pakold az elemeket, hanem cserélgesd. Pl. készítesz két egyforma méretű képet, az egyikben van láng, a másikban nincs és ezeket cserélgeted.
(#) david10 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 17, 2023 /
 
Igen, ez volt az elképzelés, viszont így is ezekből a fényképes ikonokből az egyik form-on lesz kb. 20-30 darab, az egymásra halmozást szerettem volna elkerülni.
A pixelfestéshez hozzaszoktam még az SPI protokolos kijelzők idejében, rosszabbik esetben itt is pixelpontosan megsaccolom a koordinátákat (a piros sávokban ez már megtörtént)...
(#) kameleon2 válasza don_peter hozzászólására (») Jan 31, 2024 /
 
Szia! Tudom, sok idő eltelt, de jutottál valanire a DWIN eszközzel? Sajna megvettem egy 720x720-as hmi-t tőlük (bár a weboldalon már csak 480x480-at ír), de se jobbról se balról nem sikerül vele sem kommunikálnom, se bármit írni rá. Odáig eljutottam, ha létrehozok SD kártyán egy DWIN_SET mappát és abba belerakok bármit - például kernel frissítést - akkor bebootol az SD-ről, de semmi nem változik. RS-485-ön sem kommunikál semmit. Pár HMI-vel már találkoztam - kínaival is - és még ha kínai nyelvű menüvel, de elindultak. Ez az istennek sem. Pedig a hardver jónak tűnik és a demo program fut rajta. Csak sajnos semmi más.DWIN DGUS II
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem