Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos átfolyós vízmelegítő
 
Témaindító: gabep, idő: Aug 13, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Dec 14, 2016 /
 
Azt mondtad nem gond kiszámolni. Ha 6m és 3/4" akkor 4,2l, ha 8m akkor 5,6l. 1/2"-ra ugyanezek 2,5l és 3,3l. Ezekben a cső is benne van, mert a külső mérettel számoltam.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /
 
Mondta, hogy egy fazéknyi hideg víz jön ki a meleg előtt.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Dec 14, 2016 /
 
Valóban így így van mint látjuk.
(#) macera2 hozzászólása Dec 28, 2016 /
 
Üdv mindenkinek, és BUÉK!
Hajdusági átfolyós vízmelegítőt használok. Ez a konyhai mosogató, ill. a 3 csatlakozással rendelkező karos csap fölött van elhelyezve. Ha ezt a vízmelegítőt leteszem a mosogató alá, abból nem lesz baj? Ha 180 fokot fordítok a vízmelegítő a elrendezésén, hogy a 2 csatlakozó bekötés ne alul, hanem felül legyen, ez se okoz problémát? Előre is köszönet, a remélem megnyugtató válaszokért.
(#) uniman válasza macera2 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Hello!
Rossz ötlet! Bővebben: Link Nem véletlen gyártanak külön-külön alsó és felső elhelyésű változatokat. Ha nem állítod a feje tetejére és úgy csövezed be, akkor OK...
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2016
(#) granpa válasza macera2 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Okoz! Átfolyó rendszerű, nem helyezhető nyomás alá! A ki,-és bemenő csatlakozást meg kell cserélni. Nem az igazi, de működik. Max. közelébe ne használd.
(#) macera2 hozzászólása Dec 29, 2016 /
 
Helló uniman!
Kösz az infót. Ígérem nem állítom a feje tetejére. Kicsit hosszabb lesz a flexi cső, de elfér a mosogatópult alatt.
(#) macera2 válasza granpa hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Helló granpa!
Neked is köszönet az ifóért. A vízmelegítőt, most már uniman tanácsára, nem állítom a feje tetejére, csak lejjebb viszem kb. 1.5 méterrel. Így a csap szintje alá kerül. Gondolom ettől még nem keletkezik benne túlnyomás. Vagy igen?
(#) pjg válasza macera2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Nem lesz jó!
(#) granpa válasza macera2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Az jelentéktelen "túlnyomás". A 1.5 m-t úgy érted, hogy az eredeti szerelési magassághoz képest. Másfél méter magas mosogató kicsit magas lenne.
(#) macera2 válasza granpa hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Úgy értem, hogy most, az alsó széle, a konyhapult síkja, pontosabban a mosogató csaptelep felett van kb. 70 cm.-el, Ha letenném a pult alá, akkor függőlegesen vinném lefelé, és így az alsó széle kb. 70 cm-el lenne lejjebb mint a csaptelep.

Serényebb leszek. Legyen 50-50 cm.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) Balaa16 hozzászólása Feb 15, 2021 /
 
Sziasztok!
Bő 1 hónapja szereltünk fel egy Hajdú FT5 típusú átfolyós vízmelegítőt. Néhány napja nehézkes a melegvíz vétel. A melegvízcsapot szinte teljesen ki kell nyitni ahhoz, hogy folyjon melegvíz a csapból. Ha teljesen kinyitott helyzetből elkezdem elzárni a csapot, akkor még jóval azelőtt, hogy teljesen elzárnám, hallok a készülékből egy kattanó hangot és a melegvíz nem folyik tovább.
Ha valaki találkozott már ilyennel, vagy van ötlete a megoldásra, szívesen veszem a javaslatait.
(#) gyuszo válasza Balaa16 hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
A csaptelepet szedd szét és tisztítsad ki, valószínűleg eltömődött a kis furat.
(#) Balaa16 válasza gyuszo hozzászólására (») Feb 17, 2021 /
 
Köszönöm, megnézem.
(#) Balaa16 válasza gyuszo hozzászólására (») Feb 28, 2021 /
 
Most jutottam oda, hogy szétszedjem. A melegvíz csap hátulján lévő tömítő gumigyűrű csavarja le volt esve. Visszacsavaroztam a helyére, megoldotta a problémát. Valaki elfelejthette meghúzni a gyárban, mert a melegvízcsap forgatógombja is teljesen laza volt gyárilag. Beszerelés előtt azt meghúztam, nem gondoltam, hogy más sincs meghúzva.
(#) skullsplinter hozzászólása Jan 24, 2023 /
 
Sziasztok,

Van egy Saunier Duval Opalia C14E típusú átfolyós vízmelegítőnk, ami elkezdett vacakolni. Hol ad szikrát, hol nem. Először azt hittük, hogy zárlatos és lemeríti a benne lévő két góliát elemet, de vettünk bele újat és a helyzet változatlan. Néha bekapcsol, azaz ad szikrát, néha nem. Az elektromos csatlakozásokat szétszedtem és befújtam kontakt sprayvel, portalanítottam a látható részeket, de nem javult a helyzet.

Azt majdnem elfelejtettem írni, hogy 6 gázszerelőt felhívtam és senki nem akarja vállalni a javítást, mert mindenki az elektronikára gyanakszik. Inkább a melegítő cseréjét javasolják látatlanul, de az egy vagyon lenne.

Nekem már sok dolog eszembe jutott, de nem vagyok sem gáz, sem villanyszerelő. Amit megfigyeltem még, hogy ha lezuhanyzok, utána nem működik. Eltelik pár óra és ismét jó. Lehetséges, hogy a füstgáz szenzor romlott el, vagy esetleg hogy tényleg nem áramlik ki a füstgáz?

Köszi előre is a tippeket! A szerelő keresés folyamatban van, bízom benne, hogy valakit találunk a héten.
(#) VIM válasza skullsplinter hozzászólására (») Jan 26, 2023 /
 
Szia! A robbantott rajzon megtalálod a két hőfokkapcsolót ami sorba van kötve egymással és az elemekkel az áramkörben. Ha az egyik klixon túlmelegszik máris kikapcsol a készülék. Úgy néz ki, hogy a deflektoron lévő klixon (Bővebben: Link) oldogat ki, mert ez magától visszaáll egy kioldás után ha lehűl. A másik az kézzel visszaállítható ha kioldana de mindaddig nem is indul a készülék amíg az a gomb nincs kezelve rajta.
(#) skullsplinter válasza VIM hozzászólására (») Jan 26, 2023 /
 
Nagyon köszi a választ! Nem bánnám, ha ez lenne a baja, mert ez a két alkatrész kb. 16k, míg a vezérlőegység 40k. Holnap jön egy szerelő, aki elméletileg ért ehhez a típushoz. Arra van esetleg ötleted, hogyan lehetne kiszűrni, hogy biztosan valamelyik vagy mindkettő klixon a rossz? Csak hogy ne vegyünk feleslegesen alkatrészt, ha nem muszáj.

Érdekes módon a héten végig működött a melegítő, még hosszabb tusolás után is. Amit nem bánok, mert legalább volt melegvíz, viszont így nem tudom pontosan behatárolni, hogy mikor működik és mikor nem, inkább mondanám azt, hogy véletlenszerű.
(#) VIM válasza skullsplinter hozzászólására (») Jan 26, 2023 /
 
Amikor hibás, nem ad szikrát akkor nyilván ki van oldva az egyik amit egy szakadásvizsgálóval le tudsz ellenőrizni ha lehúzod róla a csatlakozókat. Ha nem ad folytonosságot az hibás ill. valami miatt túlmelegszik ami után utána kell járni ha ez így van. Ezt okozhatja a hőcserélő elszennyeződése amit ki kell szerelni és csapvíz alatt kimosni belőle a beleégett port majd megszárítva vagy kifúvatva levegővel visszarakni új tömítésekkel a helyére. A klixon is "elfáradhat" és már alacsonyabb hőmérsékleten kiold min kellene de ezt csak egy infrás hőmérővel lehetne megmondani pontosabban. Én azért mondanám a korong alakú klixont hibásnak ill. túlhevültnek mert csak a vízvételezés után old ki amikor helyileg túlmelegszik valami miatt amit ugye ki kell vizsgálni, hogy ez mi miatt történik. Ez fontos!
Idézet:
„Amit megfigyeltem még, hogy ha lezuhanyzok, utána nem működik.”
(#) Moderátor hozzászólása skullsplinter hozzászólására (») Jan 29, 2023
 
Kérjük, hogy mivel kérdés egyáltalán nem az elektromos átfolyós vízmelegítők témakörébe tartozik (azaz erősen topikot tévesztett), ezért ebben a topikban való kitárgyalást fejezzétek be.

Köszönjük a lelkes fórumtagoknak, hogy ennek ellenére igyekeznek segíteni a kérdezőnek, de igyekezzünk mindamellett megtartani a fórum topik eredeti célját. Ha további segítségre van szükség, akkor javasoljuk külön fórumtopik nyitását.

Köszönjük!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem