Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1051 / 1121
(#) Epu2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Talán nincsenek felkészülve a 6-os Ip-re ezért NAT-tal szaporítják a régit?
(#) antikzsolt válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Igen valószínűleg ez lehet a tény. Viszont ki kapcsolták már a natolást.
(#) antikzsolt válasza bbb hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Na ezzel most megfogtál. Azt meg hogyan kell?
(#) Pethical válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Nem kötelező, akkor kell, ha domain névvel akarod elérni a portot, ha jó csak IP címmel akkor nem szükséges. pl.: https://no-ip.com
(#) antikzsolt válasza Pethical hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Nekem mindegy jó lesz csak végre működjön a torrent.
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Ahhoz nem kell.
(#) antikzsolt válasza bbb hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Közben sikerült belekalapálnom hogy működjön rendesen.
Úgy tűnik hogy a NATolásos szerver átállása nem 30 perc volt hanem legalább 2 óra. Mert ugyan úgy lett beállítva mint ahogy korábban. Azóta rendesen megy az adatforgalom.
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 29, 2023 /
 
Üdv.

Nem hiba inkább tapasztalt ember keresése van most. Merevlemez dokkoló érdekelne hogy működik a kettő vagy több lemezes. Felismeri mind a kettőt és külön jelet kap?
Az a problémám hogy 5 lemezt kellene valahogy besújkolni 4 helyére
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Inkább akkor rakj egy sata kártyát rakj a gépedbe, ha fixen használnád azokat. Lehet konkrét chipekről reviewkat olvasni, hogy milyen sebességet tudnak maximum. De nyilván több lemez az külön jelenik meg.
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Köszi. Valószínűleg az lesz amit javasoltál.
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Vannak olyan dokkolók, amik tudnak különböző RAID konfigurációkat is, nem csak külön kezelni a lemezeket. 3.5" vagy 2.5" diskek? Mert olyan van pl. hogy egy 3.5"-os helyére 2-4 db, 2.5"-t tudsz betenni.
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») Jan 29, 2023 /
 
Szerencsére egy a méretük. 3.5. Kivéve az ssd. De az még úgy is jól érzi magát ha oda van kötegelve a géphez valahol.
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
De mi a cél? Hogy egyben, vagy, hogy külön is olvashatóak legyenek a HDD-k? Az SSD gondolom a rendszer, tehát az eleve külön porton van.
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Külön olvashatóak legyenek. 4 sata port van a gépemben 5 lemez van amit kellene használni. USB hanyagolnám az lassú.
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
A külön-külön elérés nem fog menni, mert minimum két lemezből valamilyen tömböt kell csinálnod, hogy elférjen az 5 lemez a 4 porton.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2023
(#) antikzsolt válasza img hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Na pont ezért akartam dokkolót. De kaptam egy még jobb ötletet ami ténylegesen jobb is. pci csatis hdd csatlakozó kártya. Amit csak bedugok. A gépen belül van és nem az asztalon foglal helyet.
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Igen, de azzal vigyázz, hogy ne valami RAID kártyát vegyél, mert azok általában akkor is beleszólnak a lemezkezelésbe a saját szájuk íze szerint, ha nem tömbösíted a lemezeket. Egy ASMedia ASM1164 vagy ASM1166 chipsetes kártya kell neked, mert egyébként is azoknak van a legkorrektebb firmware-je és a leggyorsabb átvitele.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 30, 2023 1 /
 
Hát ezért nem érdemes a legolcsóbb leggagyibb alaplapot venni a boltban. A 4 sata mellett az 5. ssd legyen amit m2 be dugsz..
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Eddig sosem volt olyan bajom hogy ne lett volna elég a 4 sata csati. Most merült fel rá az igény. Eddig nem sokszor kellett kompromisszumot kötnöm N68-S3 UCC alaplap miatt. Nem egy mai az biztos de teszi a dolgát. Jó ideje szolgál már engem bár már felmerült hogy le lesz cserélve. Csak úgy megsúgom a 4 lemezre csakis zenék fognak kerülni. Sőt mi több még ha jól tudom idés vinyo is van a házban csak nem tudom honnan lehet azt is ráfűzöm csak a kedvedért Igaz csak 200gb.
Amúgy a gép vételekor nem erre lett szánva. Grafikai program kezelés(lézergravír) és a gravír gépnek a működtetéséhez szükséges igények lettek igénybe véve. Ennek ellenére WOT közepes grafikával fut akadás nélkül. Az eredeti célt tökéletesen kiszolgálja. Mindenféle hiba és probléma nélkül. Tartalék van benne még rendesen. A vidkártya ram és proci sem a vége. 1300hz ram helyet mehetne 1600 és a jelenlegi 6 gb helyett 8 a max. Prociból AMD Phenom II X4 840 dolgozik benne. AMD Phenom II X6 is bekerülhetne. A képre meg AMD Radeon HD 6570 figyel. Valjuk be igencsak régi.
A lemezek listája.
wd 80gb samung
250samsung
80hitachi 500
samsung 400gb(talán hibás még nem néztem meg)
samsung 300gb
Van itt elég hely 1300 vagy 1700gb Közzben meg csak egy 900gb adatott kell tárolnom pár hétig.
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
4 x SATA2 3.0 Gb/s connectors
Ezt a sebességet jobbféle hddk is elérik már.
SATA2-n SSDt használni...
Sajnos ez durván csereérett. Ha olcsón jót akarsz, nagyon olcsón 4. gen intelt vegyél, ha picit több van, de olcsó kell, akkor 2-3. gen ryzeneket nézzed egy AB350 vagy b350 lappal, 60 ezer körül többszörösen jobbat kiad töredék fogyasztás mellett, ami sok évig megfelelő teljesítményt fog adni és közel végtelen upgrade lehetőséget ad.
Mondjuk 3TB-os új HDDt vettem elég jófélét 20 ezerért, egy 1TB-os hardveraprón már 7 ezer alatt kapható, ha kifejezetten jót keresel, akkor 10e, ezeket a régieket lehet kiszórnám, amíg nem okoznak bocsúságot, biztonsági másolatnak még jók.
Persze, elmegyeget a gép, de a felhasználói élmény és a stabilitás már nincs meg.
Ebbe a platformba egy forintot is költeni fejlesztésre pénzkidobásnak számít sajnos.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
A 80GB hdd-t én kukáznám. Még egy pendrivera is több fér...
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Mint mondtam ez egy munkagép itt nem a játék a lényeg még ha időként is néha rávetemedek. Évente 2-3 hétig. . Ezért is maradt még meg. Minek adjak ki 500.000ft ot azért hogy csak ott nézegessem mikor filmet ezen is tudok nézni, zenét tudok hallgatni, dolgozni is tudok rajta egy időben. Tudom hogy Elég durván elment felette az idő. De jelenleg 100% meg vagyok vele elégedve és igen ültem már korszerű gép előtt napokat, heteket is. Nem adott annyi pluszt hogy megérje vele foglalkozni. Jó oké csili vili a rendszer kinézete de az engem hidegen hagy. Mert az nem segíti a munkámat. Sőt zavaró mert elvonja a kreatív időt. Az a pár másodperc induláskor nem segítség nekem. Mivelhogy a program nem akkor áll sokat mikor indul hanem akkor mikor megtervezem a dolgokat. Az pedig néha egyszerűbb papír ceruza, néha számológéppel is. Összességében 1-1 komoly munkán kb 10-15 másodperc nyereség lenne amibe napi 8 órát tolok bele 2 héten keresztül.
Online filmezés nekem elég az a felbontás amit a képen láthatsz. Igaz teker is a proci de még határeset. Ha meg nagyobb felbontást akarok akkor már kevés a 21 coll monitorka. Tévét meg nem akarok egész nap nézegetni ha dolgozom. Felesleges lenne. Mert a 0.01 vonalakat úgy sem látnám csak ha nagyítanám.
A lemezek meg csak itt kallódnak többnyire egy dobozban nincsenek használva. Biztonsági okból nem adom el őket. Egyetlen egy merevlemez sorsa kérdéses. A többi 100% Jóformán még újnak számítanak ha csak az üzemidőt nézzük. Van amiben még a 100 órát is épphogy elkerülte. Ezek mind új volt mikor megvettem azóta őrzöm őket. A samsung 80gb lemeznek csak nekem van csak értéke. Az első gépemből származik azóta tart velem. Pedig kapott már mindent rendesen de túlélte. Hibás tápot villámcsapást. Ha elvisz a vén kaszás jön velem. Időkapszulaként. Jó pár kép rólam. Videó. Pár szösszenet az életemről. Na meg csak hogy élvezhessék jó pár erős felnőtt filmet is rátöltök Mert én úgy vagyok mint a nyulak. Csak a lazulás és az élvezet

Névtelen.png
    
(#) antiktelefon válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Írtam, 60 ezerből lehet többszörösen jobbat összerakni, szó nincs írt 500 ezerről. A jelenlegi árak mellett 500k-ból 11700k+ RTX3080, 32GB 3600MHz RAM és egy jóféle Z590-es konfig kijön rgbvel meg mindennel, márkás táppal, 2TB PCI-e 4.0 SSd+3TB HDD-vel.
Amire neked racionálisna szükséged lenne, az minimum 60k, ha nem vadászod annyira a jó ajánlatokat akkor 80-90k. Amennyire fontos munkaeszköz és emennyi időt töltesz előtte, érdemes korszerűen tartani, ha van rá anyagi lehetőség. A régi HDDk egy része esélyes SATA2 ugyanúgy meg picik is, egymást rezgetik, több lemez nagyobb esélyt ad a hibára stb, sok érv szól ellenük. 500GB alatt én már ingyen sem hozom el a HDDket, pedig sokszor szokott lenni.

" Mivelhogy a program nem akkor áll sokat mikor indul hanem akkor mikor megtervezem a dolgokat"
A programoknak semmikor nem szabad állnia, egy tebo ictview vagy vektorosan renderelt 8 rétegű nyák képét is simán meg lehet jeleníteni és lehet mozgatni már egy 3. gen intel laptopon is.
Monitorra is kényes vagyok, amikor eg y24-es 1080p IPS kijelzőt megkapsz 15-18 körül, ami mindenhonnan látható, kellően nagy rajzok értelmezéséhez és nem bántja a szemet és 15W-ot eszik akkora fényen, mint egy CCFLes maximumon, 80W mellett.
Jó egér, billentyűzet is fontos a hatékony és kézfájás nélküli munkához.
És itt a jó nem egyenlő a drágával. A mostani billem kukázott, az utolsó 4 egerem is szintúgy, amiből 3 azonos volt, csak előbb lett új, minthogy valami elromlott, így lusta voltam megjavítani.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2023
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Idézet:
„A lemezek meg csak itt kallódnak többnyire egy dobozban nincsenek használva. Biztonsági okból nem adom el őket”

Lassan formázd le és semmi adat nem marad rajta.
A lemez fém része (a nagy alu tömb) simán szelektív fémhulladékba dobható ha szétszeded, az még újrahasznosítható. Ezután állítson valaki valamit vissza róla..
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2023
(#) antikzsolt válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 30, 2023 / 1
 
Ha már fejlesztek akkor már úgy fejlesztek hogy sokáig tartson ki. Nem én várok a programra hanem a program vár rám. Mivelhogy egyedi terméket gyártok sokszor amit papírra rajzolok fel. Ezeket a nagyjából kész rajzokat kell a végső termékre megtervezni, rajzolni elhelyezni a mintákat stb. Néha órákig is csak keresem a hibákat mielőtt legyártom először a terméket. Miközben 5-6 változtatás végzek el. Finomítást stb. Ami kb 5 perc munka. Így értettem hogy sokat áll a gép.
A másik dolog. Az ssd mellett csak 1 meghajtó szolgál. De az sem mindig. Minden héten 1x rá van dugva és szinkronizál a felhőben lévő biztonsági mentéssel. Azután meg már nem megy egy percet sem. 2 helyen is van mentés így. Maga a lemezek már ezer éves mentések voltak amiket már nem használok(kegyeleti okokból) így törlésre kerültek nemrég.
Ezen felül megint elkanyarodtunk az eredeti témától. Átmeneti jelleggel kell megoldanom több hdd használnom mint amire van kapacitása az alaplapnak. Ezért nem fogok kiadni 60.000ft ha 10.000ft összegből meg lehet oldani.
Amíg nem tapasztalom hogy a gép teljesítménye a munka rovására megy addig minek cseréljem. Stabil napi 16-18 órákat üzemel sokszor. Nem melegszik, füst sincs, akadni sem akad.
Ha kell kiadok 100.000ft egy vidkártyára de csak akkor ha ezt már végkép kihasználtam. Amúgy sok ember gondolkodik úgy mint te:Ezért is van ilyen sok elektronikai hulladék. Megveszik az új gyorsabb stb gépeket de a régi elavultak is még tökéletesen lehet dolgozni és miért? Azért hogy mezőzhessen az ember hogy heló nekem ilyen erős a gépem de a 10% sem használom ki. Felesleges pénzkiadás még, és felesleges hulladék gyártás.
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
A megrendelőktől származott fotók, videó és hanganyagok voltak rajta. Olyan emberek akik már nem éltek. mikor megkerestek engem a családjából valaki. Itt inkább lelki okok miatt nem adom ki a kezem közül a lemezeket. Sokszor volt olyan hogy évek múlva kerestek fel nem e tudnám visszaküldeni a képeket mert elvesztek.
(#) Ge Lee hozzászólása Jan 31, 2023 /
 
Hol van a win10-ben még olyan felügyelet, akármi, ami felülírhat egy a beállításokban már beállított dolgot? H310CM-HDV alaplapjaim vannak, mindkettőn win10 és mindkettőnél ugyanaz a jelenség. Mennek az USB csatlakozók akármeddig, akár órákig. Aztán ha rá van dugva valami (teljesen mindegy hogy az pendrive, telefon, akármi) és a használat után el van távolítva, pár másodperc és a csatlakozókból eltűnik a tápfesz, azaz valami lekapcsolja az USB aljzatokat. A pipa már ki van véve az energiagazdálkodásból hogy ne kapcsolja le, ennek ellenére is valami lekapcsolja, és csak újraindítás után van újra táp az USB csatlakozókon. Aztán ez ismétlődik, ha újra rádugok majd eltávolítok valamit, újra megszűnik a tápfesz.
(#) david87 hozzászólása Jan 31, 2023 /
 
Sziasztok!
Számitógépen meg osztotam a wifit de Bővebben: Link olvasható a hiba jelenség Linux Mint 21.1
(#) nagym6 hozzászólása Jan 31, 2023 /
 
Sziasztok. Telepítés ezzel az üzenettel leáll. Mi hiányzik? Köszönöm.

Keys.jpg
    
(#) dolargaan válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 31, 2023 / 1
 
Rendszergazdaként indítsd el a telepítőt.
Következő: »»   1051 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem