Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromágneses hullámok hatása az emberi szervezetre
Lapozás: OK   6 / 7
(#) Bakman válasza Ferencz Dominik hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
A recsegést a szigetelés hibája szokta okozni mert pl. piszkos. Az a porcelántest, ami tulajdonképpen tartja a vezetéket.
(#) Collector válasza Gafly hozzászólására (») Feb 24, 2016 / 1
 
Korona.
(#) ötfelezős válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 25, 2022 /
 
És mi lett a mérés eredménye? Csak a legfontosabbat nem írtad meg.
(#) zolika60 válasza ötfelezős hozzászólására (») Okt 25, 2022 /
 
Szerintem ha tizenkét éviog titkolta, mostmár nedm árulja el.
(#) bodgabo hozzászólása Jan 30, 2023 /
 
Sziasztok!
A Bemer mágneses terápiás készülékekkel foglalkozott-e már valaki műszaki szemmel?
Szép csilivili készülék, valóban igényesen kivitelezve, de a 4000€-t kissé soknak tartom érte.
Valószínűleg a placebo-n túl is működik mert állatokon is tapasztalható a hatása.
Kíváncsi lennék a konkrét üzemi értékekre (frekvencia, térerősség és ezek időbeni változása) amik a gyártó részéről természetesen nem publikusak, viszont mérhetőek lennének ha térben és időben egyszerre rendelkezésre állnának a szükséges eszközök.
Nem titkolt szándékom hogy építek egy hasonló tudású szerkezetet töredék költséből.
(#) szs válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Majdnem írtam egy Hubával kezdődőt -bár, ha két nap kitiltás az ára, hogy ilyesmik ne szerepeljenek e fórumon, hát elgondolkodom rajta.
(#) Ge Lee válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Feküdtem olyan gépben a nevére már nem emlékszem (ágy méretű a gép) ami annak a sokszorosába kerül (egy családi ház ára), egyenesen Japánból hozta a gyártó, kb. az sem ér lópikulát sem a legtöbb problémára, persze ez ne vegye el a kedvedet az építéstől. Ahhoz volt valami ledes jelző ami mutatta a mágneses terét, az ágy síkja felett úgy 30-35cm magasságig ért fel az ágy mágneses mezője.
(#) uniman válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Az én MAS készülékem kiírja a paramétereket...
(#) bodgabo válasza szs hozzászólására (») Jan 30, 2023 / 1
 
Én is elég szkeptikus vagyok az ilyesmikkel kapcsolatban, pont ezért szeretném kipróbálni. Rengeteg anyag van a neten, orvosok meg mindenféle tudósok áradoznak a csodálatos hatásáról, de százezreket nem fizetnék ki egy adott frekvenciájú jellel gerjesztett, paplanba varrt dróthurokért.
Szeritem egy Arduinoval meghajtott tranzisztoros végfok és a lepedő alá feltekert néhány menet MKH ugyanúgy elő tudja állítani azt a gyógyító mágneses teret.
(#) szs válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 

Es pont annyira fog gyógyítani valószínűleg...
Ha csak a kapitalista oldalát nézem: csilivili dobozba olcsón beépíteni olcsó, de bonyolult hókuszpókuszt, aztán drágán eladni, méginkább bérbe, havidíjba kiadni: hatalmas üzlet.
Ha a szélhámosságot nézem: aljas dolog betegeket megtéveszteni.

De ha csak magadnak, érdeklődésből, hogy lásd, mégis, mi is van benne, úgy érdekes lehet vele foglalkoznod.
(#) bodgabo válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Lehet hogy találtam valami használhatót...
Bővebben: Link
(#) Bakman válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 / 3
 
Idézet:
„Rengeteg anyag van a neten, orvosok meg mindenféle tudósok áradoznak a csodálatos hatásáról”
Jó pénzért én is áradozok bármiről.

Gondold végig logikusan. Ha ez ennyire egyszerű lenne, már használnák mindenhol.
(#) Doky586 válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 / 1
 
Ezt valami árubemutatóval egybekötött ingyenes buszos kiránduláson kínálták neked mint kihagyhatatlan ajánlatot..???
(#) Cinema válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 / 1
 
Van többféle TENS-készülék és egyéb fiziko-terápiás készülék a kórházakban, gyógyfürdőkben, használják is azokat.
Ez is olyasmi lehet, elektromágneses terápiás készülék ami megépíthető is, de semmiféle paramétere nem ismert, ami jótékonyan hathatna az emberi szervezetre. A többi lehet reklám, meg dizájn, meg csupa mosolygós ember körülötte(akik nyilván nem betegek).
TENS leírás a Rádiótechnika Évkönyvben is megjelent, az működik.
Van a cégnek honlapja, ott is nézelődj, meg egyéb hazai cégeknél is lehet információkhoz jutni, de szerintem ez közönséges fiziko-terápiás készülék, többféle funkcióval.

Üdv!
(#) erbe válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Néhány éve meglátogatott egy "üzér". Lézeres ízület, stb gyógyító tollat reklámozott. Félórás ömlengés után már indult kifelé. Megkérdeztem tőle, mégis mennyibe kerülne az a rozsdamentes golyóstoll méretű valami, amivel a feleségem kezét sugarazta. 100 000.-. Mondom, negyed óra alatt összeraknám a fiókból. Megsértődött.
Utánanéztem a neten, mit tud. Én mondtam igazat. Megnéztem, mennyi lenne, ha mindent úgy hozatnák meg Kínából (~10 éve). Alkatrészek, lézerdióda, akku, <5000.-Ft. Gondolom, a rozsdamentes cső lenne a 95 000.-.
(#) proba válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 30, 2023 / 1
 
Lehet sok értelme nincs, használt piacon hasonló szerkezetek 20-30 e ft-ért vannak. Lehet olcsóbban kihozod, de mindent a gyári kinézetre hozol nem biztos hogy sokkal olcsóbb. Az elődjében a matracban talán 8 db 15-20 cm átmérőjű 100-150 menetes tekercs volt ezt hajtotta párhuzamosan 9-12V-ról mindenféle frekvenciával.
Akkor kezdtem el benne hinni, amikor ismerős hozta, se kép se hang, javítsam meg. Az elektronikát helyre pofoztam, aztán érdekesség képen a matracot is megnéztem. a 8 tekercsből 4 nem működött.( azokat is kicseréltem, ne legyen félmunka) Ki is nevettem a gazdát, csak az a lényeg hogy világítson..... Nem szóltam róla semmit, visszaadtam, hogy működik. Egy pár hét után jött a döbbenet, vissza jött a tulaj, mit csináltam a matracával, sokkal jobb lett, mint előtte. ( használtan vette évekkel ezelőtt, így a gyári állapotot nem ismerhette, csak a feles működést.) Számomra ez igazi vakteszt volt, semmivel nem utaltam rá, hogy jobb lett, mégis késztetést érzett rá, hogy a kért, és már rég kifizetett összeg után utólag visszajöjjön hálálkodni és még plusz ajándékot is hozzon. ( ebből az jött le, biztosan van hatása, és érzékelhető valahogyan )
Ami viszont kérdés számomra, sokan mindent elkövetnek, hogy minél kevesebb elektromos és mágneses tér legyen a környezetükben mert káros, mások meg direkt ráfekszenek. Nem tudom a tudomány ehhez mit szól. Az érdekes kérdés lehet, van olyan frekvencia ami kifejezetten káros, a másik kifejezetten hasznos. Ha viszont ez így van, akkor a találomra villanyozom magam valamivel, igencsak lutri.
(#) proba válasza erbe hozzászólására (») Jan 30, 2023 /
 
Egyszer egy mindent fertőtlenítő ultrahangos kütyüt akartak eladni nem kevésért. Belesve a készülék résein egy 555 nézett vissza.
Később egy rádiós műsorban nyilatkozott egy ügynök, azt mondta , amin nem volt min 10 szeres haszon, azzal nem is foglalkoztak...
(#) gg630504 válasza proba hozzászólására (») Jan 31, 2023 /
 
Egy anekdotikus eset azért még messze van a kettős vak kísérlet sorozattól.
(#) bodgabo válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 31, 2023 /
 
Nem, hálózati értékesítés útján lehet hozzájutni.
Ha elvégzek valami tanfolyamot 300€-ért akkor értékesíthetem is és a másodikat már majdnem féláron kapom. Meg persze jutalékot kapok a hozzám beregisztrált értékesítők eladásaiból.

Elég nagy a hálózat (bár a dsn top100-ban még nincs benne), pont ezért furcsállom. Ha teljesen kamu lenne, akkor nem működne nemzetközi szinten már sok éve...
(#) Cinema válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 31, 2023 /
 
Nem valószínű, hogy kamu, de nem lesz nagy haszon ebből az biztos.
300Euróért már itthon is kapsz készüléket, amivel házalhatsz és talán hamarabb megveszik, mint egy félmilliós-milliós árú ismeretlen cuccot.
Keresd meg a gyártó-forgalmazó céget ott is érdeklődj, hogy alkalmaznának-e ügynökként értékesítési vonalon, az biztosabb bevétel lehet.

Üdv!
(#) bodgabo válasza proba hozzászólására (») Jan 31, 2023 /
 
Nekem teljesen jó a "fapados" kialakítás, még bedobozolni sem akarom okvetlen. Csupán ki szeretném próbálni, mert leginkább azt hiszem el amit magam tapasztalok.
Idézet:
„Ha viszont ez így van, akkor a találomra villanyozom magam valamivel, igencsak lutri.”
Pont ezért vagyok kíváncsi az általa keltettt térerő erősségére, frekvenciájára stb. Állítólag az iránya sem mindegy, egy "kezelés" során csak egy irányú de megfelelő frekvenciával lüktető teret kell gerjeszteni.
(#) Bakman válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 31, 2023 / 2
 
Két fogalomnak nézz utána: MLM (Multi Level Marketing) és piramisjáték.
(#) szs válasza Bakman hozzászólására (») Jan 31, 2023 / 1
 

Én sokkal közérthetőbben írtam:
szélhámosság.
(#) nagym6 válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 31, 2023 /
 
Idézet:
„a másodikat már majdnem féláron kapom”
Ez mindent elmond.
(#) proba válasza bodgabo hozzászólására (») Jan 31, 2023 /
 
Én vaterán vettem egy elődjét kb anyagáron , aztán egy ideig próbálgattam, rám úgy érzem nem hatott, esetleg mintha a fejem megfájdult volna tőle, de aztán a találomra villanyozom mondat következményeként felfüggesztettem az emberes kísérletet. ( az illető reumatologikus panaszokra használta) Ami biztos, a javítottban 8db 15-20 cm átmérőjű tekercs teljesen párhuzamosan van, csak ennek megfelelő mágneses teret tud generálni. Ha egyszer visszakapom a sajátomat ( ha visszakapom) esetleg többet tudok mondani róla. Emlékeim szerint a lüktetést az időszakos ki/be kapcsolás okozta, amellett talán a frekvenciát lehetett állítani, de már rég volt. ( Nem hibás, így a tekercsek adatai miatt nem darablom szét a matracot az biztos. max az elektronikát megmérem.)
Valami ilyesmi volt:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2023
(#) Bakman válasza szs hozzászólására (») Jan 31, 2023 /
 
Teljesen rendben van a közérthetőség, de nem árt ismerni az alapokat is, a következő könnyebben felismerhető, hisz mindig körmönfont módon tálalják a dolgot, hangzatos szavakkal.
(#) szsrobert válasza proba hozzászólására (») Feb 1, 2023 /
 
Üdv!Szinuszos? Milyen frekiken működik?
(#) proba válasza szsrobert hozzászólására (») Feb 1, 2023 /
 
Proc után van, szerintem az induktivitásból fakadó mértékben volt szinuszos. A frekvenciára már nem emlékszem, talán egy tartományban változott volna programtól függően, de régmult...
(#) ONKYOS válasza Cinema hozzászólására (») Feb 3, 2023 /
 
Egyébként nagyon jó Tens'készülékeket lehet vásárolni,8-10ezer ft.ért,alkalomszerűen a Lidl-ben, Aldiban, akinek van türelme és affinitása arra hogy megtanulja használni,az jól járhat vele.
csak tapasztalatból mondom,vagy akárcsak a Frankincense Carterii"Essential Heal-t, említhetnénk, amiből kiváló gyulladásgátló, antioxidánst, lehet porlasztani,kb.20ml. deszt.víz keverékében.
ultrahangos eszközzel, inhalátorral,lehet elporlasztani,2um-5um.részecskeméretig, amely által hatékony,gyors kezelés érhető el.
Az orvosok, szakorvosok,sajnos nem beszélhetnek róla,de a háziorvos sem fogja erőltetni, lévén nem ismeri, a lehetőségeket.
(#) szs válasza ONKYOS hozzászólására (») Feb 3, 2023 / 2
 
Idézet:
„Az orvosok, szakorvosok,sajnos nem beszélhetnek róla,de a háziorvos sem fogja erőltetni, lévén nem ismeri, a lehetőségeket.”

Azaz: marhaság. Senki nem meri kimondani?
Azért nem beszélnek róla (valódi) orvosok, mert nem dolguk minden humbugról beszélgetni. Fontosabb dolguk is akad.
Következő: »»   6 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem