Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Haver hozott egyet (lásd melléklet), hogy építsek hozzá tesztelőt. A képen látható biztosan hibás, így a mért értékek csak tájékoztató jellegűek mert jó gyújtótekercset azóta sem hozott, hogy legyen referenciám és nem is olyan, mint a tiéd.
A gyertyapipa és a vastest között: 2.5 kΩ A vastest és a csúszósaru között: 300 kΩ (ez szinte biztosan túl magas érték). A tekercs egyik vége megy a gyújtógyertyára, a másik a vastestre van hegesztve. A csúszósarus kivezetési pontot kell a vastest felé zárni, hogy a masina leálljon. Ugyanakkor cimbi említette, hogy jó, ha ezek a gyújtótekercsek 3-4 évet kibírnak... Mivel nincs nálam jó, csak YouTube-os videóra tudok hagyatkozni (lásd itt: How to Test a Lawnmower Coil), ami szerint a tiéd biztosan zárlatos.
Elnézést, a hozzászólásom valamiért csak akkor jelenik meg, ha háromszor elküldöm... Nem tudom, hol a hiba,
Üdv!
Volt nekem is ilyen problémám fűkaszánál (gyujtó szekezet feladta a harcot), cserélni kellett.
Ja, ilyenkor, ha vársz másnapig egyszerre is megjelenik.
Egyszer küldd el a hozzászólásodat, majd F5-tel frissítsd az oldalt, hátha úgy már megjelenik.
Automatikus pára mentesítésA közel jövőben tervezek felújítani és nem tudom eldönteni van e értelme a páratartalmat szabályozni. A fal ugyanis cementes vakolatot tartalmaz és külső szigetelés híján hajlamos a penészedésre. Belső szigetelésre gondoltam aminek meg van a technikai feltétele és igényli a párazáró réteget. Ellenben ha lenne egy szabályozó automatika ami kapcsolja a páramentesítőt akkor lehet ezt a pára záró réteget elhagynám. Melyik modul vagy készülék alkalmas a szabályzásra?
Topi mesternek
Valamint élénk viták vannak hőszigetelés, párazárás és penész ügyben a fórumon. Számomra evidencia, hogy ne vegyél peltieres, tablettás mentesítőt, meg belülről sem feltétlenül jó szigetelni. De ha csak egy modul rendelésének kérdése lenne, akkor már régen... eredőellenállásA kérdésem,hogy a potméter 520-4500 ohm között mozog hogyan lehet megoldani ,hogy 520 nál az eredőellenállás 180 ohm legyen 4500 nál pedig 850 ohm legyen? A kép szerint probáltam.Motorvédő relaySziasztok, Egy motorvédő kapcsolóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.A fiamnak kellene egy elég drága(60Ezer Ft) keringtető szibattyúhoz.Maximális teljesítmény 60 Watt. Az apósa szerint( villanyszerelő) .02A est javasol 230x0.2 = 46Watt. Szerinten viszont egy 0.5 A- es bőven jó lenne ugyanis,ha leragad a motor pillanatok alatt megugrik az áramfelvétel és kiold a motorvédő mielőtt károsodna a motor.De nem szeretnék rosz tanácsot adni mivel soha nem szereltem motorvédő relay- t. Üdv mindenkinek István.
Szia!
Nem tudom milyen szivattyúja van a fiadnak van de a legtöbb modern keringtetőbe van védelem, leáll ha baj van.
Nálam egy elektronikus vezérlésű Wilo azt is kibírta, hogy egy hétig megvolt szorulva.
Fénysorompo bekötéseSzép napot mindenkinek! Egy kis segitség kéne! Fénysorompót kötöttem be,az alábbi ábra szerint,de nem működik.A reed érzékelóket teszteltem. azok zárnak. A ledek működnek.A villogtató elektronikát,és a kapcsoló relét,sajnos nem tudom,hogyan teszteljem le.
Szerintem kezd azzal, hogy a vezérlő típusát, dokumentációját és rajzát ha van (bár gyanítom nincs),
és fényképeit bemutatod szétszedve alulról felülről lehetőleg. A hozzászólás módosítva: 12:15
|
Bejelentkezés
Hirdetés |